Strumfi de iul-aug 2007 (154)
Raspunsuri - Pagina 2
nma spune:
Eiiiii ce linieste e pe aici. Pregatesc repede sa va pun pe picioare.
Hai ca acum m-am prins ca voi profitati de razele de soare. Eu muncesc cu drag si spor si azi.
O zi frumoasa, cu mult soare!
musso17 spune:
helou fetele
vin si eu cu o problema,nu ma inteleg nici cum cu fii-miu cand iesim,in casa e un copil model,nici nu-l simti,ba mai mult eu il antrenez in joaca..daaar afara e teroare,fuge,nici nu intorci bine capu' ca nu mai e..il cert,il las sa se tavaleasca,il ridic..el o ia de la cap,repeta acelasi lucru de "n" ori..astazi mi-am iesit din fire,desi sunt antiviolenta si chiar am avut o discutie pe tema asta cu sotu' ca nu sunt de acord nici cu palma la fund,azi l-am ciufulit..stupoare,nici asa nu merge..apoi l-am pus pe o banca si l-am tinut pedepsit 2 minute..cand sunt copii n-am nici o treaba,se joaca frumos,e sociabil,daca as pleca n-ar fi nici o problema..dar fuge,de n-ai timp sa-ti iei catrafusele..apoi tavalitul si tot asa pana cand il iei cu forta...am incercat toate metodele..nimic nu functioneaza...ori il iei cu forta pe sus ori il lasi sa faca cum vrea el..e edevarat ca si pragul meu de rabdare e unul foarte sensibil,nu in general ci acum,e o perioada mai grea pentru mine..incerc sa fiu rationala,il inteleg,e specific varstei dar am momente cand nu mai pot...nu dati cu rosii,stiu ca violenta nu-i buna,stiu ca naste violenta,ca-l pot indeparta daaaar a fost ultima chestie la care am apelat,mi-amiesit din fire si regret.
Miillyy spune:
Hello fete cucuiete! Multumesc celor care au intrebat de mine ... Eu va pe toate.
Noi suntem bine, eu inca nu am nascut si sper ca bebe sa mai stea la caldurica macar vreo 2 saptamani. Ma chinui sa respir, sa ma intorc de pe o parte pe alta in pat, fericiri din astea specifice sarcinii. Sunt extrem de emotionata in vederea intalnirii cu bebe Codrin, abia astept sa il tin in bratze si sa i-l prezint lui Mihnea.
Suntem foarte ocupati cu interioarele la casa, alergaturi in toate partile, dar din pacate nu ne mutam la timp. De fapt nici nu imi vine cu bebe mic sa stau sa impachetez si sa ma trambalez.
Cu agitatia asta Mihnea inca nu face la olita, ca nu ne-am ocupat de el si acum vine toamna...deci nu stiu... Adevarat e ca nici el nu pare prea incantat de idee, daca il dezbraci sa-l pui pe dansa cere scutecul .
In rest vorbeste non stop, de vreo cateva zile l-a descoperit pe NU si il foloseste intensiv de ne scoate peri albi.
Trebuie sa ma duc luna asta in vizita prin gradinitze sa-l stiu inscris pentru anul urmator.
Cam asta. Mai intru cand mai pot sa va pupacesc si sa va mai dau vesti despre noi.
M. cu Mihnea Gabriel
si fericita 35+ cu Codrin Daniel
nma spune:
Miilly ma bucur ca ai mai trecut pe aici. Tare repede trece timpul. Cand am citit intrebarea pusa de Karli daca ai nascut ma gandeam ca mai ai vreo doua luni. Te cred ca abia astepti sa nasti. Ce spune Mihnea de fratior? Sa pui si poze cand ai timp te rog caci imi e dor de voi.
Tot legat de trecerea timpului ma surprins si pe mine cat de mare e fetita Monicai. Nici cu voi nu am mai vazut poze de ceva vreme.
Georgi cred ca toate avem momente cand cedam. Eu, ca si tine nu asa accepta nici palmuta la fundulet dar .....m-a enervat Alex asa de tare cand era mai mititel incat l-am lovit si ... el radea in hohote, eu plina de nervi,... pana la urma am plecat in alta camera sa ma linistesc. Acum e mai rau, adica ma enervez mai usor, dar stiu ca nu rezolv nimic cu violenta. O sa vezi ca Mihnea o sa fie cumintel si afara. Andra e la fel afara. Greu ti pasul cu ea uneori dar incerc sa o inteleg. Iesim cateva ore pe zi afara si atunci fata profita . Acum e la tara si mi-a spus bona ca s-a trezit la ora 4 noaptea sa verifice ce face calul . Nu s-a linistit pana nu a facut o tura de curte.
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nma Ioana iti doresc sa ai parte de tot binele din lume. Ar trebui sa te bucuri cand culegi roadeledin gradina. Tare mi-ar placea sa pun la masa rosii plantate/udate/sapate de mine. |
Multumesc de urari!
Eu ma bucur cand culeg din gradina legume crescute de mine, dar ma intristez la gandul ca vine toamna si vremea urata si nu mai putem sta in gradina la fel de mult ca si pana acum
Chiar astazi am facut un iepure la ceaun, cu legume direct din gradina, si iepurele era crescut de noi ... a iesit o bunatate
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
mychydutza spune:
hellou..........
milly, sarcina usoara in continuare!
musso, nush ce sa-ti spun...............eu l-am mai ciupit pe andrei cateodata! nu-s adepta bataii, doamne fereste, dar parca nici sa-l las sa faca numai ce vrea el nu e bine. poate trece si el..."printr-o faza"!
ioanaiub, ce de activitati campenesti aveti!tare imi place despre voi.......
nma, si tu ma monitorizezi???
mi-e mi-e dor de andrei...abia astept saptamana viitoare sa plec la vatra dornei!!!!!!!!!
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
musso17 spune:
neatza
la noi plouaaaa.
ioana,la multi ani..cu intarziere,m-am tot tinut sa-ti urez.
mychy,asa-i.nu poti sa-l lasi sa faca ce vrea,tocmai din cazua asta tin sa gasesc o metoda..ieri am vb cu ta-su si el spunea ca "e baiat,curios,mai energic..sa asteptam sa creasca si o sa inteleaga"..okkk,si eu ce fac,ma spanzur.
hai ca nu mai e mult,acum trece saptamana.
miillyy..sarcina usoara si nastere si mai usoara.
Ioana75 spune:
Salutare! Noi am inceput gradinita pe 1 septembrie, s-a schimbat sediul asa ca Sma plange putin dimineata - dar seara imi povesteste foarte fericita cu ce copii s-a jucat, si ca mai vrea la gradi.
Vivela, sa-ti traiasca David! Si eu vreau sa merg la anu' la Corbu cu amandoi copiii (anul asta am fost fara ei).
Monicabo, distractie placuta la Moeciu!
andru mami, bine ai venit si sanatate lui Andrei. V-am admirat in poze; ma bucur ca ii turuie gura.
cristina26, imi pare rau ca n-a mers cu gradinita asta; o sa gasesti o gradi cu educatoare mai atente. Am vazut si eu acum filmuletul de la ziua lui Ingrid, super intrare in scena.
xerxe, sa va fie de bine excursia.
stefania, ti-am citit bogul, am vazut si pozele cu mancarea - mi-au placut.
Milly, nastere usoara - peste o luna.
Arhdy, succes si voua in noul an de cresa.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Luna1 spune:
Ioana la multi ani cu intarziere. Ma ierti ca n-am fost pe faza.
Musso cu bataita nu tine iti zice Je ca n-a mers la al mai mare. Nici cu vorba buna nu merge mereu. La Adelise cand o vad ca are comportament antisocial incerc metoda de la gradinita adica pe o voce calma ii zic "no thank you" / nu multumesc care functioneaza pentru ca nu o ia ca pe un lucru negativ. Daca spui rastit NU ei doar asta aud, NU, si fac mai rau pentru ca nu suporta interdictiile pe cand daca il alaturi unui cuvant pozitiv "multumesc", atunci nu o percep negativ.
Cand nu functioneaza asta si se tranteste pe jos efectiv o iau pe sus si o izolez, in sensul ca ori merg cu ea in alta camera si o privez de activitatea pe care o facea, ori daca suntem afara o scot din parculet pentru a intelege ca daca face asa nu se mai paote juca. De fugit eu recomand un ham, nu ii va placea prea mult, deci cand il vei lasa fara il dai jos si ii spui "daca fugi pun hamul la loc", neplacandu-i e posibil sa nu mai fuga.
Ioana felictari Smarandei pentru inceperea gradinitei.
Eu fetelor cred ca fac o mare depresie, Adelise nu mai plange decat un minut la gradinita dimineata, pe timpul zilei m-a sunat chiar si educatoarea sa-mi spuna ca e ok sa stau linistita (probabil ca a vazut ca ma duc cu capul), participa la activitati, mananca mai bine ca acasa, insa expresia care o vad pe fata ei cand ajung acolo ma doaboara. Se agata de mine ca un inecat. Probabil ca sunt eu mai sensibila insa simt ca intru in depresie.
Nu pot sa o tin acasa, mai bine zis nu vreau pentru ca oricat de bune sunt si mama si soacra-mea la gradinita ii e bine pentru activitatile pe care le face. Vineri au fost la plimbare in padurea de langa gradinita, au cules frunze uscate, le-au lipit la intoarcere, apoi au pictat cu talpile (pun vopsea, intra cu picoarele in ea si apoi merg pe planse de hartie) acolo are copii de varsta ei... Aici nu e ca in Romania, copiii nu se joaca pe strada, in parculete decat in weekend, in rest au activitati, deci daca ar sta numai cu mama sau soacra-mea n-ar vedea picior de copil in cursul sapt.
In plus plange si cu ele dupa mine dimineata.
Maine o duce al meu la gradi ca eu cedez nervos, nu stiu ce naiba am ca de altfel sunt foarte tare insa acum simt cum ma lasa capul.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)