inscriere la gradi direct in grupa mijlocie
salut!
am inscris-o pe fetita mea la gradinita cu program prelungit.deoarece are 3 ani si 9 luni am dorit inscrierea direct la grupa mijlocie ,iar d-na directoare a gradinitei a fost de acord.mergand astazi pentru a afla diverse pentru inceputul de an , aflu ca e inscrisa la grupa mica. doresc ca la 6 ani si 9 luni sa fie in clasa intaii, deci vreau ca la gradinita sa faca trei ani, printre care si grupa pregatitoare in special. este un copil inteligent, stie aproape toate literele alfabetului, numara pana la 10 si scrie primele 3 cifre, manuieste f bine calculatorul si are un vocabular dezvoltat. nu as vrea sa stagneze la grupa mica.plus ca e f ascultatoare. oare in momentul de fata poate trece la grupa mijlocie sau deja s-au facut efectivele?
cum e mai bine pentru ea? astept pareri din experienta voastra.
multumesc!
Raspunsuri
sorana spune:
In primul an este foarte importanta acomodarea in gradinita, colectiv. Nu acumularea de cunostinte este importanta, ceea ce fac in mica si mijlocie nu difera semnificativ. Important este sa se poata concentra la o activitate 20 min, sa se acomodeze cu colegii, sa isi faca prieteni, sa stie sa ridice mana ca sa raspunda sau sa ceara ceva (nu sa vorbeasca direct) etc Mai putin conteaza grupa la care merge. Poti sa o dai la scoala la 6 ani si 9 luni sarind peste grupa mijlocie sau peste grupa mare. Vorbeste cu d-na directoare, intreab-o de ce a pus-o la grupa mica (poate are motive intemeiate) si intreab-o peste care grupa e cel mai bine sa sari - mijlocie sau mare?
In grupa mica fi-mea a invatat stanga - dreapta, a invatat sa converseze usor in engleza, a castigat mult la manualitate (taiat/lipit/desenat), a devenit mai independenta (in sensul imbracat dezbracat, spalat pe mainii, chestii de-astea).
Si in mica si in mijlocie a mai capatat cunostinte generale despre corpul uman, natura, circuitul apei in natura, cum circulam pe strada, la mate chestii gen multime de obiecte, sir de obiect apoi chestii gen scurt-lung, slab-gras, ma rig faceau tot felul de fise - dar NU litere si NU cifre. Litere si cifre doar in grupa mare si pregatitoare.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
mara95 spune:
sorana, multumesc mult de tot!
am sunat azi si s-a rezolvat in sensul ca o trece la grupa mijlocie.d-na directoare uitase discutia din mai. nu voiam sa sar vreun an pentru ca ar fi trebuit sa-i inlocuiesc colectivul de copii si ea n-ar fi inteles de ce, plus ca e posibil sa se ataseze si de educatoare. stiu ca nu exita diferente mari intre grupa mica -mijlocie, dar voiam sa fie totul clar de la inceput. multumesc inca o data pentru raspuns!
un an scolar benefic pentru toata lumea!
mara cu puii flavi(7 dec 2005) si andrei(7 ian 2009)