Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 11
plateea spune:
cris.dogarel, eu iau elevit de 6 saptamani.
la mine, greturile au aparut acum, de vreo saptamana, de cand ii cresc pletele juniorului... uneori am senzatia ca o sa ii impletesc codite, la ce greturi am. unde mai pui ca pana acum, n-am experimentat asa ceva. (cand voi va plangeati de greturi, eram in perioada in care trebuia sa merg la echo sa ma conving ca sunt insarcinata).
pot sa spun ca durerile de cap (ale mele, cel putin) vin de la tensiune mica/mare, hipoglicemie, lipsa de oxigen suficient, si oboseala. nu am luat nimic pana acum, am preferat sa indur cu stoinicie, si cu shake de vanilie, dupa cum am mai spus. 
iar foamea, nu o pot lega nici pe aia de elevit, pt ca pana acum o saptamana, 2, nu imi trebuia mancare de fel. mancam ca ma certa lumea ca nu mananc, sau cand imi aduceam aminte. iar acum, rod ca termita, tot ce prind... de 2-3-5 ori pe zi, cu jeleuri si spuma de banane in ciocolata, si kilograme intregi de fructe intre mese...
in schimb, trebuie sa recunosc. are totusi un merit elevitul: mananc micul dejun (marele in acest caz). lucru care nu se intampla pana acum decat in mod exceptional.
amir10 spune:
Larisel, si eu am pierdut mesajul... doar o data.
Felicitari pt cele doua carucioare roz, sa-ti fie sanatoase si voioase printesele.
Eu am fost cam lenesa, nu am mai scris de vreo doua capitole, dar am citit cam tot ce ati scris.
Sunt putin cam suparata, azi am fost la ecografie si dr. mi-a schimbat sexul, cica acum e baietel. Sotul meu, care a fost pt prima data, ca era ecografia morfologica de trim I, a ajuns deja pe culmile fericirii, dar eu sunt dezamagita, pt ca ma obisnuisem ca e fetita, si imi doream fetita asa mult... Ei na, sanatos sa fie!
Am fost si racita bocna, mi-a trecut doar cu Fervex si 2 zile de stat in pat, plus plescuta cu sare calda pe piept.
Am scanat si noi magazinele dupa haine de gravi, am vazut compleu pantaloni si vesta pt gravidute cu 130 ron. Ne-am uitat si dupa patut, noi vrem sa fie de ala pe rotile, cu masuta de infasat, ca e usor de strans si transportat.
Ne-am uitat si dupa carucior, am vazut pe niste situri set de ala 3 in 1, landou, carucior sport si scaun de masina cu 1000 ron, mi s-a parut foarte convenabil.
Cam atat despre mine, mai am doar niste analize proaste, hemoglobina scazuta si colesteron crescut, o sa iau niste Fier si un supliment doar cu calciu suplimentar fata de 1 centrum materna la 2 zile cum luam pana acum.
Va las ca m-am intins.
Pupici.
22
carmita_baby spune:
Onitza da, am vazut cata nevoie e de un ajutor de nadejde in preajma nasterii, inainte de nastere si inmiit dupa nastere. Eu vreau ca mama sa vina sa stea cu noi permanent. Nu stiu daca va fi o idee buna si cand o vom pune in practica, dar in cazul in care nu va functiona, se poate intoarce oricand acasa la ea. Desi nu vad de c u ar functiona, pentru ca noi ne intelegem foarte bine. 
Larisel, Ratusca, alexia, multumesc mult de sfaturi. Am facut o mare greseala, mi-am luat intr-adevar henna pudra. Nu m-ar fi deranjat toata operatiunea, care a durat cred ca vreo 6-7 ore, daca ar fi avut succes. Insa m-am spalat de 2 ori, am umplut baia de plastic (si bine am facut, deoarece era plina de henna pe jos) am stat 3 ore cu balegarul ala in cap de_gea_ba! Ca sa nu ma enervez, am zis ca i-a folosit paruli ca tratament. Incerc sa vad partea pozitiva.
Larisel, sincer chiar ma doare sufletul ca trebuie sa-l tai. Dar stiu ca odata si odata tot se va intampla, pentru ca o ora dureaza operatiunea de spalare si mai stau si cocosata, ca-l sal ca pe rufe, altfel nu se poate. Si cand il voi avea pe bebe timpul este pretios.
Am vazut ca a trebuit sa rescrii mesajul, mi s-a intamplat si mie asta. stii ce trebuie sa faci? din cand in cand in timp ce scri, mai da cate un copy si in felul asta nu pierzi. Eu de obicei asa fac, dar uneori mai uit si mi se intampla si mie sa pierd ce am scris. tare frustrant mai e.
Danyelana, Larisel da am aflat ce este bebe, de fapt este o bebica pe care o iubesc cu toata inima. In burtica se afla Lorena, 10 cm lungime, inimioara si toate cele, manutele, piciorusele la locul lor. I-am auzit inimoara pentru prima oara! Suntem in extaz!!!
Cica doctora :- Vrei sa stii ce e?
Eu: -Da! I-am cumparat 3 rochite deja.
Dr.: - E fetita! Si daca nu era? Chiar ai indraznit![]()
Eu: - Le tineam pentru urmatorul.
Dr.: - Pai si daca faceai 4 baietei?
Eu: - Le dadeam prietenelor care aveau fetite ![]()
Deci va rog sa treceti si la mine un carucior roz! 
Rebiana, Danyelana si eu simt mici intepaturi, nu sunt dureroase in adevaratul sens al cuvantului si chiar ma bucur cand le simt, pentru ca stiu ca bebica creste.
Mariucasara, cum se mai simte Sara? E mai bine? Sunt total de acord cu tine, ma refer la faptul ca incerci pe cat posibil sa nu ii dai antibiotice. In Olanda pentru cele mai multe dureri iti dau paracetamol. Sunt un pic cam exagerati, insa in mare au dreptate.
15+
Mello motanelul iubit
plateea spune:
amir10, nu fi trista...
baieteii sunt mai amuzanti, mai independenti, si mai usor de crescut.
zic eu, ca asta mi-am dorit mereu. 
si apoi sunt ferm convinsa ca o sa il iubesti din prima clipa in care o sa il vezi, si o sa uiti ca ai fi vrut fetita.
iar cu analizele, nu te ingrijora prea tare. hemoglobina e normal sa scada in sarcina. e super ca iei fier, mai ales in perioada asta, dar scaderile si cresterile sunt normale.
daca credeti ca ajuta, am de la synevo ceva listuta cu evolutia analizelor paraclinice in sarcina. fac o pozuta, si postez.
lia_2009 spune:
[quote]citat din mesajul lui arwen92
micki mica este in spital din cauza ca are placenta joasa si trebuia sa stea linistita,dar va va spune ea mai multe cand va veni!
app...micki mica,m-ai uitat!nu ai mai dat nici un semn de viata!asteptam macar un sms sa-mi spui cum iti mai este

,dar eu te astept acasa
!

si imi este dor de tine
.
mie nu mi se vede burtica deloc!desi a inceput sa ma ingrijoreze asta.mergem pe 16 saptamani si nimic

oare
este bine???
va 

pe toate burticile!si sa aveti o zi frumoasa si un inceput de saptamana cat mai placut,chiar daca vremea de afara nu ne face sa zambim

15s+
Doamne ajuta sa fie bebe sanatos!
arwen la eco e bine bebeul atunci nu te ingrijora ca nu se vede burta. Eu am 20 de sapt si abea acum se vede burta dar la eco se vede fetita ca e f bine.
Sa avem bebei sanatosi.
gratiana77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalutza81 Off, Larisel mare sperietura ne-ai mai tras!!! bine ca esti bine! ![]() Gratiana trebuie sa faci o urocultura si un sumar de urina. Am scris si cateva capitole mai devreme: te duci la farmacie si ceri doua borcanase, unul pt urocultura si unul pt sumar. Sa spui la farmacie pentru ce ai nevoie ca sunt separate. Le duci la un laborator, ar trebui sa coste in jur de 500-600 mii amandoua. Rezultatele le ai in 6-7 zile. Cu ele te duci la doctor. Crede-ma ca si daca te duci la doctor inainte o sa te puna sa faci acelasi lucru. Si mai bine scutesti timp. O zi buna tuturor! PS Maine schimbam semnatura Catalutza 16+ |
Deja mi-am facut analizele si acum astept rezultatele. Din fericire am avut trimitere si nu m-au costat nimic. In 21 sunt planificata la 4D si ma duc atunci cu buletinele de analize la dr. ginecolog. Noroc ca m-a trimis ginecologul sa-mi fac analizele ca simptome nu am deloc si nu as fi aflat de vreo infectie.
19+
(Amaris)
gratiana77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris.dogarel fetele care iau elevit: mie mi se pare ca de cand iau (doar de 10 zile) mi-au revenit gretzurile. daca il las 2 zile, e ok. sunt cu capul? ![]() ![]() ![]() plus ca mi se face foame la jumatea intervalului (pana acum mancam la aprox 3 ore, de foame cu chioraieli). acum, dupa o ora jumate simt stomacul gol si se aude cum bate vantul![]() ![]() ![]() ![]() Cris, 20+cu ,Ema si Ana(04.04.2003) |
Si eu iau elevit dar nu am observat nicio modificare in ceea ce priveste pofra de mancare sau greturile. Ma simt la fel ca inainte.
19+
(Amaris)
danyelana spune:
Carmenita, inca o data felicitari pt caruciorul roz si sa fie sanatoasa micuta Lorena.
Pupici pe burtici 
Acum
20+ cu bb mic
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Rebiana27 spune:
Fetelor felicitari pentru carucioarele roz! 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
Tanaion spune:
Am fost la control si in afara de ce luam pana acum contra contrctiilor: No-Spa, Uscosin, Magne B6, mi-a dat si Gynypral 1/2 patila de 3 ori pe zi.
of cate medicamente si atat de mult mi-am dorit sa nu trebuiasca sa iau medicamente in sarcina. Nu mi-a palpat colul, dr conform ecografiei colul este cam scurt, 3 cm dar e inchis.
Trebuie sa stau numai in pat. Nu stiu cum ma voi descurca.
Larisel Gynypral nu a vrut sa-mi dea pana acum pentru ca da tahicardie si eu oricum am pulsul mare. Acum insa pt ca nu au cedat contractiile, mi-a dat. Sper sa nu-mi creasca totusi pulsul prea mult...
Cum sunt patuturile din lemn trnsformer? Desi imi doream enorm al doiea copil, nu credeam ca se va mai intampla si am dat toate lucrurile de la bietel. Asa c v trebui sa cumpar de toate.
Alexia probabil ca daca vor continua contractiile si cu noul tratament ma va interna in spital si ma va pune pe perfuzii. Dar sper sa ma ajute Dumnezeu si sa se opresca contrctiile.
Tana

Ana(04.04.2003)