dupa nastere - oase, articulatii, muschi
Am nascut acum aproape 3 luni.
Nici pe parcursul sarcinii si nici dupa nu am avut probleme deosebite ( cu toate ca am o cifoscolioza care m-a cam chinuit mai mereu) .Nu am luat mult in greutate si am revenit rapid la greutatea mea obisnuita pe care incerc sa o mentin aceeasi, de ani de zile ( 54 de kg la 1.67 m).
Cu toate astea, de ceva vreme am niste dureri mari in zona articulatiilor ( mai ales genunchii si picioarele ma chinuie). Dimineata abia ma dau jos din pat.
Uneori am senzatia ca picioarele mi se vor indoi spre inapoi, din dreptul genunchilor, simt ca-mi iese osul din incheietura pentru o fractiune de secunda.
Stiu ca am o predispozitie spre dureri de oase si articulatii dar mi se pare ca e mult prea mult ce se intimpla acum cu organismul meu si stiu sigur ca are o legatura cu sarcina si nasterea ( mai precis cu hormonii acumulati in corp). Sint ingrijorata mai ales de faptul ca aceste dureri s-ar putea croniciza si adunate la problemele pe care le am deja, s-ar putea sa nu-mi mai dea voie sa functionez bine si sa fiu o mama puternica si activa.
Medicul de familie mi-a spus ca sa nu-mi mai ridic si sa nu-mi mai tin copilul in brate fiindca a devenit prea greu dar oare cum as putea face asta??? Am asteptat "un veac de singuratate"
sa imi tin fiul in brate, cum sa nu-l mai imbratisez?
As vrea sa stiu cum a fost la voi, dupa nastere. In ce fel v-au fost afectate "incheieturile"? Cind au aparut durerile si cind au disparut?
Ce-ati facut ca sa va remontati? Cit a durat toata "nebunia" cu oasele? Stie cineva, mai precis, care sint hormonii responsabili cu fragilitatea articulatiilor si aparitia osteoporozei ( am inteles ca sint cam aceiasi...la o prima rascolire a netului
)
Asa.
Cred ca mai am si alte intrebari dar nu stiu sa le pun, stau cam prost cu concentrarea dar revin.
“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher
Raspunsuri
miereamara spune:
Am avut aceeasi problema ca si tine dupa nastere.
Eu am luat f mult in greutate, aproape 27 de kilograme si pe masura ce scapam de ele se accentuau durerile, in special articulatiile la nivelul genunchilor si oasele gambei.Acum, la 8 luni dupa nastere mai am poate 2 kilograme de dat jos si ...nici o durere.
Medicul mi-a recomandat multa, multa miscare. Cardio, aerobic, mers pe jos. Mi s-a parut funny:)) in conditiile in care eu cand ma asezam pe vine imi trosneau toate cele si ramaneam blocata acolo.
Dar a functionat. Am inceput acum doua luni un program de fitness P90X, cu un aerobic f intens si un program numit Plyometrics care lucra f mult picioarele (un anume tip se sarituri) si acum sunt ca si noua. Nu ma mai doare absolut nimic.
Copilul mi-l port si acum in brate majoritatea timpului si este un voinic, intotdeauna a fost, are in jur de 10-11 kg. Ajunsesem la un moment dat sa imi tremure picioarele cand il ridicam, acum nu mai am nici o problema.
Nu zic ca aceasta este solutia ideala si in cazul tau, trebuie evaluat inainte foarte corect sa nu existe si alta problema, dar in cazul meu, miscarea multa 9cel putin o ora de aerobic in fiecare seara) a functionat de minune.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
olympia spune:
Dana, imi pare rau ca nu te simti bine...
Si eu am fost slabita dupa nasteri, mi-amintesc cum plimbam caruciorul si ameteam si ma sprijineam in el ca intr-un cadru din acela cu roti.
Stiu ca am luat fier, altceva nu-mi amintesc.
Poate n-ar fi rau sa verifici daca nu ai vreo carenta de minerale sau vitamine.
Pe de alta parte musculatura abdominala e cam "lipsa" dupa sarcina si coloana e solicitata in plus, asa ca tinand cont de problemele tale, fii prudenta.
Pupici!
Pene colorate... cate putin din toate!
Allure spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Am inceput acum doua luni un program de fitness P90X, cu un aerobic f intens si un program numit Plyometrics care lucra f mult picioarele (un anume tip se sarituri) si acum sunt ca si noua. Nu ma mai doare absolut nimic. |
Yes! P90X rocks

Iubesc acest program...am inceput acum o luna si un pic si am rezultate super. Plyometrics si Kenpo sint favoritele mele dar le fac si pe celelalte cu greutati pt toate grupele de muschi

Eu fac in fiecare zi cite o ora. Tu cum faci?
Ma bucur ca mai e cineva care face acest program
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.
miereamara spune:
Allure, urmez exact programul lor, in functie de zilele saptamanii. Luni, miercuri: lucrez muschii, marti plyometrics, joi yoga, vineri kempo, sambata parca interval x, duminica stretching....stii tu, in fiecare zi altceva. Acum sunt la phase 2, am facut pauza o saptamana pt ca am fost in vacanta, dar saptamana viitoare reiau. Sunt la ziua 45.
Kilograme sa zic ca am dat vreo 2 jos, dar rezultatele se vad la nivelul musculaturii, picioare si maini mai subtiri, abdomen mai plat (eu am avut o burta imeeensa, dupa nastere eram ca si cand nu nascusem, aproape ca am avut un soc cand m-am uitat in oglinda si am inceput cu exercitii simple cam la 2 luni dupa ce am nascut, datorita faptului ca am avut o nastere cu complicatii f mari terminata in cezariana si o alta operatie ce nu mi-a permis sa incep exercitiile f repede).
Programul imi place f mult, dar este destul de greu, mai ales cu bebe mic. De obicei fac seara pe la 9 dupa ce culc copilul.
conchita spune:
Danuta, din pacate asta se intampla des, fac si eu parte din club, dar eu am o istorie de artrita si poate asta o fi fost cauza. mie mi-a recomandat doctorul plimbari lungi (cu carutul, in cazul tau), mersul pe bicicleta si mersul prin apa (inainte, inapoi, lateral) la piscina - cele mai bune in situatia asta, plus supliment de Glucosamina, pe care il iau si acum - excelent pentru durerile tale. dar am facut si o gramada de sport pe langa plimbari. exista niste exercitii speciale pentru articulatii, vezi pe youtube. vestea buna e ca nu se cronicizeaza daca ai grija sa faci sport, trec in timp. ca si la miereamara, mie cam tot un an mi-a luat sa scap de ele.
Allure spune:
Miereamara, e greu...nothing comes easy, especially beauty ![]()
Te apreciez ca te-ai mobilizat si ai reusit, mai ales cu cezariana si copil mic. Pentru mine esti o eroina! 
Intradevar nici eu nu am slabit cine stie ce la cintar dar se vede pe mine...totul s-a strins (nu ca atirna ceva dar virsta, deh...), eram ok si inainte, acum insa 
Iubesc P90X! Pina in primavara mi-am propus sa arat beton armat!
Am scapat si de o durere de mijloc ce o aveam de un an. Deci sportul e bun si la oase/ incheieturi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
cristi_2003 spune:
miere - si eu mor de spate
da-mi te rog mai multe detalii despre acest program, ca nu am auzit de el.
e vreun dvd care se poate cumpara sau ceva?
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
miereamara spune:
Danuta am uitat sa adaug ca miscarea in apa m-a ajutat si ea f mult. Am mers la piscina cam de 2 ori pe saptamana inainte sa incep programul p90x. De cand a implinit juniorul 6 luni il iau in brate si merg cu el prin piscina. Pe langa faptul ca lui ii place enom apa, chestia asta imi foloseste si mie, pt ca in apa nu ii simt deloc greutatea si miscarea in apa ajuta f mult articulatiile asa cum spunea si Conchita.
miereamara spune:
Cristi programul costa mult:((
Uite pagina oficiala
http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x.do?code=P90XDOTCOM
Dar nu stiu dc se recomanda sa incepi inainte de a te vedea un medic. Exercitiile sunt f intense si dc ai p problema, mai ales cu spatele, s-ar putea sa te soliciti prea mult.
cristi_2003 spune:
great
nu se livreaza in romania
la doctor am fost, mi-a dat cateva pastile sa imi treaca durerea si nimic pentru cauza. dar vad ca atunci cand sunt activa nu prea ma doare, ma doare mai ales dupa ce stau pe scaun/canapea mai mult. sau cand il fac pe carol avion sau il ridic din patut ca si el are 9,5 kg...
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/