dupa nastere - oase, articulatii, muschi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Mie mi s-a spus clar ca pastilele pt durere trateaza efectele, respectiv durerea, dar nu si cauza. Mai bine investigheaza mai amanuntit, pastilele oricum poti sa le iei doar pe termen scurt.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

erau doar 5 - s-au terminat de mult... numai durerea a ramas

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Cristina, nu mai lua pastile ca-ti nenorocesti stomacul, ficatul etc si problema tot acolo va fi...

Iti recomand pilates, mai ales daca nu ai mai facut sport si esti intr-o stare mai...degradata, slabita muscular. E safe si se mai gasesc filmulete scurte pe youtube...erau niste siteuri cu programele free.
Dupa ce devii mai puternica poti avansa la programe mai dure.

O sa fie de munca dar nu te lasa! e singura metoda sigura de a invinge acest dusman...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara
... in special articulatiile la nivelul genunchilor si oasele gambei.Acum, la 8 luni dupa nastere mai am poate 2 kilograme de dat jos si ...nici o durere.

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Si pe mine tot articulatiile si oasele astea ma omoara. Plus cele de la laba piciorului. Nu ca-mi vine sa pling ci sa urlu. Dar nu e frumos asa ca string din dinti.
Carevasazica miscarea, exercitiile sint salvarea mea!
Pai, da, normal ( ca doar si pina mai ieri, tot cu gimnastica medicala, masaje si terapie recuperatorie ma salvam de dureri) ... dar oare am voie sa fac miscari din astea mai "apasate"? Am nascut cu cezariana si nu stiu daca sint refacuta destul pentru a pune muschii si oasele la treaba.
Eu tot ma intreb in cita vreme ma voi reface hormonal ( am gasit! cica lipsa estrogenului e vinovata pentru starea proasta a articulatiilor) dupa ce voi incheia alaptarea.

“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Dana, imi pare rau ca nu te simti bine...
Si eu am fost slabita dupa nasteri, mi-amintesc cum plimbam caruciorul si ameteam si ma sprijineam in el ca intr-un cadru din acela cu roti.
Stiu ca am luat fier, altceva nu-mi amintesc.
Poate n-ar fi rau sa verifici daca nu ai vreo carenta de minerale sau vitamine.
Pe de alta parte musculatura abdominala e cam "lipsa" dupa sarcina si coloana e solicitata in plus, asa ca tinand cont de problemele tale, fii prudenta.
Pupici!

Pene colorate... cate putin din toate!

Of, tare ma frustreaza ca nu sint mai viguroasa acum! Ca sa nu ma trezesc cu vreo surpriza neplacuta eu iau acum suplimente de vitamine si minerale dar conditia fizica nu am cum sa o "suplinesc".

Pentru mine a fost un cerc vicios: nu am avut muschi ca sa rezist exercitiilor de recuperare si nefacind exercitii destule, nu mi-am facut muschi. In plus forma speciala a scoliozei mele a fost greu de observat timp de ani de zile asa ca multi kinetoterapeuti mi-au recomandat gresit ce sa lucrez.
La un moment dat corsetul medical a fost o optiune dar mari rezultate nu am obtinut ( unii terapeuti nici nu-l recomanda, spun ca te incurajeaza sa nu lucrezi la sala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

daniela cand ai avut cezariana? eu cam la 3 saptamani am inceput sa fac cate 10 apoi 15-20-30 de minute pe bicicleta pe zi. da m-am lasat...

si am facut pilates pt picioare - ca sa nu solicit abdomenul. numai de cateva ori dar a fost bine.

mie doctorul mi-a interzis doar abdomenele pana la 6 luni

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Danuta, din pacate asta se intampla des, fac si eu parte din club, dar eu am o istorie de artrita si poate asta o fi fost cauza. mie mi-a recomandat doctorul plimbari lungi (cu carutul, in cazul tau), mersul pe bicicleta si mersul prin apa (inainte, inapoi, lateral) la piscina - cele mai bune in situatia asta, plus supliment de Glucosamina, pe care il iau si acum - excelent pentru durerile tale. dar am facut si o gramada de sport pe langa plimbari. exista niste exercitii speciale pentru articulatii, vezi pe youtube. vestea buna e ca nu se cronicizeaza daca ai grija sa faci sport, trec in timp. ca si la miereamara, mie cam tot un an mi-a luat sa scap de ele.

nimic

Multumesc mult pentru sfaturi! Cred ca deindata ce imi voi aranja mai bine programul voi ateriza direct la piscina ( multumesc si tie miereamara !).
Cred ca mi se potriveste cel mai bine. Va fi cazul ( in sfirsit!) sa invat sa inot si sa nu-mi mai fie frica de apa. Situatiile disperate cer masuri disperate!

Mergi la inceput

Cristina, in 16 iunie am avut cezariana.

Ce sa spun, ma simt bine, ma simt refacuta din punctul asta de vedere dar mi-e frica sa fortez, stiu eu ce-o fi in straturile mai profunde?

Oricum, va multumesc mult pentru sfaturi, tuturor! Mai astept si altele ( de fapt, mai astept si alte experiente fiindca sfaturile corecte, intr-adevar astea sint, cele pe care le-am primit deja! Miscare, miscare, miscare! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Daniela, mie doctorul mi-a evaluat incizia si felul in care s-a vindecat musculatura (care nu a fost taiata la cezariana ci despartiti cumva muschii) si mi-a dat liber la exercitii dupa numai o luna. eu am inceput sa fac abdomene cam la doua luni. La mine a fost mai complicat pt ca am incizia initiala a fost desfacuta inca o data datorita complicatiilor aparute, cu toate astea ei au considerat ca e ok sa fac miscare f curand dupa operatie.

Ia-o incet, eventual in prima faza exercitii in apa (nu tb sa stii sa inoti, doar sa mergi prin apa mai mica), apoi mers rapid cu caruciorul si un pic de stretching sau yoga si pe aprcurs in functie de cum te simti, avanseaza cu dificultatea exercitiilor. Ideea este sa nu simti un discomfort f mare la nivelul operatiei, un pic de intepatura e ok.
Sunt si exercitii speciale post partum, sunt sigura ca o sa gasesti ceva pe youtube.

Hormonal nu stiu exact cand o sa ne revenim. Mi s-a prescris calciu pt intarirea oaselor, mai ales dc ai varsta peste 30 de ani.

Mergi la inceput

Miereamara, mersi!

Am noroc de piscina, e una foarte aproape de casa mea!

Mergi la inceput