Budinci
Voua va plac budincile ? Nu neaparat cele dulci ...
Aveti retete bune de budinci, bune si rapide si sanatoase si devreme acasa
Raspunsuri
carina spune:
Da, ne plac : de orez, de tapioca, de paine (simpla/ cu fructe/ cu ciocolata, sau sarate cu branza, sunca/ carne/ legume/ branza), de branza.
Spune daca te intereseaza vreuna.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
bb_yasmi spune:
acum 2 zile am facut "budinca" de paste cu branza dulce, smantana, stafide la cuptor!!! bestialaaaaaaa
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
buflea spune:
Da Carina, multumesc ...ma intereseaza alea sarate - cu branza, sunca, legume, carne ... poate asa mai manaca si copiii mei ceva legume
manon spune:
incearca niste sufleuri (fasole verde, galbena, conopida, broccoli,dovlecei, chestii d'astea) si s-ar putea sa ai succes. nu se fac greu (desi pe caldura asta...cuptorul...hmm, ce nu face mama pentru copii).
un sos bechamel, galbenusuri, o parte din legume (taiate marunt) amestecate cu sosul, celelalte (de preferat fierte putin sau macar oparite ) puse intr-un vas pregatit pentru cuptor (uns cu unt, tapetat cu faina sau pesmet, dupa gust) albusurile batute bine-bine adaugate usurel in sosul bechamel cu legumele respective, evident sare, piper, niste cascaval ras (eventual o branza mai uscata sau parmezan)se toarna usor peste legumele din vas, la cuptor si...pofta buna!!
cantitatile...cam din ochi. la un sos din 1/2 l lapte eu pun cam trei linguri de faina (nici faina nu e intotdeauna la fel...), un sfert de pachet de unt, trei oua mai mari (sau 4 mai mici). iarna se mananca mai bine sufleurile, evident langa o fripturica...
sufleul de cartofi mi se pare pierdere de vreme, din morcovi, vinete...nu mi-a dat prin cap sa incerc.
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Da Carina, multumesc ...ma intereseaza alea sarate - cu branza, sunca, legume, carne ... poate asa mai manaca si copiii mei ceva legume |
Pentru o tava mare, 24/ 32 cm, amesteci 6 oua cu 500 ml lapte, sare si piper. Rupi sau tai in bucatele 450 g de paine (nu f proaspata), pui jumate in tava unsa cu ulei/ unt. Peste stratul de paine pui carne, legume (ciuperci saute, brocoli/ conopida/ ardei/ porumb/ etc), ceapa verde, branza rasa (gruyere/ chedar/ parmesan/ mozarella). Torni jumate din amestecul de oua si lapte. Pui deasupra restul de paine, restul de oua-lapte. Apesi cu mana pentru ca tot amestecul sa fie cuprins de lichid. Mai pui putina branza deasupra si dai la cuptor, la 185 grade, pentru aprox 45 de minute, pana se umfla si se rumeneste deasupra si amestecul de ou e inchegat.
Pe acelasi principiu poti face budinca de paine dulce cu fructe, doar ca adaugi zahar brun/ miere in amestecul de ou si folosesti o paine mai dulce, gen challah.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
buflea spune:
Manon draga mea, am ametit numai citind recomandarile tale ... nu te judec ca nu ma cunosti, dar eu sunt antitalent in bucatarie .
Sosul ala bechamel se cumpara sau se face ?
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carina
Pentru o tava mare, 24/ 32 cm, amesteci 6 oua cu 500 ml lapte, sare si piper. Rupi sau tai in bucatele 450 g de paine (nu f proaspata), pui jumate in tava unsa cu ulei/ unt. Peste stratul de paine pui carne, legume (ciuperci saute, brocoli/ conopida/ ardei/ porumb/ etc), ceapa verde, branza rasa (gruyere/ chedar/ parmesan/ mozarella). Torni jumate din amestecul de oua si lapte. Pui deasupra restul de paine, restul de oua-lapte. Apesi cu mana pentru ca tot amestecul sa fie cuprins de lichid. Mai pui putina branza deasupra si dai la cuptor, la 185 grade, pentru aprox 45 de minute, pana se umfla si se rumeneste deasupra si amestecul de ou e inchegat. Pe acelasi principiu poti face budinca de paine dulce cu fructe, doar ca adaugi zahar brun/ miere in amestecul de ou si folosesti o paine mai dulce, gen challah. |
Asta suna foarte bine ... auzi, dar painea o lasi felii sau cum adica o tai bucatele ?
Multumesc ! ! !
carina spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui buflea
Asta suna foarte bine ... auzi, dar painea o lasi felii sau cum adica o tai bucatele ? Multumesc ! ! ! |
Painea poti sa o lasi fie felii, fie sa tai feliile in patratele de 2-3 cm. Eu o rup de-a dreptul in bucati . Mai poti pune spanac, fiert si scurs, masline sau cam tot ce se poate pune pe o pizza. Si ca sa fie treaba buna, iti recomand sa o faci cu paine integrala.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/