fetelor,spuneti-mi si mie cum se procedeaza cu alocatia copilului?si cu banii aia-nu stiu care-i suma-pe care ii ia o mama la nasterea copilului?de cand tot amanam chestia asta...si vorba aceea,sunt bani de luat,nu de dat!:)))))
cand razvan a scos certificatul de nastere de la primarie sect 2,unde am nascut,i s-a spus ca pt suma de bani respectiva ii trebui mai intai o negatie de la sect 2 pt sect 4 in care locuim.
pe de alta parte,am fost indrumati catre nu stiu ce asociatie-sau ce-o fi aia-de pe langa biserica armeneasca!
pana la urma ce trebuie sa facem?:)
alexandra mare & alexandra mica.
La primaria de sector in care s-a nascut BB trebuie sa depui in termen de 6 luni de la nasterea copilului o cerere cu privire la prima de nastere sau asa-zisul ajutor care este in suma de 1.400.000 lei si sa faci copii la buletinele voastre,livret de familie se certific.copil.
Probabil ca de la celalalt sector trebuie sa obtii o declaratie cum ca nu ai beneficiat de la ei de un astfel de ajutor.
Dupa depunerea actelor iti da un bonulet i-ar dupa o luna te vei duce cand te programeaza sa-ti ridici banii de la caseria primariei.
Cat priveste alocatia lui BB aceasta vine acasa cu posta,dar cu oarecare intarziere,dar in tot cazul vei primi retro activ.
Multa bafta si succes!