vitamina d3
ma poate lamuri si pe mine cineva? vitamina d3 este valabila doar 2 saptamani de la data cand desfaci sticluta?!
Raspunsuri
puisorul spune:
Daca este vorba despre Vigantol asa stiu si eu ca e valabil doar o luna dupa ce e desfacut. In plus pe ambalaj scrie ca trebuie tinut la intuneric.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
Happiness_4_us spune:
Ptr ca am desfacut si eu ieri un flacon de Vigantol oil, ii dau supliment de Ca lui Andrei si D3 ca sa fixeze, am cautat si citit si rascitit si nu este mentionat nicaieri ca trebuie folosit doar 1 luna, ptr ca asa stiam si eu.
In schimb, pe flaconul de vitamina C picaturi, scrie clar ca se foloseste doar o luna de la data deschiderii.
Daca ar fi fost asa si Vigantolul nu ar fi trebuit sa fie scris in prospect?
Mereu am dilema asta cand vine vb de Vigantol, mai ales ca aici nu gasesc si aduc din Ro.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
kammer05 spune:
vigantolul sau vit D3 se foloseste 21 de zile de la deschiderea sticlutei ( asa spun multi medici pediatri)caci dupa aceste zile se oxideaza si cu alte cuvinte ii dai degeaba. Sanatate!
andru_mami spune:
da ,naspa cu vigantolul asta,am aflat ca e valabil doar 2 sapt de la deschidere f tarziu,si aa nu ii dateam decat 1 picatura ca i se inchidea fontanela la 3 luni,apoi mi-a zis un pediatru sa nu ii mai dau deloc,pe urma ca sa ii dau iar doar 1 picatura in special in lunile de iarna pana la 4 ani.
POZE
mychydutza spune:
am aflat despre treaba asta cu valabilitatea de o luna de la deschiderea flaconului de pe DC. pe prospect nu scrie nicaieri. am intrebat pediatra si mi-a zis ca ea nu stie sigur dar ca ma sfatueiste ca mai mult de o luna , o luna jumate sa nu-i dau! eu dupa ce i s-a inchis fontanela nu i-am mai dat, nici macar iarna!
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
aris26 spune:
in prospectul de vitamina d de la bio farm este mentionat clar sa nu se foloseasca mai mult de 20 de zile de la prima deschidere. in prospectul de la vigantol nu scrie nimic. recomandarea pediatrei mele a fost sa schim sticla la maxim 4 saptamani cu urmatoarea explicatie: vit d3 se activeaza la contactul cu lumina/razele ultraviolete. prin deschiderea repetata a sticlutei solutia intra in contact cu lumina si produce in sticla ceea ce ar trebui sa faca in corpul copilului. eu cred ca nici nu ar trebui sa ne gandim si sa inlocuim sticla la 20 de zile fara discutie. costa 5 lei la liber si este gratuita la medicul de familie. macar sa o schimban noi degeaba decat sa ne trezim cu rahitism.