Burtici fericite de septembrie-octombrie (189)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Fetelor, nu ma infricosati cu consultul... ca nici la mine nu a umblat deloc pe acolo toata sarcina...

Va zic ca am citit pe undeva ca gravidele trebuie sa aiba mare grija cand e luna plina...

Oricum, din moment ce si nasterea naturala poate dura mult dupa ruperea apei, nu cred ca e o problema pana va ajunge la spital. Ce bine ca a zis doctorul ca e mare puiul!!!

Am niste emotii!!!!

Hai Aida!!!

Doamne ajuta sa fie totul bine! In curand il vei tine in brate pe puiul Eric Tudor!!! Si vei fi cea mai fericita!

33+ Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

HAI AIDAAAA!
Ce bucurie!

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Acum am aterizat si eu..multumesc Raluk

vazut mesajul de la pagina 5 a lui Aida..valeu! s-a rupt apa! pai cum asa?!! dar cred ca-i de bine, nu?

pana va ajung din urma pun niste fete la treaba

AIDA

Dana 35s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Liliana .

Raluk eu stiu ca ieri a fost luna plina azi....din cate stiu eu nu e. Stiu chestia asta cu luna pt ca eu sunt racusor si nu prea pot dormi in noptile cu luna plina. Bine, nu ca acum as putea dormi bine in vreo noapte. Sper sa nu mai fie multe nopti cu luna plina ca nu mai am mult nici eu.

Hai Aiduta!!!

Monica 32+ in curand mami de Rares POZA BEBE
VARSTA BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

ANAMARIA, CURAJ MAINE! NASTERE USOARA!

CRISTINA, TINEM PUMNII!!

Ioana, mamica de Andrei (5 ani) si Alexia 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Mai fetele nu va mai stresati cu tuseul vaginal ca eu nu cred ca asta i-a declansat nasterea.Si mie mi-a facut ieri, acelasi doctor si la fel m-a durut, ma miram cum am nascut eu data trecuta daca acuma eu nu suport nici consultul.La nasterea naturala e altceva, nu mai simti tot, e adrenalina, emotiile, hormonii, nu stiu, dar in mod sigur nu doare asa hai fetele, curaj gaina ca te tai!

Abia astept se ne dea vestea cea buna Aida!
Cristina_ana si pentru tine agitate! Eu cred ca a fost o surpriza frumoasa telefonul acesta!

baby Iannis

Mergi la inceput

Deci s-a rupt apa! a aplecat la spital, dar nu mai stim nimic..sa inteleg ca ne tine Doris la curent..vai ce nebunie!!

am citit cam in diagonala tot ce ati scris voi pana la pagina 10...

HAI AIDA

revin...

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

cuuuuum? Aida nasti???? eu stiu ca esti cu o sp si ceva inaintea mea...cum asa...nasti? Doamne ajuta! tinem pumnii si sa fie usor :)

Alex nu te speria, nici pe mine nu m-a cautat decat in romania cand mi s-a deschis colul. Aici nu te cauta nimeni.

Azi la ora de nascut ne-a zis cam asa:

Sunt 4 stadii ale travaliului:
early labour - cand ne dilatam pana la 4 cm. poate dura si pana la 3 zile. avem contractii foarte usoare, nu dureroase si nu e mare scofala.
1st stage - dilatare 4-10 cm. poate dura pana la 12 ore
2nd stage: cand suntem dilatate 10cm pana cand copilul e afara. poate dura pana la 2 ore
3rd stage: de cand iese copilul pana cand iese placenta. poate dura pana la o ora. depinde daca vrem sa eliminam placenta natural sau sa ni se faca injectia. Apropo de articolul pe care l-am postat de dimineata. injectia aia care se administreaza pentru a elimina placenta reduce capacitatea de alaptare. daca vrem sa o eliminam natural, cordonul lui bb nu se taie pentru vreo 20 de minute pana cand se opreste din pulsat.

Ne-a spus si despre semnele travaliului: diaree, sindromul cuibului, contractii, dureri de ciclu, dureri de spate, voma, eliminarea dopului, ruperea apei. Ne-a mai spus sa contactam moasa doar in momentul cand avem contractii la fiecare 3 minute si contractiile dureaza 50-60 de secunde. pana atunci nu avem ce cauta la spital pentru ca ne trimit inapoi acasa. apoi ne-a mai spus ca daca optam pentru nastere naturala, cel putin pana la un moment dat, ne putem misca prin salon. ceea ce este indicat. cu cat mai multa miscare, cu atat mai repede nastem. daca ne face epidurala nu mai putem sa ne miscam deloc pentru ca nu mai simtim nimik si atunci dureaza si mai mult pentru ca pozitia ii face munca mai grea lui bebe care nu poate iesi la fel de usor. De asemena ne-a mai spus ca se poate administra epidura oricand vrem noi...numai sa nu fie foarte aproape de nastere, pentru ca atunci nu mai are rost. ziceau ele acolo ca de obicei cand mai avem un pik si nastem, daca nu avem anestezia facuta, va fi o schimbare in reactia noastra - gen...nu mai vreau, eu plec acasa, dati-mi epidurala, strans de gat pe barbat... chestii de gen. atunci deja copilul e spre iesire si atunci nu mai are nici un rost sa ne injecteze pentru ca treaba e gata.

trrebuie sa contactam moasa in cazul in care: sangeram, ni s-a rupt apa, lichidul amniotic pe care-l eliminam e verde sau maro (bb a facut caca in el si atunci trebuie intervenit imediat). De asemenea fetele care nu-l simt pe bebe de 10 ori ca lumea in 12 ore, atunci sunat moasa si fuga la spital. De asemena e ceva problema si daca contractia nu te lasa, adik daca simti o durere puternica constanta. Si in cazul ala se anunta moasa.

Am vazut si un filmulet cu un water birth si m-a apucat bocitul si frica. ca trebuie sa iasa capul pe acolo si am vazut cum a iesit si mi s-a factu frica.

iuliko mi-au dat un fluturas cu masajul de perineu si ceva poze cu pozitii bune de stat ca sa nu ne mai doara asa tare contractiile.

de asemena daca vrem ca bb sa se intoarca si ne simtim si harnice, putem sa frecam podele in 4 labe. E foarte indicat. de asemenea si statul pe mingea aia medicinala cica e foarte bun.

Saptamaniile viitoare vom vorbi despre probleme in timpul travaliului si nasterii.

tot ce pot sa spun este ca mi-au dat multa incredere in metoda lor...mi se pare ca te lasa cat mai natural, daca vrei, dar iti pot da si droguri, dupa alegere. ce-mi place este ca nu ti-l iau pe bb de la piept pana nu se elimina placenta si ca incurajeaza alaptatul imediat dupa nastere. de altfel am inteles ca nu mai permit biberoanele pentru cei nascuti si a caror mamici nu au lapte sau chestii de gen. li se administreaza lapte cu seringa, canita sau firul de plastic pe deget in cazul prematurilor.

ce sa va mai spun? fiu-meu are 135-140 bataile inimii, tensiunea mea e mai mica 9 cu 6 si luni ma duc la endocrinologie sa vad ce e cu rezultatele mele. marti ma duc sa vizitez maternitatea. si poate tot luni ma duc sa-mi fac suvite.

azi m-am tuns ca sa fiu bela si rachitoare in caz ca nasc sp astea...ceea ce ar trebui...ca mai am vreo 25 de zile.

cristina iubita...tinem pumnii...o sa fie totul bine si repede.
ioanna tu daca vrei sa nasti natural atunci trebuie sa te tii tare. important e ce vrei tu, nu ce vrea ea. Cat de mic poti sa ai bazinul. colega mamei mele, un dop de femie mica si subtire a nascut natural la iasi un baietan de 4.5kg. s-a dus special la iasi ca la bacau voiau sa-i faca cezariana. ceea ce e ok daca asta isi doreste mama, dar daca nu...de ce sa te tai.

ah, la curs ne-a mai zis ca nu ne taie la perineu pentru ca de obicei daca moasa stie sa-ti spuna cand sa impingi si te lasa in pace cand iese capul singur, te rupi mult mai putin, poate deloc. taietura cere copci si se reface mai greu, pe cand ruptura naturala e mai usor de suportat si chiar daca necesita copci, se vindeca mai repede.

anomis mami, margherita nu beau ca am amintiri urate pe techila...dar imi fac o visinata fara alcool...cine mai doreste? bine ca s-a terminat jobul...numai ca tot mai am vreo 4-5 zile de rezolvat ce mi-a ramas coada...dar e ok...ma trezesc cand vreau, fac ce vreau...poate ajung sa-mi fac si o manichiura...a doua de cand sunt in tara asta

hai ca m-am intins.

Anamaria tinem pumnii. ma duc sa lucrez.

MangaGirl :-) 36+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

AMR 4 SAPTAMANI

AMR 1 JUMATATE DE ZI DE MUNCA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

...........curaj gaina ca te tai!

baby Iannis

Imi place cum suna.

Monica 32+ in curand mami de Rares POZA BEBE
VARSTA BEBE

Mergi la inceput

CRISTINA si ANAMARIA sa va odihniti bine in noaptea aceasta...maine va fi cea mai frumoasa zi!!!

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput