Maple-syrup babies - mamici de Canada (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Multumim de aprecieri , eu sunt de-a dreptul indragostita de fetita mea .

Simonna, multumesc pt parole, am intrat un pic azi si v-am vazut. Ioi, ce scumpa mica ai tu acolo , frumoasa rau!

Am vazut si bolfutele Soniei, sa-i mananci obrajorii, nu alta, e foarte scumpa!

Mai intru eu pe-acolo si incet-incet voi ajunge sa va ''cunosc'' pe toate .

Mamici, am si eu o intrebare : voi cum procedati cand iesiti cu puiutii vostri din casa? Ma refer la varste de-astea minuscule, de cateva saptamanai. Eu am avut curaj sa ies doar pe langa casa, dar maine as vrea sa incerc o iesire de vreo 3 ore..... o fi ok? Ma gandesc ca oricum va trebui sa ne obisnuim si cu iesitul mai des si lung, ca noi suntem plimbareti de fel .

S-a trezit......

Mamy de Sofia scumpa, 20 sept 2009
poze Sofia

Sofia la plimbare

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Delia, iesi cu curaj!
Daca Sofia vrea papa opriti si o alaptezi in masina, o schimbi in masina, mai ales ca inca e micuta si incape pe o bancheta sau un scaun intins.
Nu stiu cum te simti tu vizavi de alaptatul in public... eu nu ma simteam foarte bine sa ma expun in toata splendoarea , dar am avut o pelerina de alaptat cu care ma acopeream si era totul ok. Si daca sunteti intr-un loc public, aproape orice toaleta are masa de schimbat bebe, presupun ca ai in geanta Sofiei un pad din acela impermeabil pe care sa o pui cand o schimbi. Iar daca nu, orice scutec de finet merge.
O sa vezi ca o sa va faceti o rutina si o sa fiti la fel de mobili ca intotdeauna.
Plus ca daca la prima fetita am stat in spate cu ea pana pe la 3 ani, la al doilea copil m-am mutat pe scaunul din fata pe la 2 luni, am lasat copii sa se distreze singuri ... probabil ca daca l-as face pe al treilea, i-as trimite singuri cu masina

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Vai ce scumpa de papusica ai, Delia! Frumoasa foc si delicataaa!
Nu cred ca este parcare pe o raza de 20 km in care sa nu fi trebuit sa ma opresc sa alaptez! Go ahead, dar nu te grabi. Sa-si ia si sotul ceva de citit sau o perna sa traga cate un pui de somn, unele parcari is tare plictisitoare. La unele malls, nursing rooms sunt super faine si majoritatea magazinelor mari le au.

Llaura, cum merge cu papatul?

Simonna, e destul de comun la bb alaptat sa faca la cateva zile, o saptamana sau mai mult chiar. Nu se considera constipatie, e doar absorbit bine. La formula, da. Cat l-ai alaptat pe Radu? Eu nu stiu, bb sa planga de la ce mananci tu?

Cu prolactina aia stii cum e? Ale tineretii valuri, cine le baga pe toate-n seama. Ori sa zic mai pe sleau... cand ma dureau altele de-mi sareau ochii din cap, cine mai baga in seama reuma. Ca ma duru singurul fir la Paul, asa ceva n-ai pomenit, acu avui 3 si hemoroid si statui turceste din prima noapte, ca m-am temut ca rezidentu' s-o fi prefacut numai ca ma coase, ori o fi cusut alte cele pe-acolosha. Ceea ce confirma doctoru' de famelie ca nu fu cazu, totu-i la locul lui (ei). Nu am avut nici crampe deloc acum, nu am avut nici senzatii ca-mi iese interiorul pe-acolo si dupa o saptamana, asa ca in general is cu plus acum.

Aham, deci tu ai febra laptelui, saptamana viitoare se fac iar moi, don't worry... Eu de data asta am scapat de febra asta, ca iesi ventuza, se prinse de bubshi si-acolo statu fo doua luni, pretty much.

Tu n-ai mai adunat ceva pozi? Da mai, vorbeste bine pepitul, batranelu' meu mic!

Tot C sau D raman, da' auzi, tu umbli in sutien, ori cum adica se vad sanii mai mici daca ai sutien negru? Haha, te-am prins!

Io am alb, roz si negru. Unul din ele e me-se-ri-as, desi pare al bunicai, acu inteleg de ce-a fost cel mai scump. Ovcors cel alb!

Ma mai si duc acuma-n treaba mea, ca am baut o bere fara alcool si cred ca se simte. Da' mai viu!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Delia, nu am apucat sa-ti spun ca ai o frumusica de fetita, asa micuta si delicata ! Sa va traiasca !
Am vazut ca ti-au raspuns fetele la intrebarea cu iesitul, si noi tot asa, cu Victor ma asiguram ca am tot ce-mi trebuie in geanta de schimb, acum cu Sonia am iesit destul de repede dupa ce am venit de la spital dar acum am cam taiat iesirile ca e deja racita micuta

Azi am fost la doctor pentru prima vizita, cea de doua saptamani, a gasit-o foarte bine in ciuda nasului sforaitoir, a facut deja 4.520 kg si 56 de cm (cred ca la nastere a avut mai mult de 52 de cm ca nu se putea sa creasca 4 cmn in 16 zile iar azi am fost si eu acolo cand a masurat-o si am insistat sa double check). Basketball-ista o face mama daca n-o face ta-su fotomodel !

Ne-a chemat la urmatorul control + vaccin la doua luni, ma asteptam sa ma cheme la o luna, nu siu de ce asa stiam de la Victor, voi cum aveti controalele astea de rutina, la ce interval ?

Eu am in continuare dureri la mameloane atunci cand incepe sa suga, si am impresia ca nu o sa-mi treaca pana o intarc

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Amu' ar trebui sa-i tai unghiile micutei, dar nu-mi gasesc pila de unghii...

Ce sa faci mey cu pila de unghii la degetelele alea de papusa???

Bei, asa mi-au zis de la spital, ce-ti pasa tie ca nu tre sa te lupti cu francofonia! Oricum, n-am gasit-o, asa ca atita a ramas din tentativa de a-i taia unghiile. Problema-i ca nu pot sa le ajustez e ale mele, asa ca in curind o sa-mi scot ochii singura, sper sa nu-i scot pe-ai ei!

Negru slabeste, bre, mQQm! Mi-am luat pantaloni si tricou de yoga, sa par mai fit si mai slim! Asa ca sutienul tre sa fie in ton, sa ma conforteze la cap, ca-s scrintita oricum...

I-asa de cuminte copilul asta al meu, prin comparatie cu habaucul de frac-su, vreau sa zic, de necrezut cit e de inteleapta :)

Ah, a facut o chestie ce n-am vazut la acela, ca avea alta dotare de la natura! I s-a crapat pielicica, pret de citiva milimetri, chiar unde se termina putica, inspre fundutz. Si, daca studiez bine, s-a crapat si la fundutz. Am dat-o cu lanolina, ca asa zice pe prospect ca e buna... Ati avut de-astea in program? Cu ce s-o dau cu altceva?

(Ah, im-am adus aminte, cind ne-am mutat noi, 2 ardelence, in camera de camin cu 2 moldovence... Si povesteam noi ca ne-am dat cu bicicleta si colegele din Moldova se tavaleau pe jos de ris... Dupa citeva saptamini cind ne imprieteniseram deja, ne-au spus ca la ele "te dai" cu crema, cu sampon pe cap, ma rog, cosmetics, cu bicicleta "te plimbi" sau "mergi". Asa ca ele se uitau la noi si-si imaginau cum "ne dam" noi cu bicicleta pe fata, ba ne si spalam pe cap...)

Bey, cred ca incep sa-mi revin din transa burtoasa si post-nastere, ui ca am chef de vorba!

Diana, la noi nici n-o vede dr. ci infirmiera la 4 sapt. (A fost, la 4 zile, una de la CLSC care s-a dovedit a fi o vaca incaltata, aveam eu baby-blue ca o dadeam afara daca nu, da' am cerut alta infirmiera care-a fost ok). Appt. cu dr. e la 2 luni, cind ii fac si ei vaccinul, imi verifica si mie alea - alea si ma doteaza si cu Mirena.

Olga, tre sa te sun (sapt viitoare) ca tot nu stiu ce papuci sa-mi iau :)) Ah, si mai vreau sa-ti zic ceva apropos de Anna - Sophia... sper sa nu uit. Remind me.

Pupici si weekend fain,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Simonna, eu i-am taiat unghiile inca din maternitate ca s-a nascut cu ele lungi si am folosit o forfecuta normala. Abia acasa am folosit un pic pila ca sa nu se zgarie, acum nu e manichiura perfecta dar macar e regulamentara.

Cu intelepciunea, cum ti-am zis, si la noi la fel, complet diferita de Victor, eu tot astept sa se schimbe dar se pare ca asa e ea. Si pana la urma cred si in legea compensatiei

Ce inseamna crapat ? Ca a mea a facut ca niste vergeturi rosii asa pe piele la fundutz, eu tot i-am dat cu galbenele (care e tot vaselina) dar acum am dat-o pe Bepanten si s-au mai estompat.

Aha, inteleg ca medicul tau ginecolog e si pediatru, la mine sunt diferiti, dar macar m-ai linistit, sa ne tina DD sanatosi pana la doua luni.

Hai ca poate reusim sa ne convorbim si noi la telefon zilele astea, zi-mi tu cam cand sa sun

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Mesdames, ce de liniste...

Sa va zic eu ca cred ca settle into a pattern, in sensul ca incepe sa ne ia cam o ora si jumatate spre doua mincatul. Adica suge 10-15 minute, pe urma face burp si in loc sa-i dea bataie cu mincatul, sta si se uita pe pereti si se strimba nevoie mare! Pret de 10-15 min. PE urma o luam de la capat cu celalat sin, adoarme si, cind sa o mut in patut, iar face ochii mari. Nu plinge, nu se agita, numais ta asa in patut sau la noi in brate, ca, evident, nu ne dam rind. Si, dupa alta perioada de veghe, o apuca deodata si foamea si somnul si kk, asa ca devine agitata, nu stie pe care sa le faca mai intii... Cap la cap, merge spre 2 ore. Suportabil peste zi, noaptea e mai trist. Adica doarme, sa zicem, de la 1 la 5, pe urma ne frecam asa pina la sase, dupa care cadem late amindoua, si dormim pina la zece.

Chestia aia cu crapatul, Diana, e asa ca daca pretindem ca fundul (chiar pe unde iese k) este un vulcan mic si are p-ielicica strinsa ca si cind ar fi curs lava pe acolo, ei, intr-o "vale" e crapata pielea si se vede rosu. Cred ca oricit o repar eu, pina nu mai creste un pic fundutul ala e tot acelasi lucru, ca de cite ori se screme sa faca kk tot o sa crape la loc pielicica. (Cred ca tre sa ne vedem si sa comparam :))

De sunat cred ca dupa 10 e ideal, ca de citeva zile tot asa cu trezitul.

Delia, ce nu fac eu, apropos de iesit, nu ma duc cu ea la cumparaturi. Dar sint si paranoica, numai ca nu pun copilul cel mare sa faca si dus cind vine de la scoala, altfel tre sa se spele temeinic. Mi-e frica rau de raceli, as prefera sa fie mai mare pe cind ni se intimpla.

Olga, ce face Sophia? Sinteti bine? Dar Toni?

Pupici tuturor,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Merci de intrebare, Simona. Supravietuim pot zice. Sophia are diaree destul de urata de 8 zile. In timpul asta am fost la medic de 3 ori, m-am chinuit 2 zile sa "vanez" treaba mare sa pot trimite la lab. E atat de apa ca se imbiba in pampers. Iti imaginezi cum am chinuit-o saraca pe olita si de cate ori am pierdut momentul s-o pun. De aceea abia azi am adunat toate cele 3 samples pt coproparazitologic. Azi a inceput si sa vomite. Ca urmare am stat si 1 ora la povesti cu o tanti la telehealth. Ma suge saraca in disperare pacat ca tot ce intra iese instant. Sunt foarte stresata sa nu se dezhidrateze. (solide nu mai ia deloc, a slabit de cad toate de pe ea). Iar eu o iau razna ca vad cum sufera si nu am ce sa-i fac si-mi dau in gura cu doctorii canadieni. Tony pe de alta parte tuseste cumplit, are febra. Cica nu are laringita sau otita. Atunci ce are?
De 8 zile am dormit in medie 4 ore pe noapte iar azi noapte am dormit 2 ore
Deci cand cu pitica, cand cu Tony in brate. Cam asta e viata mea. Si promit ca nu mai intru sa ma plang si am mai hotarat sa nu mai zic nimanui ce ma doare si cum. Asa ca promit de acum incolo daca intru o sa intru doar sa aflu noutati despre voi, sa va mai pun cate o dedicatie (nu sumbra, alea sumbre o sa le ascult singura )si sa zic ca totul e super.
va pup.

Mergi la inceput

Olga, tu ai oarecum dreptate cu fericirea aia bazata pe sanatate buna... Acum am vazut ce scrie acolo.

Ce ti-a spus medicul cind ai intrebat ce are Tony? Tuseste si are febra... nu-i laringita, nu-i otita... pai ce-i? Ala de ce a facut atita scoala si ia atitia bani? Ca ma enerveaza pe mine, de la distanta.... Ti-a prescris ceva medicament? Ai incercat sa-i dai zeama de-aia de ceapa? Desi daca tuseste asa e posibil sa nu fie cine stie ce eficienta!
Cit despre Sophia... singura chestie care-mi vine in minte e ca, la un mom. dat, cind a facut R. diaree, i-am dat cu lingurita (ca sa nu lase sinul) ceva lapte praf special pt. baut cind copilul are diaree, stiu ca era de la Milupa. Dar eram in Ro.

Iti urez sanatate si putere, iti tin pumnii.

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Olga, cam multe bube rele pe capul vostru... imi pare rau!
Ma gandesc daca Sofia nu are rotavirus? Pediatrul meu spunea ca in cazul asta diareea dureaza vreo 9-10 zile, asa a fost la Cristi si dupa cele 9-10 zile diarea s-a oprit brusc. Daca e asa, si la voi ar trebui sa fie pe terminate. Si Cristi a slabit in perioada aia, dar a recuperat mai apoi.
Multa sanatate copiilor, iar tie putere sa rezisti si mai ales sa nu te imbolnavesti!

Simonna, Cristi nu a supt mai mult de 5 minute si doar de la un singur san, daca sugea 7' imi venea sa fac chef! Si in conditiile astea a crescut ca buflea din poveste, a fost un grasun pana pe la vreo 8-9 luni. Ma gandesc, oare Catrinel nu se satura cu cele 10-15 minute de la un singur san? De ce crezi tu ca trebuie sa ii mai dai si din al doilea? Poate ea e satula si gata de nani, ai incercat sa o lasi fara sanul nr.2?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput