Cum efectuez o plata cu cardul prin telefon???

Cum efectuez o plata cu cardul prin telefon??? | Autor: ariel_7000

Link direct la acest mesaj

CUM SE EFECTUEAZA O PLATA INTERNATIONALA CU CARDUL PRIN TELEFON????? e explicat aici, insa ce este ala telefon touch on si cum reusesc sa tastez litere??? e ceva gen raspuns la sms?
http://www.ehow.com/how_2253128_process-credit-card-over-telephone.html

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Link-ul se refera la cei care accepta carduri (magazine, etc) si nu la tine, ca platitor.
In principiu, ca sa efectuezi plata prin telefon, trebuie sa ii spui operatorului numarul de card/ cele 3 cifre de pe spatele cardului/ data de expirare si eventual adresa de facturare - adresa la care este asociat cardul.
Operatorul va face operatiunile necesare, de obicei instantaneu.

Ma mir ca in Romania se poate proceda asa, mai ales cu unii care sunt exagerat de precauti.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

multumesc frumos de raspuns. da, am inteles ca se adreseaza "primitorilor", dar l-am pus ca sa se inteleaga traseul banilor. nu stiam insa ce trebuie sa fac eu, ca sa platesc. plata s-ar fi efectuat in UK, la unul din cei cu care as fi vrut sa colaborez, insa am mai intrebat, inclusiv pe cineva de la banca si mai toti au zis ca e un procedeu riscant, mai ales ca nu ii cunosc pe cei carora le dau banii, chiar daca au reputatie buna...
Sincer, nu prea m-as risca, caut pe altii care accepta plati "normale"
Multumesc mult de ajutor.

Mergi la inceput

In SUA nu e neobisnuit sa se faca plati asa - e o alternativa la plata online. Sunt unele persoane care prefera sa sune si sa plaseze o comanda.
Probabil si in UK se practica acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

josefine, se pare ca da...am mai luat legatura cu inca 3 companii potential furnizoare si acelasi lucru mi-au zis sau ma rog, cam in aceeasi forma. m-au pus sa le trimit numarul cardului, data expirarii si numarul de securitate. hmmmm, mie, care nu sunt obisnuita cu asa ceva, mi se pare tare ciudat. pai ce garantie am eu ca nu va trage toti banii din cont sau ca nu va trage cu alta ocazie?
se poate merge pe incredere?
sau sa presupunem ca se poate intampla acest lucru, exista vreo solutie pt recuperarea banilor? nu de alta, dar e vorba de 1000 de lire...

Mergi la inceput

Vorbesc de SUA, ca nu stiu nimic de UK.
Multe magazine accepta plata si asa.
Aceasta modalitate de plata este indeosebi folosita de catre producatori. Pentru ca de fiecare data cand vei face o comanda la ei, ei au datele tale pentru a trage suma necesara din cont.
Mie nu mi s-au intamplat neplaceri.

Nu stiu care e politica bancilor in Romania - dar, am citit chiar ieri un articol pe hotnews si acolo, un reprezentant de la ING spunea ca exista posibilitatea de "charge back". Aici e ceva comun, de obicei, folosesc credit carduri, lucrezi cu banii bancii si daca se iveste o problema, suni la banca si le spui ca tu nu ai autorizat plata respectiva, ei iti inapoiaza banii si apoi si-i recupereaza (nu e problema mea cum isi recupereaza banii). Asa ca, eu cred, ca exista posibilitatea aceasta si in Romania, dar probabil ca nu este foarte po****rizata. Din ce citisem, este posibil si pentru card de debit.
Eu te-as sfatui sa faci un cont separat, depui cati bani ai nevoie pentru tranzactie si asta e.
Majoritatea magazinelor/producatorilor sunt seriosi. Eu merg pe incredere. Mai ales ca alti trei ti-au spus acelasi lucru (doar nu or fi toti mana-n mana, nu? )

Mergi la inceput

Intreaba la banca ta care sunt conditiile de rambursare in cazul in care ceva neplacut se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu una nu as risca.
Asa ziceam si noi ca nu se poate intampla nimic si uite ca da.
In iulie am fost in vacanta in Ro si ptr ca eram la cumparaturi in Mall Baneasa si am ramas fara cash, ca de regula folosim cash, a trebuit sa folosesc credit cardul, emis de banca de aici din Is.
Totul ok, am platit in Carrefour si in Sensiblu.
DUpa ce am ajuns in Is, verific contul online, pe site-ul bancii islandeze si ups, constat ca pe langa cele 2 tranzactii efectuate in afara tzarii, mai apareau inca 8 tranzactii UK TaxFree Cash Refound, efectuate in UK in lire.
Am fost la banca si banca a zis ca dureaza 30 de zile pana verifica efectiv cei de la Visa, actele in baza carora s-au inmanat banii respectivi.
Pe 10 sept se implinesc cele 30 zile, sunt curioasa ce raspuns ne vor da, ca intre timp, banca a retras din contul meu banii respectivi, si nu e o suma deloc de neglijat.
Asadar, mare atentie, mai ales in Ro!
Asta e din pacate adevarul.
Pana acum nu mi s-a mai intamplat asa ceva si am platit cu credit cardul in USA, Germania, Olanda, Franta.

Ariel, sfatul meu este sa eviti acest mod de efectuare a platii!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Noi platim frecvent cu cardul la diverse magazine in Romania si nu s-a intamplat niciodata sa lipseasca alte sume din cont in afara celor ce reprezentau costul cumparaturilor .

Mergi la inceput