dupa nastere - oase, articulatii, muschi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Danuta, tocmai, ca nu trebuie sa stii sa inoti. mersul prin apa va fi suficient, daca alternezi pozitia de mers, cum ti-am zis - cu fata, cu spatele, pe lateral...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Eu am avut o tripla fractura de glezna , operata, si a mai trebuit sa stau si cu o atela ghipsata aproape 3 luni. Am luat si in greutate. Si am avut si eu niste dureri de articulatii, in special la genunchi. Cred ca asta a fost problema : centrul de greutate al organismului s-a tot schimbat. Plus ca da, cred ca si estrogenul are ceva influenta.
Fetele te-au sfatuit f bine ce sa faci.
Exercitii fizice , la care si eu as recomanda Ca+D3 (ca sa fie eficient) si ceva pt articulatii, glucosamina parca, se gasteste in Artrostop, Stopartroza chestii de acest gen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

pt scolioza ta, ti-as recomanda sa-l tii cat mai putin in brate pe bebe. greutatile tzinute in fata nu fac deloc bine la deformarea asta de coloana. inainte de a face orice sport, inclusiv innot, consulta un dr ortoped. scoliozele astea sunt tare "pretentzioase". sanatate multa!!!

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Avem flacaii cam de-odata... da' se pare ca si restul "datelor" le avem cam la fel, iar fiindca am nascut natural eu mai am si alti muschi si articulatii care "striga" in plus... Mie ginecologul meu mi-a spus sa nu ma astept la minuni atata timp cat alaptez si ca o sa vad imbunatatire graduala dupa aceea, cand scap de prolactina. Tu alaptezi cumva?

Piscina e perfecta, oricum, pt oase, articulatii, am facut aquafit in sarcina. Acum mai stau pana cand face 6 luni inainte sa-l 'moi in clorina, asa ma gandesc...

Ca sa faci un compromis cu problemele cu spatele si tinutul in brate al bebelui, nu ti-ar fi mai usor sa-l porti intr-un wrap sau sling? Eu am osteopenie si il port in wrap din prima zi, nici macar scoica n-am luat ca nu pot duce greutati altfel, cu wrapul se distribuie greutatea foarte bine, nici nu-l simt.

Mai tin un ochi aici sa vad daca apare solutia magica.

Numai bine...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui dry_votka

Eu am avut o tripla fractura de glezna , operata, si a mai trebuit sa stau si cu o atela ghipsata aproape 3 luni. Am luat si in greutate. Si am avut si eu niste dureri de articulatii, in special la genunchi. Cred ca asta a fost problema : centrul de greutate al organismului s-a tot schimbat. Plus ca da, cred ca si estrogenul are ceva influenta.
Fetele te-au sfatuit f bine ce sa faci.
Exercitii fizice , la care si eu as recomanda Ca+D3 (ca sa fie eficient) si ceva pt articulatii, glucosamina parca, se gasteste in Artrostop, Stopartroza chestii de acest gen.

Am fost deja la medicul de familie si mi-a recomandat sa iau Osteocare (cu calciu magneziu, zinc si vitamina D).
Glucosamina nu pot lua deocamdata fiindca nu e compatibila cu alaptarea.

“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

pt scolioza ta, ti-as recomanda sa-l tii cat mai putin in brate pe bebe. greutatile tzinute in fata nu fac deloc bine la deformarea asta de coloana. inainte de a face orice sport, inclusiv innot, consulta un dr ortoped. scoliozele astea sunt tare "pretentzioase". sanatate multa!!!

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

Scolioza mea e o ciudata si-o nesuferita! Coloana e in forma de S ( insa nu foarte tare, culmea, cind sint imbracata nu e nici vizibila) dar se si curbeaza in jurul axei sale ( ca o spirala ADN).Initial nici nu s-a vazut acest aspect la radiografii asa ca eu o tineam cu exercitiile si la un moment dat imi pusesem un corset medicinal dar cred ca mai rau am facut. Cel mai eficient e pentru mine masajul ( simt ca trapeutul imi aseaza vertebrele cu mina) dar pentru asta imi trebuie un terapeut foarte priceput. Of.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Avem flacaii cam de-odata... da' se pare ca si restul "datelor" le avem cam la fel, iar fiindca am nascut natural eu mai am si alti muschi si articulatii care "striga" in plus... Mie ginecologul meu mi-a spus sa nu ma astept la minuni atata timp cat alaptez si ca o sa vad imbunatatire graduala dupa aceea, cand scap de prolactina. Tu alaptezi cumva?

Piscina e perfecta, oricum, pt oase, articulatii, am facut aquafit in sarcina. Acum mai stau pana cand face 6 luni inainte sa-l 'moi in clorina, asa ma gandesc...

Ca sa faci un compromis cu problemele cu spatele si tinutul in brate al bebelui, nu ti-ar fi mai usor sa-l porti intr-un wrap sau sling? Eu am osteopenie si il port in wrap din prima zi, nici macar scoica n-am luat ca nu pot duce greutati altfel, cu wrapul se distribuie greutatea foarte bine, nici nu-l simt.

Mai tin un ochi aici sa vad daca apare solutia magica.

Numai bine...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Da, flacaii sint aproape deodata ( zmeurici, nu? ).
Cred ca prolactina e vinovata principala, asa am dedus si eu ( ginecologul meu nu mi-a povestit mai nimic ) dar alaptatul e mai important acum, n-am deci ce face pe partea asta.
Cu durerile de coloana si bazin sint obisnuita insa astea de genunchi ma termina, nu altceva!
Am fost saptamina trecuta la piscina sa ma interesez de un program bun pentru mine dar ... m-am dezumflat.
Piscina ( de fapt bazinul ca e bazin olimpic) a fost relativ proaspat renovat si nu au decit bazin adinc pentru lectii de inot, inot-performanta si sarituri in apa. Bazinul mic in care se facea pe vremuri aquagym nu are apa, cica nu sint cereri pentru asemenea "placeri" asa ca nu are rost sa il tina plin si nefolosit.
Mdeh, provincia...
Pun in stand by solutia asta deocamdata, poate mai apare ceva pe la iarna, cind incep fetele sa traga spre locuri acoperite ca sa umble in costume de baie colorate.

Am si eu un wrap, intr-adevar e foarte bun si oricum eu am noroc ca nu trebuie sa parcurg distante mari ( parcul e aproape, mama e aproape), in casa insa...puiul mamii nu gaseste placut sa stea in wrap, vrea sa fie plimbat in fiecare camera ( si acasa la noi si acasa la altii) si sa se uite "pe pereti" el stind in pozitia cu spatele la purtator dar nu in wrap. Ei, plimbaricile astea prin casa ma omoara dar ma imbatosez si eu si il plimb toata ziua aratindu-i camerele. Sper sa nu se faca agent imobiliar !

Bun, deci eu m-am hotarit asa: astept sa faca 6 luni si sa ii diversific alimentatia, astfel sa capat o mai mare independenta intre supturi, sa pot sta linistita la masaj. Intre timp, am scos din arhiva memoriei toate exercitiile pe care le-am invatat de-a lungul vremii in sedintele de kinetoterapie: cu bastonul, cu mingea, la saltea. Am inceput usor-usor sa le fac, pe cele mai simple bineinteles ( ce pacat ca nu sint si pe iutiub explicate mura-n gura...) dar nu prea stiu cum ar fi alea pentru genunchi ( sa forteze putin articulatia- s-o puna la treaba sau dimpotriva?).

Ma mai instruiesc si revin sa va povestesc si voua.

Mergi la inceput

whoa,that was quick

Am schimbat cuvintul cheie de cautare si am gasit ceva:

( pe pagina, in dreapta mai sint si alte imagini legate de subiect)

http://www.youtube.com/watch?v=K34d-bLXnDw&feature=channel

Mergi la inceput