Foarte nervos ...la 4 ani
Raspunsuri - Pagina 8
michelle-usa spune:
nu am citit tot ce s-a discutat pe aici...
imi amintesc ca pe la virsta de 4-6 ani cand mai facea crize de astea...rar, dar se mai intimplau, noi am tot la time-out am apelat si a mers.
daca se punea pe plans incontrolabil si nu puteam sa stau de vorba cu el sa ii explic, il trimiteam in camera lui, sa se calmeze si cand e gata si nu mai plange sa iasa afara sa discutam.
desigur ca acolo plansul era gata intr-un minut.
eu sunt calma de felul meu si nu am strigat la el ori sa-l bat, la noi in familie nu se tipa asa ca a inteles ca nu are succes. i-am spus ca eu nu-l inteleg cand tipa.
acum are aproape 8 ani, mai plinge din nimicuri,frustrat fiind de copii ca nu sunt drepti si incearca sa-l pacaleasca sau cand vrea ceva si nu primeste... chestii de astea. ii explicam mereu ca nu e motiv de plans si trebuie sa invete sa se stapaneasca.
si la scoala in clasa 1 se practica time-out. doamna avea o masuta si cu scaunel langa ea pentru cei in time-out.
michelle
betiana spune:
Nervi la un copil de 4 ani ? Asa ceva nu exista. Poate sa fie frustrare, anxietate... orice altceva. Un copil cu un regim de viata sanatos ( ma refer la raportul somn/ veghe si o dieta OK ) trebuie sa fie un copil echilibrat emotional.Problema nu este a nervilor la copil, ci a stilurilor de educatie. Cand copilul observa slabiciunile parintilor sau bunicilor profita de ele si devine ( cum spune celebrul dresor Cezar ) " liderul haitei ". De aceea, parintii si bunicii ar trebui sa participe la cursuri parentale, sa inteleaga ca ei asigura siguranta afectiva a copilului si viitorul acestuia, ca primii ani sunt esentiali in dezvoltarea psihica armonioasa. Iar in privinta copilului neadaptat la gradinita este o problema de relatie de atasament pe care a dezvoltat-o fata de parinti si bunici. Nu am citit decat prima pagina si ultima a temei si recunosc ca am gasit lucruri pertinent spuse de multe mamici.
michelle-usa spune:
nu observasem ca era un subiect vechi .
oare ce mai face baietelul lui cris-cris?
michelle
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui betiana Nervi la un copil de 4 ani ? Asa ceva nu exista. Poate sa fie frustrare, anxietate... orice altceva. Un copil cu un regim de viata sanatos ( ma refer la raportul somn/ veghe si o dieta OK ) trebuie sa fie un copil echilibrat emotional.Problema nu este a nervilor la copil, ci a stilurilor de educatie. Cand copilul observa slabiciunile parintilor sau bunicilor profita de ele si devine ( cum spune celebrul dresor Cezar ) " liderul haitei ". De aceea, parintii si bunicii ar trebui sa participe la cursuri parentale, sa inteleaga ca ei asigura siguranta afectiva a copilului si viitorul acestuia, ca primii ani sunt esentiali in dezvoltarea psihica armonioasa. Iar in privinta copilului neadaptat la gradinita este o problema de relatie de atasament pe care a dezvoltat-o fata de parinti si bunici. Nu am citit decat prima pagina si ultima a temei si recunosc ca am gasit lucruri pertinent spuse de multe mamici. betiana |
LOL. Mai mult nu am ce sa spun.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!