"Mami, te urasc !"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Acum imi dau seama ca nu mi-a mai spus de mult ca ma uraste. S-ar putea sa fie totusi o perioada undeva in jurul varstei de 3-5 ani.
Eu ii raspundeam invariabil... nici o problema eu te iubesc si cand ma urasti.
In schimb ii spun atunci cand ma enerveaza cu o atitudine... si el imi spune cand il enervez. Mereu a avut voie si a fost incurajat sa-si exprime sentimentele, fie ele si negative.
Mereu ii spun ca il iubesc si atunci cand il cert, caci stie bine ca nu am incotro.

Eu cu parintii mei am avut o altfel de relatie... cu mama una ciudata, nu am iubit-o, dar nici n-am urat-o, am respectat-o si cam atat. Pe tata il preferam mamei, dar acum imi dau seama si mai bine cat de absent era in educatia noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu i-am spus ca simt si eu uneori la fel sa nu o fac sa nu-mi mai spuna ce simte, sa se simta cenzurata, consider ca este un lucru important la varsta la care isi descopera atatea simtaminte sa aiba spatiu sa le spuna, mai ales mie care sunt direct - foarte interesata

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si mie imi spune cea mica de 4.4 ani cateodata botoasa foc: nu te mai iubesc. Si eu ii zambesc si zic zaaaaaaaaaaaaaaaaau? Si ea: da, nu te mai iubesc deloc. Apoi o buseste rasul si ne asiguram reciproc ca ne iubim orice ar fi si orice prostii am face si oricat ne-am supara reciproc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Fata mea, la 3 ani si 2 luni, nu mi-a spus ca ma uraste, fiindca nu cunoaste cuvantul. In schimb, cand e foarte suparata pe mine imi tranteste cate un "esti foarte urata!!".

Cand face vreo traznaie, si face destule , ma intreaba daca sunt suparata. Si-i raspund ca da, sunt foarte suparata. Si dupa aceea ma intreaba daca o mai iubesc. Si-i spun ca de iubit o iubesc oricum, indiferent ce-ar face, dar sunt foarte, foarte suparata.

Sincer, acum nu-mi dau seama daca le-am spus parintilor vreodata ca-i urasc, dar stiu ca ma simteam uneori neinteleasa, mai ales din partea tatalui, fiind o persoana autoritara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

OOO, si al meu imi zice in momentele de mare frustrare. Variabil: te urasc, nu te mai iubesc, n-o sa te mai iubesc niciodata, tu nu esti mama mea, nu ma vrei. Asta cand , evident, il iau de la desene sa mergem la culcare, sau vrea jucarie in fiecare zi si nu ii iau, etc. Si eu ii raspund ca nu-i nimic, eu oricum il iubesc, si il iubesc si cand ne certam, si cand face prostii, si cand sunt suparata pe el.

Azi mi-a zis ca de ce tot ii spun ce sa faca (sa se spele, sa se imbrace, sa se incalte, sa se culce, stuff like that), ca are si el viata lui si vrea s-o traiasca cum vrea el (are 5 ani si 8 luni). Mi-a repetat de vreo 5 ori. Dupa aia, "mamiii, mi-e foame". I-am zis ca nu-i nimic, am si eu viata mea si n-am timp sa-i fac de mancare, sa-si faca singur ca eu am treaba. A intors-o repede: "mamiii, dar eu de fapt nici nu stiam ce inseamna ce ti-am zis, ca eu de fapt te iubesc foarte mult"

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si eu am avut marea surpriza zilele astea sa vad o fetita mai...rebela decat pana acum.Nu mi-a zis ca ma uraste,nu are acest cuvant in vocabular(inca),dar pentru ca nu am lasat-o sa faca ec voia ea si a trebuit sa stranga pentru a se culca a zis ca nu mai suporta viata asta,ca e urata viata si ca ultimele zile au fost foarte rele.Pana la 7 ani nu s-a mai intamplat asta,si inca nu am inceput clasa I...Ma intreb daca e doar o perioada sau incepe sa vrea sa faca doar ce o taie capul?De mica a vrut sa faca ea singura diverse lucruri,am zis OK,vrea copilul sa fie independent,e foarte bine.Acum nu ma mai amuza,ma ingrijoreaza.I-am explicat ca e pacat sa spuna ca viata e rea doar pentru ca ea nu vrea sa faca ce trebuie,ca viata e rea pentru copiii care nu au casa,mancare sau mama...Nu stiu cat a priceput.De obicei e foarte afectuoasa,imi spune mereu ca ma iubeste...Oare e emotionata ca incepe scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Si eu am avut marea surpriza zilele astea sa vad o fetita mai...rebela decat pana acum.Nu mi-a zis ca ma uraste,nu are acest cuvant in vocabular(inca),dar pentru ca nu am lasat-o sa faca ec voia ea si a trebuit sa stranga pentru a se culca a zis ca nu mai suporta viata asta,ca e urata viata si ca ultimele zile au fost foarte rele.Pana la 7 ani nu s-a mai intamplat asta,si inca nu am inceput clasa I...Ma intreb daca e doar o perioada sau incepe sa vrea sa faca doar ce o taie capul?De mica a vrut sa faca ea singura diverse lucruri,am zis OK,vrea copilul sa fie independent,e foarte bine.Acum nu ma mai amuza,ma ingrijoreaza.I-am explicat ca e pacat sa spuna ca viata e rea doar pentru ca ea nu vrea sa faca ce trebuie,ca viata e rea pentru copiii care nu au casa,mancare sau mama...Nu stiu cat a priceput.De obicei e foarte afectuoasa,imi spune mereu ca ma iubeste...Oare e emotionata ca incepe scoala?

Da, sigur e stresata de perspectiva atat de apropiata a inceperii scolii. Si o sa tot fie pana vede ce e cu scoala asta si se adapteaza la mediul scolar. Fii alaturi de ea, povesteste-i cum si tu erai stresata de inceperea scolii si cum te-ai linistit dupa ce ai devenit scolarita. Din experienta mea, ajuta.
Dorinta de independenta mi se pare OK, m-ar ingrijora lipsa ei. Arata-i mereu beneficiile, cat mai imediate, in tot ce ii ceri sa faca. Nimeni nu vrea sa faca ceva neplacut daca nu sunt beneficii importante. Iar copii nu prea inteleg bine ce-i cu beneficiile pe termen lung, au nevoie de beneficii mai aproape de prezent.
Adaptare placuta scolaritei tale!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Eu i-am spus ca simt si eu uneori la fel sa nu o fac sa nu-mi mai spuna ce simte, sa se simta cenzurata, consider ca este un lucru important la varsta la care isi descopera atatea simtaminte sa aiba spatiu sa le spuna, mai ales mie care sunt direct - foarte interesata

Asta e foarte bine , dar incearca sa-i intorci emotia corecta pe care o exprima, nu ceea ce spune in cuvinte. In felul asta o ajuti si pe ea sa invete sa-si identifice corect emotiile. Sa faca diferenta intre cineva urat, cineva rau (pana la o varsta copii cred ca raul si uratul sunt sinonime - probabil urmare a povestilor - si ca frumosii nu pot face fapte rele), intre suparare si furie si ura, etc.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Mie mi-a zis fata mea intr -o seara cand am vrut sa o iau din parc, ca era deja foarte tarziu - ,,mami esti o ratata'' Am avut si eu un soc (ma bufnea si rasul) si am intrebat-o dar ce inseamna ratata? Evident ca nu stia.

A doua zi i-am sters Jetix-ul din banda. Alt copil in parc si-a facut bunicul ,,cap sec''

S-ar putea ca si ,,te urasc'' sa fie tot un fel de influenta jetix. Nu cred ca la 5-6 ani un copil stie cu adevarat ce este ura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Oricum e mai bine decat ce zis nepotica mea sapt. trecuta parintilor ei. Se sculase si ea inca poarta la pranz pampers si treaza fiind a facut pipi in pampers la care cumnata mea a certat-o.Replica nepoatei mele care face 4 ani in ianuarie: ''Eu o sa va omor pe amandoi si o sa va ingrop si o sa scap de voi pentru totdeauna.''Totul pe un ton f calm si raspicat.
Reactia parintilor a fost sa o bata fiind 2 copii care au facut 2 copii.
Eu clar nu as fi reactionat asa ci as fi luat-o in brate si as fi mers urgent la psiholog.
Cand am aflat ce a zis am incercat sa vorbesc cu nepotica si am aflat si alte frustrari ale ei. Daca as avea bani as duce-o eu la psiholog dar cred ca parintii nu ar fi de acord pt. ca nu sunt open mind.

Mergi la inceput