Gravidute si mamici de Constanta (66)
Raspunsuri - Pagina 7
Geea spune:
Ellanik, multumesc frumos pentru urare!
Iata si datele mele:
DN = 17.10.1975
DPN = 19.11.2009
Am uitat sa precizez : fetita se va numi Ingrid-Maria.
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Geea Buna seara! Ma numesc Gianina, luna viitoare implinesc 34 de ani, sint din Constanta si in Noiembrie voi da nastere unei fetite, fiind in prezent insarcinata in 31 saptamini. Ma primiti si pe mine in grupul vostru? Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv. |
Sarcina usoara in continuare si nastere la termen!
25+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissa13 Buna seara mamici si gravidute de Constanta, sunt o graviduta de 27 de saptamani din c-ta, in varsta de 24 ani, insarcinata cu primul bebe - baietel(care cel mai probabil se va numi Robert Andrei). De-abia acum m-am hotarat sa va scriu si eu desi va citesc de ceva timp. Am fost azi la medicul de familie si mi-a spus ca in luna 7-8 trebuie sa fac un vaccin. Nu a detaliat despre ce este vorba, nici eu nu am intrat in amanunte deoarece trebuia sa mai ajung pe la el zilele astea pt analize si am zis ca o sa aflu mai multe atunci. vroiam sa va intreb pe voi daca stiti mai multe de acest vaccin si daca este recomandat sa il fac (o sa vorbesc si cu medicul ginecolog-ajung la el sapt viitoare). |
Sarcina usoara si bb sanatos!
Cred ca e vorba de vaccinul antitetanos, dar eu stiam ca se face in 2 faze...mai bine vorbesti cu ginecologul ianinte de a-l face, nu stiu daca acum se mai recomanda....pe vremuri era o regula.
Si...scrie mai repede 10-12 mesaje ca sa scapi de moderare (mesajele tale apar cu intaziere) ca sa te citim in timp real.
25+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
happy_uka spune:
Buna!
Multumim pentru complimente, asa e, avem o fatzuca taaare expresiva care ii face fericiti pe mami si tati
Referitor la cezariana la Euromat, o sa incep prin a spune ca totul a fost mai usor decatma asteptam; aveam o gramada de temeri legate de anestezie ( nici nu sinti cand o face, dau cu un un lichid dezifnectant rece pe spate, stai in fund pe masa de operatie, si acul nu-l simti, nici nu stiu cand s-a bagat in spate). Deci despre asta sa nu va faceti nicio grija. E un dr anestezist f amabil si vorbaret, m-a ajutat mult in timpul operatiei m-a tinut de vorba. In secunda 2 amortesti, nu mai simti de la sani in jos, se agita lumea in jurul tau, dar ai o stare de aneteala usoara. Eu una nu am stiut cand a inceput operatia, foarte repede mi-au zis " ai o fetita" simi-au aratat-o, inutil sa spun ca a fost cea mai frumoasa clipa din viata mea, era atat de frumoasa buculica mea!!! Apoi totul trece repede, asa am perceput eu, de anesyezist sta la capul tau si te intreaba diverse... De la 8.45 cand faceau pregatirle, anestezia, la 9.00 s-a nascut Carina, totul s-a terminat la 9.40.
Am fost dusa la terapie intensiva pana la ora 6, acolo se baga perfuzii, calmante, incerci sa dormi ( nu am reusit deloc) dar nu te lasa sa te doara nimic , ai o greutate pe burta, incepi sa simti picioarele, e o stare ok, mai ales ca peste 2-3 ore aduc copiii in salon si iti mai vezi 5 minute comoara
Eu am vb la tel imediat ce a venit tati la noi, pe la 11, cu poze proaspete, am trimis emailuri, toate astea fara sa ridic capul de pe perna , e f important.
Am avut un episod de frisoane, dar a trecut, eu sunt mai friguroasa.
Am vb cu toata lumea, e vb incet sa nu deranjez celelalte mamici ( eram 4) dar era o tipa .. vorbea f tare ii cera sotului sa -i aduca niste mici si o paine, au ras cu lacrimi asistentele, cade fapt 24 de ore bei doar ceai, apoi iaurt, pana a 3a zi cand se reia tranzitul nu mananci decat ce zic ei. Eu recunosc am trisat cu 2 biscuiti la 3 dimineata.
Poti tine copilu in camera din prima noapte, eu l-am tinut doar 2 nopti din 3. Am pus-o la san din prima seara, iar e f important, a venit colostrul imediat, appi lapticul, apoi durerileee si ranile. Dar despre asta in episodul urmator. Va pup, o zi frumoasa cu copilasii vostri!!!
Uka, cea mai fericita mamica
Printesa noastra Carina! .
Geea spune:
Salutare!
Larisel, multumesc pentru urare!
Happy_uka, multumesc mult pentru informatiile suplimentare! De ar fi asa si cind voi naste eu...ce bine ar fi... Singurul aspect de care imi este teama, sincer, este anestezia. Nu am facut in viata mea nici o operatie, nu am fost niciodata internata si tocmai de aici deriva si frica (justificata, zic eu...)
DanaAlex spune:
Salutare!!!
bun venit gravidutzelor:
Geea (suntem de-o seama, tot oct'75 si eu )- sarcina usoara,
Crissa13( de ce 13??)- sarcina usoara ,
Anuzzaice- sarcina usoara
...ma bucur ca pe zi ce trece apar noi nick-uri si atmosfera e prietenoasa, calma si plina de caldura
Uka- m-ai emotionat, m-au napadit amintirile legate de nasterile mele, bebelusi ...astept episodul urmator ce face frumusica voastra?...sta cu mami la net copii nostri sunt membri de onoare ai topicului...
Larisel, incearca la mark&spencer, acolo au haine pana la numere fff mari(marimea 22 englezeasca) si bluzele care se poarta acum sunt potrivite si unei burtici cu 2 fetitze dragutze in ea sau la promod, amandoua magazinele sunt in tom...in rest optimism, fara sa ridici nimic, odihna multa, la orizontala cu ganduri frumoase....si tii fetitele la caldurica pana aproape de termen...eu la fata aveam dpn 5 sept si a venit sorocul pe 23 aug (in popor se zice ca fetitzele vin mai repede)...nu te stresa cu ganduri negative, va fi totul bine- doamne ajuta!
despre vaccin antitetanos - si eu am facut, am facut si in sarcina a doua (desi nu trebuia ca eram in cadrul imunitatii, dar am aflat mai tarziu), este valabila vaccinarea 5 ani...dupa mine este bine sa-l faci- parerea mea -atentie!cunostiintele mele doftoricesti se bazeaza pe observatii personale, studiate asupra mea si a celor din familie in momentele ocazionate de diverse intamplari cu caracter medical; bibliografie mixta: doctori, cunostinte, net si discutii tematice/barfe prin parcurile constantene si nu numai
pe mine m-a vaccinat in prima sarcina (pe la 30 de saptamani-cred si apoi fix la o luna apelul sau rapelul, apoi in sarcina 2 doar o data)...gasesti pe net multe pro si contra, sunt multe topicuri si pe dc in acest sens...
ellanik - frumos patutul ales si foarte util ...acum ca ati aflat culoarea preponderenta...se pune verde la cumparaturi
ioanact- ce mai faci?..ce mai zici???
toate cele bune ...
edit ca sa ma semnez si eu:
Dana, mama Tianei-Maria(23.08.2006-natural, spontan) si a lui Tiberiu-Ioan(07.07.2007- cezariana)
ioana_p76 spune:
Dragele mele, va anunt cu regret ca ma voi retrage de pe acest forum. Aveam multe asteptari de la acest forum desprecopii, care mi-a fost drag deoarece aici am trait impreuna cu voi experiente si bune si rele, am simtit ca am prietene adevarate, chiar daca doar virtual. In continuare putem vorbi pe mail, am id pe yahoo tot ioana_p76.
Insa aici nu voi mai scrie si predau stafeta oricui doreste sa se ocupe pe viitor de subiect. Motivul este pe scurt faptul ca am crezut ca forumul desprecopii este chiar despre copii si nu despre publicitate si prestigiu. Campania noastra Infertilitatea este o boala nu mai are loc aici, deoarece nu indeplineste aceste conditii.
Cititi aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142751
Asta e, cu pareri de rau ca nu voi mai comunica cu voi ca pana acum, insa stiti unde ma gasiti, va pup pe toate si va doresc numai bine!
DanaAlex spune:
salut Ioana!
...am citit si am ramas surprinsa de acel topic aratat de tine, inteleg ca faci acest gest din solidaritate fata de campania respectiva, dar fara sa te judec pentru decizie, imi pare rau ca nu mai vrei sa scrii aici pe acest topic de mamici si gravide de constanta...ai reusit sa dai un tonus si o fatza foarte frumoasa acestui topic, prima pagina e ordonata si actualizata permanent, eu intru aici de la capitolul 50 si stiu cum arata inainte, deci din partea mea numai pareri de rau ca ne parasesti.
in alta ordine de idei, un sfat de la cineva trecut prin doua sarcini, nu te enerva pentru nimic si nimeni in perioada sarcinii, nu merita sa suferi de pe urma unui astfel de litigiu intre cele doua forumuri(cam asta am inteles eu ca-i vorba acolo, un soi de concurenta neloiala,...in fine, orice ar fi), repet nu lasa sa te afecteze nimic, pentru ca esti insarcinata, inteleg ca te-ai chinuit mult ca sa ajungi la acest stadiu si ...nu periclita cu nimic (stres, enervari) aceasta conditie.
iti urez sarcina usoara in continuare, te-am adaugat la lista mea de mess si in caz ca-ti face placere sa mai vorbim da-mi accept, ramane la latitudinea ta(in caz ca se incheie cu bine discutia intre reprezentantii celor doua site-uri)...sa revii aici la discutiile unor simple mamici si gravidutze de constanta - Doamne-ajuta!
Cu drag,
Dana
Geea spune:
Buna dimineata, tuturor!
Dana, multumesc pentru primire! Ma bucur din suflet ca vad ca mai sint si alte persoane din generatia mea.
DanaAlex spune:
salut!!!
si eu Geea, poate ne gasim colege de scoala/liceu/cartier...la 34 avem o oarecare experienta de viata si multe-multe cunostinte/prieteni...sper sa gasesti aici (pe forum, in special pe topicul acesta) ceea ce cauti...eu am intrat cautand o gradinita optima pentru copii si m-am ales cu dependenta ...macar daca inlocuiam viciul fumatului cu asta, asa ca acum suma viciilor nu mai e constanta...oricum, ca sa scurtezbine ai venit in club!!!
Ingrid e un prenume tare frumos si combinat cu Maria e super....si noi i-am pus fetitei si Maria pe langa Tiana(l-am gasit pe net, am dorit sa fie un nume special, mai rar intalnit)care inseamna printesa in greaca veche...asa ii spune tati "printesa mea" si mie in gluma "printesa batrana"eheee, trecut-au anii...
Nu are de ce sa-ti fie frica de nastere...fii serioasa, o sa fie momentul de fericire suprema - fericirea de a fi mama bate de departe orice alrceva, inclusiv vreo durere legata fie de nasterea naturala sau cezariana, nici atat... iar fetele din ultima vreme ce au nascut la clinicile private arata exceptional, nici nu zici ca suportasera operatie cu putin timp: Crixia, Selen80, Happy_uka te ajuta sa depasesti momentul...Anuzzaice va urma la rand si apoi tu...noi facem galerie si suntem alaturi de tine cu ganduri bune, sfaturi cerute si necerute, ajutor moral...pupici si toate cele bune...