**Zmeurici de iulie-august 2009 (2)**
Raspunsuri - Pagina 5

uliiasi spune:
Eu nu prea folosesc batistute umede. Si mie mi-a spus doctorita ca nu-s prea recomandate, asa ca de fiecare data cand face kk il bag in chiuveta sub jet si-l spal normal cu sapunel si gata(si-i place tare mult, nu scoate niciun sunet). Doar noaptea daca face kk sau vreun partz ratacit pe-acolo il sterg cu servetele umende, nu-l duc la chiveta ca-l trezesc de tot si-apoi ma chinui sa-l adorm la loc.
Suzeta al meu o arunca cu greata..n-am reusit sa-l obisnuiesc cu ea. Sper nici degetul sa si-l suga, poate scap de durerile astea de cap.
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

hera01 spune:
Steadya & Muffinuta felicitari sa va traiasca puiutii si sa va fie sanatosi.
Steadya frumos nume(Roan) are puiul

Cornelia spune:
Uliiasi, da, asta am uitat sa spun: cel mai bine e ca bb sa nu aiba nevoie nici de suzeta, nici de degetel

Dienuta79 spune:
Salutare mamicutze!!!!
Gata suntem in formula completa,s-a nascut si ultimul zmeurel
STEADYA felicitari!!!!sa-ti traiasca bebelusul si sa fie sanatos si frumos.
Vad ca deja s-a racit vremea in tara,pe aici de vreo 3 zile sunt 33 de grade si ma gandesc deja ce sa pun in bagaje,ca peste 2 zile venim si noi in tara,sa facem botezul lui bebe,abia asteptam.
Noi deja am scapat de bubitele de pe fata,de dermatita,ne-a dat ultima oara o crema buna
Bebele meu s-a invatat sa faca kaka in fiecare dimineata in leagan,cum il ved ca se screme putin,il pun in leagan si face imediat,problema e ca in tara nu o sa mai avem o luna leaganul,sa vedem ce o sa facem atunci.
Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009

Dienuta79 spune:
Bebelusul meu a folosit suzeta,de a 2 zi de la nastere si a ajuns dependent de ea,nu poate sa adoarma fara suzeta,dar si cand i-o dau adoarme instantaneu,parca ar fi un sedativ.
Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009

nusy spune:
Steadya,Muffi: felicitari mamicilor,sa va traiasca bebelusii si sa fiti cu totii sanatosi!!!
Muffi: imi era dor de tine,nu mai stiam nimic..ma bucur ca ai intrat sa ne dai vesti.Sper s-o faci mai des de-acum inainte.
Giova: multumesc!
Acum o ora a facut si Ingrid kk dupa 9 zile!!!!I-am pus supozitor si ieri,si azi,dar abia la 4 ore dupa cel de azi a facut.Si nu e constipata,caci asa face ea...la 7 zile de obicei si singura(rar i-am pus supozitor),nu se chinuie,nu o doare cand face si iese moale...dar deja azi avea 9 zile,ma ingrijorasem...
Eu o tin in casa in bluzita cu maneca lunga si pantalonasi cu labute...subtirei.Caciulita nu..am 25 grade in casa,asa ca e ok.Dupa baie ii pun caciulita cam 1 ora,dupa care i-o dau jos ca nu o suporta,plange.
Afara nu am scos-o de cand s-a racit vremea..decat azi 7 minute(ca plangea si n-am putut sta mai mult)..i-am pus un costumas gros si o caciulita grosuta...si era la mine in brate,deci o incalzeam si eu.I-am cumparat si noi hainute mai grosute sambata,insa tot ar trebui sa-i mai iau o gecuta(desi n-am vazut pe unde am fost,asa micuta,pentru ea),un pulover cu nasturi sa il pun peste bluzele si niste dresuri mi-ar mai trebui...o sa vad cand mai iesim...
Suzeta i-o dau,dar nu prea o accepta si atunci cand o face nu o tine mult si o scuipa..nici vorba sa adoarma cu ea...tot plimbatul prin casa e sfant...astazi iar mi-a dormit bine(cu exceptia a doua reprize de plans urat de tot din cauza de durere de burtica)datorita infasatului.Nu se mai trezeste cand o pun jos si doarme continuu 2-3 ore.Acum iar am infasat-o,a adormit-o sotul si vad ca deocamdata doarme.
Am si eu sac de dormit,o s-o pun in el cand se mai raceste in casa.

flosideea spune:
eu pana sa nasc eram total impotriva suzetelor.de multe ori,denis plangea de somnic si foame,il puneam sa suga,dar plangea si mai tare.pana cand viitoarea lui nasica i`a adus o suzetica,pe care a indragit`o de la inceput.nici macar nu era nevoie sa i`o tin,iar cand se calma,ii furam suzeta si bagam tzitzi.si ce bine mai papa al meu baiat apoi....cred ca in astfel de momente e super buna o suzeta,eu altfel nu i`o dau.in schimb daca e sa plec pe undeva,nu`mi lipseste din geanta.e un "rau" necesar.
elena sa speram ca nu vor mai veni socrii prea des sa te supere,numai de asa ceva nu ai tu nevoie dupa ce ca trebuie sa faci fata la 2 mogaldete mici care se vede dupa cum scri ca sunt totul pt tine.uf,daca tot vin ai tai parinti incearca sa te odihnesti putin pentru ca ai nevoie,dar mai ales meriti...
in legatura cu servetelele umede,cand a venit doctorita acasa la prima vizita,la fel mi`a zis"servetelele umede doar daca plecati undeva".ei bine,eu le consider tot un "rau" necesar pt ca noaptea chiar nu vreau sa il trezesc de tot cand il schimb ca apoi am eu de tras pana`l adorm...acum ca nu prea mai face kk,le`am folosit doar sa il sterg daca`i vine laptic inapoi.
eu stiu ca bbei au mainile si picioarele reci o perioada-se poate chiar si sa tremure-dar pana li se regleaza temperatura corpului,asa ca sa nu credeti ca daca au manutele reci le este frig neaparat.eu incerc sa`l imbrac cam cum ma imbrac eu,chiar daca eu sunt mai friguroasa,nu vreau sa`l invat infofolit.
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

hera01 spune:
Suzeta o folosesc numai cand tbe sa doarma , fara ia nu adoarme si este jale mare daca ai cade din gura inainte sa adoarma(ceia ce se intampla foarte des)si uite asa ma ''plimb''de cate 2/3/4 ori pe scari de sus pana jos pana adoarme,ma consolez cu gandul ca face bine la conditie
Servetelele umede le folosesc la fiecare schimbare de scutec, eu le cumpar in oferta ptr sunt mai ieftine , genul cumperi 1 si primesti 2.Le am pe alea de la Pampers sunt de vreo 3 feluri si le-am folosit de cand s-a nascut Roan fara sa se irite, nu folosesc nici pudra talc sau altceva ptr in urma servetelelor pielea ramane un pic de lotiune/ulei si arata chiar foarte bine, dar am auzit ca sunt si multi copii la care nu le fac bine.
Acum sper sa nu apara surprize pe parcurs ptr mi-am facut o rezerva care sa-mi ajunga tot anul.

sandy_2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cornelia Muffinutza, felicitari! Sa iti traiasca leutul! Sandy, daca unguentul despre care spui e Advantan, ai grija, are cortizon. Daca sunt doar niste bubite, cum au si alti bebei pe aici, nu trebuie sa te ingrijorezi foarte mult, ca vor trece. Deranjant e doar aspectul inestetic si asta pt. tine, nu pt. bb ![]() Parul e normal sa ii cada, nu cred ca are legatura cu crema. Unii bebelusi isi schimba parul in primele trei luni. Eu folosesc servetelele umede si nu am avut probleme cu ele. Sunt practice. Nu il spal decat daca se murdareste prea rau. Cu aspiratorul nazal, nu stiu ce sa iti spun, doa rpresupun ca nu se acopera cealalta nara. Nu are instructiuni? Am avut doar pompita simpla. La Vladimir nu am folosit nimic pt. nasuc deocamdata. Va pup, Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009) www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2 |
Multumesc de raspunsuri.
Advantan mi la prescris doctorul. tre sa il dau 5 zile. dupa prima zi deja bubitele s-au estompat.
Ma speriasem cu caderea parului...credeam ca este din cauza bubitelor...of...
Aspirtaorul are instructiuni dar nu scrie nimic de acoperit nara cealalta...Metoda asta mi-a aratat-o dr pediatru ...

noce spune:
Sandy, de ce sa-l tii nemancat? Daca ii dai la cerere, isi face singur program dupa luna a2a sau a3a. Acum are stomacelul mic si papa cate putin, de-aia cere mai des. I se face foame mai des. Cauta pe google "attachment parenting" - despre alaptare si o sa gasesti mai multe informatii. Am incercat si eu odata juma de ora sa nu-i dau papa si ma simt vinovata si acum ca l-am tinut nemancat si l-am facut sa planga de foame. E atat de mic, ce stie el de programul din carti?
Suzeta i-am dat si eu din prima zi cand am venit de la spital, numai ca bb nu o vrea. Suge 5 min, vede ca nu vine lapticul si se enerveaza si tipa mai tare decat daca nu i-as fi dat-o. Asa ca am scos-o din uz. Dar nu cred ca e rea.
Nasucul nu i l-am curatat pana acum decat cu betisoare de ureche pt bebelusi. Am incercat pompita para pe la 2-3 sapt si era cam maricica, il incomoda. Dar daca nu i se infunda nasucul, doar pt mucisori mici si uscati sunt ok betisoarele si nu-l deranjeaza deloc. Cu aspiratorul nazal electric mi-e frica sa incerc si ma bucur ca nu avem nevoie de el inca.
Noi folosim servetele umede pampers si winnie (de la cora) si nu avem nimic, nici o bubita. Ziua il mai spal la fundulet la chiuveta, dar nu dupa fiecare kk.
Citat: |
citat din mesajul lui sandy_2008 Multumesc pentru info legate de suzeta. Eu i-am dat-o azi pt prima data si am impresia ca ia placut. De ieri incerc sa ii fac un program de mese din 3 in 3 ore si il las sa planga atunci cand cere papa inainte de trecerea celor 3 ore. Ieri a plans de nu mai stiam ce sa fac, dar azi i-am dat suzeta si s-a calmat instant :) Bebele meu a facut o dermatita - i-au aparut bubite pe fata si cateva si pe corp. De aseara ii dam cu o crema (advent parca) si sper sa ii treaca...Numai ca i-a cazut parul din fata - nu stiu daca e normal sau o fi din cauza bubitelor(Am uitat sa o intreb pe dr)...sper sa ii creasca la loc... Voi cum curatati nasul lui bebe? Eu i-am luat azi un aspirator nazal electric si nu stiu daca mai treuie sa ii acoper o nara si sa ii tin gurita inchisa atunci cand il aspir...Pediatra asa mi-a spus sa fac, dar se referea la aspirator nazal din ala care se pune la aspirator... Si mai am o intrebare legata de servetelele umede..Mi-e mi=a zis dr ca nu sunt bune ca pot duce la iritatii. Voi ati avut problema asta ? Mi-e mi se par foarte utile...imi va fi greu fara ele... |
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie