**Zmeurici de iulie-august 2009 (2)**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Sandy, felicitari ca ai reusit cu programul. Eu n-as avea atat curaj, desi inanite de nastere spuneam ca o sa-i fac program sigur.

In legatura cu buretelul, am citit ca e sursa de microbi, ca raman depozitati prin pori si ca nu e bine pentru bebe.

Eu nu iau de bun tot ce zice pediatrul. De ex, mi-a zis sa-l dau cu bepanten la fundulet "preventiv" ca sa nu se irite. Dar bepanten e medicament si nu-s de acord sa-l tratez preventiv. Ii schimb pempersul cat mai des ca sa prevenim iritatiile si uneori il mai las in fundicul gol cate juma de ora ziua pe un scutec happy (din acela mare patrat, ca un finet). Acum de cand s-a racit vremea si a mai crescut si bb si il manevrez greu, chiar nu-l mai duc tot timpul la chiuveta, folosesc doar servetele si ti-am zis, nici macar unele sensitive, ci winnie de la cora (cele mai ieftine) ca pe-astea le aveam in casa si ne-am obisnuit cu ele.

Mie mi-a zis pediatra la prima vizita sa-i fac program, iar la a doua (cea de o luna) mi-a zis ca nu e nevoie de program, ca bebe creste foarte bine (luase 1200 gr in prima luna) Si ce m-am mai stresat ca ma gandeam ca poate nu-i fac bine sa-l tin atata la tzitzi.

Siacob, felicitari pentru crestina cumintica!

Noi avem botezul sambata asta si am mari emotii + griji. Mi se pare un moment la fel de emotionant ca nasterea, mai ales ca vom merge in biserica unde m-am rugat sa-mi dea Dumnezeu un bebe si apoi in sarcina am mers acolo la slujbe si il simteam pe pui miscand in burtica.
Ma ingrijorez sa nu faca bebe scandal cand il va scoate din apa, ca el dupa baita vrea papa cat mai repede. Oare avem voie sa mergem cu un biberon si sa-i dau laptic (de-al meu) in timpul slujbei?

Apoi, sper sa fie cald si soare, ca masa o vom tine la terasa. Mi-am dorit mult ca botezul sa fie pe caldura, sa fim imbracati de vara si sa stea si bebe cu noi cat tine masa.

Azi am reusit sa-mi iau si fusta pentru botez Bluza mi-a luat-o tati. Rochita alba decenta n-am gasit, mi-am luat una inainte sa nasc, dar nu incap in ea. Ne vom imbraca in alb eu, tati si nasii, iar restul invitatilor vor avea macar cate o piesa alba pe ei. Oricum i-am rugat sa nu vina in negru (n-as vrea sa-mi arate botezul ca un alt gen de eveniment pt care se merge la biserica).

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna si de la noi

Noi suntem putin mai linistiti...chiar daca noaptea trecuta a fost mai agitat, insa per ansamblu a inceput sa doarma noptile mai bine, in sensul ca se intampla sa doarma si trei ore iar dupa ce papa se culca la loc. Pentru ca vomita destul de des si in jet am apelat la medicul neonatolog care a tinut cursurile de prim ajutor la active center..foarte dragut omul..ne-a explicat ca bebelusul este un fomist si incercarea noastra de a-i da sa manance la program nu tine...de asta este si agitat pentru ca ii este foame..iar cand mananca o face cu pofta, ia mult aer si automat vomita. Insa pentru confortul nostru si in special al meu (ca nu cumva sa pierd laptele) mi-a recomandat Debridat 3 ml de doua ori pe zi..iar daca faza cu voma persista sa-i introduc un lapte praf antiregurgitare (alternativ cu laptele meu). Eu sper insa sa nu se ajunga acolo

daa...si pentru ca Eric este un grasunel si ii place teribil in brate si leganat, iar eu si mama suntem la capatul puterilor i-am cumparat balansoar de la Fisher Price www.bebeplanet.ro/categorie/Trusoul-bebelusului/Balansoare/produs/Fisher-Price---Rainforest-Open-Top/2,22,172,detalii.bebe" target="_blank">aici. Se pare ca pustiului ii place pentru ca adoarme cand aude melodiile si se simte leganat si putem si noi sa mancam in liniste.

Zilele astea am avut si alergatura pentru ca vineri zburam la Milano...si o sa botezam.

revenim..sa ne punem si noi la punct cu ultimele noutati..se pare ca ati avut limbarnita zilele astea

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coccorina spune:

Citat:
citat din mesajul lui sandy_2008
La prima vizita la pediatru, ni s-a spus sa ii facem program ca altfel o sa tampim. Si am venit acasa hotarati sa ii facem program, insa dupa 10 minute de urlat si de plans cu lacrimi in ochi am cedat si i-am dat tata.
Ajunsese sa stea toata ziua atarnat de tata - dormea cate 20 de minute maxim o ora si iar incepea sa urle...pe mine ma obosise la maxim pentru ca nu mai reuseam sa dorm deloc ziua si nici sa fac altceva prin casa...
Iar luni am fost la a doua vizita la pediatru si ne=a certat foarte tare. Mi-a zis ca in ritmul asta eu risc sa pierd laptele iar bebe nu o sa asimileze cum trebuie, pentru ca are tot timpul senzatia de foame si nici nu mai doarme etc...
Si spre supriza mea, nu a trebuit sa il las sa urle decat o zi. Luni a plans de ma durea sufletul, insa de ieri ne-am inteles foarte bine. Daca se trezeste mai devreme de trei ore sta cuminte in patut si vorbeste pe limba lui...I-am mai dat si suzeta (din care trage cu mare interes asteptand sa iasa ceva...sta foarte incruntat si trage de zor, e tare haios).
Azi noapte l-am pus in pat la 22.20 si a mai cerut papa pa 4.30 si apoi pe la opt iar acum doarme linistit - sper sa il tina pana la 11 :)
Inainte aveam tatele lesinate (moi) acum sunt tari cand se apropie masa si incepe sa curga din ele fix cand tre sa ii dau sa pape...

Pediatra mi-a mai zis sa ii schimb pampersul doar inainte de masa. Daca mai face in timp ce mananca sau dupa sa il las asa pana la masa urmatoare...insa regula asta inca nu am reusit sa o aplic :)

Pupici

sandy, mie mi se pare inteligent ce ti-a spus doctora de program, mie asa mi-a disparut laptele, caci ea sugea cand la 20 min , cand la o ora, cand la 3, si asa incet incet, cum sanii nu erau stimulati mereu la fel, nu au mai produs la fel de mult ca la inceput iar acum sun tem pe formula. Deci, ca si concluzie, cu alaptatul la cerere se pierde laptele. De exemplu, inainte mamele le faceau un program la bebei si asa alaptau pana la 2 ani, iar majoritatea acum cu alaptatul la cerere alapteaza doar cateva luni. Eu la bebe2 - daca o sa fie - clar ii fac program ca sa nu mai patesc la fel.

Cu lasat kk in pampers nici eu nu sunt de acord.

Isabelle a implinit si ea o lunita mai demult - are o luna si 10 zile, creste pe zi ce trece si sincer nu imi pare rau ca ma enerveaza cand plange si nu stiu de ce(cu toate ca imi sunt dragi tare mutritele de bebelus pe care le face...), eu de-abia astept momentele cand o sa stea in fundulet sa se joace cu jucarele, sa vb cu ea si sa gangureasca - deocamdata doar isi misca guritza. Inca mai face crize de plans fara motiv, mancata e, ceai ii dau, dr a spus ca e sanatoasa deci....asteptam sa creasca. De mancat mananca cate 100 - 120 in general dar are si momente cand mananca doar 70,80 in schimb ceai bea....cate 200ml/zi. De crescut a crescut...a luat 1900 de la iesirea din spital, deci ii prieste si Nan, doar ca vreau sa i-l schimb de proba sa vad daca organismul ei accepta mai bine Milupa si poate are mai putine colici. Eu asa sper ca tot mi-au mai spus unii, altii. [b] Voi stiti cumva care e mai usor digerabil pentru bbei?[b]

Cam atat despre noi, va citim des, dar de scris mai greu, sper sa intelegeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

sa incepem cu urarile

Steadya felicitari pentru bebe Roan Paul!!! Sa fie un bebe sanatos, mancacios si iubit!! Recuperare usoara mamico si laptic din belsug!!

Muffinuta felicitari pentru bebe NJ (imi place la nebunie prescurtarea)!! Sa ai parte de un bebe sanatos si care sa va aduca tie si scorpionului numai fericire si impliniri!!

Patricia la multe lunite si multi ani lui bebe Andrei Tot cuminte ca o floricica???

pooh la multe lunite lui bebe Balazs!!!

nusy...wow..deja 3 luni are Ingrid??? la multe lunite si multi ani...de-abia astept impresiile dupa pragul de 3 luni

Siacob felicitari pentru proaspata crestinata...o scumpete de fetita, iar tu mamico arati impecabil

Ylla pentru ziua de 8 septembrie.Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de Luca, Carmen si sot

cateva poze cu Eric
http://family.webshots.com/photo/2887538670104756232Hasmaf

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Noce Beatrice a stat cuminte si dupa ce a scos-o din apa si cand s-a terminat slujba ne-am suit in masina si am bagat un bibe cu lapte de-al meu. Eu zic sa ai oricum la tine si daca bebe incepe sa planga i-l dai nasei sa ii dea sa pape.

Beatrice de vreo saptamana a inceput sa faca in cap niste pete rosii si pe ele pielea incepe sa se scorojeasca...nu stiu exact cum sa descriu....incep sa se intinda din ce in ce mai mult...unele trec, apar altele...aveti idee ce pot folosi sa ii treaca?

Mami de Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

[/quote]
deci ii prieste si Nan, doar ca vreau sa i-l schimb de proba sa vad daca organismul ei accepta mai bine Milupa si poate are mai putine colici. Eu asa sper ca tot mi-au mai spus unii, altii. Voi stiti cumva care e mai usor digerabil pentru bbei?

[b]Corina de printzesa
www.dropshots.com/corinamargarint#" target="_blank">[b]Isabelle
(29.07.2009)
[/quote]
coccorina,eu am crescut fetele numai cu formula,
din cate stiu,nu e bine de schimbat formula pe care ai inceput sa io dai cu alta.nu se face asta.
nu e admis sub nici o forma,cel putin aici nimeni nu ii schimba laptele formula daca a inceput cu un fel.
cand am iesit din spital (la amandoua) le alaptam,cum am ajuns acasa,pa alaptat,nu am mai putut.a doua zi moasa era la usa sa vada cum ne prezentam si m-a intrebat direct ce lapte ii dau,san sau formula,si am zis ca i-am bagat formula.ok...de care? si i-am zis.a notat rapid de care si mi-a zis ca sub nici o forma sa nu il schimb cu alt fel de formula.nu ca aveam de gand,dar m-a prevenit.
acu nu stiu ce sa iti zic,tu stii ce e mai bine pt micuta ta,insa eu te-as sfatui sa nu il schimbi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Giova

avem si noi poze noi:
http://www.dropshots.com/giova1#date/2009-08-28/16:50:06

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

sa iti fie sanatosi baietii giova,tare scumpi si frumosi sunt
tu mi-ai atras atentia nu ai pic de vergetura pe tine,arati super bine,eu nu am curaj sa ma expun asa la soare

P.S. imi place pediciura ta.singura o faci?
P.S.2 azi dimineata,pe racoare,:D am profitat din plin ca fetele dormeau si mi-am facut curaj sa il o tzara pe daddy.no coment,sustin ce ai zis.e beton,mai ales dupa atata timp.o tzara ne-am chinuit ca eram brodata destul de bine,da` am reusit,cu rabdare,uleiuri etc

Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sandy_2008

va pun si eu cateva poze cu bebele meu:

http://picasaweb.google.com/catalina.caragea/Bebe?feat=email#

din primele ore a avut tendinta de a isi baga manuta in gura de foame :)

tare scump cavaler ai tu acolo.prima data am crezut ca e fetita,asa pare de finut si scump,seamana putin cu Melissa mea

A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui siacob

buna

am lipsit vreo saptamana si cat pe ce sa nu va gasesc. Am lipsit insa motivat caci sambata am avut botezul. De duminica incercam sa reluam rutina noastra si sa o dezobisnuies de stat numai in brate. A fost alint maxim cu botezul, a stat numai in brate si ce i-a mai placut...

Saptamana trecuta am facut vaccinul si Beatrice s-a comportat foarte bine, nu a facut febra, a dormit normal.

Aici am atasat cateva poze de la botez:
http://picasaweb.google.ro/stef.iacob/Botez#

Am de recuperat primul capitol de la scutece.

Va pup

Mami de Beatrice

felicitari pt micuta crestina.sa va fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.tare bine ii sta in rochita rosie,parca e o papusa
voi pareti niste parinti tare fericiti si mandri de comoara voastra,sunteti niste frumosi,

A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

FETELOR tot nu sunt lamurita....daca beau ceai de lactatie imi revine laptele sau nu?
Medicul mi-a zis ca s-ar putea desi nu e sigur....
voi ce stiti?
Eu de cand am vazut puiutza mica teafar,am incetat sa mai studiez asa mult internetu`.

Madalina de minunica Eva-Maria

.

Mergi la inceput