Fulguleti de nov-dec 2006 (220)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Flore,
din experienta mea cu Crinuta,iti pot spune ca rosul unghiior este un stres cauzat de Emma.la noi a durat de la nasterea lui Radu si pana acum vreo 2 luni sau 3,nu mai stiu exact.cand m-am destainuit mamicilor de cozonaci despre asta,am mai 'cules' inca vrep 7 mamici care au copii mai mari cu aceleasi obiceiuri de la nasterea fratiorului mai mic.am incercat sa tratez totul f subiectiv.nu i-am atras atentia sau ceva...,uneori,f rar ii vorbeam f aproape si cu un gest subtil ii scoteam degetul din gura,dar fara sa-i spun nimic despre asta.ii vorbeam de alte lucruri.in ritmul asta a facut doua 'feluri' de viermisori...bine,i-ar fi facut oricum,doar ca rosul unghiilor zi de zi...a ajutat enorm,iti dai seama!acum,la ultimul coproparazitologic,nu a mai iesit nimic.nici nu se mai scarpina,deci...am trecut cu bine,scarpinatul ala ingrozitor de la viermisori,era!
acum,mai sant momente cand sta f concentrata si-si duce degetul(e) la gura,uneori 3,dar ma fac ca nu vad si-o distrag spre ceva care sa-i solicite manutele.

................
si ea taie cu foarfeca,una normala.supravegheata,binenteles.am cautat una de plastic,dar n-am gasit.in schimb am gasit una care taie in trei feluri.cu asta ne distram de minune

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Hallo si de la noi..

azi a fost o zi minunata, minunata . Soare si cer straluitor, o mare asa de frumoasa.. unii o si incercara. Nu ne mai venea sa plecam de pe plaja. Ieri vazuram doua mutrite identice.. una satena si carliontata.. una blonda, cu doi ochi albastri.

Acs, eu ti-am sesizat lipsa.. si m-am intrebat ce mai faceti.. la noi au inceput deja lectii.. alea, alea.. si ma gandeam ca si la voi..

Felicitari pentru primii pasi ei Emei!

Roxanica, tin pumnii ca dolofanica Maria sa treaca cu bine peste nastere. La gradinita aceea nu-l vom da. Deocamdata nu mai cautam alta. A lasat-o si G mai moale.. oricum e un smecher. Cum el, de regula, face kk in scutec.. l-am intrebat cum o sa mearga el la gradinita.. ca acolo nu este voie cu scutec. Raspunsul mnealui:"cand imi vine kk, ii zic doamnei ca fac kk si fac la olita".

G se joaca cu foarfeca.. a inhatat-o de la fra'su. El singur a invatat s-o manuiasca... prin imitatie banuiesc. Nu stiu exact ce si cum taie.. eu ii dau foi.. in rest, treaba lui.

Lavinia, s-a amanat data interventiei?

Pupam rubgistul Luca, cel accidentat.

Laura, si G isi mai zgarma pielea de la degete.. si pe bune daca-mi pare vreun semn de anxietate, stres sau altceva.

Donia, impresionant. E frumoasa istoria.. e ca o mare poveste.. si la mine place mult.

Monica, poze vrem!

La multi ani Ianis!

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Maine dimineata la 7 suntem la spital.

Tineti-ne pumnii!

P.S. Am ceva timp de cand nu am mai stat linistita la calculator.Imi cer scuze ca v-am ignorat.

minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Lavinia, sunt cu gandul la voi, stiu ca va fi bine, dar ma gandesc ca tu o sa fii pe culmile stresului pana se termina operatia. Gandeste pozitiv, e foarte important! Te asteptam cu vesti

flore, pe Cristi l-am observat in vreo trei-patru ocazii ca ma musca de mana, si anume cand e lume multa si devine el foarte surescitat. Prima oara s-a intamplat in prima zi de scoala a Roxanei, acum vreo 3 saptamani, curtea scolii era plina de parinti si copii, iar Cristi a inceput sa ma muste zdravan de mana. I-am aratat muscaturile unei mamici pe care o cunosc, iar ea mi-a spus ca si fata ei cea mare facea la fel la un moment dat. Asta m-a mai linistit si m-a ajutat sa inteleg ce se intampla, ca apoi, cum spuneam, s-a mai repetat de cateva ori.
Eu ii spun lui ca ma doare, ii mai spun ca da, sunt multi copii, multi oameni, si apoi se opreste. Poate simplul fapt ca ii arat ca ii inteleg agitatia interioara si ca sunt acolo pentru el, il face sa se linisteasca.
Nu stiu daca ajuta cu ceva ce am povestit (pe mine m-a ajutat, oricum ) dar ma gandesc ca nu ii poti lua gestul de confort (rosul unghiilor) fara sa ii dai alt confort in schimb. Adica motivul pentru care roade unghiile e acolo, si daca nu poate sa fie eliminat, macar ar trebui sa gaseasca alta metoda prin care sa isi exprime anxietatea, agitatia, emotiile.

iulia-stefy, ce mi-a placut de voi cu foarfeca Stai linistita ca si Cristi o tinea aiurea la inceput, dar s-a obisnuit repejor sa o tina bine.

ruxandra, ce spui tu acolo, de plaja, soare... parca e din carti sau din filme Eu lucrez de nebuna de cateva zile, nici nu mai stiu cum arata cerul liber
"E frumoasa istoria.. e ca o mare poveste.. si la mine place mult." - o fi ceva comun pentru fetele din mai

Fetelor, ieri am ramas efectiv cu gura cascata! Bun, deja ne-am obisnuit cu gandul ca Cristi e tare indemanatic, de cand si-a pus singur unt pe biscuiti, de cand toate baby-sitterele se mirau ca se incalta singur de mititel, insa ieri am ramas muta de uimire. Am facut pancakes, clatite din alea englezesti si i-am pus si lui Cristi, din curtoazie, cutit... pe langa furculita obisnuita. Si numa' ce-l vad cum isi taie cu niste gesturi perfecte clatita!!! Cu furculita tinuta corect in mana stanga, cutitul in dreapta, si-a taiat o bucata perfecta si a dus-o la gura... amutisem cu totii, eu nici nu mai respiram, ne uitam la el de parca mergea pe sfoara Pana si Roxana era plina de admiratie, ea ne arata ce dezastru era in farfuria ei, de lacomie mai mult, si ne minunam cu totii de asta micu'...!
Si ma gandeam mai apoi cat de mult l-a ajutat joaca de-a bucataria cu plastilina, ca e un joc preferat pentru el, face tot felul de placinte, le pune in cuptorul de la bucataria de jucarie, le scoate cu manusa, imi zice "Arde!" si apoi imi taie si mie o bucatica si mi-o da in lingurita sau in furculita
iulia-stefy, vorba ta, parca imi retraiesc copilaria... doar ca pe vremea aia mancam de-a binelea sandviciurile cu unt si parizer facute din plastilina

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Flore, am citit ieri in "femeia de azi", numarul care a aparut vineri un articol "Copilul, stresul si ticurile" si scria exact ce tot scriu fetele de cateva zile.... Iar ce a scris dandusa.... e ca o manusa...

dandusa, ma bucur ca a scapat Crinuta.

Lavinia, ne rugam la DD sa fie bine MIhaita si sa treaca usor peste operatie.

Donia, vad ca deja taie mai bine.... NU o lasa deloc din mana... Ieri era cu ea in mana pe olita si deodata incepe sa strige dupa mine... Si-a taiat chiloteii....

Aseara a fost la petrecere si a venit foarte incantata.... Si pictata pe fatuca...

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

lavinia, ne gandim la voi... sa dea DD sa fie bine si sa treceti usor peste operatie

donia, si oana "gateste " plastilina... si o taie cu cutitul si furculita ... si cu foarfeca ... dar inca nu i-am dat cutit la masa (desi am din ala pt copii), din simplul motiv ca nu prea sta la masa (vine-pleaca, nu are rabdare) si mi-e frica ca o zbugheste cu el in mana :))

flore, dandusa, e greu cu ticurile astea, dar, asa cum zicea si donia, lor le ofera un anumit confort/alinare faptul ca-si rod unghiile. eventual cautati sa gasiti alt obiect al alinarii :)))... stiu ca nu e usor.. am obs ca oana cand e f surescitata de ceva, se musca de bluza/maneca.... e un obicei f rar, dar pe mine ma termina si asa...

la mine e o noua sapt la job si iar suntem singurele toata sapt ca tati e plecat... imi faceam planuri sa plec si eu cu el 4 zile la munchen, dar in final nu m-am putut hotari s-o las pe oana singura cu maica-mea (o sa ziceti ca sunt nebuna, stiu )... totusi bine am facut ca nu am plecat, ca oana a facut laringita ... nici nu vreau sa ma gandesc cum era sa fie bolnavioara si eu departe .... am reusit sa avem macar 3 saptamani de pauza intre boli, ceea ce e un adevarat record .... nu mai spun ca oana are deja 1 an de gradi si astept sa vad rezultate, adica sa vad ca-i creste brusc imunitatea ca doar dupa atatea viroze, ar cam trebui sa aiba ceva rezistenta castigata, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

lacramioara, tu de la ce ora incepi jobul? sau scrii de acasa dimineata???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Neatza!

Am dus/o pe alessia la gradi...joi si vineri a stat acasa...nimic deosebit, tot rinita purulenta cu mucii aferenti si tuse de la muci...azi am explicat la gradi ca nu e pneumonie, nu e contagioasa, dus biletul de la doctor si gata..." ceau mami, du/te cu emma sa nu panga"
LAVINIA multa, multa sanatate...va pup si ma gandesc la voi
In legatura cu TICUL: am stat weekendul asta si ia/m analizat pe amandoi: pe Nicu si pe Alessia...Nicu, clar isi roade unghiile cand e stresat, agitat, concentrat, si il vezi dupa cum roade la ele cat e de stresat...Alessia le tine intre dinti ( chiar aseara le/am taiat, deci nu erau roase ) daca ii este rusine de cineva, sau nu/i place persoana care i se adreseaza, cand e f concentrata la vreun desen animat, filmulet, joc...nu am facut vreo legatura intre emma si ticul ei, dar probabil ca exista undeva, acolo in sufletul ei...( cu toate ca, la noi, ea a ramas cea rasfatata, cea dragalita, cea luata in brate...si emma putin neglijata...acum incepe sa realizeze si ea ca emma e mare si ca are nevoie si ea de atentie, de joc, ca doarme mai putin si trebuie sa ne jucam si cu ea, si sunt f fericita ca imi spune alessia sa o las pe ea jos ca sa o iau pe emma pentru ca plange, sau sa ne jucam si cu ea, etc)
Sper sa ramana doar la asta si sa nu inceapa efectiv sa/si roada unghiile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

DIA sanatate multa...si uite asa nu ne mai vedem...sper ca macar de ziua lor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Bafta Mihaita!
Lavinia, ne gandim la voi.

Cristinelu!
Da, Donia.. asa-i cu fetele de mai . Mai stiu si-un flacau de mai care papa istoria pe paine.

Multa sanatate Oanei!
Dia, eu zic ca anul acesta va fi mai bun ca anul trecut.. dar o imbunatatire graduala, nu brusca. Daca, sa zicem, in primul an lipsea o saptamana.. acum poate vor fi doar cateva zile.. si poate, la anul, nu va mai fi decat cate o zi sau chiar deloc. Asa am observat la M.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput