Maple-syrup babies - mamici de Canada (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Llaura, vezi daca gasesti de urgenta cartea "the breastfeeding book" a lui Sears, e fenomenala. Eu am luat-o cu cativa bucks used...
Probabil ca e chestie de "latch" daca zici ca suge mult si inghite putin. Stii cum se verifica cand inghite, nu? Sau cum sa verifici ca-i pozitionat bine? Un lactation consultant e perfect, dar de ce doar saptamana viitoare? Pana atunci pierzi mult teren, e greu sa re-lactezi, maine ar trebui sa mergi. De la LLL e consultanta? Sa nu te lasi oricum, cat poti tu da-i. Eu (si multe de care stiu) in prima luna am stat aproape non-stop cu el la san. Take care! Si lichide, odihna.

Au pediatrii astia niste cantariri si eu am patit-o... acu' manca prea mult, acu' prea putin. Eu stiu ca daca nu isi atinge greutatea de la nastere by third week e de suspecatat ca nu papa destul, altfel e ok.

Baftoc!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Intrebare (asa de dimineata, ca tot a fost noaptea scurta)
Voi pana cand ati spalat lucrurile copilului separat de ale voastre ?

Ca acuma am doi (copii) si zau daca mai am unde sorta enspe mii de feluri de lucruri, si ma gandeam sa le bag deja pe ale lui Victor cu ale noastre, laolalta.

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Diana eu am fost nebuna cu Tony i-am spalat cu mana pana la 8 luni ca locuiam in apartamanet si nu voiam sa le bag cu ale tuturot locatarilor. Apoi ne-am mutat la casa si am spalat separat cam inca 4 luni. La 1 an, gata
Cu Sophia ...nu stiu. Cred ca totusi o sa-i spal separat pana pe la 1 an.

Laura cu alaptatul am si eu ca mQQm lot's of experience. Placute si neplacute. Ca si ea zic sa te duci imediat la lactation consultant. Cu Tony am fost stresata ca pierd laptele in continuu, copilul crestea doar ca manca foarte des. Aveam senzatia ca nu se satura. Sincer nu stiu cum am ajuns la 8 luni. Cu Sophia am fost m,ult mai relaxata. Ceaiul de fennel in afara de faptul ca te ajuta sa "lasi"laptele... Daca vrei lapte mult bea ceaiul "organic mother's milk" Il gasesti pe ebay only, pastile de fennugreek cate 2 de 3 ori pe zi. Pune bebe la san cat de des. Mananca bine si dormi!!!!!!!!Ca o mama opbosita nu mai face nici un lapte. Nu doarme noaptea, dormi cand doarme bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Llaura imi pare rau pt probleme cu laptele dar nu renunta. Si eu am avut probleme cam pe cand a facut Rebecca o luna, la noi problema a fost ca ea nu mai vroia sa suga pt ca nu aveam destul. Dar am inceput sa scot cu pompa cam la fiecare 3 ore, dupa ce sugea ea si in cateva saptamani a revenit totul la normal. Intre timp i-am dat si formula, dar nu din biberon ci cu un fel de tub mic, ca un pai foarte subtire. Eu am inchiriat pompa din aia de hospital grade si a fost foarte buna. Am luat si pastilele alea plus ceaiuri. Am mai citit pe vremea aia ca e bun si migdale sa mananci si oatmeal. Eu mai am 3 cutii de ceai pt marirea lactatiei din Romania, dar nu sunt sigura cand expira ca pe cutie zice 12.09.09 , deci nu stiu daca e decembrie sau septembrie anul asta. Daca te intereseaza ti le pot da. Mai poti incerca sa masezi sanul in timp ce suge, cumva ca si cum te-ai mulge, poate ajuta ca sa inghite mai mult. Eu am fost la clinica de alaptat de la spital (Toronto East General) si acolo m-au ajutat foarte mult, cred ca te poti duce acolo chiar daca nu ai nascut acolo dar nu sunt sigura. Dar asta numai daca stai in Toronto ca altfel nu merita drumul. In orice caz nu renunta si nu ii da prea mult formula daca poti.

Monica mami de Rebecca (2008.02.15) si 30+
http://www.flickr.com/photos/15839588@N08/

Mergi la inceput

Mai am si eu o intrebare pt mamicile cu copii mai maricei. La noi Rebecca doarme inca in patut dar ar trebui sa ii cumparam un pat de copil si daca puteti sa-mi dati si mie o idee pe unde sa ma duc sa ma uit ca nu prea pot umbla mult cu colul meu scurt si putin deschis, asa ca daca as stii pe unde merita mers m-ar ajuta mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutele, multumesc tare mult pt sfaturi. O sa ma duc chiar acum dupa pastile, la lac consultant nu pot mai repede ca de appt, e la spital la centrul de copii si probabil e bataie. Pompa de spital am si eu, mi se pare buna dar nu e ca si cand ma pricep cine stie ce.
Problema e ca a stat saracu si in burta nemancat doua saptamani si nu-mi vine absolut deloc sa-l mai las o tura nemancat pana ma experimentez, poate chiar nu am lapte destul cine stie...si uite asa din aceasta dilema nu putem iesi
Diana mersi de oferta cu laptele, dar mai bine nu, cine stie peste vreo douazeci de ani poate baiatul meu o s-o curteze pe fata ta, si ma gandesc sa nu-i zica pas daca-s frati de lapte, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Miikon, atunci mai aveti rabdare, ca alta solutie nu este Da, asa pare gradinita asta noua mai curata, educatoarea un pic mai implicata si parca ziua este mai bine organizata decat dincolo. Costum am luat ieri seara de la MEC, intreg, acum trebuie s-o invatam sa se imbrace singura urati-mi noroc ca am nevoie

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hai ca faci bine ce faci, ai incredere.

O fi avand stomacelul mic si mananca putin la inceput dragutul. Ai rabdare cu el. Da-i des, cum sa-l lasi flamand? si ai incredere, nu cred ca este mama care sa nu fi trebuit sa gestioneze dilema cu "mananca destul?". Daca are 6-7 scutece ude, daca face kk 1 sau de 2 ori/zi presupune ca mananca destul. Banuiesc ca-i dai la cerere, nu la program, chiar daca cere tot timpul. Cel mai important e sa stimulezi lactatia, uite cate realizam ce am gresit la primii copii.

Si eu sunt mult mai relaxata acum, desi n-am nici vorba lapte atat de abundent cat am avut la ceilalti si i-am oprit sa nu moara de foame. Haha, mancau la 4 ore, dormeau toata noaptea, puneau cate un kil jumate pe luna si eu faceam bai in lapte si ziceam ca nu se satura. Acum nici cu pompa cu scot mai mult de 30 din amandoi...

Uite aici am gasit si la Le Leche League in Alberta, poate sunt mai prompte, poate gasesti o consultanta in zona ta. Mai dar chiar ca-i cretin sistemul la voi... la North York General Hospital mergi imediat la "mother and baby clinic" daca ai nevoie de ajutor cu alaptatul, plus ca sunt breastfeeding friendly. Mai poti intra si www.llli.org/resources.html" target="_blank">aici, e site-ul LLL, sunt resurse bune!

Sa nu crezi ca te stresam, tu stii cel mai bine ce-i mai bine pt Daniel, noi doar incercam sa te sustinem prin prisma experientei proprii, sa n-o iei altfel, please.

Monica, eu nu pot scoate cu pompa, depinde de oama, eu as fi pierdut tot daca ma bazam pe pompa...

LauraB, am si uitat sa te felicit pentru progres, mai ai un pic si te vedem in capul listei! Imi pare rau ca Diana nu s-a simtit bine, ma bucur ca a trecut. Ce mai zice de surioara? btw ma duc sa schimb pe-acolo prin lista...

Pupam! Si fugim...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Llaura pune-l la san la cerere, asa stimulezi lactatia cel mai bine. si mananca bine si bea multe lichide; eu aveam intotdeauna o sticla de apa langa mine cand le puneam la san ca mi se facea o sete... si gandeste pozitiv
atat timp cat ia in greutate de la un consult la altul, nu sunt probleme
eu nu le-am facut niciodata proba suptului, tin minte ca in spital imi dadusera si mie formularul ala cu la cat si cat mananca fiecare, si cand le schimb diapers, dar cu doua a fost cam greu sa tin pasul asa ca am renuntat

asa, stiam ca mai era ceva: spalatul separat - pana au inceput sa se tarasca pe jos si sa bage tot in gura, deci pana pe la 6 luni

Mergi la inceput

mQQm nici eu nu scoteam la inceput cand am avut probleme decat 15-20 ml, asta cu pompa Ameda electrica si dubla care mi-am cumparat dar nu mi-a folosit la nimic. Dar dupa aia am inchiriat o pompa mai buna si cu ala scoteam mai mult dar nu din prima zi, asa treptat crestea cate un pic in fiecare zi.

Mergi la inceput