Cusatura rupta dupa nastere
Buna!Sunt o mamica a doua fetite superbe, de 2ani si jumatate si cea de-a doua de 10 zile.Am nascut pe cale naturala iar la nastere au fost nevoie de mai multe cusaturi in zona.Mie personal, atat la prima nastere cat si la a doua, durerile pe care le-am indurat in timpul cusaturilor au fost muuuult mai groaznice decat durerile nasterii.Aseara insa am observat ca mi s-a desfacut o cusatura in zona dintre anus si vagin.I s-a mai intamplat cuiva asa ceva?Ce e de facut in cazul asta?Se lipeste la loc de la sine (intrebare prosteasca, cred dar sper din tot sufletul sa se intample asa) sau trebuie sa ma coasa din nou.Si daca iar ma coase, imi face anestezie.Cand am nascut, desi mi-a facut anestezie locala, cu xilina cred, am simtit absolut tot.Dr a spus ca in zona anusului nu prinde anestezia.Sunt disperata si mi-e frica de inebunesc sa nu trec iar prin durerile alea.Multumesc
Raspunsuri
zmotocel spune:
avand in vedere ca au trecut deja 10 zile organismul a inceput procesul de vindecare. nu este nevoie de o noua cusatura. procesul de inchidere a inceput deja, totusi va trebui sa ai grija sa nu faci efort mare inca o perioada.
daca ar fi fost vorba de o operatie pe abdomen la 7-10 zile ti-ar fi fost scose firele (in zona unde te-au cusut pe tine se folosesc doar fire pe care organismul le dizolva singur, asa ca incet incet or sa dispara toate firele)
felicitari pt bebe :)
Ellybz spune:
Multumesc pt raspuns si pentru felicitari.
10 zile sunt de cand am nascut.Si cu o seara inainte am observat ca s-a desfacut cusatura, dar nu stiu de cand e defacuta.
si ce inseamna efort?adica facut patul, mancare si treburi de-ale casei se numeste c-ai facut efort?
cand am iesit din spital dr. nu mi-a zis nimic, ca am sau n-am voie sa fac ceva anume,asa ca dupa ce am inceput sa ma simt mai bine, sa stau jos si dupa ce bebita mi-a mai dat si mie putin timp liber am inceput sa...deretec prin casa...
Citat: |
citat din mesajul lui zmotocel avand in vedere ca au trecut deja 10 zile organismul a inceput procesul de vindecare. nu este nevoie de o noua cusatura. procesul de inchidere a inceput deja, totusi va trebui sa ai grija sa nu faci efort mare inca o perioada. daca ar fi fost vorba de o operatie pe abdomen la 7-10 zile ti-ar fi fost scose firele (in zona unde te-au cusut pe tine se folosesc doar fire pe care organismul le dizolva singur, asa ca incet incet or sa dispara toate firele) felicitari pt bebe :) |
zmotocel spune:
ma refeream la chestii de genul ridicat galeti cu apa, sau alte greutati, sa stai ore in sir in picioare, sa te apuci de curaratenie generala si alte astea.... faptul ca ai grija de bebe, faci mancare si mai dai cu matura nu e nicio problema.
daca nu curge nimic de unde zici ca e desfacuta (puroi adica), este pe o distanta mica desfacuta (1-2 cm) o sa se inchida de la sine. operatia o sa se inchida din interior spre exterior, asa ca s-ar putea sa mai ai un timp senzatia ca e o gaura acolo (asta daca ai avut pana acum).
nu cred sa fie o problema. dar ca sa te linistesti cel mai bine ar fi sa te vada un doctor (ginecologul, medicul de familie.... care iti e mai usor)
ps: zona trebuie in continuare spalata cu apa si sapun