Comitetul de parinti

Comitetul de parinti | Autor: crisdima

Link direct la acest mesaj

Paote suna invechit titlul mesajului, nu stiu daca asta e termenul exact acum si am niste nelamuriri.
Incepem scoala anul asta si diseara avem a doua sedinta cu Doamna pentru a alege un model de banci noi (ma rog, asta e alta poveste).

Ideea e ca la prima sedinta Doamna ne-a rugat sa ne gandim/sa ne oferim sa facem acest "comitet" din cativa parinti. Intrebarea mea e ce presupune asta, care sunt responsabilitatile... Pentru ca de timp cam duc lipsa, lucrez pana seara la 18.30, pe Alex l-as duce eu dim. la scoala si....cam atat, ca la pranz il ia bona.

M-ar tenta sa ma "inscriu" pentru ca mi se pare o buna modalitate de a fi la curent cu tot ce se intampla la clasa, as vorbi mai des cu doamna (cred, ca oricum o sa stau de vorba cu ea in fiecare dim.), poate as putea sa imi exprim mai usor anumite nemultumiri (daca vor aparea). Gresesc?

Astept pareri, din experienta sau nu

Cris si Alexutzu

"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iti raspund eu, in calitate de "comitet"
Eu sunt comitetul si casieria pentru ca nimeni nu s-a oferit.
In linii mari lumea e mereu de acord cu tot ce se dezbate la sedinte, sunt mereu de gasit pe celular si mereu fac sondaje de opinie cand trebuie sa luam decizii, mai ales ca la sedinte nu vine toata lumea. Fac abstractie de rautatile gratuite - mereu amintesc ca decizile s-au luat impreuna cu parintii care au avut bunavointa sa-si rupa 1 ora din timp pt sedinta - si cand am nelamuriri - la cumparat cadourile pt copii de exemplu, las vorba / biletele prin educatoare
Mie-mi place tare mult sa ma implic ! Nu-mi rapeste mult timp si-mi aduce numai bucurii sa vad copiii fericiti.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Mersi de raspuns, asta e si ideea mea ca as vrea sa ma implic (la gradi nu am facut parte ca era deja format cand ne-am inscris noi). Si sunt dispusa sa imi iau din timpul de la servici pentru asta, cu tot riscul de rautati gratuite, ca deh nu poti multumi pe toata lumea.

O problema ar fi ca eu nu as avea timp sa merg la cumparaturi de diverse si sincer, nu-mi place deloc - sunt mereu nehotarata, daca vad mai multe variante greu decid, chit ca e un simplu tricou sau o masina de spalat. Asta e chiar o mare problema pentru mine.

Pentru alte probleme/discutii si decizii de luat, ma bag, numai sa nu ma trimita la cumparaturi!!

Mamagiuliei, tu chiar ai fost singura, nu ai avut niciun ajutor, un alt parinte cu care sa te consulti??

Cris si Alexutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Si eu am fost casiera clasei anul trecut..ca nimeni nu s-a oferit si devenise penibil momentul "haideti, va rag, chiar nu poate nimeni sa faca asta? etc, etc"
Mie personal nu mi s-a parut mare lucru. Trebuie sa fii organizat si cel mai important sa ai grija ce vorbesti. In general parintii dau cu mare usurinta bani (cam prea mare dupa parerea mea) asa incat de cate ori a fost nevoie sa strangem bani a fost foarte simplu. Intr-adevar esti foarte mult in contact cu invatatoarea, ceea ce nu-i neaparat bine, dar fiind implicata mai in tot ce se intampla ai ocazia sa-ti dai cu parerea, sa vii cu idei noi si utile si sa stii mai multe despre ce se intampla in clasa decat un parinte obisnuit (ceea ce, dinnou, nu-i neaparat bine).

Corina

Mergi la inceput

Da, singura Insa a fost tare fain sa las biletele pe dulap, ma rog, poate am io pitici pe creier si asta ma distreaza
Au fost momente penibile in care am trimis sms-uri ca totusi, au de gand sa plateasca sau ma reorganizez
Sau am reusit sa imbogatesc substantial pachetul de MosCraciun - am facut cheta, in fiecare punga am lasat borderoul cu decont si niciun parinte nu a zis macar 1 singur merci Insa au fost toti multumiti

-------
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Wow, mamagiuliei, ai avut mare rabdare si nervi de otel sa faci toate cele...

Cricor, ce inseamna sa ai grija ce vorbesti, cu cine? cu ceilalti parinti sau cu invatatoarea? sau ambele ?

Ideea e ca nu vreau sa vad chestia asta ca pe o polemica continua cu restul, la urma urmei suntem toti (parintii) implicati si privim in aceeasi directie, adica binele copiilor. Oare e chiar asa ...utopic cum vad eu lucrurile?

Ok, inteleg ca atunci cand vine vorba de dat bani, unii pot mai mult, alti nu - dar si aici cred ca se poate ajunge la un numitor comun si agreat de toata lumea.

Mai astept parerile voastre!

Cris si Alexutzu

Mergi la inceput

Da, e utopic
La noi s-au certat incepand cu ce caiete sa se cumpere pana la ce prajituri se cumpara la micul banchet de sfarsit de an
Nu spun ca la tombola, produsele le-am oferit eu si educatoarea, de bucurat si multumiti au fost toti parintii
Sau s-a decis o suma - pana am revenit de la cumparaturi am gasit o bisericuta de mamici afara si au decis alta suma
Sa fii pregatita pentru "di tuoate"
Unii parinti isi vor copiii cu doctorat din grupa mica, altii considera gradinita o joaca ordonata Si de aici iar 1000 de polemici.

-------
-------
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Cris, da iti mananca timp... dar nu absurd de mult. Si merita din punctul de vedere al relatiei cu profesorul/invatatorul/educatorul. Vezi mai usor realitatile clasei, poti sa reactionezi in timp util, e altceva.
Eu sunt ca si Daria "comitetul"...eu centrez, eu dau cu capul... la sedinte nu prea vin parintii, asa ca deciziile le iau mai mult singura dupa ce ma consult cu educatoarea. Sigur nemultumirile de la coltul scolii/gradinitei nu dispar niciodata. Si mai mult, nu te astepta vreodata la multumiri. Nu vei fi dezamagita daca nu-s, si vei fi placut surprinsa daca apar...
In caz de achizitii, nu trebuie sa umbli prin magazine, mai ales daca stai la birou, poti umbla online sa compari preturi, si chiar sa comanzi cu livrarea la scoala...
Exista optiuni... eu vad beneficiile acestui voluntariat, desi sotul meu mereu se enerveaza cand vede nepasarea celorlalti si ma ameninta de fiecare data ca e ultima oara cand ma lasa sa ma bag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Trebuie sa ai grija ce vorbesti mai ales cu invatatoarea. Trebuie sa-i prezinti in varianta diplomatica ce vor parintii...si eu eram "comitetul".
Cand vorbesti cu parintii e mai simplu sa le spui "asa a vrut doama", frica de autoritate e mare si nici unul nu indraznea sa-i comenteze ceva.
La noi, spre deosebire de ce spune mamagiuliei, banii se strangeau usor.
Eu am avut relatii foarte ok cu parintii. M-am inteles cu toti pentru ca pana la urma noi toti avem un tel comun, sa fie bine pentru copii.

Corina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Trebuie sa ai grija ce vorbesti mai ales cu invatatoarea. Trebuie sa-i prezinti in varianta diplomatica ce vor parintii...si eu eram "comitetul".
Cand vorbesti cu parintii e mai simplu sa le spui "asa a vrut doama", frica de autoritate e mare si nici unul nu indraznea sa-i comenteze ceva.
La noi, spre deosebire de ce spune mamagiuliei, banii se strangeau usor.
Eu am avut relatii foarte ok cu parintii. M-am inteles cu toti pentru ca pana la urma noi toti avem un tel comun, sa fie bine pentru copii.

Corina

Ihi, doar ca ce vedeam eu ca e bine pentru copii, nu coincidea mereu cu ce vedeau ceilalti parinti.
De ex.: eu preferam sa picteze cu mainile si coatele , alti parinti vroiau sa fie invetati sa scrie in grupa mijlocie
Puncte de vedere diferite si mici conflicte

-------
-------
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Eu ma intreb cum se ajunge in comitetul pe scoala (fiindca acolo mi se pare intr-adevar interesant si util, in sensul ca se pot lua decizii mai importante, la scara mai mare)? Tr sa fii neaparat si in comitetul de parinti pe clasa? Cati parinti dintr-un an intra in comitetul pe scoala? Cate unul pt fiecare an de studiu???

Mergi la inceput