Fulguleti de nov-dec 2006 (220)
Raspunsuri - Pagina 13
flore26 spune:
Asa...cu ce sa incep...
Ca sa nu credeti ca m/am laudat degeaba, uitati www.youtube.com/watch?v=Ad2bykzo62E" target="_blank">DOVADA!!!!
IANIS
FOARFECA are de plastic, dar nu e interesanta...cea mai cea e aia din sertarul de bucatarie, una mare, care taie bine, dar cu care nu are voie. Cand are chef de decupat folosim cu succes forfecuta de unghii KK...se sterge singura, dar de fiecare data verific, doar ca la noi, la fel cum a zis si DIA, face kk tare, fara urme.GRADI...alessia e f incantata...stie deja vreo 3 cantece, o poezie ( asta e datorita faptului ca, neavand jucarii, au cantat, dansat, trenulet, colorat, pictat toata ziua)...nu plange dimineata, doarme f bine...sambata mi/a cerut sa o duc la gradi sa doarma in patutul ei
Eu inca sunt in concediu 
...e soacra la mine...mancare buna, are grija de emma...eu stau, ma plimb, ma shopinguiesc...ce viata!!! Azi pleaca...dar vine sapt viit joi 
Ma duc sa/mi intind hainele! va pup
lizzy spune:
restanta, inainte de a citi:
donia - foarfeca NU, nici macar ianis, acasa, nu are voie decat supravegheat si obligatoriu in absenta lui marc. e unul dintre piticii mei (de pe creier, nu din familie
) problema vine de la faptul ca marc vrea sa faca totul singur si... nu are simtul pericolului la chestii taioase/ascutite (pe incercate
) iar foarfeca de plastic care si si taie... n-am gasit
deci mai asteptam.
lacramioara (ti-am zis ca mi-e greu sa ma hotarasc?? - ba iti zic iulia, ba lacramiaora
), deci - nu se sterge, nici nu intentioneaza s-o faca curand. ianis la gradi se sterge singur, acasa NU vrea, sa vina mami!!!!! ![]()
Monicabb spune:
Hello,
Raspund si eu Doniei fara nici o introducere, da, foarfeca este noua pasiune a lui Dragos. Pana acum a taiat musamaua de pe masa din sufragerie (eu cand l-am vazut cat e de pasionat nu am putut sa-l impiedic, i-am spus insa sa-i spuna lui tati ce a facut asteptandu-ma sa i se spuna ca nu e tocmai ok, la care tati ii spune, lasa ca lipim noi cu scoci...) si, si, si, parul din propriul cap... Asta cand a auzit ca vom merge la tuns a luat decizia singurel. Nu va spun cu ce fel de foarfeca a facut chestiile astea. Da, da, stiu, stiu, cine stie ce se poate intampla... De acum are la indemana forfecuta pentru unghiile copiilor.
In rest suntem bine, nu mergem la gradinita inca, copiii sunt un pic raciti, de asta Teodora s-a trezit de douazeci de ori in ultimele doua nopti ca sa suga. Teodora a invatat sa mearga, acum incepe sa inteleaga, Dragos o smotoceste de nu se mai poate (nu stiu ce ma fac..., nici cu copiii din parc nu se comporta cine stie ce). Vad ca o iubeste, intr-o zi urla ca are Teodora o piatra in gura si o inghite, azi o ferea sa nu se apropie prea tare de un caine) iar Teodora e topita dupa el, il cearta daca pleaca prea departe, striga dupa el...
Am fost la mare cu cortul, o data noi patru in Vama Veche, frumos, dar fara conditii pentru copiii, ii spalam pe la restaurantele unde mancam, si o data cu parintii mei, la un camping amenajat, cu umbrar, cu mancare facuta de mama, cu apa calda, confort ce sa mai. Copiii se trezeau direct pe plaja, minunat.
Eu va pup si cine stie in ce zi mai intervin
iulia-stefy spune:
danita, multa sanatate!
asiza, ai lovit exact unde trebuie... Si eu tot pentru la cresa ma gandesc ca ar fi bine sa stie sa se stearga singura... Inca nu a venit murdara in aproape 2 ani de cand merge acolo, dar ma gandesc ca la gradi... nu mai sta nimeni de ei ca la cresa... Si ma intrebam cam cand e timpul sa invete si asta....
Lacramioara si
Stefania Iulia
lizzy spune:
lacramioara, cel mare abia acum, la 5 ani, stie sa se stearga bine. cat timp a fost la grupa mica si la cea mijlocie a fost ajutat de ingrijitoare, intotdeauna.
desigur, daca o poti invata, cu atat mai bine. al meu - cel mic - nici pomeneala. pana acum o saptamana cerea ajutor si la pipi, la olita, iar din picioare, la copacel, de asemenea...
Donia spune:
Monica, ce mi-a placut de Dragos, dar mai ales de tatal lui Dragos! "lasa ca lipim noi cu scoci"
Super! Chiar ca trebuie sa luam exemplu!
Cred ca asta cu auto-tunsul e un "must" la fiecare copil, si Roxana si-a tuns un motz in varful capului, si asta la o varsta la care credeam ca stie mai bine ![]()
Fetili, ca mi-am adus aminte, sa nu va luati de fulguleti* daca nu decupeaza pe linie sau alte minuni
, daca invata sa tina foarfeca bine in mana e perfect, apoi sa-i lasati sa taie cum si cat vor, noi dupa ceva timp am trecut la taiat strugure, banana, etc, dar nu perfect in doua, ci cum ii vine la mana... la foarfeca, vreau sa spun
No, si daca n-au chef de foarfeca nu-i bai, fiecare cu ritmul lui. E ca la diversificare ![]()
Da-i tare fain cand povestiti de ei, ele 
* scriu asta tot din experienta proprie, ca stiu ce asteptari mari aveam la Roxana la inceput
ea se distra de nu mai putea, iar eu imi pierdeam rabdarea, dar treptat am invatat doar sa ma distrez in rand cu ea.
Sa va arat ce folosesc eu cu copiii, are vreo 12-15 cm, cred ca si in Romania se gasesc foarfeci din astea, dar poate nu ati avut motiv sa le observati pana acum: foarfeca
kikineata, deci le ai cu BM
Mey, in rest stai sa vezi ce "te sparge" garga cand i-o veni vremea! Ceva perle nu ne mai zici?
Yagmur, ce program incarcat ai, macar bine ca Luca e vesel la gradi!
Pfiii, da' ce duminica faina ati avut! Dar tu de ce nu te dai in masinute?
Habar n-am ce am scris, sper ca nu sunt doar aiureli
, am facut cat de bine am putut in conditiile date... anume cu Cristi calare si eu adormita ca nu m-am odihnit azi noapte, iar azi n-am nici un chef sa ma ridic de pe scaun...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
iulia-stefy spune:
Salutare!
Lizzy, poti sa-mi spui cum vrei tu... M-am obisnuit sa raspund. Multa lume, si nu am inteles nici acum de ce in loc de Lacramioara imi spune Luminita. Cand eram copil, ma gandeam ca ma incurca cu sora mea, dar acum constat ca imi spun asa si persoane care nu o cunosc, deci nu o fac din acest motiv... Dar nu ma deranjeaza.... de multe ori zambesc....
Multumesc pentru raspuns.
Monica, ce dulci sunt piticii tai si ce mult o iubeste Dragos pe Teodora....
Donia, ma gandesc din ce in ce mai mult la foarfeca si chiar nu stiam ce fel de foarfeca as putea sa-i dau. Multumesc pentru idee. Ma gandesc ca o sa vina frigul si vom sta mai mult in casa si trebuie sa avem activitati cat mai diverse. Asa ca ma pregatesc de puzzle, colorat, joaca cu plastilina... Cu foarfeca pana acum eu taiam si ea doar lipea ce decupam eu....
Lacramioara si
Stefania Iulia
lizzy spune:
donia, da, da, fix cu din aia si-a crestat din piele ![]()
saracul ianis, noroc ca sunt "delasatoare"
si asteptarile mele se reduc la sanatate, veselie, energie si afectivitate
in rest, poa' sa deseneze cu doua maini stangi, sa scrie de jos in sus, sa picteze cu prea multa apa de se gaureste foaia, sa taie in zig-zag daca are chef... zau ca nu mi se (mai) pare important, cel putin pana ajunge la scoala il iau cum este si-i respect alegerile. cred ca e destul timp sa descopere singur ce-i place si pe ce sa progreseze (la desen sigur nu va fi niciodata prea bun
)
in alta ordine de idei s-a facut saptamana de cand l-am scos pe marc din criza aia cu tuse seaca si muci urati si am dat in urmatoarea. asta e mai nasoala, de ieri dupa-amiaza tuseste sec intruna, n-am dormit mai deloc. vad din nou copilul din iarna trecuta - necajit, indispus, nu comunica, doar gafaie, suiera si vrea sa stea lipit de mine non-stop. pauza la gradi si la logopedie...
sper totusi s-o scoatem la capat fara pediatru, numai cu homeopate. doamne-ajuta ![]()
lavinia, ieri a fost marti. s-a amanat sau ba operatia? ca iar nu mai stiu, imi amintesc ca era cu muci dar n-a fost grav...
Dia1609 spune:
donia, si oana taie cu foarfeca de vreo jum de an, a prins-o pasiunea de la gradi, ca acolo mai faceau decupaje. acasa are o foarfeca de plastic care taie bine hartia (doar hartia o taie
) si o manuieste destul de bine, desi nicioadata n-am insistat sa taie ceva cu forma, la inceput doar taia hartia cu taieturi mici, acum are mai mult curaj si taie si contur :) ... si acum avem si foarfeci cu mai multe lame, cate taie zimtat, curb, ondulat, etc :))
si la partea de manualitate, inca o pasioneaza pictatul si plastelina :) ... iar la gradi fac f multe chestii 3D din hartie creponata, indoita, pliata, etc, fff interesante, o sa va pun niste poze sa vedeti :)
saryta spune:
Salutare ... am vb cu Ramsan si e in spital cu epidurala - spera ca pina la 12 noaptea domnisorul Tudor sa apara.
Hai Ramona, nastere usoara si bb mancacios!
Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)