Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 6
gratiana77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tanaion Bun dimineata fetelor si multumesc de primire. Nikole multumesc ca m-ai pus pe listuta. Pentru raceala si eu am patit-o si mi-a recomndat dr pt durere de gat sunt niste patilute la farmcie de supt se numesc Doctor Mom, sunt numai din plnte si sunt cu mai multe arome. Pentru desfundarea nasului puteti face inhalatie cu Inhalant, se gaseste la farmacie si are in compozitie uleiuri volatile naturale. Mi-e mi-a zis ginecologul ca pot folosi si Vibrocil 2 pufuri pe fiecare nara de 2 ori pe zi, dar daca va trece doar cu remediile naturale nu mai trebuie sa folositi. Tana |
Si eu cand am avut dureri in gat m-am tratat tot cu Dr. Mom. Sunt pentru gravide si le putem folosi fara probleme. De raceala am scapat cu lamaie multa, miere si apa fierbinte sau un galbenus de ou frecat cu 2-3 lingurite de zahar peste care am turnat lapte, tot fierbinte. Si am observat ca raceala mi-a trecut la fel de repede ca si atunci cand luam medicamente.
18+
(Amaris)
gratiana77 spune:
| citat din mesajul lui lia_2009 arwenspui ca ultimele analize ti-au iesit prost la calciu si magneziu. Ti-a recomandat dr sa-ti faci analizele? Eu mi-am facut la inceput cand am aflat ca sunt gravi si mi-au iesit f bine. Cand ar trebui sa le repet? Eu stiam ca prin trim III de sarcina. Mananca lactate zilnic. ![]() |
Acum mi-am repetat si eu analizele de sange, la recomandarea medicului. De cand ma stiu analizele mi-au iesit perfecte, dar acum unele mi-au iesit cam nasol si sunt suspecta de o infectie urinara. Asta mai imi trebuia! Asa ca maine dimineata merg sa imi fac niste analize suplimentare si sper sa nu fie nimic foarte grav sau pentru care sa trebuiasca sa iau un pumn de medicamente.
Sa imi tineti pumnii.
18+
(Amaris)
nickol_f spune:
Tana
[/quote]
Si eu cand am avut dureri in gat m-am tratat tot cu Dr. Mom. Sunt pentru gravide si le putem folosi fara probleme. De raceala am scapat cu lamaie multa, miere si apa fierbinte sau un galbenus de ou frecat cu 2-3 lingurite de zahar peste care am turnat lapte, tot fierbinte. Si am observat ca raceala mi-a trecut la fel de repede ca si atunci cand luam medicamente.
18+
(Amaris)
[/quote]
Galbenus de ou crud??? Eu stiam ca e cam periculos oul crud...
Nicol
14+
de
Beatrice - 19.04.2007
Varsta Beatrice
Poze Beatrice
BOTEZ Beatrice
Nik0le spune:
Brrr, ce vreme urata si rece, ma deprima tare de tot.
plateea, mersi de oferta, soacra am si eu.
Una zic eu ca ajunge, indiferent cat de bine gateste. Oricum zilele astea ma simt de parca as avea angajat cel mai bun bucatar francez si asta nu pentru ca as aprecia in mod special mancarea frantuzeasca, ci pentru ca bunica mea gateste absolut demential, nu stiu sincer cum reuseste. Imi place cu ce exagerezi si eu ma straduiesc sa fac la fel. Imi pare rau ca trebuie sa tii regim, e tare greu, in special acum.
Tanaion
. Contractii am si eu o gramada, chiar si cu no-spa si uscosin la bord. In plus, mie mi s-a recomandat si utrogestan, cica si ala ar contribui la relaxarea uterului. Problema e ca nu prea tin minte sa-l iau...
Daca ai avut si sangerari cu atat mai mult cred ca ar fi indicat sa iei si tu, dr nu ti-a zis nimic? Sper sa nu mai ai niciun fel de probleme de acum incolo si sa te poti bucura de sarcina si de bebe mic.
micki, iar esti in spital?! Ce s-a intamplat? Sanatate multa, mai scrie-ne cand poti. 
lia, gratiana, infectiile urinare sunt frecvente in timpul sarcinii din pacate, medicul este cel mai in masura sa recomande tratamentul. Sanatate multa va doresc!
carmita, uau, ce par lung ai! Doctorita mea mi-a spus ca n-ar fi nicio problema sa ma vopsesc in continuare, ba chiar zicea ca in timpul ambelor ei sarcini s-a vopsit de o gramada de ori si se mai facea si blonda platinata pe deasupra. Stiu ca e un subiect controversat, fiecare face cum crede ca e mai bine. 
nickol_f, eu am luat paracetamol sarcina trecuta chiar in primul trimestru si n-a fost nicio problema. Citisem ca nu depaseste bariera placentara si se elimina repede din organism. Despre algocalmin nu stiu nimic, n-am auzit sa fie recomandat in timpul sarcinii.
Va
, ma duc sa-mi atenuez depresia cu niste salata de vinete care nu vrea sa se faca singura deloc desi m-am rugat de ea
si cu niste clatite, facute de sot. 
Nico
de
Isabela si
17+
Tanaion spune:
Nikole ![]()
Mie mi-a dat de cand am ramas insarcinata Duphaston 2/zi si continui si acum. E din cate am inteles, similar cu Utrogestanul.
La tine cum se manifesta contractiile? Eu simt ca niste junghiuri puternice care dureaza 2-3 seecunde in mijlocul burtii jos spre vagin. Si se repeta la cateva minute. Si in pluus cand am junghiurile astea mi se intareste toata burta si ma doare.
Tana
plateea spune:
lia_2009, tanaion bine ati venit!
micki_mica, ce-ai patit, draguta? sanatate multa!
nickol_f, mie dr meu mi-a zis ca pot sa iau pana la 2 paracetamol pe zi, si 6 nospa la nevoie. faza e ca de paracetamol nu am avut nevoie pana acum, si no-spa doar la un mom dat, cand eram epuizata de la mersul in masina.
gratiana77, cu infectiile urinare nu stiu, ca nu am patit, dar cred ca e o situatie destul de grava cat sa necesite o urocultura rapida si o vizita la dr.
Nik0le, pastrez soacra, da poate iti fur bunica la schimb de experienta. cat despre regim, ce sa zic? "gresesc" frecvent, dar tratez fiecare abatere cu 2 portii uriase de fructe (adica nectarine 1 kg, si struguri la fel). pana acum, a functionat. 
fetelor, multe dintre voi luati no-spa si uscosin, si cunosc si cu utrogestan. banui ca eu trebuie sa fiu happy doar cu dureri de ligamente si cate o intepatura sau contractie ici colo, asa cat sa nu uit ca-s gravi...
tuturor, si o seara buna!
si o saptamana frumoasa si plina de bebei miscaciosi, vioi si papaciosi!
bAly spune:
| citat din mesajul lui misele va rog sa ma ajutati cu o informatie sau un sfat . la 16 sapt. am facut echo si dr mi-a spus ca bebelul prezinta pe plexul coroidal drept o formatiune chistica. atat dr de la echo cat si dr meu mi-au spus ca, de regula, dispare dupa sapt. 22-24.acum trebuie sa-mi fac programare pentru morfo si ma gandesc cu groaza ca s-ar putea sa aflu ceva groaznic. daca cineva s-a confruntat cu aceeasi chestie sau a auzit despre problema aceasta, va rog sa ma ajutati. multumesc anticipat ![]() |
Misele bine i venit in odseea noastra!
Eu m-am confruntat cu problema ta la prima sarcina. La noi s-a vazut la ecograful de la 19 saptamini si apoi la 23-24 nu mai era prezent. Fetita, Andreea, s-a nascut frumoasa si sanatoasa.
Noua la momentul respectiv ni s-a spus ca acest chist e asociat cu sindromul Down, dar din ce am citit eu pe internet la vreme respectiva, stiu totusi ca fffff multi oameni normali prezista acest chist chiar si maturi fiind si nu au nici o problema. De asemenea daca totul in rest e Ok, si bb nu prezinta si alte malformatii, iarasi eu am tras concluzia ca nu trebuie sa-mi fac griji. Asa ca eu atunci, tinind cont ca bb nu prezenta nimic altceva suspect, am ales sa merg inainte fara amnio. (Riscul statistc de a pierde sarcina in urma unei aminiocenteze era mai mare decat acela de a avea bb vreo problema.)
Eu zic sa astepti lnistita si morfofetala, e vei lamur atunci ce si cum. Oricum daca asta e singura problema, eu nu mi-as face prea multe griji sa stresez bb-lu degeaba.
Vine Surpriza
Alina
18+, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)
adina_bulina spune:
Si eu am avut contractii la greu. De la inceputul sarcinii am avut niste dureri de burta ca cele menstruale... de imi venea sa plang de ciuda. Am avut tratament cu Utrogestan 2 ovule dimin si 2 seara, si iau in cont, iar la nevoie Uscosin si No-spa forte de 80 mg. Acum parca s-au m potolit. Sper sa scap de tot de durerile alea nesuferite. Nu m spun ca la un mom dat aveam si o senzatie ciudata ca o presiune in bazin si se lasa pe picioare... Eram varza. M-am dus si mi-am facut un eco, chiar daca dr. meu era in concediu, si m-am calmat. Cand mi-am vazut balerina ce dansa si ce fetisoara are... m-a topit. Am uitat de toate. Asa ca... mult optimism ca stressul face parca m rau. Bafta multa!
19
adina_bulina spune:
Feteleee Eu apar de 2 ori in lista, o data cu datele si o data printre ultimele cu multi XXXXX. Mersi
19+

. la 16 sapt. am facut echo si dr mi-a spus ca bebelul prezinta pe plexul coroidal drept o formatiune chistica. atat dr de la echo cat si dr meu mi-au spus ca, de regula, dispare dupa sapt. 22-24.