Fulguleti de nov-dec 2006 (220)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Eu sunt.... racita rau si sper sa nu ii dau si Stefaniei.... Imi curge apa din nas, o picatura dupa alta, fara oprire.... parca e un robinet stricat... Asta ziua... Iar noaptea se infunda de nu reusesc sa respir... deci n-am dormit deloc.... Dar scap eu si de asta.....Iar gatul.... nu puteam ieri sa inghit nimic... Azi sunt mai bine, ca aseara mi-am pus la gat vreo ora o compresa cu otet de mere si am facut si aerosoli cu ulei "Raceala si gripa" de la Fares..... A mai ramas nasul.....

Si din categoria perle....

Stefy discuta cu tati acum ceva vreme:

Tati: Stefy, ai grija sa nu intepi salteaua cu pixul
Stefy: Nu am sa o intep...
Tati: Dar daca o intepi, unde mai dormi?
Stefy: In patul tau...
Tati: Si eu unde dorm?
Stefy: Tu dormi jos....
Tati: Pai de ce nu dormi tu jos?
Stefy: Ca eu sunt mica.....

Fara comentarii.... Nu a mai putut sotul sa spuna nimic.... Orice i-ai zice, ea are replica....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Fetita unui coleg o tinea dintr-o boala in alta... si avea sistemul de imunitate.... cam zero Si i-a recomandat un medic Noni. Dupa un an de administrare... E ok.... Am cerut la cineva detalii despre Noni si asta am primit. Daca va intereseaza cititi mai jos....

Va imbolnaviti des?
Sunteti predispus la depresie?
Sunteti alergic?
Va dor articulatiile?
Suferiti sistematic de migrene?
In masura in care sunteti adeptul unor solutii naturale, profitati de ajutorul oferit de natura! Exista locuri pe glob unde efectele nefaste ale civilizatiei inca nu s-au facut simtite. Un astfel de loc este Polinezia, unde si acum bastinasii recurg, intr-o mare masura, la mijloace naturiste de vindecare, la "farmacia naturii". Dintre remediile naturale nu poate lipsi fructul plantei Morinda citrifolia ( noni ), care a suscitat si interesul stiintei medicale din Occident.

MORINDA CITRIFOLIA ( noni ): Acest arbore vesnic verde este originar din Polinezia, Malaezia, Australia si Asia de Sud. Inaltimea sa poate varia de la cea a unui arbust marunt pana la 10 m. Insa nu prin aceasta diversitate a atras atentia lumii, ci prin compozitia incredibil de bogata in substante biologic-active unice a fructelor sale. Aceste substante nu se regasesc in nici o alta leguma sau fruct de pe glob.
Conform literaturii de specialitate, Morinda citrifolia ( noni ) are urmatoarele efecte benefice:
- Normalizeaza functiile celulelor.
- Imbunatateste asimilarea nutrientilor.
- Activeaza mecanismul antiinflamator.
- Are efect antialergic.
- Fortifica sistemul imunitar.
- Amelioreaza fluctuatiile starilor psihice.
- Regleaza ciclul veghe-somn.
- Reduce reactiile puternice la stres (in consecinta, actioneaza ca un antihipertensiv).
- Reduce posibilitatea formarii cheagurilor de sange si, prin aceasta, riscul infarctului miocardic sau al accidentelor vasculare cerebrale.
- Supravegheaza diviziunea celulara, impiedica proliferarea celulelor.

Stim cu totii cat de important este pentru organism consumul fructelor si al legumelor proaspete. Continutul de vitamine, minerale si fibre al acestora constituie baza sanatatii noastre insa Noni (Morinda citrifolia), datorita substantelor sale nutritive si a multiplelor efecte benefice, Intrece cu mult actiunea pozitiva a majoritatii fructelor. Acest fruct tropical este cunoscut si utilizat de catre bastinasi de cateva secole, dar a devenit celebru in lumea larga doar in ultimele doua decenii. Produsele preparate din fructul Noni sunt, in momentul de fata, cele mai consumate su¬plimente alimentare din lume.
S-a demonstrat ca fructul Noni contine peste 150 de substante biologic-active.
Multiplele efecte benefice ale fructului Noni se datoreaza substantelor componente: aminoacizi, enzime, vitamine, substante minerale, xeronina, proxeronina, scopoletina, damnacantal etc.
Care sunt principalele efecte benefice ale lui Noni?

"Regele fructelor" contine 18 aminoacizi, care contribuie la dezvoltarea musculaturii si previne atrofierea acesteia. Efectul asupra rnusculaturii se manifesta mai ales dupa o activitate fizica sistematica. Substantele minerale din noni, adica sodiul, potasiul, flerul, manganul, precum si magneziul, contribuie la completarea dozei zilnice de minerale necesare organismului. Pe langa acestea, in noni se afla si substante active deosebite, care accelereaza schimbul de nutrienti din celule, avand astfel o actiune regenerativa.

Scopoletina intervine In activitatea epifizei, creste nivelul de serotonina si melatonina al organismului, participand la mentinerea echilibrului psihic si avand un efect adaptogen. Are actiune pozitiva asupra starii somn-veghe, regland somnul. Noni stimuleaza formarea oxidului de azot in organism, care, Impreuna cu efectul miorelaxant al scopoletinei, determina dilatatia arterelor, reducand astfel hipertensiunea arteriala declansata de stres. Oxidul de azot imbunatateste si circulatia sanguina la nivelul tesuturilor; are actiune antitrombotica, prevenind astfel infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Este un antioxidant, adica prin legarea radicalilor liberi asigura protectie impotriva oxidarii LDL-colesterolului, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Damnacantalul este o alta substanta activa din Noni. Are rol in diferentierea celulara si tesulara, prevenind inmultirea haotica a celulelor. Deoarece intervine In formarea celule lor T si B, precum si a macrofagelor si celulelor limfocitare, contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, organismul fiind capabil sa reziste imbolnavirilor.
Prin continutul in damna¬cantal, Noni are actiune anti¬cancerigena si chiar incetineste dezvoltarea tumorilor existente. In cazul in care exista deja tumori, scade nivelul de xeronina, proxeronina si proxerogenaza din organism, insa acestea se regasesc In cantitati importante in Noni are actiune adaptogena, motiv pentru care restabileste activitatea celulelor disfunctionale. Consumul sistematic al produsului Noni asigura protectie impotriva formarii tumorilor canceroase.

Xeronina si proxeronina au si actiune antidepresiva. Aceste doua substante accelereaza formarea endorfinei, care induce o stare de buna dispozitie. De asemenea, aceste substante scad pragul de perceptie a senzatiei de durere, cauzata de artrite si artroze si produce dependenta.
Xeronina declanseaza mecanismele antiinflamatorii din organism, are actiune antialergica si creste capacitatea de rezistenta a organismului fata de bacterii si virusuri. Din aceasta cauza, noni este recomandat si persoanelor care sufera de repetate infectii ale cailor respiratorii superioare.
Noni ajuta si la formarea sucurilor digestive, reducand astfel majoritatea simptomelor cauzate de tulburarile digestive.
Poate fi un adjuvant eficient in combaterea unor dependente; ca, de exemplu, tabagismul, alcoolismul, consumul de droguri. Noni estompeaza simptomele sevrajului.

Atentie!
Noni nu este un produs miraculos, ci darul minunat al naturii, al carui consum sistematic ne ajuta sa ne pastram sanatatea.

Noni - Regele fructelor.

Recomandari Noni:
Abcese (dentare)
Alergie
Amigdalita
Anemie
Anorexie (lipsa poftei de mancare)
Antipiretic (scaderea febrei)
Antiseptic intestinal (antiparazitar)
Antispetic (scaderea febrei)
Antitumoral
Apetit (crestere) - anorexie
Ariboflavinoze (lez. ale mucoasei)
Astenie
Astm bronsic
Ateroscleroza
Bioritm (armonizare)
Boala Crohn
Bronsita
Copii 1-14 ani dezv. armon. (prev.)
Cancer de colon
Cancer de ficat
Cancer de piele
Cancer de vezica
Cancer la plamani
Cancer la prostata
Cancer mamar
Convalescenta
Dependenta de droguri (tratament)
Depresie
Diabet (reglare glicemie)
Diaree (enterita, enterocolita)
Dureri de gat
Eczeme
Faringita
Febra
Fibrom uterin
Fumat
Furunculoza
Giardia (lambrii)
Gingii sanatoase
Glande suprarenale
Guta
Hemoroizi
Hepatita
Herpes
Hipertiroidie
Hipotensiune
Hormoni (reglare)
Imunitate scazuta
Infectii (prevenire)
Insuficienta cardiaca
Insuficienta renala (rinichi polich.)
Inteligenta (rid. Coef. copii retard.)
Imbatranre tesuturi (intarziere)
Leucemie
Leucopenie (scadere nr. leucocite)
Menstruatii neregulate
Mialgii (dureri musculare)
Micoze ale pielii
Mononucleoza (febra glandulara)
Oreion
Paradontoza
Persoane in varsta (preventiv)
Plagi (vindecare)
Pojar, rujeola
Psoriazis
Reumatism
Rinita alergica
Senilitate (prevenire)
SIDA (tratament adjuvant)
Sifilis
Spasmofilie
Stres
Tuberculoza (TBC)
Tumori
Ulcer varicos
Zona zoster
Varsat de vant
Vaginita (candida, tricomonas vag)
Vitiligo

Eu am luat de la ABC Cosmetics vezi aici catalogul:
http://www.abc-cosmetics.ro/catalog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello,

Noni pare o licoare minune, buna pt orice afectiune...asa sa fie oare?

va doresc un an bun, linistit si cu copilasi veseli si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Azi o sa fiu prima care va spune buna dimineata!
Si vin asa de dimineata pentru ca data trecuta am uitat sa va intreb ceva: fulguletii vostri il spun pe "r"? Cristi a inceput sa il spuna acum vreo 4 zile, mai intai in "tren", apoi in "trei", si parca n-am auzit ceva mai frumos!

Pe la voi cum e cu pronuntia? Aveti litere... mancate? Inlocuite? La noi se poarta des "p" in loc de "m", de exemplu par in loc de mar... macar in cazul asta suntem tot prin zona fructelor

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Salutare!

Donia, Stefy il spune pe "r" de ceva vreme, dar nu mereu... uneori il mai sare. Mai inlocuieste litere.... de exemplu in loc de "h"spune "f" adica fot in loc de hot.... sau suceste doua litere in cuvant adica salpi in loc de slapi sau pisc in loc de pix sau cozba in loc de cobza.... mai sunt si altele..... De mancat litere manaca de obicei atunci cand se alinta....

Dorsilia, asa pare si de aceea am si postat mesajul, ca sa-mi spuneti daca ati mai folosit careva dintre voi.... In cercul meu au folosit cativa si zic ca a dat rezultate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata

Am si eu o clipa de ragaz sa scriu. Denis a inceput gradinita azi (alta, nu cea la care a fost anul trecut). Speram sa fie mai usor. Desi are un an de gradi la activ deja, el a fost singurul copilas care a plans de dimineata si nu vroia sa se dezlipeasca de mine. Azi nu-l las sa doarma acolo, ma voi duce dupa el dupa masa de pranz.

Donia, Denis nu-l zice pe "r". ..iar pe "c" la inceput de cuvant doar il spune "p" (de ex. "ma duc pu mama")
Ruxandra, noi am avut doar micul dejun inclus care era sub forma de bufet suedez. Erau de toate pentru toti, meniu foarte bogat, de la fructe la ciocolata, de la cereale la carnuri si cartofi pai, cafea, ceai, lapte, absolut de toate. Ne-a parut rau ca nu ne-am luat all inclusive, intrucat restaurantele din resort si nu numai erau foarte scumpe, plus ca am mancat de vreo 2/3 ori in afara resortului, in statiune si de fiecare data am fost fffff dezamagiti, si scump, si prost. In rest mai luam pui la rotisor si am mai gatit si in camera de vreo 3 ori. Concluzie: merita cu all inclusive. Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Mii de scuze, Danutz! LA MULTI ANI si toate cele bune! Cum ai petrecut de ziua ta? si cum e Rares la gradi?

Ktrinel, mi-e doooooor de tine...

Un inceput de an scolar minunat tuturor fulguletilor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Dragelor,

Azi trebuia sa fie prima zi de gradi si pt Marc, dar... se amana...
intrucat suntem in toiul unei raceli banale devenita bronsita.
Pe care a luat-o evident de la Ianis, saptamana trecuta. Care Ianis e deja vindecat (la el a ramas simpla raceala) insa Marc a complicat-o putin...

In alta ordine de idei suntem bine... cu serviciul, cu casa, cu gradinita, cu logopedia program incarcat

Sa aveti bafta cu gradinitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Danutz draga mea... chiar ma gandeam ca vine ziua ta (am si eu in familie un sarbatorit...) dar in w-end nu am apucat sa intru... multa sanatate, ani multi fericiti alaturi de ai tai. sper ca ai trecut examentul acela cu brio si ca a fost o cazie in plus pt sarbatoare!
sa ne spui cum e la gradi, cum e cu bona si rares si comunicarea, ce mai faceti pe directia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

A inceput. Prima zi de gradinita.
Sa va povestesc voua, ca sa fiu sigura ca nu voi uita peste ani.
Am ajuns la gradi dimineata pe la 8.10. Toate bune si frumoase, Dani destul de entuziasmat, ca sunt multi copii, ca se vor juca. Cand am intrat in gradi surpriza ... Dani figura pe vechea lista, la vechea educatoare. Eu eram cu 3 buchete mari de flori (2 educatoare + contabila care stiam ca ne-a ajutat sa il mutam), 3 pungi cu bomboane si cafea, 2 saculete cu lucrurile lui Dani, rucsacul lui Dani, o cutie cu lego de construit si poseta. Am iesit afara, gandindu-ne ce sa facem, cum sa ajungem in grupa dorita. Pana la urma, la sfatul colegei mele (pe care am sunat-o aproape plangand), ne-am luat inima in dinti si am urcat in grapa mult dorita. Educatoare cand ne-a vazut, ne stia deja ... "A! Familia Uta" . Deci stia de noi, stia de Dani. Am ramas in grupa dorita.
Dani a intrat in grupa, s-a intalnit cu Robert, pritenul lui, s-au asezat la o masa si s-au apucat de jucat.
Eu am inceput sa aranjez lucrurile in dulap, etichete pe patut, dulap, sticla cu apa. Nu mi-a trecut prin cap sa ii pun eticheta copilului ... nu stiu de ce aveam senzatia ca ar trebui sa il cunoasca toata lumea . Noroc de mama lui Robert care m-a luminat. L-am schimbat pe Dani si i-am aratat dulapul. Moment in care Dani imi spune: "mami, cand vreau sa plec acasa vin si imi iau hainutzele, te strig si mergem" . I-am mai explicat inca o data ca noi plecam la munca, ca el ramane cu D-na educatoare si cand terminam serviciul venim sa il luam.
A fost f incantat de baie, cu wc-uri si chiuvete mici.
A venit si momentul despartirii. M-am dus sa ii spun ca plec, ma intreaba de ce, ii explic toata povestea ... cu serviciul, cu banii, cu sefu rau, rau care imi da amenda daca intarzii ... ok, mami, imi da pup si imi spune pa.
s-a dus Florin sa ii spuna ca pleaca (Dani de obicei doarme cand pleaca Florin la munca, asa ca el nu are sef rau ). Si a inceput sa planga, ca vrea sa stea tati cu el.
Pana la urma l-a lasat plangand.
Sincer, ma asteptam la mai rau, trag nadejde ca va fi bine, ca se va distra si se va acomoda. Sunt sigura ca in zilele ce urmeaza va fi din ce in ce mai rau, pana va incepe sa fie bine.
Eu cand cad, deprimata, ca nu stiu nimic de Dani, ca l-am lasat la gradi, ca e prea mare si a crescut prea repede, cand fericita ca am baiat mare care nu plans si s-a jucat cu copiii ... oscilez si probabil ca asa voi face mult timp de acum incolo.
Mai zic o data Doamne ajuta!

Si Doamne ajuta ca toti fulguletii sa fie bine la gradi, ca toti fratii de fulguleti sa fie ok la scoala!

Va pup.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput