Pepenasi iulie -august 2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 6
katalyna spune:
fratele meu si-a facut casa si are si apartament si il vaita mama la mine ca saracu' n-are bani sa termine casa...alo mama eu n-am bani sa iau mancare la copii ce-ai?!?!?! (bine vorba vine, dar eu chiar daca nu am nu ma vait la ei ca sa nu mai zic cati bani cheltuiam in timpul sarcinii,stiti si voi cum e, sotul avea un job nou si castiga foarte putin, fiecare banutz conta) da mai si mi l-a vaitat o data, am zis ca n-aud bine, apoi le-am explicat eu ca noua ne intrau in casa mai putin decat castiga unul din ei si atunci mi-a dat dreptate. niciodata nu mi-a parut rau ca isi face, de nimeni nu-mi pare rau, nu sunt invidioasa, imi fac si eu daca am cu ce
daca nu asta e, mai astept pana o sa pot, dar cand ii vezi pe unii cum castiga niste bani de pe urma puparii in fund a altora si mai sunt si cu nasul pe sus chiar ca te apuca nervii a si cel mai important ca se vaita saracii ca nu au eventul iti mai tin si socoteala la bani ca tu de ce nu faci, pe ce cheltui banii.
ankalaura spune:
Kat - eu ziceam ca functioneaza siroapele, asa, ca efect zic, nu ca merge sa i le dai cu lingurita.
Cred ca azi ne intelegem ca surdu' cu orbu'... Eu nu le-am mai dat pentru ca nu vedeam vreo imbunatatire musai (adica Eliza tot avea muci si tuse) si mai bagam si indulcitori si coloranti si alte dracii in ele. Deci nu e din cauza de urlete la administrare.
Totusi, se pare ca ale mele stau mai bine cu sanatatea, nu prea au fost mucioase, diarei si alte chestii n-au avut niciodata (o singura data a avut Eliza o enterocolita, in Franta, tara mama a enterocolitelor as spune
) N-au avut febra (acolo... un 38,5 raaaar!), n-au avut nimic.
Ceea ce ne-a dat de furca a fost dermatita atopica si tusea din cauza de polipi, dar si la aia i-am dat de capat pana la urma dupa o vizita la un medic mai iscusit. Acuma dam 2 lei (la propriu) pe o sticuluta de Colargol si nu mai tuseste fata mea deloc-deloc. Inaine dadeam sute de mii pe tratamente si degeaba 
Sa dea Doamne Doamne sa nici nu avem probleme, si sa nu aiba nici alti copilasi ca tare greu e sa ii vezi bolnaviori.
VIO - ce sa zic cu bunica... Daca puteti, pastrati distranta nene si basta. Asta nu se repara in veci, asculta la mine! 
Ce idee i-a venit maica-mii??
Cica ce ar fi sa vina la iarna cu noi in Spania? Si acuma, sincer sa spun, nu ii pot zice ca eu nu am chef sa vina
Acum 2 zile a venit la noi, ne-a facut surpriza. M-ar bate Dumnezeu sa spun ca mi s-a ridicat parul in cap. Nuu, eu chiar ma bucur cand vine. Atata doar ca mi-e ciuda ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda, ajungem sa avem pareri opuse, ea nu tine cont de ce zic eu, pentru ea nu exista decat un punct de vedere - al ei. Restul, se face ca nu le aude. Le accepta teoretic, dar nu le insuseste 
Iar Eliza.. in momentul in care maica-mea intra pe usa, va rog sa ma credeti, ESTE ALT COPIl!!
Pe mine nu ma mai asculta decat daca strig la ea.
Nu face prostii, nu e obraznica, dar face divrese tarantele. De exemplu azi dimineata nu a mai baut laptele, cica e scarbos. Dar pana alaltaieri nu era eloc scarbos
M-am suparat pe ea. Maica-mea i-a dat la pranz, drept desert, o acadea. Mda, sa zicem ca i-as fi dat si eu - a primit o cutie de ziua ei, na, acuma copilul le doreste, doar nu o sa i le arunc, dar nici nu ii dau zilnic
Dupa acadea i-a dat si un drops mentolat.
O luasem eu pe Erika in brate si o asezasem cu capul pe umar sa o duc in pat, a luat-o si ea pe Eliza la fel
Si na, asta are 6 ani, 1m20 si 21 de kile 
Cu banii, eu am alta dambla ![]()
Cu scoala, sunt de acord, cheltuielile sunt mari. Probabil la fel de mari ca si cheltuielile cu scutece si lapte. Diferenta vine din numarul de copii, aici da. Si apoi, depinde de fiecare. Una e sa ai copil la scoala si sa dai 20 de milioane pe luna ca e scoala privata, alta e sa il ai la scoala de stat dar sa dai 12 milioane la afterschool, alta e sa ai bona, alta e sa stai tu acasa, alta e sa ii platesti meditatii. Deci aici nu m-as contrazice cu nimeni, ca fiecare se incadreaza acolo unde doreste / poate / etc...
Dar damblaua mea e alta. Imi zice mie cutarica... cica nu merge la munte cu copiii ca nu isi permite nici o saptamana macar. Dar dupa aia imi zice ca si-a schimbat mobilierul in baie ca nu ii mai placea, si ca a dat o mie de euro pe ce a cumparat. Si copilul bietul, ravneste sa mearga la munte ca deh. Si ma-sa ii zice ca n-are bani. Si ma aude pe mine ca mergem in vacanta 5 zile si cica "pai normal, daca ai cu ce" 
Bai frate, da' ma leshi? Acuma eu, fraiera, trebuia sa ii zic ca da, am cu ce, ca nu imi schimb mobila la baie o data la 5 ani. Ma rog, eu nu o schimb nici pe aia din dormitor si nici pe aia din hol macar, nu o schimb deloc. Da' m-am dus nene in vacanta 5 zile, pfuai ca bogata mai sunt ![]()
Sau mai am una care ma seaca. Cica vaaai da' ce rata misto ai la masina (n.a. am 100 de euro), cica ce ar vrea sa aiba asa rata mica. Da nene, vrei rata mica precum a mea, da' vrei masina mare precum a ta. Ca daca vorbim de masini, nu o mai vrei pe a mea ca e mica si prapadita. Daca vorbim de rata, o vrei pe a mea. Daca vorbim de asigurare, tot pe a mea o vrei, dar daca vorbim de puterea masinii, a mea e puturoasa, o vrei pe a ta 
Bai frate, da' nemultumiti mai sunt astia ma!
Hai ca bat campii la ora 3 dimineata. Ma duc sa mai calc o izmana. Naiba sa le ia de rufe ca am ajuns sa beau cafea seara ca sa calc o izmana noaptea. Fi-mea asta stiti ce face? Da navala in rufele mele calcate si se apuca sa le imprastie. Si nu mai pot sa calc ziua frate, ca nu pot sa bag si sa scot fierul din priza dupa fiecare tricou, ca sa ma duc sa il pun in dulap ca sa nu il imprastie ea 
struluta spune:
Cu scuzele de rigoare pt intarziere spun si eu:

La multi ani Bujo!
La multi ani Daria!
La multi ani Nati!
La multi ani Jjovana!
LA MULTI ANI TUTUROR CE POARTA NUMELE DE SF.MARIA!

Multa sanatate, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi tuturor!
struluta spune:
Mie acum mi-au plecat neamurile
, i-a dus vecinul la aeroport, dragul de el m-a scapat de un drum de 700 km
, trebuia sa-i duc eu deoarece sotul a trebuit sa plece in delegatie. Mare noroc am cu asa vecini, sunt extraordinari, fff saritori cu orice, ne ajuta enorm. E de nepretuit un vecin bun.
Cu olita, Bogdanutz a folosit cu un succes rasunator "tronul" de pe la 9 luni pana la un an, in sensul ca nu facea treaba mare decat la olita, il puneam de 2 ori pe zi si statea cu cea mai mare placere si in max. 5 min isi rezolva treburile. De o luna incoace, cum il pun, cum se da jos, nu mai vrea sa stea o secunda, nu plange, doar nu mai vrea sa stea
. Am incercat de cateva ori, am vazut ca nu vrea si l-am lasat in pace, o sa mai incerc mai incolo. Iar cu cine ce zice, mi se rupe![]()
Sun, Caprioara bine ati revenit. Felicitari Ilincutei pt concurs!

Anilansa:
puiul mic sa fie bine.
sa nu fie furuncul. Eu am tras anul asta vreo 3 luni cu 6, e cumplit, doare de mori...si nu trece doar de la antibiotic, dar daca e totusi furung, iti dau o reteta de la o farmacista de la care mi-a trecut mie...ca de la ce mi-a dat medicul de familie di dermatologul zici ca se inmulteau
Deci: tablete de cloramina - se dizolva 2 tablete in 1/2 l apa - pui compresa sterila cu solutia dizolvata de 2 ori pe zi si tii jumate de ora - dupa care ungi cu crema cu antibiotic fucidin si mai iei si antibiotic pe cale orala (mie mi-a scris dalacin 3 X 1/zi)...a, si eu am luat si o tona de vitamine - vit. C, fier, calciu, magneziu, etc
NU E VOIE INCIZIE- se raspandeste mai mult infectia...uite aici cauze:
"Majoritatea persoanelor care fac furuncule sunt persoane altminteri sanatoase si cu o igiena personala buna. Totusi ele sunt purtatoare de stafilococ auriu pe suprafata pielii ( au conditia de purtatori de stafilococ ). De ce sa intampla acest lucru, de regula nu se stie dar se estimeaza ca 10-12 % din po****tie este purtatoare de stafilococ. Stafilococul auriu este cel mai frecvent purtat in nari, sub brat, intre picioare si in zona stransa dintre fese. Poate fi transferat in alte locuri, din nari, cu ajutorul unghiilor.
O crestatura sau julitura minuscula sau ceva care se freaca de piele poate introduce germenii de stafilococ in peretele unui folicul pilos care este un « punct slab » in zonele de aparare ale pielii. Odata introdus, bacteriile produc un furuncul care isi continua cursul obisnuit de aproximativ 10 zile.
Desi majoritatea oamenilor cu furuncule sunt altminteri sanatosi, furunculele sunt adesea legate de deficienta imunitara, anemie, diabet sau deficiente de fier.
Sunt multe cauze de producere a furunculelor. Unele furuncule pot fi cauzate de un fir de par crescut in interior. Altele se pot forma ca urmare a unei aschii sau alt material strain ce poate fi prins in piele. Alte furuncule, ca cele de acnee, sunt cauzate de glande sudoripare infundate care se infecteaza.
Pielea este o parte esentiala a sistemului nostru imunitar in fata materialelor si microbilor care sunt straini de corpul nostru. Orice fisura in piele, cum este o taietura sau zgarietura, se poate transforma intr-un abces daca cumva se infecteaza cu bacterii. "
Cam atat, merg sa mai apuc sa dorm un pic pana imi da puiutul desteptarea. Azi trebuie sa merg si la Satu Mare, sa imi traduc diploma de bac, m-am inscris la un curs de logistica aici in hu
, deja de vineri incep si cel tarziu joi tre sa depun actele. Dureaza 2 ani, sunt cursuri vineri si sambata...asa sunt de fericita ca o sa mai fac si altceva
Doar ca am emotii...stau prost de tot cu cititul si scrisul...am tupeu, hm?
![]()
M&M spune:
NEATA!!
Cine doreste un ceai cu lamaie si miere??? LA mine au inceput greturile...
Credeam ca sunt singura matinala pe-aici, dar Anka si Simona m-au intrecut..![]()
Alina, pana la urma e furuncul sau intepatura de insecta?? Oricum, nu incerca sa il storci..
Capri, felicitari pentru concurs!!
Vio, vaccinurile au si ele o parte buna...Gandeste-te daca nu era vaccin antitetanos, antipolio , antihepatita B ... Nu zic ca trebuie sa iti vaccinezi copilul cu tot ce apare nou pe piata.
Simona, bafta multa!!
Katalyna, te inteleg perfect.
LA noi sunt parintii sotului care o vaita pe sora ...
Eh, asa sunt unii parinti!!!
Dia, sanatate multa Mirunei...NU cumva o fi din cauza de dintisori diareea??? AM patit-o cu MIhaita cand i-au iesit vreo 4 dintisori deodata. Hydrasec, orez fiert , supica de legume , iar lapticul il faceam in zeama in care fiersesem in prealabil orezul.
Ma duc sa imi mai fac un ceai...
Cristina,
4+ si mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
vias spune:
buna dimineata 
Cris trec ele si greturile...chiar de dimineata cand stateam inca in pat cu Pustache si el ma mangaia pe burtica..si flacaul misca, ne aduceam aminte cum am aflat de sarcina asta...si cum a fost o surpriza pt noi...si ce repede a trecut timpul...
Azi plec la Bucuresti cu Pustache...el cu treaba..eu cu shopping-ul 

...mi-e asa de dor de mers prin oras...prin alt oras
si sa mai cumpar acte ceva...
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
31+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
AMR 7 SAPTAMANI
POZE
pica1 spune:
Camy daca ai chef putem merge impreuna la cumparaturi. Eu ii am pe ai mei la mine si il las pe pitic acasa. Doar acum dimineata are program de 1-2 ore in parc, ca avem intalnire cu 2 fete cucuiete.
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pica1 Camy daca ai chef putem merge impreuna la cumparaturi. Eu ii am pe ai mei la mine si il las pe pitic acasa. Doar acum dimineata are program de 1-2 ore in parc, ca avem intalnire cu 2 fete cucuiete. |
pai atunci te sun cand ajung in bucuresti..si daca e , ne intalnim la ikea..iti dau ora la telefon..
O sa mai vin cu o burtoasa frumoasa...prietena mea..
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei

n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
31+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!bebe
Flavius Cristian
AMR 7 SAPTAMANI
POZE
pica1 spune:
Cu plansul de mila a unuia sau altuia ca nu au bani sa fac anu stiu ce eu am o parere. Sunt oameni care parca sunt setati sa se planga ca nu au bani, oricat ar avea sau orice ar face cu ei. Cum zicea Anka de persoanele acelea care au preferat sa schimbe mobil ain baie decit sa duca copilul la munte...mai crede-ma ca ei se simt bine asa, chiar daca se lamenteaza ca nu au bani sa mearga la munte, pentru ei aia era prioritar, sa schimbe mobila...Pe mine de exemplu ma incanti foarte usor cu mersul in vacanta undeva. Prefer sa ma plimb decit sa stau sa fac nu stiu ce prin casa.
Anka ti-l trimit si pe Seb cind calci ca face acelasi lucru cu fi-ta ... aranjaza in stil propriu lucrurile abia calcate.
Tecky spune:
LA MULTI ANI tuturor ce poarta numele de Sf.Ana!
Azi o sarbatorim si pe Ralu si 3 ani de la casatoria noastra.
Nu prea o sa am timp de net.
pica o mai las si eu cateva luni pe Ralu in patutul ei dar atunci cand merg sa-i cumpar protectiile te anunt si mergem impreuna.
camy spor la cumparaturi!
Va pup