Este obezitatea copilului vina parintilor?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Nu cu laptele nu se face la fel, doar cu guma de mestecat si cu prezervativele!

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Mai usurel ce??? Ok, am inteles, este o strategie de marketing pe care nu o stiam, produci un lucru acum si spui ca ca e facut la anul, il lansezi cu tam-tam si toata lumea e entuziasmata... Sper sa nu procedeze si cu laptele la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Mai usurel ce??? Ok, am inteles, este o strategie de marketing pe care nu o stiam, produci un lucru acum si spui ca ca e facut la anul, il lansezi cu tam-tam si toata lumea e entuziasmata... Sper sa nu procedeze si cu laptele la fel!

Ai atacat ceea ce tie ti s-a parut o greseala, ti s-a explicat frumos si minutele sint tot undeva in zona soldului. Mai usurel cu atitudinea...care este remarcabil de belicoasa. In rest, numai bine, weekend minunat!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Weekend frumos si tie. In ceea ce priveste atitudinea mea belicoasa eu nici pe a ta nu o vad prea prietenoasa, mai un pic si ma pui la colt ca nu rid cind ride corul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Continuind off topicul, Natasa, sincer, atitudinea ta nu face cinste unui cadru didactic (asta presupun ca esti) si asta iti spun ca fost cadru didactic (18 ani) si cu toate gradele luate...Daca tu asta ai retinut din cele doua fraze scrise de mine, brrr, n-as vrea sa fiu pe langa tine cand sunt lucruri mai serioase de combatut...

on topic: ok, parintii sunt de vina, sustineti voi total, 99,99 %. Cum educam parintii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Chiar sunt parintii de vina? Toti parintii care au copii dolofani?
Sa-i impuscam atunci pe parintii inconstienti, care nu's "ce mincare pun in minuta unor copilasi nevinovati!", cum spunea Allure!
Btw, Andrada, ca bine zici !

Eu m-am dat cu capul de pereti pana a facut fiul meu 12 ani, pt ca era prea grasut. Nu-i dadeam eu junk-food, dar cum eram la servici o buna parte din zi si in perioada asta era supravegheat de parintii mei, normal ca mai scapa la dulciuri si chips-uri. Am incercat sa vorbesc cu parintii, cu el, sa explic, sa argumentez... Rezultatul? A inceput sa se ascunda de mine si tatal lui si sa manance pe ascuns. Asa ca pana la urma l-am lasat in pace. Dupa 12 ani a inceput sa se inalte brusc si sa consume rezervele de grasime iar acum e slab ca un tar. Peste 6 zile face 17 ani si eu ii multumesc lui D-zeu ca a avut rezerve din care sa consume corpul lui in dezvoltare si nu a avut nici o problema din cauza cresterii bruste in inaltime (l-a depasit si pe tatal lui). Si stiti ce e ciudat? Ca mai mananca si acum chips-uri si dulciuri si cartofi prajiti. Numai ca de cand nu mai are restrictii, mananca destul de rar.

La urma urmei, unii chiar nu pot sa slabeasca, oricat vor. E pur si simplu o problema de constitutie si metabolism. Am o verisoara care a suferit cumplit din pricina asta inca din copilarie( cu atat mai mult cu cat toti cei din anturajul ei spuneau ca e o grasa). Care a tinut o gramada de cure, a facut si inot si aerobic si alerga in fiecare dimineata si care nu putea sa scada sub 80 de kg. Si nu putea intelege cum eu pot manca de toate, fara sa ma ingras. Si jur ca ea facea mai multa miscare intr-o luna de cat faceam eu intr-un an si manca mai putin intr-un an decat mancam eu intr-o luna.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata

Sa-i impuscam atunci pe parintii inconstienti, care nu's "ce mincare pun in minuta unor copilasi nevinovati!", cum spunea Allure!

mai femeie...nu mai interpretati spusele mele in fel si chip!
eu nu sustin ca toti parintii care au copii grasuti ii indoapa cu junkuri...sint fel si fel de situatii!
am spus clar: "parintii care pun in mina copiilor mizerii si ii invata cu narav"...nu inteleg de ce te simti vizata?

eu m-am gindit la un caz pe care l-am vazut cu ochii mei. eram intr-un autobuz si o femeie cu un copil de vreo 2-3 ani in carucior, copilul incepe sa plinga de iti sfisia inima (am zis eu ca de foame ca era ora prinzului) iar ma-sa ce crezi ca face? scoate o punga de un leu PLINA cu ciocolatele de toate neamurile si i-o pune in brate copilului iar acesta incepe sa manince cu 10 miini...pina m-am dat jos in statie, copilul mincase pret de 2000 calorii in zahar chior.

Pai asa?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

A manca sanatos nu e egal cu a nu te ingrasa. Cu mancare sanatoasa te ingrasi daca nu se controleaza portiile. Parintii sunt cei pot controla ambele fatete ale problemei: calitatea si cantitatea mancarii.
Daca un copil e slabut nu inseamna ca el mananca sanatos la fel cum daca un copil e grasut/ obez nu inseamna ca mananca nesanatos. Nu doar la nivelul asta, de calitate a mancarii trebuie sa fie atenti parintii ci si la cantitate.
Si apropos, eu pe la 5 ani i-am explicat fiica-mii ce e aia piramida alimentara, care sunt cele 3 categorii alimentare care o formeaza, ce ne ofera fiecare, care sunt alimentele bune din fiecare grupa si in ce cantitate trebuie sa le mancam ca sa ii oferim corpului nostru energie suficienta pentru o zi. Ideea e ca nu trebuie sa ne subestimam copii ci mai degraba sa ne informam cat mai bine si mai corect pentru a le putea oferi noi, si nu societatea de consum o educatie sanatoasa si corecta legata de nutritie in general.
PS: si cred ca pentru copiii nostri ar fi mai util sa discutam ce inseamna educatia alimentara si nu din ce an e masina X sau cat de inconstienti sunt Y sau Z.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu zic ca parintii sint de vina.Mai ales ca traiesc pe un continent obez si intr-o societate lenesa- exemplu-am facut chicken fingers de casa fiu-meu a mincat si zicea ca e bun,vecinul a zis ca nu-i place.De ce?Pentru ca ma-sa ii cumpara din alea de la McDonalds sau din cutie care evident au alt gust.
Si eu am invatat odrasla de 4 ani ca de la pui si peste te faci destept,iar de la vegetale si fructe faci caca bun.Si cind vecinul nu vrea sa manince rosii sau peste se apuca fiu-meu si ii tine discursuri despre alimentatie.
O replica pe care am auzit-o de curind si care m-a distrus nervos-copila de circa 3 ani a baut apa iar ma-sa i-a spus gata termina cu apa ca am suc sa-ti dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Din pacate chestia asta cu ´´a manca sanatos´´ in Ro este vazuta asa..ca si cum cineva te indeamna sa mananci doar salata si iarba cruda.

Mancatul sanatos este sinonim pentru multi cu ´´dieta´´.

Daca lasam la o parte problemele de sanatate, DA, parintii se fac vinovati de supraponderabilitatea copiilor.
Nu poti cere unei familii pentru care carnea de porc, slana, prajiturile cu 3 kg de zahar si cartoful, prea maritul cartof sunt alimente de baza saptamanale, sa se apuce sa dea copilului piept de pui la gratar, salata, musli, legume sote etc.

Am vazut copii care la 6 ani mananca mai mult decat mine.Explicatia parintilor? ´´pai daca copilul cere, ce sa fac, sa-l infometez?´´

Chiar daca unii sustin ca obezitatea este genetica, nu inseamna ca suntem condamnati de la nastere si in ciuda alimentatiei sanatoase noi vom fi niste baloane. Mediul si stilul de viata au o mare influenta asupra noastra. Trebuie sa avem grija ce si cat mancam si sa nu uitam de MISCARE.(care apropos, printre generatia copiilor nostri lipseste cu desavarsire)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Btw, Andrada, ca bine zici !

Eu m-am dat cu capul de pereti pana a facut fiul meu 12 ani, pt ca era prea grasut. Nu-i dadeam eu junk-food, dar cum eram la servici o buna parte din zi si in perioada asta era supravegheat de parintii mei, normal ca mai scapa la dulciuri si chips-uri. Am incercat sa vorbesc cu parintii, cu el, sa explic, sa argumentez... Rezultatul? A inceput sa se ascunda de mine si tatal lui si sa manance pe ascuns. Asa ca pana la urma l-am lasat in pace.

Andata, din mesajul tau reiese ca nu numai parintii sint vinovati dar si bunicii. Cu alte cuvinte, toti ADULTII care ajung sa ne hraneasca copii. Deci Allure are perfecta dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

carina si LadyJ, good point! da, cantitatea e super importanta, idem miscarea. si mai e o prejudecata des intalnita - mancarea sanatoasa e scumpa, nu ne permitem asa ceva. vecina mea are ca ideal alimentar standardul financiar care sa-i permita sa ofere o happy meal copiiilor ei zilnic. si ma tot baraie la cap ca eu "imi permit" mancare organica si sanatoasa. ei bine, m-am enervat odata si i-am facut lista cu ce cumpar eu saptamanal si cat costa, comparativ cu ea care merge o data la doua zile la McD si cheltuie in medie $25 pentru o masa pentru 4 adulti. eu cheltui intre $60-70 pentru 7-10 zile legume si fructe, peste, shrimps, piept de curcan sau pui, cereale musli si ce mai mancam noi "sanatos". da, cumpar majoritatea organic, dar diferenta de pret chiar e nesemnificativa daca folosesti cupoane sau cumperi cand sunt sales (miercurea, de pilda). deci asta cu preturile e o scuza apa de ploaie.

si mai sunt si semipreparatele in mare voga. inteleg ca astea sunt gata la microunde in vreo 10 minute. pai tot atata imi ia si mie sa fac o salata si sa arunc niste shrimps sau un ou fiert in ea si la revedere - meniu complet si sanatos.

Mergi la inceput