Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 13
ratusca_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui SorinaF Salutari mamicilor. Multumim tuturor de intampinare si felicitari celor care au aflat sexul copilasului. Azi am fost la eco de morfologie fetala, ni s-a confirmat ca e baietel (avem si poza cu proba Am o intrebare: cum se determina cate sapt are sarcina daca eu nu stiu data exacta a ultimei menstruatii? Adica atunci cand m-a intrebat d-na doctor i-am spus cu aproximatie 10 mai. Ea in functie de asta imi spune cat are sarcina sau se determina la ecograf, in functie de cat de mare e bebe? Off...nu mai inteleg nimic. ![]() AAa...si inca ceva...acum 2 sapt., dupa 4 ore de varsat in continuu, am ajuns la spital ( nu mi se mai intamplase pana atunci), mi se pune o perfuzie sa-mi revin, analize la urgenta sa vada daca e ceva in neregula (au iesit ok) si apoi ma trimit la camera de garda pt eco si control de chirurgie, d-na doctor credea ca am apendicita. Chirurgul ma palpeaza si imi spune ca apendicul e putin inflamat dar nu necesita operatie. Intr-un final mi se pune diagnostic disgravidie de sarcina si plec acasa dupa 6 ore de umblat prin spital. Acum intrebarea mea este...in cazul in care apendicul meu refuza sa mai stea la locul lui, se poate face operatia eu fiind insarcinata? Sper sa nu fie cazul de asa ceva, dar am cateodata niste dureri infioratoare in partea dreapta(mai ales cand stranut sau tusesc). |
Draga Sorina,
Referitor la apendice, si eu am avut aceeasi problema prin saptamana a 8-9a parca, anume: ma durea in partea dreapta jos. Am facut analizele de sange, eco, m-am dus la chirurg cu rezultatele, toate indicau numai semne indirecte de apendice inflamat. Chirurgul mi-a explicat ca acum se poate face procedura foarte simplu, laparoscopic, insa bebe nu rezista la anestezia locala respectiva si la antibioticele de dupa, deci mesajul a fost: daca se ingroasa gluma si trebuie sa ma operez, trebuie sa aleg...
. Din fericire, mi-am dat seama ca era de fapt de la cu totul altceva, anume de la faptul ca abia incepusem sa iau Elevit zilnic si, din cauza fierului continut, imi daduse o constipatie groznica si pe mine ma durea de fapt colonul in zona respectiva, nu apendicele.De aceea, sugestia mea este sa nu ajungi imediat la concluzia ca este apendice, analizeaza mai bine cum stai cu 'evacuarea', vezi daca nu cumva sunt de fapt niste ligamente care se intind in zona respectiva etc... si eu aveam aceleasi dureri, mi-era frica sa mai stranut!
Mult noroc!
Ratusca
18+
ratusca_mica spune:
| citat din mesajul lui Monnica Buna dimineata! Plateea si eu sunt f obosita. Am avut pe la 2 un cosmar si nu am mai putut dormi . Acum nu sunt coerenta. As bea o cafea si cred ca o sa imi iau inima in dinti si o sa beau!Catalutza , multumesc mult.Ratusca, spune-mi si mie de pe ce site ti-ai cumparat pantalonii, te rog. Carmenita felicitari!!! Sunt si eu interesata de vopsea din plante dar pe care o pot cumpara din magazin, nu la coafor. 20+ cu si mamica lui Alexandru (04.06.2006) |
Monnica, siteul incepe cu clasicul www si apoi, dupa punct: haineengros si apoi punct ro (l-am scris asa ca sa nu se considere reclama).
referitor la vopsea, am mai scris eu mai demult, eu m-am vopsit imediat ce am iesit din trim I cu Colo&Soin de la 3Chenes. Am fost tare multumita de ea, a prins bine, parul arata foarte sanatos etc. Greseala mea a fost ca am cumparat-o de la sensiblu, unde costa vro 55 RON si apoi am gasit-o in reteaua farmaciilor Catena cu 35 RON

Ratusca
18+
SorinaF spune:
ratusca_mica multumesc mult pt raspuns. Chiar am probleme cu constipatia, mai ales de cand am ramas insarcinata. M-am mai linistit.
o zi buna fetelor!!!!
miradeli spune:
Ratusca mica, vopseua asta nu e henna?
Scuze dar nu ma pricep. Si eu vreau sa ma vopsesc dar nu stiu cu ce, mai ales ca sunt blonda si am niste radacini acum...
14 sapt+
ratusca_mica spune:
| citat din mesajul lui miradeli Ratusca mica, vopseua asta nu e henna? Scuze dar nu ma pricep. Si eu vreau sa ma vopsesc dar nu stiu cu ce, mai ales ca sunt blonda si am niste radacini acum... 14 sapt+ |
Nu am vazut sa scrie pe ea ca ar contine henna. Scrie ca are extracte de plante. Apropos, e Color&Soin, nu Colo&Soin, mi-am dat seama dupa ce a aparut mesajul ca am mancat o litera. Arata oricum ca o vopsea normala, deci se amesteca ceva dintr-un tub cu un fel de oxidant, probabil creat pe alta baza decat cel clasic, pentru ca nu miroase ca celelalte.
Ratusca
18+
ale1212xa spune:
| citat din mesajul lui cris.dogarel fetele care iau elevit: mie mi se pare ca de cand iau (doar de 10 zile) mi-au revenit gretzurile. daca il las 2 zile, e ok. sunt cu capul? ![]() ![]() ![]() plus ca mi se face foame la jumatea intervalului (pana acum mancam la aprox 3 ore, de foame cu chioraieli). acum, dupa o ora jumate simt stomacul gol si se aude cum bate vantul![]() ![]() ![]() ![]() Cris, 20+cu ,Ema si Ana(04.04.2003) |
cris la mine e taman invers, daca uit sa iau o zi elevitul ma reapuca greata. Eu una nu prea am pofta de mancare de cand cu elevitul, cateva zile nu m-am luat si mi-a fost tare rau plus ca as fi rontait tot timpul cate ceva. Deci, in concluzie mie imi merge tare bine cu el. Chiar sunt curioasa si alte fete ce zic ca si pe mine m-au atentionat multi ca o sa mananc de la el si o sa ma ingrras...se pare ca pana acum nu se adevereste

19+
unboticutz spune:
salutare burtici si la multi ani Mariilor! n-m mai scris de ceva vreme dar v-am tot citit. noi suntem bine, am facut ieri morfo si puiutul nostru e sanatos si frumusel foc
. am inceput sa cumpar hainute si am si primit cateva, am zis macar strictul necesar pentru primele zile sa-l avem si sa fie pregatit (spalat, calcat etc). eu am sanse sa nasc in preajma sarbatorilor si ma tem ca pot fi magazinele inchise, asa ca nu vreau sa ne prinda bebe nepregatiti.
mi-am mai luat doua perechi de pantaloni (18 ron
) de la un magazin gen mini prix din piata moghioros. au foarte putine hainute de gravida, majoritatea nu prea grozave dar si daca gasesti ceva e super afacere. eu o sa mai dau o raita in uichend, poate au marfa noua. au si haine de pitici, dar cand am fost eu nu aveau nimic mai grosut.
la vecinele de odisee s-a nascut primul bebelus, ce trece timpul
. piticuta este prematura dar e o luptatoare asa ca am incredere ca va fi perfect sanatoasa
!
22+ 
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
catalutza81 spune:
Neata la toata lumea!!!!
Nu mai stiu care ce a scris, motiv pt care o iau pe capitole mari, nu neaparat in ordinea nr de pe tricou:
1. Necesar de cumparat sunt in ceata totala, nu stiu ce sa iau si de unde...dar mama a promis ca ne face cadou patutul
iar o fff buna prietena ca ne face cadou scaunul de masina deci pe astea le sterg. Haine am de la fata vara-mii care nu a reusit sa imbrace nici jumatate
. Si sunt vechi de 4 luni
. Restul, o sa merg la standuri la Baby expo sa casc ochii si sa iau pliante. NU vreau sa iau prea multe ca nu stiu cate o sa ii trebuiasca.
2. Vopsea de par - mie medicul mi-a zis explicit ca nu am voie mai mult de o data la 3 luni sa ma colorez, pt ca cu sau fara amoniac are o groaza de alte substante. Si eu sunt blonda cu radacini negre, dar mi-am facut suvite. Arata bestial, nu se mai vede diferenta, nu se atinge pielea capului de vopsea. Si stiu sa mi le fac singura
. Totusi daca vreti sa luati vopseaua fara amoniac de la L'Oreal se numeste Casting. Si are si o nuanta de blond, dar din experienta iese un fel de castaniu deschis ca nu are putere de oxidare suficienta.
3. Vitamine luam elevit, mi-a fost rau de la ele si imi faceau si foame nesanatoasa
, mie care nu mi-a fost rau nici macar o data in primul trim
. Apoi medicul m-a mutat pe centrum materna si am scapat si de greturi si de pofta nebuna de mancat. acum iau centrum materna 1/zi, pana la nastere si aseara medicul a zis ca sa ma obisnuiesc ca o sa iau si cand alaptez. Desi analizele mele sunt perfecte... ma rog nu il contrazic, mai ales ca sunt precum cainii lui Pavlov dimineata cu pastilele acuma 
.
4. CIC si colegii de munca - am observat ca la mine mai degraba e un soi de invidie, care app, Cris cred ca e la fel si la tine, cunosc prea bine genul de colegi de la stat
. Poate pentru ca m-am si detasat ff mult de munca am senzatia ca e mult mai importanta viata acuma... interesant cum se schimba optica. Si care ar fi problema daca ai sta 2 ani? e optiunea ta. Eu cred ca o sa stau cei 2 ani, pt ca vreau sa imi vad copilul cum creste, sunt cei mai importanti ani, zic eu, acum se formeaza si vreau sa fiu acolo. Si daca nu aleg sa ma intorc la munca, in virtutea calitatii mele de femeie de cariera, imediat dupa ce am nascut si sa imi las copilul cu cine stie cine, care e problema lor? e optiunea MEA! dar nu ma face mai putin competenta in profesie. Asa ca eu am dezvoltat un soi de superioritate la locul de munca de cateva sapt incoace
. Nu stiu cat e de corect fata de colegi, dar pe mine ma face sa ma simt fff bine!
5. Update despre bb am fost aseara la medic, e ff multumit de cum merg lucrurile
trebuie sa repet sumarul de urina si hemoleucograma in sapt 20 si sa fac analiza de listeria - care mi-a scapat...nu stiu prin ce minune in trim I. Ne-a vazut si eco si ce credeti? Va reproduc dialogul:
"eu: puteti sa ne spuneti si ce este?
dr: pai nu vi s-a spus pana acuma???
eu: nu sta locului sa vedem si nici nu s-a vazut prea bine...
dr: vedem acum cu siguranta...
.....
....
dr: da nu prea sta locului!!!! dar nu vad nimic intre picioare...
eu: adik nu e nici fata nici baiat?!?
dr: a nu, inseamna ca e fata!!!"
deci dragelor, se pare ca vom avea fetita! tati e in culmea fericirii, desi nu arata pt ca atunci cand i-am zis "si daca totusi e baiat?", a zis ca sa fie sanatos, e tot ce conteaza. Da l-am simtit fff fericit...iar eu cred ca intradevar e fetita, desi vroiam baietel primul
.
Ma trece si pe mine cineva cu caricior roz pls?
6. Face careva gimnastica prenatala? Mie mi-a zis a doua oara sa ma apuc daca nu vreau epiziotomie, da mi-e asa o leneeeee.
O zi buna!!!
Catalutza
16+
sagetutza spune:
Cris. dogarel si eu m-am simtit data la o parte, mai ales ca lucrez intr-un departament cu masculi
.
Am tinut sa-ti raspund pentru ca m-a amuzat la culme faza cu coliva... Cred ca o sa le fac una cand plec in prenatal 
21+
miradeli spune:
Catalutza81, suvitele pe care ti le faci sigura, le faci cu pudra decoloranta sau din vopsea?
Am inteles ca pudra este cea mai nociva dintre toate.
14 sapt+

(04.06.2006)
,Ema si
Ana(04.04.2003)