"Mami, te urasc !"

Asteptand la cabinetul pediatrei, cam asta i-a iesit fie`mi pe gura dupa nshpe incercari in care m-a intrebat daca se poate dezbraca si am rugat-o frumos sa nu o faca pentru ca era chiar racoros si tucim/mucim de cateva zile .
Si in gura mare a urlat "mamiii, te urasc" si s-a trantit inapoi pe canapea
Pe moment mi-a venit sa rad, insa evident ca nu am facut-o.
Mi se parea atat de razboinica, atat de luata de nervi incat cred ca cu greu se abtinea sa nu scoata fum pe nari
Singurul lucru pe care l-am putut spune cu toata sinceritatea si seriozitatea a fost ca da, o cred ca ma uraste cateodata, cum si eu o urasc cateodata, ca li se cam intampla tuturor copiilor sa-si urasca parintii, iar parintii isi mai ies din minti de le vine sa-si trimita copiii pe luna si ca are tot dreptul din lume sa o faca si sa ma anunte cand ii trece ura asta mare.
Toata lumea s-a uitat prima data la ea dezaprobator ... ca vai ce copil, vai ce-mi va face mai tarziu etc ... apoi s-au uitat toti la mine ca cum ii pot spune asta copilului.
Atata am putut eu ieri.
Voua vi s-a intamplat sa va si spuna copilul ca va uraste ?
Ce varsta avea copilul ?
Cum ati reactionat ? Ce i-ati spus ?
Voi vi-ati urat parintii ?
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Raspunsuri

anda2009 spune:
N-am patit-o (inca), adica nu chiar asa, dar mi-a spus o data ceva pe acolo.
Mi se pare pertinenta si la obiect replica ta, ceva de genul asta i-am explicat si eu, doar ca eu nu i-am spus ca-l urasc uneori si-mi vine sa-l trimit pe luna, ci ca si eu ma enervez cateodata pe ce face el, e normal, asa cum e normal ca si el sa fie suparat uneori pe ce fac eu, ca suntem oameni, nu intotdeauna luam deciziile cele mai bune si ca uneori facem ceea ce trebuie sa facem, nu ceea ce vrem sa facem.
In fine, cred ca ai inteles mesajul, nu i-am spus exact cu vorbele astea ci am adaptat varstei, cu exemplele de rigoare.
Avea, cred, vreo 5 ani pe atunci.
Da, si eu am avut momente cand mi-am urat grav parintii, dar mi-a trecut!
A.

Lala_D spune:
O, sigur ca mi s-a intamplat. La cel mare ca cel mic inca nu vorbeste insa daca ar putea probabil ca si el ar face afirmatia.
Cand ?
Pai la ora de culcare, la ora x cand trebuie stins calculatorul, tv-ul si mai des de cand e la scoala si trebuie sa faca una alta in plus fata de temele obisnuite
O spune, o crede in momentul in care ii iese, vorba ta: scoate fum pe nari si dupa 15 minute dupa ce se calmeaza vine si imi spune ca a fost nervos si nu o gandeste intradevar
Asta e

Qamar spune:
ieri in masina, Bia in scaunul ei--imi tot cerea ceva din spate, de jos
i-am spus de cateva ori ca nu ajung si ca tb sa astepte pana oprim undeva (nu conduceam eu:)) ) dar ea tot insista, era ceva f pretios
dupa cateva minue:
-EU NU O SA TE MAI IUBESC NICIODATA!--fff nervoasa
m-am intors si i-am spus ca eu o sa o iubesc oricum, forever and ever..
dupa 5 minute:
-MAMI, O SA TE MAI IUBESC:)
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Luna1 spune:
Si baitul meu cel mare obisnuia sa strige in gura mare intre 5 si 7 ani "I hate you". De obicei doar zambeam si ii ziceam " Asta e, inteleg ca ma urasti, eu o sa te iubesc mereu indiferent de ce simti tu". Dupa ce ii trecea supararea venea si imi spunea ca ma iubeste.
Cat despre dezaprobarea altor adulti, am si eu o cunostinta a carei fiica i-a zis acelasi lucru iar ea s-a facut foc si para bsi a facut bietul copil cu ou si cu otet, cum isi permite, ea o creste, ii da sa manance, o imbraca..tz,tz,tz.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

szivarvany spune:
Da, asta cu "si eu te iubesc" o spun mereu, insa in momentele ei de ura eterna pune paie pe foc Parca o linisteste sa stie ca si io simt la fel ca ea
uneori, cateodata, un picut
-------
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !

buli spune:
oh, am auzit si eu asta de vreo doua ori :)
insa eu i-am raspuns diferit.
i-am spus "asta e, nu-i nimic daca tu ma urasti, eu te iubesc si o sa te iubesc mereu, indiferent ce va fi. uneori ma superi si ma enervezi, dar chiar si atunci te iubesc din tot sufletul"
i-am spus asa pt ca eu chiar asta simt, uneori ma enerveaza,dar nu am simtit niciodata ca-l urasc, nici macar cu o miime de celula. deseori m-am simtit depasita de situatie, exasperata, neputincioasa, dar atit.
ah, si mi-a spus de vreo doua ori, eu i-am zis la fel, dupa care a renuntat.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

mihaela_80 spune:
mamagiuliei, dar de ce n-ai incredere in ea, ca stie mai bine daca ii e cald sau nu? e foarte neplacut sa iti fie cald si sa nu ai voie sa te dezbraci, copiii au si metabolismul mai rapid si au pusee de caldura.
La urma urmei daca i se facea frig iti spunea ea dupa cateva minute si se imbraca la loc, nu cred ca sta nici un copil sa ii fie frig, e o senzatie neplacuta, nu?
In legatura cu te urasc, am observat si eu in parc, la copiii de 5,6 ani accese de furie, priviri urate si fete incruntate inspre parinti sau bunici, n-au invatat inca sa se controleze, ca sentimentele sunt aceleasi cu ale noastre...Cand trec de 3/4 ani incepe sa le fie rusine sa urle in public, si se manifesta si ei cum pot, norocul lor ca inca mai pot
Mi se pare ca i-ai explicat foarte bine si mai ales i-ai dat voie sa simta ce simte, eu nu ma puteam exprima pt ca adultii dramatizau, incepeau cu amenintari.

szivarvany spune:
Miha, era sloi de gheata la maini, avea pe ea un tricou si o bluzita subtire desfacuta Pentru ca dupa vreo 10 minute de la episodul dezbracatului sa zica in gura mare ca ii e tare frig si vrea caciula pe care i-am crosetat-o eu, ca ea doar pe aia o iubeste, insa o uitase acasa si a facut ca trenu` sa gaseasca vinovat pe careva
Toate astea au fost pe fondul oboselii acumulate, am tusit amandoua cateva nopti si eu zic ca asta si-a spus cuvantul.
Cateodata incerc sa ma pun in pielea ei, insa zau ca nu ma pot intoarce cu memoria la cum era la 5 ani, insa stiu exact cum era in adolescenta.
-------
Sela
-------
NU RAMANE INDIFERENT !

Deus spune:
nu stie exact ce inseamna, o spune aiurea fiindca stie ca te doare si este felul ei de a se razbuna fiindca nu ai lasat-o sa faca ce vrea. Cand mi-am auzit eu asa ceva, i-am spus foarte clar ca orice s-ar intampla pe lumea asta eu oricum am sa-l iubesc chiar daca ma mai ratoiesc la el! I-am spus de cateva ori ca si daca el nu ma iubeste eu oricum il iubesc pana la Pluto si back...de atunci de cate ori scapa porumbelul, dupa ce-i pun vreo frana la ceva, se uita la mine, rade si spune "am glumit si eu te iubesc pana la Pluto si back".
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit

rrox3 spune:
Da, sigur ca mi s-a intamplat si mie.
Copiii nu fac bine diferenta intre a fi furios si/ sau suparat pe cineva si a il uri. Pur si simplu cand ii suparam suntem rai/ rele si uneori chiar spun ca ne urasc.
Dar, noi facem diferenta. Se presupune ca suntem adulti si avem capacitatea de a intelege frustrarile copiilor. Stim ca oricum, la varsta asta, ne iubesc neconditionat, fiindca pentru ei e o chestiune de supravietuire. Si nu cred ca-i OK sa le spunem ca si noi ii uram cateodata (mai ales ca nu cred ca-i adevarat). Cat despre trimiterea pe Luna... s-ar putea sa sadesti o teama adevarata in ea cu asta, chiar daca tu glumesti. La urma urmei e o amenintare cu abandonul.
In rest, e foarte bine ca i-ai recunoscut emotiile si i le-ai acceptat. E foarte bine ca i-ai explicat ca toti ne suparam si infuriem si perfect OK asa.
Adica, eu fac clar diferenta intre faptul ca uneori ma supara sau ma enerveaza si permanenta sentimentului de iubire pe care il am pentru ele. Si le spun si lor asta. Le iubesc si se pot baza pe mine indiferent cum se poarta, atat doar ca uneori nu le plac prea mult, asa cum nici ele nu ma plac pe mine cateodata.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)