Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 12
laviniablaga spune:
Buna dimineata mamici! Sa va creasca burtile mari si frumoase si sa aveti bebeii sanatosi si voinici! Raportez o stare generala buna...m-am trezit pe la 0.00 asta noapte si am fost tentata sa deschid DC-ul, dar am zis ca decat sa imi sara si ultimul firicel de somn mai bine ma las pagubasa...L-am stresat un pic pe sot, care imi tot spune ca nu mai incape de burta mea in pat, si dupa aia am adormit!
Ancutza_Bro, e tare aiurea ca nu poti dormi noaptea! 
Ai grija de tine si de bebelina.
Katy,LauraG,Ava,Monis,Miany,Camy,AndreCluj,RamoC,Lumi,Laurairina,Ramonik,Mussica,Raluci_b,Miramar,Kreliutza,Pirelia si toate celelalte mamici...va pup pe toate si va invit la
!
Sa ne gandim la o noua tema cu care intentionez sa va stresez si azi!
Am vazut ca Ancutza vorbea de miscarile intrauterine ale beblusilor!
Eu va voi aduce cate informatii pot cu privire la acest subiect!
Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Au mai ramas 9 saptamani de vis!
Camera lui Rares
Poze
laviniablaga spune:
Cand incepe sa miste bebele? Daca nu e activ ar trebui sa ne ingrijoram?
Intre saptamana a 6-a si a 10-a, fatul izbucneste in miscare folosindu-si capul, bratele si picioarele pentru a efectua miscari rotative si gratioase. In saptamana a 10-a sunt prezente miscari ale mainii catre cap, catre fata, catre gura; fatul isi deschide gura, o inchide si inghite.
In saptamana a 14-a, miscarile sunt deja spontane, endogene si perioadele de activitate sunt alternate cu cele de odihna. Acum incep miscarile de respiratie si ale falcilor. Mainile sunt foarte ocupate sa interactioneze cu celelalte parti ale corpului si cu cordonul ombilical.
Din acest stadiu timpuriu, miscarea este o activitate primara, uneori spontana, alteori provocata de evenimente. Miscarile spontane au loc mult mai devreme, exprimand probabil interesele si nevoile individuale.
Miscarile provocate nu reflecta decat o sensibilitate la mediu. De exemplu, intre sapatamana a 10-a si saptamana a 15-a, cand o mama rade sau tuseste, fatul ei se misca in decurs de cateva secunde.
Sistemul vestibular sau sistemul de echilibru, conceput ca sa inregistreze miscarile capului si ale corpului, dar si efectul gravitatiei, incepe sa se dezvolte la 8 saptamani. Astfel, sunt construite 6 canale semicirculare, structuri umplute cu lichid in urechi, care sunt sensibile la accelerarea si decelerarea unghiulara si ajuta la mentinerea echilibrului.
Miscarile fatului sunt initial percepute ca miscarile uterului. Atunci cand bebelusul loveste peretele uterului, acesta se misca, creand senzatia miscarii fetale. O data cu cresterea bebelusului loviturile lui se simt mult mai usor.
Aceste miscari si lovituri ale bebelusului sunt simtite mult mai usor de catre femeile care au mai fost insarcinate. Ele pot fi percepute din saptamana a 15 a sau a 16 a, iar pentru mamele ce sunt la prima sarcina, incepand cu saptamana a 19 a.
In timpul celui de-al doilea trimestru, miscarile bebelusului sunt mult mai usor sesizabile, iar incepand cu saptamana a 28-a miscarile vor fi zilnice. Spre sfarsitul sarcinii loviturile sunt un semn al unei sarcini sanatoase si vei observa ca bebelusul va fi mult mai activ.
Pentru a monitoriza miscarile bebelusului cea mai potrivita perioada a zilei este seara. Seara, dupa cina, ar trebui sa simti cel putin 6-10 miscari intr-un interval de o ora. Daca nu poti numara atatea, poti consuma un aliment sau o bautura, ce contine zahar si continua sa numeri in ora aditionala.
Daca nu simti acest numar de miscari nici in doua ore este indicat sa vorbesti cu doctorul tau. Acesta poate efectua o monitorizare profesionala a miscarilor bebelusului tau.
Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Camera lui Rares
Poze
vias spune:
'neata ![]()
lavi multumesc de
..e tare buna...![]()
Am intrat in luna a 8a

..si uite cat de putine saptamani mai am de tras 

Azi mai tz plec la Bucuresti, ne intoarcem maine...asa ca azi neaparat trebuie sa reprogramez intalnirea cu dl dr pe saptamana viitoare...abia astept sa ajung si eu sa-l vad pe strumf 

Azi am program de cascat ochii prin magazinele din Bucuresti ...si de cumparat una.... alta pt fecior ![]()
O zi buna va urez!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
31+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
AMR 7 SAPTAMANI
POZE
miany75 spune:
buna dimineata ,burtici!
Lavi multumesc de cafea ,pica tare bine..apropo ,interesant subiectul cu miscarile bb-ului...
Katy felicitari pt.nepotica!
Avalon sa-ti traiasca "grasunei" ,sa fie sanatosi si ..spor la treaba!
Simina nasoala situatie cu iesitul la baie asa des.Vb fetelor,ti-ai rafacut analizele ?! E cam mult ,totusi...
Sa aveti o zi buna!!
miany
31+
DAVID ANDREI
laviniablaga spune:
Iata cateva linkuri pe care eu le gasesc utile in care este tratat pe larg subiectul legat de miscarile fetale, de comunicarea dintre mama si fat, dar si de profilul biofizic al fatului...astfel poate ne dam si noi seama ce vede medicul ginecolog atunci cand ne face ecografia(link-ul Profil biofizic al fatului)
www.kidz.ro/articol/Sarcina/1526/Comunici-cu-bebe-cand-e-in-burtica.html" target="_blank">ComunicareaCuBebeCatEInBurtica
ProfilulBiofizicAlFatului
Neatza Camy, neatza Miany 

Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Camera lui Rares
Poze
laviniablaga spune:
www.superbebe.ro/articol_800/miscarile_din_burticanormale_sau_alarmante.html" target="_blank">MiscariBebeAlarmanteSauNormale
www.reclamamascataatentie/Pe_ultima_suta_de_metri_in_burta_mamei-a388.html" target="_blank">CumSeComportaBebeInBurticaInUltimulSemestruDeSarcina
Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Camera lui Rares
Poze
laviniablaga spune:
Si pentru mamicile care experimenteaza stari de insomnie (si stiu ca sunt multe printre noi) iata cateva articole cu privire la somnul in timpul sarcinii! cand aveti timp dati cate o ocheada...
www.reclamamascataatentie/Somnul_in_timpul_sarcinii-a1805.html" target="_blank">somn1
www.reclamamascataatentie/Somn_odihnitor_in_timpul_sarcinii-a4593.html" target="_blank">somn2
www.babyonline.ro/Sarcina/Dezvoltarea-sarcinii/Somnul-in-timpul-sarcinii.html?a=3532/303341" target="_blank">somn3
www.superbebe.ro/articol_1366/pozitii_de_somn_in_timpul_sarcinii.html" target="_blank">PozitiiSomn
Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Camera lui Rares
Poze
laviniablaga spune:
INSOMNIILE IN TIMPUL SARCINII
Indiferent daca sunteti sau nu insarcinata, insomniile nu sunt bune pentru dvs si pot avea tot felul de repercursiuni. Si asa este destul de dificil sa aveti un somn odihnitor in timpul sarcinii, dar daca mai suferiti si de insomnii, acestea trebuie tratate cat se poate de repede. Insomnia in timpul primului trimestru de sarcina este destul de obisnuita si apare ca rezultat al modificarilor hormonale. Una dintre cauzele principale ale insomniei este data de progesteronul eliberat. Progesteronul este un sedativ natural, care face femeile sa se simta obosite si adesea sa adoarma la ore care nu fac parte din programul lor normal de somn, si care le tine treze atunci cand ar trebui sa doarma. Aceasta explica de ce unul din primele semne de sarcina este oboseala. Desigur, pot fi si alti factori, cum ar fi stresul, ingrijorarea vis-a-vis de sanatatea bebelusului, ingrijorarea fata de situatia financiara poate si chiar frica de a nu pierde sarcina. Uneori cea mai buna solutie este sa discutati cu cineva, cu medicul dvs, cu familia sau prietenii sau cu alte persoane care trec prin acelasi lucru.
Ce puteti face pentru a preveni insomniile?
Mai intai, incercati sa faceti o plimbare sau sa va gasiti o activitate cand va simtiti obosita. Incercati sa va culcati mereu la aceeasi ora seara si sa va treziti la aceeasi ora dimineata, pentru a va forma un program de somn.
Insomnia in al 2-lea trimestru de sarcina
Insomnia in al 2-lea trimestru de sarcina este mai putin obisnuita. Acesta este trimestrul cel mai indragit de femeile insarcinate pentru ca starile de greata au disparut, burtica nu este inca foarte mare si se simt mai bine ca oricand.
Insomnia in al 3-lea trimestru de sarcina
Insomnia este de asemenea obisnuita in al 3-lea trimestru de sarcina. Sunt o multime de motive, dar de departe cel mai bun motiv este starea de discomfort pe care o aveti datorita burticii marite, bebelusul este din ce in ce mai mare, incepe sa preseze pe organele interne, si astfel reusiti sa va gasiti cu greu o pozitie comfortabila de somn. De asemenea, in acest trimestru urinati tot mai des si aceste plimbari in timpul noptii va ingreuneaza somnul.
RECOMANDARI
Este foarte important sa aveti un somn bun in timpul sarcinii, atat pentru dvs, cat si pentru bebelus, tocmai de aceea va recomandam o serie de lucruri pe care ar trebui sa le faceti ca sa evitati insomniile:
- Incercati sa mergeti la culcare si sa va treziti in fiecare zi dupa un program clar
- Evitati alcoolul si tutunul. Femeile insarcinate oricum nu ar trebui sa le consume.
- Nu consumati cafea in apropierea orelor de culcare.
- Evitati mancarurile care stiti ca va pot cauza arsuri sau alte stari de discomfort inainte de culcare.
- Daca medicul dvs va permite, urmati un plan regulat de exercitii in timpul sarcinii.
- Nu folositi patul pentru a citi sau a va uita la televizor ! Dormiti sau faceti sex !
Lavi,
31+ mami de
Rares Cristian
Camera lui Rares
Poze
Mussica spune:
Laura multumesc de "push". sa scap de saptamana asta chinuitoare de work si ma voi duce.
Fetelor...trebuie sa va spun ca aseara l-am visat pe bebe
pentru prima data. a fost cel mai frumos vis si cea mai frumoasa stare de bine pe care am experimentat-o. Am visat ca l-am nascut (fara prea multe detalii
, dar apoi ca-l spalam, schimba, infasam...ce fain a fost.
Singura chestie care nu mi-a placut a fost ca semana cu mine si avea un nas....cat o zi de post!!!.
hehee..va pup.
sa aveti o zi minunata
red][Lavinia[/red] multumesc de coffee!!! e bunaaaaaaaaa si merge de minune cu laptele meu cu cereale.
26 saptamani