Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (334)
Raspunsuri - Pagina 10
T_Ioana spune:
Pe Razvan habar n-am daca sa-l duc saptamana asta, vad ca inca muceste si tuseste. Orcum imi spune ca el nu vrea la copii, vrea sa stea cu mami si sa se uite la desene si sa ne plimbam cu autobuzul.
Sper sa-i treaca negativismul si sa reusesc sa-l duc pe joi-vineri ca ma tot suna de la munca, poate ma cheama inapoi.
Miha, ma bucur ca Tudor incet-incet se adapteaza!
Baietelul nashei de la Bucuresti a inceput si el gradinita la 1 septembrie (are 3 ani si 4 luni) cica a a doua zi de gradi s-a asezat pe coltul canapelei si i-a zis mamei:"Mami, eu nu merg la gradinita ca nu-mi place! Uite, tu de-te la serviciu si eu te astept aici pe canapea, cuminte-cuminte pana vii acasa. Nici nu ma misc de aici!" Asa m-a distrat mititelul!
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
T_Ioana spune:
Buna dimineata, haideti la!
O zi frumoasa si fara plangaceli micilor "gradinari".
Cam din a treia zi incepe showul dar in maxim 3 saptamani totul va fi ok. Nu inseamna ca asa va fi cu toti dar in general cam dupa 2-3 zile, dupa ce dispare "noutatea" incep mititeii sa nu mai vrea sa mearga (tin minte anul trecut ca totul era super ok pana in momentul in care intram cu Razvan in grupa se agata ca o maimutica de mine de nu mai reuseam sa-l desprind), sa planga (cele 3-5 minute pt impresionarea mamei). Dar eu sunt sigura ca spiridusii bobocei sunt niste curajosi si vor reactiona extrem de bine!
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
d_melli spune:
Buna dimineata si de la plangaciosi.
Ioana mare adevar spui.Azi dimineata cand am ajuns la poarta gradinitei mai mult l-am tarat ca sa intre inauntru iar in pargul usii s-a pus pe un plans de nu am mai vazut.Cand am plecat eu el tocmai le cara pumni educatoarei si directoarei care era in vizita si care il duceau la geam sa vada ceva ca sa pot sa plec eu.Si tu zici ca va dura 3 saptamanai?Pai nici nu il mai duc eu il trimit pe bunicasu.Educatoarea de dupa amiaza mi-a spus ieri ca doarme cel mai putin si se foieste de ii trezeste si pe ceilalti copii.O femeie la care nu am vazut un zambet trei zile.Cu o fata de iti vine sa o iei la fuga.Pe mine m-a mirat un pic pentru ca Mario doarme foarte mult la pranz si nu are nici somnul agitat,insa acum ceo fi in capsorul lui,el stie.Eu il mai las o saptaman doua si dc tot nu doarme la pranz il iau acasa sa doarma ca are cu cine sta si mi se par mai important sa doarma 3 ore decat juma de ora , mai ales ca dupa amiaza nu mai au activitati.Plus ca nu stiu cat manaanca .Nu a venit murdar deloc niciodata.
Cosmi ce noroc cu Stefan ca nu aa vut nici o problema.Asa da.Sper si eu sa se acomodoze Mario usor.
Ali pai esti avansata dc ai ajuns la nepoti,vezi ce generaite crestem ,sare cate 5 etape deodata.Notezi pe undeva ce spune?
Miha chiar ca e mult 45 de copii in grupa, la noi sunt 25 si mi se par multi.Cnad tineti sedinta ca la noi nu au spus nimic inca si nu ne-au cerut niic .Am platit pe sept si octombrie si atata .Apropo e 8 lei pe zi .La voi la fel?
Sunt prin zona.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
cosmi1975 spune:
neata gagici
dus copilul la gradinita si facut ceva cumparaturi...sapun lichid,servetele,pahare de unica folosinta sihartie igienica pt la gradii....ce sa zic s a trezit baitul meu bine dispus s ajucat o juma de ora la pc apoi am plecat spre gradinita cu tramvaiul ca lui ii place tare mult si erau o groaza de copii in statie...a fost o strategie ca sa nu cumva sa planga,am ajuns a salutat copiii care iar plangeau vreo cativasi s a urcat pe o locomotiva mare tomas si zicea ca pleaca la gara...ne am pupat si gata,azi va ramane sa doarma l am momit cu o pijama super dragutaacu sa vedem cand m oi duce sa l iau
TIOANA sanatate la pui...sunt copii care nu se obisnuiesc la gradinita nici dupa 3saptfata verisoarei mele 1 luna nu s a mscat dupa scaun si era cu ochii numai la usa,ajunsese sa nu mai comuniceau tb sa o retraga
Dmelii pai te cred si eu ca nu i place lui Mario daca aia o fi vreo acriturace dracu or cauta nu stiu...asa avea si Stefan la cealalta gradinita o baba de 70 ani care ii tinea numai la masa,nici nu i lasa sa manance cornul ca fac frimituri
Szaboalice fata desteaptaaasi ce scoate din capsorul ala mic
MIHA 45 de copiipai acolo e paza nicidecum sa faca ceva cu eiofff ce cap au unii
Silvi chiar ceva reteta cu pestese poate?
Stefan imi povestea aseara ca s a jucat cu d-na de a puisorii....si i a placut tare mult
aaa...ii zic ,, te rog sa nu plangi ca ma faci de ras...la care el,,off m ai mi ai zis si aseara,,
fug sa fac ceva curat in sifonier la mine ca zici ca au trecut tatariidar mai trec pe aici
MIHA78 spune:
Da se pere ca azi e cel mai greu si ptr. noi. A inceput aseara sa planga asa mai teatral ca el nu mai merge acolo...Azi dimineata n-a vrut sa pape acasa, a plans si i-a spus mamei sa mearga repede, repede dupa el, a plans putin si la gradi, dar a zis mama ca s-a linistit, in schimb a zis ca urlau copiii de s-a ingrozit.
Irina, Tudor nu doarme la gradi si nici nu mananca, la ora 12.30 mama merge dupa el. Ea e acasa si eu m-am gandit ca macar sa doarma si sa manance acasa, de ex. nici ieri n-a mancat gustarea. Era mort de oboseala, a adormit instant. Of dragul de Mario, daca mai e si acra educatoarea aia chiar e nasol.
Tioana la voi va fi mult mai simplu, avand in vedere ca Razvan a mni fost la gradi.Simpatic baiatul nasilor, cred ca asta urmerza si la noi.
Cosmi, ma bucur ca la Stefan la gradi e asa frumos si el e tare intelegator. Da, mai sunt nebuni astia cu atatia copii, o sa vedem acum vineri la sedinta.
Vineri tb. sa platim fondul grupei, 100 de lei, 18 lei caiete, 10 lei ptr. produse de igiena.
cosmi1975 spune:
Mihaofff ca asa rau imi pare de ei......daca ar fi fost dupa mine nu l as fi dus la gradi
fetelor cat e pe zi la voi???
d_melli spune:
Miha asa am zis si eu initial ca ar tb sa il las pana dupa masa,sa il iau inainte de somn.L-as fi lasat la masa pt ca asa invata si el sa mamance cu copiii, nu sa stau eu dupa el.Chiar dc manca mai putin nu era o problema.Insa apoi am zis ca e mai bine dela inceput sa il las sa doarma macar 2 saptamanis a vedem cum se obisnuieste si dc nu vrea si nu vrea , asta e, il iau acasa.
Cosmi si pe mine m-a cam uimit faptul ca sunt doua educatoare asa batrane .Cred ca au lejer 60 de ani.Una cel putin am spus ca are o fata ...Eu nu am nimic cu ele , ma gandesc ca au cea mai mare experienta avand in vedere cat au lucrat in domeniu , insa copiii mai ales cei mici au nevoie de afectiune multa, de intelegere, de sprijin , in perioada asta , iar dc tu nu faci altceva decat sa hitlaresti peste tot ...Ma uitam ieri cand am fost sa il iau ea cu ingrijitoarea inca mai imbracau unii copii si faceau paturile.Avea niste gesturi in lehamite si dure.Cand m-a vazut l-a strigat pe Mario si l-a trimis sa isi ia paupucii,cu acelasi ton cainesc.Si cu toti vb asa.Oricum cred ca am comis una.Vb cu ea si i-am zis ca Mario vb mai rau si ea m-a intrebta de ce nu am incercat la un logoped.Asta in prima zi , in conditiile in care ea vine dela 1 de cand dorm copiii.I-am spus ca ar fi cazul sa il analizeze o perioada de cel putin o luna dupa care ar tb sa isi dea cu parerea.Un copil nu il poti auzi vorbind cand doarme.Plus de asta 3 ore nu sunt suficiente sa faca astefel de recomandari.I-a cam picat in gat.Da nici mie nu mi s-a parut normal sa arunce cu vorba.Ieri insa cred ca i-a picat in sosete cand m-a vazut cu directoarea urcand.
Asa e viata , vedem noi ce urmeaza.
T_Ioana spune:
Imi pare rau sa aud ca spiridusii sufera "depresia celei de-a treia zile" (asa i-a spus directoarea de la gradinita lui Razvan). Se pare ca majoritatea copilasilor patesc asa, mai ales cei care sunt singurei la parinti si mai dragaliti.
Irina, eu zic totusi sa il "sacrifici" pe Mario saptamana asta si cu somnicul si cu mancarea. Poate totusi se obisnuieste. Stiu ca dupa pranz nu mai fac activitati dar eu zic ca e mare lkucru cand incep sa manance si sa doarma acolo. Ce "imbunatatiri" am remarcat eu la Razvan dupa ce l-am transferat de la gradinita cu program normal (9-12) la cea cu program prelungit (8-17):
- in proportie de 80% se imbraca/dezbraca singur. Mai avem probleme cu bluzele si sosetele dar fata de cum era inainte, cand statea ca umerasul si eu il imbracam complet e mare lucru.
- a inceput sa manance mult mai bine singur (desi la supe/ciorbe inca nu are mare dexteritate)
- are un program mult mai normal de somn, adica desi la camin doarme maxim 1.5 ore (pt ca ii culca de la 13-pana adorm e 13.30 si la 15 ii trezeste) seara la maxim 21 e in patut la nanel.
- nu mai are nevoie de asistenta la WC decat dupa kk, in rest nici nu stiu cand merge (doar vad ca stau hainele cam aiurea, cum si le ridica singur)
- deprinderea de a-si aranja hainutele, pijamalele, paucii, si uneori chiar jucariile
Nu-mi amintesc acum tot, dar mai sunt!
Sigur ca daca vezi ca nu se adapteaza deloc copilul nu o sa-l chinui cu dormitul si infometatul la gradi, mai ales ca ai alternativa buncilor, dar eu zic ca merita incercat o perioada!
La noi, pana in vara era taxa 5 lei/zi la program prelungit (8-17) si 6 lei/zi la program saptamanal. Aici la RAzvan este gradinita cu program saptamanal, adica poti sa ducu copilul luni dimineata si il mai "ridici" vineri la 17.00. Ii duci schimburi pt 1 saptamana si ....asta e!
Anul asta nu am aflat cat e taxa!
Cosmi, bravo lui Stefan pt adaptare. Si noi suntem mari amatori de plimbat cu autobuzul (ca tramvaie nu avem). Mai sunt si copilais ca fetita verisoarei atele, care nu se adapteaza orice ar fi, dar cazurile astea sunt exceptii!
Miha, eu zic ca se va adapta incet-incet Tudor! Ma gandeam, iar, ca varianta gradi Apahida a fost totusi ce mai buna. Daca il duceai in Cluj banuiesc eu ca trebuia sa-l lasi laprogram prelungit din prima si ar fi fost si mai greu!
T_Ioana spune:
Irina, cred ca am scris deodata.
Sincera sa fiu nici mie nu-mi plac prea tare educatoarele lui Razvan.
In iunie, la un moment dat cand m-am dus sa-l iau mai devreme, stateau toti aliniati pe langa pereti si ea ii certa nu stiu de ce. CAnd m-a vazut a zis " Imi cer scuze, dar asa patesc cand se apropie sfarsitul de an, imi pierd rabdarea complet si imi sare imediat mustarul". N-am zis nimik dar imi statea pe limba s ao intreb daca e programata sa fie calma si zambitoare doar in perioada septembrie-mai, dupa care o apuca spumele. Nu inteleg de ce dracu aleg meseria asta daca nu au nimik de-a face cu copiii.
Cealalta e o tinerica ametita, povesteam eu cum vorbea la mobil uitandu-se visatoare pe geam iar astia faceau lupte corp la corp si se tranteau de le mergeau fulgii....
Anul asta tinerica a plecat si a revenit titulara de post din CIC.....s-o vedem si pe asta, ce specimen o fi!
Pe undeva imi pare rau ca nu l-am inscris la caminul de langa noi dar mi-a fost mila sa-i schimb iar colectivul si cine stie peste ce educatoare dau....plus ca gradi unde merge acum e chiar in parc si e liniste si verdeata si au o curte superba plus ca-i scoate des in parc. Asta a contat mult cand am decis sa-l las acolo!
cosmi1975 spune:
eu la stefan dau 12 ron pe zi..azi mi a zis educ dupa ce am mai intrebat si ieri...tb neaparat sa iau memo plusca parca nu tin minte....