Strumfi de iul-aug 2007 (154)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Neata fetelor! Vad ca s-au discutat multe dar nu am apucat sa postez mai nimic, in plus au fost vreo 2 zile cand nu reuseam sa citesc, nu se deschidea pagina!

Baietii mei s-au intors ieri de la Braila, Vlad a inceput de azi gradinita si au fost ceva schimbari dar eu zic ca sunt bune. In primul rand nu mai au decat o educatoare toata ziua si cred ca e mai bine pentru ca nu eram foarte multumite de a doua educatoare, era prea moale si faceau copii ce vroiau din ea. Pe de alta parte, 20 de copii o zi intreaga cu aceeasi educatoare, mi-e sa nu ii intinda nervii la maxim si sa clacheze mai ales ca se apropie de 60 de ani Ma rog nu insist ca nu de Vlad va intereseaza.

Dodo e OK, si-a dat drumul la vorbit destul de bine si a recuperat bine la kile, mi-e frica sa il pun pe cantar. Azi de dimineata a fost suparat ca a plecat Vlad fara el iar Vlad a fost atat de dragalas: Dodo, eu merg la gradi dar ma intorc repede repede, o sa mergi si tu la gradi dar trebuie sa mai cresti un pic. Dudutzu vine foarte repede!" Imi venea sa plang, nu ca il duc pe Vlad la gradi ci pentru ca ramane Dodo singur acasa. Au fost toata vara impreuna si a contat atat de mult! Asta nu inseamna ca nu se mai impung dar parca nu atat de tare ca pe vremuri. In plus Dodo a inceput sa fie gelos pe fiecare copil care se joaca cu Dudutzul lui La mama acasa, a venit o verisoara mai indepartata de a lor de o seama cu Vlad iar Dodo nu o primea in casa, ii zicea " Peaca, eu ma cuc!" numai ca sa nu se joace cu fratele sau. Iar aseara imi venea sa ii mananc cum se spalau ei unul pe altul pe spate.

Am reusit sa depasim si criza de spalat pe cap, din greseala le-am luat de la DM un sampon tip spray care se face spuma si se spala baietii mei in nestire zicand ca sunt inghetate. Din pacate, a uitat mama sa il aduca de la Braila asa ca trebuie musai sa ajung la DM cat de curand.

Cu pampersul nu evoluam deloc, daca il vede pe Vlad ca vrea pipi face si el la toaleta in rest imi spune clar " pac kk in chioiotzi" adica in pampers asa ca nu insist inca.

In rest va urez sanatate la strumfi, bafta la luat vize si sa nu va luati dupa toti idiotii care citesc 2 carti si se transforma in educatori.
Corina, imi pare rau ca nu ne-am vazut aseara, mi-a povestit sotul ce zi plina ai avut dar incerc sa ii bag la spalat si la culcat de pe la 8 ca sa nu fie Vlad obosit la gradi. Nu adorm chiar la 8 dar daca la 8.15 le pun un DVD ceva, se face 9.30 pana se termina si nu vreau sa depasesc 10 cu ei. Sper sa iesim in jur de 6 pe afara ca sa imi povestesti cum e cu urlatorii.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

da, e o perioada foarte proasta pentru renuntat la servici dar nu se mai putea.

si eu ma dezbrac in fata lui fii-miu..chiar nu stiu dc e bine sau nu,dar n-am ce face,ca stau la buda, ca fac dus la un momentdat apare..desi ii pun desene sa se uite isi aduce aminte si vine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Hello girlies!

Brazuca multumim de pupic, vi-l intoarcem inzecit insa numai virtual ca inca avem muci. Bafta la gradi, trebuie sa fie tare greu dar si tare frumos.

Cu somnul de pranz eu o cam las pe mandra mea sa faca ce vrea ea pana in ora 2, 30 adica daca adoarme pana atunci o las sa doarma, in masina, ori o duc in pat pe la 12-1 si incerc sa o adorm daca nu adoarme in 20 min ma ridic si sistez sesiunea de somn in ziua aceea. Daca nu adoarme pana in 2,30 pai nu o mai las eu oricat de maraita ar fi. Si regula e urmata se de mama si soacra si gradi.

Astfel ca la gradi pana acum nu a dormit decat ieri o ora de la 12,30 la 1,30. La soacra-mea doarme mereu o ora, si cu mama cateodata o ora.

Ah si stiu ca pare crud insa daca doarme inca la 3,30 o trezesc. E sadic stiu, insa eu ma trezesc la 6,30 dim ca incep la 8, deci nu imi permit sa ma culc la 12 noaptea. Plus ca dupa ce se culca copiii 8 pm maxim 9 mai am de calcat, una alta, ori mai stau si eu cu berbantul ca se ne mai cunoastem si noi. (nu va ganditi la prostii).

Musso succes la cautat job-uri, stiu cum e, am cautat din octombrie pana acum, deci aproape un an.

Mychy la intrebarea ta iti zic da. Adica da ma dezbrac. Asa am procedat si cu cel mare asa procedez si acum. Adica nu m-am expus special insa daca ma schimb si unul dintre ei intra in camera nu ma invelesc tipand "iesi afara". Continui ce faceam. Cum spuneam nu ma expun, nu merg la fiu-miu in camera sa ma schimb. Iar Cosmin si-a pierdut de mult interesul pentru ce as avea eu de aratat, asa ca nu ma vaneaza prin casa sa ma vada goala. Mai intra la baie cand eu sunt in baie si el are nevoie la wc insa eu fac baie cu spuma si nu se vede nimic.

Asta mica in schimb cum ma vede fara sutien cum repede "tzatze"! Facem si baie impreuna din cand in cand si e un moment super, ne simtim tare bine. Dar cum ziceam eu sunt mai cu capul.

Consider ca daca arati ca n-ai nimic de ascuns isi pierd interesul.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Brazuca multa putere si inspiratie iti doresc pt solicitarile de acasa si de la cresa.
Legat de al 2-lea copil iti doresc sa fie mai cuminte decat Saya, care e o super-ultra sensibila de cand era in burta; nu degeaba am ajuns sa zic chiar si eu ca precis e baiat de cat e de mofturoasa (fetele care aveti baieti nu dati cu rosii prea tare please...)

Musso bafta la cautat job! De-abea astept sa vad pozele cu Mihnea.

Vio tu ai reusit sa te hotarasti care job sa alegi?

Mychy mastitele le-am facurt de la oboseala, stres si bebe mofturos la papat. Inca alaptez dar tare mi-e teama ca n-o sa ma tina puterile pana la 15 luni ca la Soph.
Felicitari lui Andrei si bunicelor pt progrese.
Eu habar n-am cum e sa merg singura la baie si nu-s sanse sa aflu prea curand. Soph cand n-o aveam pe micutzica stia ca n-are voie in baie, lasam usa intredeschisa ii ziceam "privacy" si gata, statea fata pe langa usa, normal ca nu avea acces la nimic periculos dar acum o iau pe cate una cu mine ca-si scot ochiii daca le las singure.

Azi dimineata o aude Soph pe Saya ca plange si fuge la ea s-o linisteasca. Ia o jucarie i-o zdrangane dar fara succes, ii vorbeste si-i agita jucaria vreo 2-3 minute si vazand ca nu tace ii trage una peste frunte cu jucaria, na asa, sa aiba motiv sa planga

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Jadi mai scrie de baietii tai ca tare frumos scrii. Pe Dodo cand il trimiti la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

musso, bafta la cautat job. e o perioada cam naspa pt angajari, dar nu dispera! felicitari pt baiatul cuminte!

va supun spre analiza urmatoarea problema : va dezbracati in fatza copiilor? eu de exemplu n-am de ales, sotzul vine tarziu de la job, asa ca n-are cine avea grija de andrei cat fac dus. deci, am asistenta langa cada ca n-am de ales!

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

michy, eu parca ti-am mai zis, noi n-avem nicio retinere in sensul asta. copilul nu pare traumatizat, totul e "prezentat" ca fiind firesc. mie mi se pare aiurea sa-l faci sa se simta rusinat de nuditate.

bine, acu nu suntem noi etalon de normalitate, eu iti zic doar rezultatul "analizei" mele .

cu pampersul nici noi nu evoluam deloc, zice doar la kk ca vrea sa faca. dar la pipi n-are treaba, ii da drumul in jos pe crac si zice: "mami, m-am udat". daca il pun eu pe olita face, dar nu imi ziice el din proprie initiativa ca vrea sa faca. bineinteles, daca il intreb: "david, unde faci pipi/kk", imi zice invariabil "a betzeu, a oitza" (la veceu sau la olita), deci teoria am invatat-o. ca de obicei, practica ne omoara.
asta e, mai asteptam...

de vorbit, vorbeste intr-una, si canta! da' canta mereu, aseara era setat pe "a pecat motanuuuu...masinaaaa" (cantecul ala cam ciudat cu motanu' pe care il calca masina, cica cantec pt copii pe Cutiuta muzicala). si "laaaaa muuuti aaani" .

sambata - de regula, il apuca dorul de ma-sa mare. si acum nu l-am dus, ca n-am avut chef sa fac drum pana la ploiesti. si m-a tot batut la cap: "aide a mamaie, a tataie" ... in fine, vine ora mesei si ii zic: :papi ciorbica? si el foarte serios: "si mamaie face ciobica" .

in rest, bafta la vize si la joburi, bafta celor care au inceput gradinitele sau scolile.

eu nu-s tocmai in the good mood, n-am chef de niciunele, iar reclamele astea de pe DC ma scot din sarite rau. mai ales asta cu ikea care imi intra peste mesaj, desi am inchis ferestruica de vreo 30 de ori. macar nu-s fan ikea!

Mami de pui nazdravan

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Vivela eu ma dau de pe google chrome sau firefox si nu-mi apare nici o reclama obraznica. Nu poti bloca pop ups-urile?
Noi la sfarsitul lui octombrie vom negocia despartirea de scutec (ziua) si daca nu avem succes o amanam muult si bine.

Luna va place acantecelul www.youtube.com/watch?v=yihq8BIhL9c" target="_blank">asta? si baba black sheep, si 5 little monkeys...noi suntem spalati deja pe creier toata ziua doar asta auzim.

La ce edituri se gasesc carti pt strumfi? As vrea sa-i rog pe ai mei sa-i cumpere la Sophie niste carti pe cand vin in decembrie. Noi suntem la faza cand citim povesti scurte (chiar si cele clasice in varianta scurta/ciuntita) cu multe imagini, frumos colorate si cam tot asa ceva as vrea in romana. S-au editat povestile lui Creanga in forma atractiva pt copii? Mai e puzzle-ul Capra cu trei iezi? sau ce alte combinatii as putea face ca sa aiba fata activitati cu bunicii la iarna si sa si progreseze cu lb romana?!

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Timi p'asta nu-l stiam. Dar Lis canta "Tuinca, tuinca, little taaaaar, wonder wat you arrreee" (Twinkle, Twinkle). M-a inebunit. Si apoi inventeaza alte cuvinte pe aceeasi melodie.

Ieri cand am luat-o de la gradi nu a mai plans, cum o iau vine fuga in brate, ma ia de gat si zice "mami coming!" pentru ca asa ii zic eu "mami always coming". Apoi insista sa ii luam absolut toate hainele de pe carligul ei probabil in ideea ca ea nu se mai intoarce acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Hei! Intru si eu repede sa va pup pe toate si sa-ti raspund tie, Timi: nu m-am hotarat inca, pe motiv ca a venit septembrie si au aparut si mai multe joburi interesante. M-au contactat si head hunteri din nou...dar oricum lucrurile se precipita si sper ca pana in octombrie-maxim sfarsitul lui octombrie sa fiu deja la noul loc de munca...
Incerc sa mai intru si de acasa, dar nu prea pot scrie de acolo, doar sa va citesc si sa zambesc/rad la ce scrieti fiecare si sa va trimit un gand bun, chiar daca nu-l scriu...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

Hello!
ce subiecte interesante se discuta aici! si ce-mi mai place cum povestiti de copii, de voi...
sa va zic de noi... cu olita...nu o iubim, nu vrem sa facem la ea, nu spunem cand facem. l-am mai lasat in chilotei si pantaloni, i-am spus, l-am rugat sa ma anunte cand ii vine, ca toti copilasii mai mari de care ii e lui drag fac la olita, ca doar bebelusii cei mici fac in pampers, ca baieteii asa mari si destepti ca el fac la olita, ca mama o sa se bucure tare mult daca o anunta etc. nimic...vine cu pantalonii uzi si zice ca a facut, sau nici macar atat. nu-i place ca e ud, l-as lasa asa, dar mi-e sa nu raceasca (acum s-a mai racit afara) sau trebuie sa-l culc si nu-l pot lasa asa, sau sa iesim afara si ii pun pampers. deci esec total. poate la cresa se invata.
cu somul nu avem probleme. se trezeste dimineata devreme, la 7, chiar si mai devreme fie ca merge la cresa, fie ca nu. la 1 e ora de somn, adoarme relativ repede, cam 15 min si doarme 3 ore. ar dormi el si mai mult, dar la 4 il trezesc fie ce-o fi, la fel ca tine, Luna. la cresa cred ca doarme vreo 2 ore, dar la inceput a dotrmit doar o jumatate de ora, apoi, o ora so tot asa...
in vacanta se culca pana in 10, acum pe la 9 ii e somn, la 9.30 doarme sigur. eu mai fac treaba si cu el, ca deja la 10 mi-e somn si mie, cat sa mai stau? cand calc, arunca cu rufele pe masa de calcat...cica se joaca. pe cele calcate tre sa le strang din calea lui repede. cand fac mancare se joaca sotul cu el, dar avand casa mica, stam cu totii impreuna. cand fac curat, fac cu el pe langa mine. doar cand spal prin baie cu solutii de curatat o fac cand doarme el, caci el vine peste mine si mai pune mana pe ici-colo.
inainte nu era chip sa fac dus cand era el treaz, acum sta cu sotul destul de cuminte...dar sunt si eu operativa- tzac-pac si-s gata!
ce sa va mai zic? ieri a fost prima zi de cresa(dupa vacanta). pe drum, cand si-a dat seama unde mergem a inceput: megem acasa, megem a bunica coca.... mi-era o mila de el... a plans cat l-am schimbat, a plans si mai tare cand a vazut ca-l ia in clasa, dar s-a linistit repede. m-am uitat pe geam si l-am vazut la masuta, nu mai plangea, asistenta il mangaia pe manute si am plecat la servici linistita. cica a mancat, a dormit...
azi dimineata iar a dat sa planga insa mult mai putin si cand a vazut copiii in clasa s-a linistit imediat si nu a mai plans. acum eu nu-mi mai fac griji pentru adaptare ci pentru imbolnaviri. ii dau vit.C natural in fiecare zi, tinctura de coacaz negru si ceva homeopat pt imunitate - la sfatul doctoritei si poate va fi mai bine.
sper si le doresc asta tuturor copilasilor care merg la cresa/ gradinita.

Timi, stiu ca ma repet, dar esti o mama minunata. cred ca iti este si ti-a fost tare greu de multe ori, dar tu mereu esti optimista si atat de calma in felul cum scrii, incat zici ca nimic nu te afecteaza. cat despre cantecele de care zici, si multe altele, noi le stim de pe babytv. e un program tare interesant, nu musai de desene animate cat de invatare pt copii mic. cred ca v-am mai zis - ii invata culorile, formele, legumele, fructele, instrumente,animalele cu puii lor, obiectele familiare copilului, asocieri, cate si mai cate chestii din astea, melodii frumoase si desene animate cu invaturi. e singurul post la care se uita denis si ce-i drept nu am ce-i reprosa. acum nici nu se mai uita asa mult cum ma plangeam inainte, asa ca e ok.
vivela, musso de ce sunteti suparate? sper sa se rezolve repede problemele ce va necajesc si sa va vad vesele cum va stiu!
mi-e dor de alina.a si ioanaiub, astept povesti despre copilasii vostri. bineinteles ca mi-e dor de mult mai multe fete, dar daca ma apuc sa insir aici....
Micky, foarte interesant subiectul pe care l-ai lansat. nici eu nu ma feresc, dar nici nu ma expun. nu vreau sa il invat sa se rusineze de corpul lui, de goliciune, ci ca sunt partile corpului omenesc, se cheama asa si asa, ca toata lumea are, dar ca le tinem curate si imbracate.
si legat de asta, m-a vazut intr-o zi cand ma schimbam si a zis tzitzi. il intreb...stii ca de aici ai papat tu? vrei sa sugi? a zis da! si l-am luat si l-am pus la san sa vad ce face; si ca niciodata, nici nu s-a ferit, dar nici nu punea gura, pur si simplu statea cu gura deschisa la san, fara sa prinda cu buzele. in noaptea aia am visat ca a inceput din nou sa suga, ca mi-a venit laptele si aveam ditamai baiatul care sugea.
din nou stiu ca mai aveam multe de spus, dar am uitat.
inainte de a incheia le mai dau un pupic lui jadi, simo si brazuca, asa pentru revenire...

poze noi
Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput