Foarte nervos ...la 4 ani
Raspunsuri - Pagina 7
freedelia spune:
Absolut, si eu aveam in clasa vreo cativa copii (toti baieti, dar nu e neaparat sa fie baieti) care nu prea aveau treaba cu mine. Noi aveam in fiecare saptamana 6 ajutoare de invataroare, care stergeau tabla, duceau caietele la teacher's office si le luau dupa ce erau corectate, etc. Ei, cand trageam la sorti pozitiile astea era bataie ce incantati si nerabdatori erau. Dar astia cativa oftau daca trageam numele lor...
Scuze de off topic!
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
kristelb76 spune:
Revin la tema, caci tot n-am rezolvat problema
Avusesem o saptamana absolut linistita, in care ne-am inteles de minune. Cand e asa de aproape de mine, si urletele si protestele sunt cvasi-inexistente.
Apoi a inceput gradinita. L-am inteles ca e greu pentru el si ca, odata ajuns acasa, trebuie sa-si descarce cumva nervisorii. Impotriviri la orice, agresat surioara, ba chiar bunicii si pe noi, cereri neverosimile... Toate insotite de urlete, dat din picioare si iar urlete. Vineri era deja mai bine, parea ca socul adaptari trecuse. In w/e chiar se cerea la gradinita. Dar de luni iar a inceput circul. Si suntem deja in a doua saptamana, iar noi am ajuns la capatul rabdarii. Nici nu mai stiu cum sa-l abordez. Deja a devenit un ritual urlatul asta. Urlete la trezire ca nu vrea la gradi, urlete pana ne imbracam si ne spalam, urlete pana iese din casa... Apoi, pe masina, ii trec toate. La amiaza il iau de la gradi, e vesel si imi povesteste fericit ce-a mai facut acolo. De-abia asteapta sa mearga si maine, cand va spune si el poezia (azi n-a vrut), ca sa primeasca bulina rosie. Apoi ajungem acasa si incepe circul obisnuit.
De asta spun ca e ca un ritual pentru el urlatul asta. Azi i-am dat ignore total inloc sa-l tot consolez. Si a ajuns pana in clasa cu urlete, de-abia l-am lasat. Sa aflam la praz cum a fost. Si daca am reusit sa sparg cercul .
La gradinita, in primele zile a fost cam agresiv cu copiii, a incercat sa zmulga o jucarie din manuta unei fetite, am inteles. A primit time-out rapid, a fost pus sa sada pe scaunel. L-a socat tare faptul ca l-a luat educatoarea de la joaca, ne-a tot povestit episodul.
Dar acasa nu am reusit niciodata sa-l facem sa stea departe de locul faptei. Da din picioare, se trage... Scosul afara in camera iarasi nu e o solutie, e in stare sa rupa clanta la cat e de nervos . Nu sunt eu foarte convinsa de metoda cu time-out-ul, dar si daca as fi, tot n-am putea-o aplica.
Chiar nu mai stiu ce sa fac
ingridnen spune:
hehe, kristelb, tare imi suna cunoscut ce spui tu cu time-out... nici la noi nu a functionat, se zbatea, urla, lovea usa cu mainile si picioarele (care usa avea si geam). Recunosc ca mi-a mai "scapat mana" de cateva ori, ma aducea in pragul disperarii.
Cu timpul se linistesc... si incep fazele de negociere si de pisalogeala pana obtin ce vor
Ingrid si Cristi 6 ani si 6 luni
anyvovcu spune:
dragele mele vad ca aveti cele mai bune sfaturi va intreb si eu caci eu mai mult am citit si am furat de la voi .alex al meu de 3 ani cred ca ne stiti de la umanitare este foarte nervos cand nui dai ceva dar mai merga treaba cu pedeapsa inca dar va intreb cum sa mai fac sa fie mai independent adica asa este dar cum sa spun e sperios si nu prea comunica cu alti copii arunca lucrurile si am fost si la medic dar a spus ca e .....rasfatat si ca va trece ,,,,,,,,,,dar cand.
multumesc din inima
mamica de galusca alexandru gabriel
http://family.webshots.com/album/579645108kLLnRG
Doloress spune:
Ma scuzati, am citit putin subiectul la inceput si nu m-am putut abtine, deci time-out-ul asta functioneaza in functie de varsta copilului, deci 4 minute pentru 4 ani, 5 minute pentru 5 ani, deci eu am dreptul la 32 de minute, acusi ajung la 33 de minute, yupi! Ca recunosc ca mai am si eu accese de furie si de nervi, de ce adica n-as avea si eu dreptul la un time-out?
Sincer, mi se pare o mare prostie chestia asta cu minutele. Nu stiu daca asa invata mai bine sa-si managerieze furia. Sau ma rog, probabil ca depinde de copil, la noi nu prea functioneaza asa ceva.
EDIT- Taica-meu (care tranteste si izbeste si la 60 de anisori ai lui) e cel mai castigat, el are dreptul la o ora intreaga de time-out.
maria_alexia spune:
hihi, de-abia dupa vreo 5 pagini citite am observat: subiectul a fost inceput prin 2009! citeam si nu pricepeam. ce-au mai evoluat discutiile, cunostintele si argumentele intre timp...
on topic: Doloress, intre timp s-a stabilit: "time-out" is out
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia hihi, de-abia dupa vreo 5 pagini citite am observat: subiectul a fost inceput prin 2009! citeam si nu pricepeam. ce-au mai evoluat discutiile, cunostintele si argumentele intre timp... on topic: Doloress, intre timp s-a stabilit: "time-out" is out |
Adica?
Simonna
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui Doloress Ma scuzati, am citit putin subiectul la inceput si nu m-am putut abtine, deci time-out-ul asta functioneaza in functie de varsta copilului, deci 4 minute pentru 4 ani, 5 minute pentru 5 ani, deci eu am dreptul la 32 de minute, acusi ajung la 33 de minute, yupi! Ca recunosc ca mai am si eu accese de furie si de nervi, de ce adica n-as avea si eu dreptul la un time-out? Sincer, mi se pare o mare prostie chestia asta cu minutele. Nu stiu daca asa invata mai bine sa-si managerieze furia. Sau ma rog, probabil ca depinde de copil, la noi nu prea functioneaza asa ceva. EDIT- Taica-meu (care tranteste si izbeste si la 60 de anisori ai lui) e cel mai castigat, el are dreptul la o ora intreaga de time-out. Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011) Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Pfoai, acum am observat ca am apasat din greseala pe "dezaprob"
Rectificare: APROB!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
anca_a spune:
citat din mesajul lui maria_alexia hihi, de-abia dupa vreo 5 pagini citite am observat: subiectul a fost inceput prin 2009! citeam si nu pricepeam. ce-au mai evoluat discutiile, cunostintele si argumentele intre timp... |
Discutiile au evoluat in mare parte datorita postarilor incomode ale unor persoane controversate care nu voiau sa auda de compromisuri atunci cand in joc erau drepturile copiilor.
Denizel era una dintre ele...
rrox3 spune:
citat din mesajul lui anyvovcu dragele mele vad ca aveti cele mai bune sfaturi va intreb si eu caci eu mai mult am citit si am furat de la voi .alex al meu de 3 ani cred ca ne stiti de la umanitare este foarte nervos cand nui dai ceva dar mai merga treaba cu pedeapsa inca dar va intreb cum sa mai fac sa fie mai independent adica asa este dar cum sa spun e sperios si nu prea comunica cu alti copii arunca lucrurile si am fost si la medic dar a spus ca e .....rasfatat si ca va trece ,,,,,,,,,,dar cand. multumesc din inima mamica de galusca alexandru gabriel http://family.webshots.com/album/579645108kLLnRG |
Spune-ne ceva mai multe despre Alex si o sa incercam sa venim cu idei.
In ce fel nu e Alex independent? Da-ne exemple de situatii. Ce face sau nu face el si ce consideri tu ca ar fi bine sa faca?