Licurici de ianuarie-februarie 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 16
pyc spune:
Servus fetelor:)
50 g de carnita pe zi este enorm pentru bebelusii nostri, rinichii sunt imaturi si cantitatea de proteine trebuie limitata (din acelasi motiv nu se recomanda adaugarea de sare in alimentatie pana la varsta de 3 ani).
Va scriu ce ar trebui sa pape bebeii pt luna 6 si luna 7 (meniu elaborat de dieteticiana celui mai bun serviciu de pediatrie din Paris, aprobat de dieteticiana de pe sectia de pediatrie din spitalul unde lucrez si verificat de mine personal.....dupa ultimele recomandari valabile in diverse tari:)
Mic dejun:
-210-240 ml lapte varsta a 2-a cu sau fara 1-2 linguri de cereale cu sau fara gluten
Un pic de apa sau eventual un pic de suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi
Pranz:
-2 lingurite rase de carne sau peste sau 1/4 galbenus de ou fiert (=10 g de produs finit, adica gata preparat)
-100-150 g legume pireu
-de la 7 luni implinite se adauga o lingurita de ulei sau unt cam cat o aluna
-un desert de fructe coapte (100-130 g)
-un pic de apa
! daca se dau borcanase de legume/carne atunci nu se mai adauga ulei sau unt
Gustare:
-fie 210-240 ml lapte
-fie un iaurt de bebe si un desert de fructe coapte
Cina:
-fie 210-240 ml lapte varsta a 2-a cu sau fara 1-2 linguri de cereale cu sau fara gluten
-fie 150 ml supa cu 5 masuri de lapte praf
-fie 100-150 ml legume pireu + un biberon de lapte de 150 ml
+ ca si desert : fie un iaurt de bebe , fie un desert de fructe coapte
Ce e sfant insa e cantitatea de lapte care trebuie sa fie de 500 ml minim pe zi, proteinele sa nu depaseasca 10 g, sa nu se adauge sare sau zahar in mancare.........si ideal numarul meselor sa fie cat de cat redus! Adica copilul sa manance de 4 ori pe zi, eventual 5 daca cere........mi se pare ca multi licurici mananca mult prea des....si ma intreb cum rezista mamicile lor, ca abia termina de dat papa de dimi, ca urmeza masa de ora 10, apoi pranzul, apoi iar ceva gustarica.....
..........evident ca acest meniu este discutabil, depine ff mult de "traditiile" din fiecare tara.......evident depinde de fiecare bebelas in parte..........si de fiecare mamica in parte!
E important este sa incercam sa ne tinem cat de cat cont de recomandarile nutritionistilor si mai putin de propria perceptie asupra alimentatiei.......gen: daca noua ni se pare ca nu are gust mancarea fara sare, nu inseamna ca trebuie sa punem "un varf" de sare "pt gust".......sau sa le dau carnita mai multa doar pt ca 10 g ni se pare prea putin.....
Din pacate insa multi medici pediatri sunt total depasiti de evenimente, se bazeaza inca pe ceea ce au invatat in scoala acum 1000 de ani......
Pup fetele si bebeii!
PS: urmeaza weekendul asta sa fac un meniu pt luna 8, 9, 10, 11 si 12.........e munca serioasa de cercetare :)
Pup fetele si bebelusii!
Daiopri spune:
Salutari si de la noi. Si LMA tuturor sarbatoritilor.
Noi suntem bine, in caz ca se intreba cineva
Crestem radem si facem scandal. Deja a inceput sa protesteze uneori la ce ii face motanul, e asa de comic.
Noi cu papa stam binisor, desi s-a cam obisnuit cu borcanasele si nu prea vrea mancare de a mea.
Dar nu il las eu de capul lui ca imi ajunge motanul pretentios si taticul lor, asa ca incercam revenirea la sentimente mai bune. Noi nu am inceput cu carne inca.
Dar avem in program branzica, iaurt si de cateva zile si ou.
Cantitativ papa zic eu ok dar vrea si completare de dragostea lui lapticul:)
A inceput sa se ridice in 4 labe, de ma anunta motanul ca face pisoiul gimnastica
Indata o ia la plimbare.
Se pare ca se pregatesc sa iasa si dintii de sus care ar fi tb sa fie primii. Ca la noi la nimenea:))
De dormit noaptea ma faceti sa imi fie frica sa zic sa nu il deochi.
Marea majoritate a noptilor e ok, de pe la 9 la 5 ii dau ceva papa si iar pana pe la 7. As putea sa nu ii dau la 5, dar at se foieste intruna si se trezeste de tot pe la 6,30.
Cam atat despre noi.
Miere tre sa incepi militaria isi revine el pana se insoaraharnicutul mic.
Roxana da tu chiar ne-ai parasit?
Iris tu cum mai esti?
Va dorim tuturor toate cele bune, nervi si spate de otel
oricum Aalina are dreptate, la al doilea o sa stiti mai bine
Aalina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daiopri oricum Aalina are dreptate, la al doilea o sa stiti mai bine |
Pupam mamica, motanul si pisoiul gimnast
Dar la al doilea...se poate intampla ca la mine dupa modelul "asa nu" ca eu la Dori am bagat somn de voie. Si echilibrez acum la nopti nedormite.
Trebuie sa ma mobilizez cumva si sa incerc cateva nopti sa nu ii mai dau nimic de papaceala si sa vad ce solutii alternative gasesc. Ca apa nu inghite si suzi nu e buna cand ii trebuie papa.
Miere imi pare rau ca si voi va treziti. Pana acum aveam senzatia ca numai astia indragostiti de san se trezesc des. Offfffffffffffffff daca si cei pe lapte praf au inceput nu mai am nici o sansa sa dorm
Pyc multumim tare mult de program. O sa incerc si eu sa ii dau fructele ca desert la masa de pranz reducand cantitatea de legume. Carne cam atat ii dadeam si inca suntem pe un sfert de ou desi pediatra a tinut sa imi spuna ca pot sa ii dau tot galbenusul. Ba si de doua ori pe saptamana. Prefer sa nu.
Si o sa incerc sa ii adaug si la cina altceva decat lapte.
Orice daca as sti ca leaga si el ceva ore de somn.
Asta noaptea a fost asa 21,22,1,2,3,5.30.
Ieri a fost matait de la vaccin.
In rest se catara pe tot ce prinde, doar in patul lui inca nu si-a dat seama cum si ma bucur ca macar nu stau cu grija ca se loveste. Vrea numai in picioare si pune deja pasi si in general nu sta si el locului o clipa. Tot ce face e in miscare.
ca poate ne trezim cumva.
Porumbita spune:
am intrat si eu sa va salut si sa nu ne dati la disparuti!
Am avut o per grea, si urmaza una si mai grea dar sanatosi sa fim ca o sa reusim noi;
robert e ok, are un dinte jumate jos; e ff activ, sta numai in picioare si se catara sau se misca in 4 labe cu viteza; ieri a reusit sa faca si pasi adaugati pe marginea patului...
somn nu servim sub nici o forma (ziua 2 reprize de maxim 30 de min) noaptea se scoala intre 3 si 7 ori (ieri de ex a fost asa culcat la 20, treziriri 9, 10, 1, 3, 5, 7 si complet la 8)
am citit ce scrieti voi de mancat
robert are asa:
masa de san cand se scoala
la 9 fructe - aici de regula mananca bine in general 190 g; am trecut la borcanele etapa a 2; unele borcane au doar fructe altele au combinatii de fructe si ore sau fructe si cereale
la o ora dupa fructe san si si adorme (30 de min si odata maxim de 2 ori pe sapt doarme in jur de o ora)
la 13 sau 14 legume - aici suntem inca la borcanele de etapa 1; dar mananca de toate (morcov cartof conopida mazare rosie dovlecel telina etc -inclusiv ou si carne
mananca undeva intre 50 si 190 g; depinde de zi
la o ora dupa san si somn
intre 17:30 si 19 (in functie de masa trecuta) iaurt simplu (acum MIlli) in zilele bune 100-150 g ; de regula mananca ok cateva zile un iaurt apoi refuza (am incercat covalact, napolact, campina, acum suntem pe milli); in zilele cand refuza si nu ia decat o lingura ii dau un iaurt de la Humana pe care nu il refuza niciodata asa ca am o rezerva mereu pregatita
apoi intre 19:30 -20:00 baie si san pt somn
dupa fiecare masa ii dau un pic de apa; uneori si intre mese
robert are 7 luni jumate si vreo 76 de cm - 9 kg (cred ca nu l-am mai masurat de la controlul de 7 luni)
acum vazand ca ai vostri nu prea mai mananca lapte ziua imi cam fac griji; la el nu se poate fara san; il cere... suge intre 10 si 25 de min (suge nu suzeteaza);
noaptea dc nu ii dau san sau dc incerc cu apa urla de toate cele si se duce si somnu meu si al lui; asa in 10-15 min adoarme la loc; doar masa de 5-6 dim (uneori si masa de 3-4) dureaza 30 de min
acum mie mi se pare ca trezirile de noapte nu prea au treaba cu cat mananca ziua... din pacate nu par sa aiba treaba nici cu dintii...
asa ca visez ce frumos era cand se trezea odata maxim de 2 ori...
bebelusi spune:
Pyc multumim mult de sugestii, dar mai am si eu cateva intrebari
-branza nu au voie?ca nu am auzit....eu ii dau facuta de mine din lapte praf si lamaie
-fructe crude nu avem voie??
-ce legume au voie l varsta asta
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
anna-mama spune:
Neata,
Ati baut ?
Noi ne-am trezit la 6.00, dormit ceva mai bine, trezit doar de 4 ori doar pt tati si adormit la loc. Suntem in continuare muciosi. Cate zile pot sa-i dau Panadol? Azi ar fi a treia.
Acum face nani iar, de la raceala asta ar zace
Lily, eu in masina i-am facut un carusel agatat de manerul de sus de la usa din niste umerase pe care am atarnat niste jucarioare. In plus am facut un cd cu niste melodii care il linistesc si pe care il pun doar cand incepe sa planga si nu mai gasesc alt varianta de a-i atrage atentia.
Bebelusi, multumim pentru sfaturile legate de papica. Din pacate nu pot sa-i dau cu biberonul, nu l-a vrut niciodata nici cu ceai, lapte praf sau lapte de la mine. Cred ca e cam mare atasamentul fata de tati.
Ma bucur ca Vladutu tau se simte bine dupa cazatura, o sperietura si a trecut.
Vladut bate din palme cand se bucura. Este inca instictual, acum ma tot chinui sa-l fac sa si inteleaga. Cand face el, fac si eu si ii spun "bravo" si bat si eu din palme de cate ori face el ceva care il incanta. "Pa, pa" ii tot arat cum se face de cate ori avem ocazia, dar inca e departe de a face cu mana.
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
Leditia spune:
Deci eu anul trecut pe vremea asta ma stresam cu cerclajul.O stresam pe Roxana pe mess(vai ce bine mi-a prins ca mi-a tinut companie toata ziua).
Intr-o zi,cand voi avea timp vreau sa-mi adun toate mesajele de la odisee si de la scutece sa le pun intr-un fisier si sa le pastrez.:)
O zi faina tuturor.
Acum vad ca avem alte probleme..io ma stresez cu fii-miu ca se tot trezeste si-l apuca joaca noaptea de-mi vine sa turbez...ca eu ii spun degeaba ca e 3 noaptea si vreau sa dorm si ne jucam dim,ca lui nu-i prea pasa.,ba il apuca foamea,ba face kk,ba nush zau,da ma zapaceste.
POZE CU NOI
de David Christian
Selene_Bunny spune:
Fetelor, am gasit la Auchan o gecuta de iarna pentru Daria. Fatza exterioara este dintr-un material gen "piersica", este captusita cu "polar" (fleece), are gluga, dar gluga nu are siret de strans la gat, doua buzunarase cu arici, se incheie cu fermoar, peste fermoar, vine o parte, ca un tiv, parte peste parte si se prinde cu nasturi dintr-aceia lungi, cum erau pe vremuri din lemn, care se baga in niste gaici din elastic. Este de culoare mov inchis, cu o mica broderie. Costa 38 de RON. E mult sau e OK?
Colectia de toamna-iarna de la Auchan, firma In Extenso sau Cactus Clone, arata superb, atat culorile, cat si designul. Si nu numai pentru fetite.
Sa nu va dezamagesc, dar eu stiu ca noptile pierdute nu se mai recupereaza. Cu cat dormi mai putin, cu atat legaturile dintre neuroni (axonii) se distrug mai repede, si nu se mai refac. Da' poate n-am dreptate.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
anna-mama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Fetelor, am gasit la Auchan o gecuta de iarna pentru Daria. Fatza exterioara este dintr-un material gen "piersica", este captusita cu "polar" (fleece), are gluga, dar gluga nu are siret de strans la gat, doua buzunarase cu arici, se incheie cu fermoar, peste fermoar, vine o parte, ca un tiv, parte peste parte si se prinde cu nasturi dintr-aceia lungi, cum erau pe vremuri din lemn, care se baga in niste gaici din elastic. Este de culoare mov inchis, cu o mica broderie. Costa 38 de RON. E mult sau e OK? Colectia de toamna-iarna de la Auchan, firma In Extenso sau Cactus Clone, arata superb, atat culorile, cat si designul. Si nu numai pentru fetite. Sa nu va dezamagesc, dar eu stiu ca noptile pierdute nu se mai recupereaza. Cu cat dormi mai putin, cu atat legaturile dintre neuroni (axonii) se distrug mai repede, si nu se mai refac. Da' poate n-am dreptate. Daria Nandini http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png Am adus pe lume o minune! Lucrusoare de daruit |
Si eu i-am luat lui Vladut o vesta de fas si niste pantaloni gosuti din colectia In Extenso de la Auchan. Mi se par foarte bine facute, se comporta bine la spalat si sunt ok ca pret dupa parerea mea. Geaca are un pret chir bun, eu pe pantalonii de care iti spuneam am dat 40 ron. Si daca ma gandesc ca un body costa 16 lei , cat de putin poate sa fie o geacuta.
La fetite am vazut si eu niste fustite, mama mama
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut