"Mami, te urasc !"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Oh Daria, parca nu ai stii ce leoaica ai acasa, mai ales ca si tu esti, doar ca tu pari asa, mai blanda.
Leii sunt colerici, stiu cum e, si eu sunt, dar nu tin suparare, in schimb se descarca pe moment, ceea ce eu spun ca e mult mai bine decat sa tina in ei. Totusi, cuvantul ura aduce o incarcatura negativa, deci eu as fi atenta din acest punct de vedere.

Rayan nu mi-a spus niciodata asta, nici nu cunoaste cuvantul ( eu de regula cand imi displace ceva spun ca detest cutare lucru, deci evit cat pot cuvantul ura).

Mie de exemplu imi spune asa: " Daca faci asa, o sa iti vand masina si mergi pe jos, sau cu autobuzul", sau diferite alte chestii asemanatoare.

Eu cand ma supar, rar de tot ii spun ca nu il mai giugiulesc, la care imi da replica " ba o sa ma giugiulesti si o sa ma iubesti".
El stie ca il iubesc, si cand ma vede suparata, daca il cert, ma intreaba daca il iubesc, la care ii raspund ca bineinteles ca da, si ii explic ca nimic nu poate sterge/diminua iubirea mea pentru el, indiferent ca as fi suparata pe el. Ii spun clar " da, te iubesc enorm, esti viata mea, dar m-am suparat pe tine pentru ca...".

Parerea mea este ca ar fi bine sa scoateti din vocabular acest cuvant. Nu o urasti, oricat de suparata ai fi pe ea, cum nici ea, ca de altfel orice copil, nu cunoaste sentimentul de ura, ci doar de frustrare, suparare.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorym

Oricum e mai bine decat ce zis nepotica mea sapt. trecuta parintilor ei. Se sculase si ea inca poarta la pranz pampers si treaza fiind a facut pipi in pampers la care cumnata mea a certat-o.Replica nepoatei mele care face 4 ani in ianuarie: ''Eu o sa va omor pe amandoi si o sa va ingrop si o sa scap de voi pentru totdeauna.''Totul pe un ton f calm si raspicat.
Reactia parintilor a fost sa o bata fiind 2 copii care au facut 2 copii.
Eu clar nu as fi reactionat asa ci as fi luat-o in brate si as fi mers urgent la psiholog.
Cand am aflat ce a zis am incercat sa vorbesc cu nepotica si am aflat si alte frustrari ale ei. Daca as avea bani as duce-o eu la psiholog dar cred ca parintii nu ar fi de acord pt. ca nu sunt open mind.

Eu as fi incercat sa aflu de unde stie ea despre ucis si ingropat, si la fel ca si tine, as fi cerut sfatul unui psiholog.
Asta chiar mi se pare grav.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorym

Oricum e mai bine decat ce zis nepotica mea sapt. trecuta parintilor ei. Se sculase si ea inca poarta la pranz pampers si treaza fiind a facut pipi in pampers la care cumnata mea a certat-o.Replica nepoatei mele care face 4 ani in ianuarie: ''Eu o sa va omor pe amandoi si o sa va ingrop si o sa scap de voi pentru totdeauna.''Totul pe un ton f calm si raspicat.
Reactia parintilor a fost sa o bata fiind 2 copii care au facut 2 copii.
Eu clar nu as fi reactionat asa ci as fi luat-o in brate si as fi mers urgent la psiholog.
Cand am aflat ce a zis am incercat sa vorbesc cu nepotica si am aflat si alte frustrari ale ei. Daca as avea bani as duce-o eu la psiholog dar cred ca parintii nu ar fi de acord pt. ca nu sunt open mind.

Asta deja e din alt film, nu mai e doar exprimarea unei frustrari cotidiene a copilului. Fetita se lupta cu parintii ei pe fata, iar faptul ca face inca in pampers e doar o parte din arsenalul folosit impotriva lor. Din pacate pentru ea, nu are sanse de reusita Convige-i cumva sa nu o mai bata. Daca nu merge cu explicatii, ameninta-i ca-i reclami, poate stiu de frica, ca doar asta incearca si cu propriul copil.
Chestia cu ingropatul e posibil s-o fi auzit chiar de la parinti...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baietelul meu nu stie cuvintul, dar cind e suparat pe mine imi spune" nu te mai iubesc asa tare, te iubesc putin de tot". Isi exprima si ei emotiile si frustrarile asa cum pot, dar ce povesteste Lorym e ceva mai grav. Ori copilul ala sta cu capul in stirile de la ora 5 si filme de groaza ori chiar are nevoie de un psiholog. Si daca parintii o mai bat atunci cind spune asta, poate chiar o sa aiba confirmarea ca are o idee buna. Lorym, ajut-o cum poti, vorbeste cu parintii si scoala-i din somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Nu vreau sa le iau apararea , dar nici sa se interpreteze gresit. Intr-adevar sunt foarte tineri acesti 2 parinti - 24 de ani si deja au 2 copii, dar bataia nu e ceva la ordinea zilei si nu e bataie ci 2 palme la fund maxim.Nu a primit mai mult de asa ceva vreodata.Oricum cumnata mea e de admirat la cat calm are si cu cat devotament isi creste copii in ciuda problemelor foarte grave financiare cu care se confrunta - noroc ca sta cu socrii mei care ii ajuta.Tocmai de aici socul ca a putut spune asa ceva. In casa e o adevarata armonie, nu se tipa , nu se vorbeste urat,soacra mea se ocupa exemplar de copii - rar gasesti femei ca ea.
Au incercat sa vorbeasca cu ea si cica de la desene ar fi auzit.
Din ce am mai vorbit cu ea mai are frustrari de genul: ca verisoara ei adica fetita mea are rochite frumoase si ea nu are deloc , ca ria are jucarii frumoase si ea nu. E un copil foarte inteligent care zice poezii de 15 strofe lejer - aici e meritul bunicii care se ocupa.
Uite de asta la noi nu exista televizor deschis maxim pe minimax si atunci nu prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sunt sigura ca sunt clisee din desenele animate.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Lorym cand ii iei prin surprindere poti vedea oamenii asa cum sunt ei defapt. Reactia cumnatei tale a fost foarte clara: doua palme. Probabil urmata de asigurari gen: noi nu o batem...

Indiferent unde a mai auzit treba cu ingropatul, ramane clara dorinta ei puternica si asezata de a scapa de ei atunci cand e certata. Mie asta imi spune ca e certata foarte des si ca nici palmele nu sunt asa rare cum spui tu. Folosirea pampersului la varsta ei e foarte probabil sa fie o provocare. Isi provoaca parintii nefacand cum vor ei in speranta ca o vor accepta asa cum e si in felul asta se va simti iubita. D-asta reactioneaza atat de agresiv cand e certata dupa ce face in pampers...

Daca sunt totusi deschisi, discuta cu ei mai mult pe tema asta. Arate-le ce nevoi are copilul (copii) si ce urmari are bataia.

La nici 4 ani frustrarile sunt din relatii, nu din posesii. Copii care se simt iubiti nu sufera ca n-au jucarii sau haine mai frumoase. Accepta relativ usor ca nu le pot avea atunci. Cred ca frustrarea fetitei este mai degraba de genul: "mi-as dori si eu o mama ca matusa mea" si o exprima doar prin ceva de genul "mi-as dori si eu jucarii si rochite ca verisoara mea".

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

rrox3,nu e topicul pt asa ceva,dar vreau sa-ti ofer o pt postarile tale.Nu stiu ce esti de meserie,dar te pricepi cu siguranta la oameni!

Lorym,acum o saptamana cand asteptam sa intru la medic citeam o revista in care explicau de ce fac copiii pisu pe ei pana la varste inaintate.E posibil ca vezica urinara nu e dezvoltata in comparatie cu corpul copilasului,si atunci se intampla ca uneori cand bea lichide mai multe sa se scapa pe el.Si a doua posibilitate era ca (la) cantitatea de hormoni care controleaza urina nu e la limita normala.Nu ma pricep sa explic prea mult,sau in termeni,dar exista o explicatie si pt atunci cand copilul face pe el.Am scris asta in caz ca palmele provin pe motiv ca face pisu pe ea uneori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

si fetita mea face pipi noaptea la 3 ani si 4 luni si nu are nici o legatura cu frustari, certuri sau batai. Pur si simplu nu se scoala noaptea. De cand a dat frigul ii pun pamapers ca nu mai pot usca si spala asa usor. Nu as lega faptul ca inca face pipi cand doarme cu nimic. Pur si simplu nu i se pare important.
Restul ... nu stiu, poate un psiholog ar putea risipi orice temeri dar temerile cui daca parintii nu sunt ingrijorati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Off topic pentru LORYM, in ideea ca va vorbi cu parintii.

Cauzele enurezis pot fi multe, spun din experienta, caci am studiat , baiatul meu are aproape 9 ani si are enurezis nocturn, primar. Am citit, am fost la doctori, am facut analize muulte, iar concluzia a fost ca se va rezolva cu timpul de la sine. Insa toti medicii ne-au spus sa nu certam copilul...de bataie (chiar si doua palme) nu se punea problema. Enurezisul nu este ca vrea copilul, el nu are nici o vina, iar cearta nu face decat sa prelungeasca problema.

Sper ca parintii micutei sa inteleaga asta... mie mila de ea. Eu sunt contra si unei palme peste pampers... in aproape 9 ani, baiatul meu nu a primit nici macar asa ceva... asta nu inseamna ca nu m-am enervat pe el , au fost momente in care am si tipat la el, si el la mine, caci stie ca are voie cand eu tip si situatia se detensiona.... si crede-ma ca am un copil nazdravan... prin urmare a mai fost pedepsit (fara TV, calculator) atunci cand a intrecut orice masura.

Mergi la inceput