Puiuti de Randunici 2008!! (306)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Olgutz, ma bucur ca ti-au placut pozele si te-au binedispus!
Roxana, Elara
Eu sunt un munte de nervi, un pachet am fost dimineata...
Cum e posibil sa nu iti fie recunoscuta o diploma chiar daca nu ai profesat meseria pt care ti-au eliberat acea diploma???????????
Eu dau acum examenul de aptitudini (expert contabil) si evident ca in urma promovarii examenului voi avea o diploma de expert.Corect, da?
Ei, eu fiind functionar public , in cadrul MEF, e un conflict de interese si nu pot practica profesia de expert contabil.Da, asta o stiam, pt ca nu pot sa ma autoverific (sunt consilier la Control-DGFP) ! Dar, daca nu sunt activa ca si expert contabil timp de 3 ani, mi se retrage diploma!!! O diploma si pana la urma calitatea de expert contabil e anulata!!!! De ce nu pot practica meseria asta atunci cand voi pleca din Finante? Nu, nu pot! Trebuie sa-mi dau demisia din Finante, iar apoi sa-mi "reactivez" diploma! O prostie mai mare nu cred ca e!!
Scuze pt off topic!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Felicitari Sovi!!
La multi ani Ana Miruna!! Bine ai venit puiut!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cami, ai latit pagina .

Remaliss, si eu cand am terminat facultatea am avut un atestat (cum ca pot fi profesor). Daca timp de 3 ani nu-mi exersam acest "drept", mi-l pierdeam. Probabil ca ei considera ca daca nu profesezi iti pierzi "abilitatile", care apoi trebuie re-atestate... sper sa nu fi inteles gresit ce ai scris tu...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Valentina-radiezi! Te felicit si te invidiez pentru curajul,hotararea de a-l face pe BB 2!
Mi-as dori..dar acum nu mai pot-nu mai am curaj,nu mai pot nici fizic,nici psihicPoate..vreodata..

Alina e superb trandafirasul tau roz si bucalat!

Vio esti talentata,sensibila,ai un simt al esteticului-deosebit,ma fascineaza fotografia,si-mi place muult ochiul tau Nu te lasa!!

Sanatate puiutilor bolnaviori,vacanta placuta ursu si nicol,pup miha si cami si ma retrag la cugetarile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

scriu si eu repejor ca sunt in mare criza de timp:
gecko, multumesc pentru detalii. renunt la ideea de a plati
astfel, caci mi se pare riscant sa dau datele contului.

referitor la mancat sau mai bine zis la lipsa apetitului.
va spun din proprie experienta ca este o problema delicata, care
se poate ameliora sau accentua in functie de personajele din poveste,
de modul nostru de reactie, de factorii care determina aceasta lipsa de pofta de mancare.
sunt n factori care duc la asta, insa niciodata nu este bine sa
insistam in ideea asta.
eu am incercat TOATE metodele existente cu alexutza, din pacate m-am
trezit cam tarziu, caci picea mea a trecut printr-o faza de anorexie
indusa de catre insistentele mele prostesti, la sfatul inteligentei mele de pediatre. stela, fara suparare, dar in cazul asta, multi pediatrii sunt pafaristi total!!!
am vorbit cu nutritionisti, cu psihologi si toti mi-au zis sa las copilul in pace, atata timp cat e sanatos si se dezvolta armonios
si nu are carente.
fiecare copil, ca de altfel fiecare om, are nevoie de un aport specific nutritiv. mi se pare total aberanta ideea unor pediatri
de a impune anumite cantitati de mancare, anumite grafice de crestere, caci fiecare copil trebuie evaluat individual, nu dupa grafice si tabele, care sunt facute dupa o medie.
teo mananca la ora actuala de 3 ori mai mult ca mine!
niciun copil(om) nu va manca bine, normal, sanatos sub presiune,
din contra, va dezvolta in timp o forma de anorexie, de care va
scapa cu greu. el va percepe mancatul ca pe o corvoada!
niciun copil care are o afectiune ("raceala" - de orice natura, stomacala, eruptie dentara, urinara, etc) nu va manca bine in perioada aia. ideal atunci e sa i se dea alimente usor de digerat,
de consistenta semilichida, sa le poata inghiti usor. cea mai importanta este hidratarea in perioada de boala. animalele nu mananca deloc! e o perioada de "post" in care organismul elimina
toxinele si microbii in special prin urina si transpiratie.
dati-le sucuri, supe, piureuri, compoturi, cu "gust" (la recomandarea unui medic bun, eu pun putina glucoza, care ofera si aport energetic si care si da gust dulce) sau sare putina, care pastreaza elecrolitii si apa in corp.
copii se satura repede, asa ca eu am apelat cu succes (Slava Domnului ca in sfarsit m-am prins care e problema!!!!) la varianta
de a o lasa pe alex sa ia mici pauze. dupa vreo 3 linguri ia o pauza de 2-3 minute. timp in care i se aseaza mancarea in stomac, elimina aerul inghitit, se "relaxeaza" cu alta activitate (se joaca de ex.), dar doar pe perioada pauzai. asa nu mai refuza sa manance pe motiv
ca ea vrea sa se joace.
mai am trucuri...ii pun papa in castronase cu desen pe fund si ii zic sa pape cat mai mult, ca sa gaseasca desenul. se plictisise intr-o perioada si ii lipeam abtibilduri noi si asa era tentata sa le caute.
nu trebuie sa bea apa in timpul mesei si inainte de masa cam cu 10-15 minute. ca sa nu i se faca sete la masa, mereu ii dau si o "sursa"
lichida sau semilichida. dimineata ceai,suc de fructe/rosii sau lapte, la pranz supa, seara lapte sau compot.
nu trebuie sa rontaie intre mese! am notat intr-o zi TOT ce a mancat alex intre mese si am ramas masca cate prostioare s-au strans!

atentie la cantitatea de mancare! portiile lor noua ni se par mici, insa ele sunt adaptate la nivelul lor. ideala este combinatia nutritiva, mai putin cantitatea. o masa corecta trebuie sa cuprinda TOATE elementele necesare: proteine, glucide, lipide, in cantitati echilibrate. dupa mesele bogate in proteine se instaleaza mai greu foamea, caci carnea, de exemplu, se digera mult mai greu.
meniul lor, nu trebuie sa contina zilnic carne! eu alternez: 1 zi carne, 1 zi branza, 1 zi ou.
in general, o portie suficienta de mancare este echivalentul a ce in cape in causul palmelor impreunate (ale copilului in cazul asta). logic, se adapteaza dupa copil, teo m-ar lua la bataie daca i-as da doar atat! se adapteaza si in functie de consumul caloric. un copil energic, va consuma mai mult, unul mai inactiv, mai putin.
mediul in care mananca trebuie sa fie calm, linistit, relaxat. la masa nu se fac acuze, nu se cearta copilul si nimeni din jur, nu se povestesc intamplari neplacute. asta influenteaza si sanatatea, nu numai pofta de mancare. o mamica agitata ca bebe nu papa, ii va transmite starea copilului.
nu e o problema sa apelati la trucuri, gen "vine avionul"...nu va manca asa si la 20 de ani
puneti accent pe alimentele preferate, atata timp cat sunt sanatoase.
nu insistati sa le dati un aliment care nu le place, caci adanciti repulsia. eu nici azi nu ma ating de buruieni fierte! sa nu vad spanac, stevie, urzici! bleahhhhhh! tin minte cu groaza cum ma punea
mama sa mananc chestia oribila cu aspect de ....
nu faceti comentarii fata de copii referitoare la alimentele care nu
va plac voua. alex nu mai vrea carne! de ce oare? i-am zis lui marcel sa-si tina parerile pt el sau sa le spuna cand nu sunt copiii
de fata.
aaaaa, anumite medicamente inhiba pofta de mancare! antibioticele, vigantolul (vit D), fierul. calciul si vit C o stimuleaza.
ar mai fi, dar tre sa fug.

am editat: mai bine nu ma bag in discutiile nimanui . e mai sanatos. parerea mea e ca ar fi bine sa va uitati pe geam, sa vedeti pasarelele, soarele, floricelele si sa zambiti, sa nu va mai inclestati in lupte virtuale

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Zoze, cum ma, nu ma razbuni curand? Sa faci tu o fata daca eu nu am reusit... (eu nu am citit unde vrei sa pleci/emigrezi).

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Alina parca asa e si la doctori - daca nu profesezi 5 ani ti se retrage dreptul de libera practica. Parca asa stiam, deci exisa practica asta in mai multe profesiuni. Si cu tata la fel a fost. Era profesor de matematica, dar o perioada luuunga de timp a lucrat in uzina inginer nu stiu de care, si preda la liceuri industriale. Apoi, dupa revolutie, s-a intors la matematica, dar a trebuit sa dea un examen pentru un nou atestat strict pentru a preda matematica (desi tot profesor fusese si inainte).

Cami exact asa ceva vroiam!

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Zoze, nu cadea in butoi, meeeeeeeey ! Nimic nu e de nerezolvat!!! Btw, la serviciul tau nu se poate schimba NIMIC pana nu te intorci tu acolo. Pliz pliz pliz nu pica in butoi!

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui mstela

Repede,repede,desi am biroul plin de treburi:
Elara,dura ai fost in sensul ca ai devenit brusc judecator printre noi fara sa ai acest drept;nu ai niciun drept sa o invinuiesti pe Naty CU CEVA in relatia cu Iulia,doar prin felul ei de exprimare scris,care poate fi interpretabil dupa cum vrea fiecare.Eu am inteles perfect tot ce a spus Naty,poate si fiindca o cunosc personal,si nik din ce ai spus tu nu a reflectat realitatea.
Si inca o data,nu are nicio legatura critica cu sensibilitatea.Pur si simplu nu se cade ca SI AICI sa ajungem sa criticam, doar asa,ca sa ne dam destepte,ca destul e lumea reala atat de ciudata si de rautati.Nu mi s-a parut rautate la tine,dar lipsa de respect pentru o mama-doamna ce chiar nu merita asa vorbe sau in felul acela spuse,fiindca eu nu consider ca a gresit sau greseste cu nik in relatia cu Iulia.Inca o data,multe dintre noi suntem mame pentru prima data,nu avem de unde sa stim cum trebuie sa crestem bine un copil,poate mai gresim,dar ne documentam,ascultam,invatam...fiindca nu am invatat in facultate despre cresterea copilului...imi pare rau,dar tu nu ai venit in intampinarea mesajului Nataliei cu un sfat,ci si cu acuze de care chiar nu avea nevoie...
Nu mai intru in detalii despre noi,pentru ca nu vad rostul,poate doar daca ne vei anunta ca esti si pediatru, fetele cunosc comportamentul ambitios al Teodorei,au sarit cu sfaturi bune adesea si le multumesc,dar acum chiar nu ma justific cu nimic fiindca nu am de ce....cred ca am exagerat exprimandu-ma prin "o fortez", nu e o forta fizica,sa stii ca incerc si am tot incercat diferite metode,dar asta nu inseamna ca totul trebuie sa mearga bine,depinde de la copil la copil..O zi buna.

mami de TEA (1.04.08)

1. Libertatea de exprimare e dreptul meu.
Poate ca opinia mi-am afirmat-o prea ironic pentru ca tu sa poti face abstractie de exprimare si sa retzii doar mesajul.
2. Argumentul tau e subiectiv. Daca tu consideri ca Naty nu a gresit cu nimic nu inseamna ca toate trebuie sa avem aceeasi parere, nu?

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si 27s cu Matei Catalin
Albumul printesei mele Vacantza de vara 2009 Maria - diverse nazbatii
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Arielmii!! Si noi tot pe metoda naturala mergem-nu mai scriu-ca ne regasesc total in mesajul tau!

Nicoleta..nu vreau neaparat fata..Daca chiar ar trebui sa-mi exprim o dorinta din suflet-as cere inca un baietel si-asta doar pentru Mihai. Mi-e si rusine-poate sunt eu defecta.Aud mereu mamicile prin parc cum viseaza ele cu ochii deschisi la batranete si la modul in care vor fi ajutate(sau nu) de copiii lor.Eu nu mi-l inchipui pe Mihai pe langa fundul meu,nu visez la ce liceu si facultate va merge.Nu construiesc case pe care sa i le las neaparat-mostenire.Eu vreau sa-l cresc cat mai frumos-sanatos si bine educat(acum..asta cu educatia..e in functie de ce intelege fiecare prin educatie),iar restul..cred ca o sa le las la alegerea lui.Il indrum,ii expun optiunile,riscurile-dp meu dv si mai departe..his choice. Aud mamicile de baieti mici,la fel ca ai nostri,cum spun ca-si doresc cu tot sufletul-o fetita-ca sunt mai blande si mai inimoase..Eu nu pot sa simt asta.Imi plac fetitele pentru ca-s gingase si fine,pt.ca-s dragute mici-cu rochite si fundite,dar ma gandesc cu groaza la momentul cand vor deveni femei,cand vor trebui sa nasca,mi-e teama ca-cu toata educatia mea,nu le voi putea apara de..de suferinta,plansul si durerea unei femei..Imi plac baieteii pentru ca sunt shturulbatici si jucausi,ghidusi si neastamparati,puternici si luptatori-dar ma gandesc cu groaza la noptile nedormite(ca sunt sigura ca vor veni) din pricina lor..Asa ca..pentru mine-fata,baiat-nu prea conteaza-sanatosi sa fie-si la minte si la trup,ca-n rest..

Olga nu pic eu in butoi asa usor Numai ca m-am saturat de mizeria in care traim,sunt revoltata si chitita sa schimb ceva. Ei..la munca..nici nu au ce sa faca-pt.ca atunci cand m-au mutat,m-au muatat legal,definitiv.Numai asa s-a putut atunci-pt.ca erau controale chipurile Proasta a crezut! Iti mai zic in privat si-altele-daca vrei-ca aici ma simt un pic..descoperita

Pupici!

Mergi la inceput