Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 18
Aqai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui missdarcey Oare este etic sa transformam copiii in sniffer dog ,sa punem in fata lor de toate si ei sa aleaga ce vrem noi. |
?
nu inteleg
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
eumada spune:
Aqai poate nu am fost explicita destul...e vorba de un copil de trei ani caruia maica-sa i-a dat betisoare de morcov sa rontaie.Umorul tau,imi pare rau s-o spun nu e de persoana superioara cum te dai ci de.....www.youtube.com/watch?v=rBRSYJxzIOk" target="_blank">baba.....cel putin strigatul pe toate drumurile ca parerile tale sunt litera de lege......pe mine nu ma conving.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
DarkBendis spune:
Pai si smantana aia (sau echivalentul de produse care aduc grasimile necesare organismului) isi are locul in frigider. Ca alimentatia sanatoasa include si lipide. Toata treaba e... cat, de cate ori pe zi/saptamana, de ce calitate... in general e vorba de moderatie in general si obiceiuri alimentare pe care le urmeaza intreaga familie.
In UK au fost destule de multe cazuri de copii ai caror parinti mancau doar grilled, steamed, legume, fructe, lactate degresata, carne putina si slaba etc...iar copiii au fost gasiti la analize cu deficiente serioase si cu probleme de sanatate si de dezvoltare, deoarece dieta lor are nevoie si de lipidele din unt, si de lapte nedegresat si branza full-fat (desi mama poate bea doar din cel degresat si branza fara grasimi). Deci nu e bine de cazut nici in extrema cealalta...
Edit: asta nu inseamna ca e de recomandat dat copilului zilnic paine cu unt si smantana la fiecare mic dejun si cina, dat la pranz tocanita si gogosi la desert etc in sensul ca are nevoie de grasimi.
Moderatie, mancare variata si echilibrata, 3 mese si eventual 2 gustari, portii potrivite pentru nevoile copilului, ingrediente pe cat posibil sanatoase, o relatie buna cu mancarea cladita de la varste mici... cam asta ar trebui urmarit. Parerea mea
OK... ultim edit, sper: si un pic de mai putina incrancenare, in sensul ca daca plecat de acasa la o petrecere copilul mananca ceva "nepermis", sau in vacanta gustam "si din aia si din aia" (lucruri pe care acasa nu le-am manca, dar aici nu suntem acasa...ne descurcam cum putem) nu e sfarsitul lumii, si obiceiurile bune pot fi continuate si asa.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Aqai spune:
ups, ce rau m-ai pus la punct.....
Btw: daca eram baba, oare stiam si sa citesc in globul de cristal ca vecinul tau e un copil de 3 ani? Ma intreb. Sau aerele mele de superioritate mi-au scazut capacitatea de deductie logica de mi-a scapat evidenta varsta a vecinului?
oricum, legatura incidentului - trist si nedorit de altfel - cu alimentatia sanatoasa nu o vad.
Stiti ca un vecin de al meu a ajuns la spital cu gatul blocat de o bucata de morcov?
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Pai si smantana aia (sau echivalentul de produse care aduc grasimile necesare organismului) isi are locul in frigider. Ca alimentatia sanatoasa include si lipide. Toata treaba e... cat, de cate ori pe zi/saptamana, de ce calitate... in general e vorba de moderatie in general si obiceiuri alimentare pe care le urmeaza intreaga familie. In UK au fost destule de multe cazuri de copii ai caror parinti mancau doar grilled, steamed, legume, fructe, lactate degresata, carne putina si slaba etc...iar copiii au fost gasiti la analize cu deficiente serioase si cu probleme de sanatate si de dezvoltare, deoarece dieta lor are nevoie si de lipidele din unt, si de lapte nedegresat si branza full-fat (desi mama poate bea doar din cel degresat si branza fara grasimi). Deci nu e bine de cazut nici in extrema cealalta... Edit: asta nu inseamna ca e de recomandat dat copilului zilnic paine cu unt si smantana la fiecare mic dejun si cina, dat la pranz tocanita si gogosi la desert etc in sensul ca are nevoie de grasimi. Moderatie, mancare variata si echilibrata, 3 mese si eventual 2 gustari, portii potrivite pentru nevoile copilului, ingrediente pe cat posibil sanatoase, o relatie buna cu mancarea cladita de la varste mici... cam asta ar trebui urmarit. Parerea mea OK... ultim edit, sper: si un pic de mai putina incrancenare, in sensul ca daca plecat de acasa la o petrecere copilul mananca ceva "nepermis", sau in vacanta gustam "si din aia si din aia" (lucruri pe care acasa nu le-am manca, dar aici nu suntem acasa...ne descurcam cum putem) nu e sfarsitul lumii, si obiceiurile bune pot fi continuate si asa. Dark Bendis & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Discutam de un baietel care are "19 kg la 2 ani" citand ce zice mama. Eu nu cred ca de lipide are nevoie. Si n-are nevoie nici de dulceata sau covrigi sau dulciuri. Si are nevoie mama sa capete curaj sa zica nu "binevoitorilor".
Tot la doi ani bb ar trebuie sa fie alaptat sau pe lapte formula nu pe lapte "whole". Pe vremea mea beam lapte partial degresat ca buni batea laptele la putinei intai sa scoata untul.
Altfel fireste ca-s de acord sa mananci smantana in mod normal. Branzica cu mamaligutza e printre felurile favorite chiar, dar cred ca moderatia se aplica ca sa nu ajungi la probleme de greutate. Dupa ce ai ajuns as schimba continutul frigiderului astfel incat sa nu pui paie pe foc.
No, sanatosi sa fim
ela_04 spune:
Ela trist cu ceapa ..uff, dar in frigiderul tau nu au ce cauta iaurt cu fructe, nici smantana, nici gem, nici sunca, nici salam nici o branza grasa,... |
AB_AC frigiderul cu pricina nu imi apartine
iaurt cu fructe nici daca as vrea nu as tine pt ca eu am o alergie f serioasa la astfel de iaurt. Asa ca mi-a fost prea teama sa-i dau copilului.
Exista la mine in frigider iaurt simplul Napolact.
Branza ...de vreo 3 feluri. branza proaspata de vaci, branza de la tara, si cascaval de la sibieni pe care il mananc doar eu. Copilul nu stie ce e ala iar sotul nu mananca decat branza.
smantana ...doar pt frisca si cred ca e cam veche...trebuie sa-i verific data, nu am umblat la ea.
mai am friptura la cuptor cu cartofi natur dar nu a mancat nimeni ca sotul a vrut ficatei cu mujdei si mamaliguta asa ca a ramas pt maine.
Ciorba de perisoare. Maine fac de vita ca am eu pofta.
Gem am dar nu mananca nimeni ca am incercat sa-i dau copilului dar lingea doar gemul si imi dadea felia de paine inapoi ...asa ca am renuntat imediat.
sunca...o felie de la tara ... da` o tin in congelator si tai cate un pic cat sa ung gratarul.
salam am ca mananca sotul dimineata. si nu am reusit sa-l fac sa renunte la el desi lucram la asta.
Avem mustar, ardei iuti, gogosari in otet...tot ce are toata lumea pt Dumnezeu!
oua de la tara, unt si lapte tot Napolact exista in permanenta pt ca mananc eu.
La fel mere, banane, portocale, morcovi, sfecla rosie si castraveti ca din ele fac salata mea preferata in ultimul timp.
Mai exista o cutie de porumb fiert ca am facut ieri un fel de salata de peste cu porumb fiert si sare pe care aproape ca ne bateam - eu si baiatul.
La congelator...avem ce are toata lumea... de la fructe de padure la rosii intregi congelate zarzavat pt ciorba si tot ce se mai face la noi de obicei.
Avem congelator separat si ar trebui sa fac o intreaga lista sa trec tot ce e pe acolo.
ela_04 spune:
Lapte bea formula...iar eu nu sunt vreo obsedata de kg...
dar nici nu vreau sa ajunga copilul la 6 ani si sa-l bag la regim ca are 60 de kg. la viitor ma tot gandesc!
cand a venit soacra-mea de Paste si a vazut ce mananca s-a inchinat... cum de mananca spanac fiert cu un pic de usturoi si peste sau ou...ca ea nu a reusit sa-l faca niciodata de sotul meu sa manance spanac sau stevie sau alte verdeturi.
ei bine e pt ca altceva copilul nu stie. el asta mananca ca fiind o mancare ce mananca toata lumea.
eu mananc la fel si imi place. sotul nu serveste bineinteles nici acum.
DarkBendis spune:
Da, asa e, e vorba de nevoile copilului Desi pentru dezvoltarea lui inclusiv copilul cu exces ponderal are nevoie de grasimi (de calitate, repet)... dar mai putine decat copilul cu greutate normala sau cel "skinny".
In UK se recomanda ca intre 1 si 2 ani copilului i se poate da lapte de vaca full fat - nu e obligatoriu, in practica unii parinti prefera formula. Eu l-am alaptat pe al meu pana la 2 ani, al meu refuzand orice tip de formula (cu exceptia nu mai stiu carui tip de cereale cu formula, dar astea erau deja de la 12 months+), dar de la un an si ceva a inceput sa primeasca si lapte de vaca, adica budinca cu lapte, egg custard, mamaliguta cu lapte etc nu le gateam cu lapte de-al meu.
Cam asta e linia oficiala NHS in legatura cu alimentarea copilului mic cu probleme de greutate "in minus": http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/Underweightyoungchild.aspx
si pentru alimentatia copilului cu probleme de greutate excedentara: http://www.nhs.uk/livewell/childhealth1-5/pages/overweight2to5.aspx
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ela_04 spune:
citat din mesajul lui AB_AC Upssss Sorry |
nu este nimic. eu oricum am retinut mesajul tau. caut soluti la problema mea asa ca nu prea am timp sa ma simt sifonata.
eu inca pot sa-i controlez alimentatia...dar ma gandesc la viitor...
cand va fi la scoala si tentatiile vor fi multe...apoi adolescent si va manca noptiile in sesiune sau examene...sau si mai tarziu cand va merge cu baietii in club si va bea pana dimineata...
ca indiferent cat de exemplul suntem noi parintii stim f bine ca o data cel putin fiecare tanar tot trece prin anumite faze de gen...
cum reusesti sa-l inveti sa evite tentatiile? are cineva o reteta?
si ma gandesc ca maine nu e poimaine si vine si bb 2. culmea ar fi ca pe asta sa-l alerg cu lingurita! cred ca o iau razna definitiv.