Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 12
eumada spune:
Am vazut o postare foarte urata la inceput.Nici vorba de compasiune doar batjocura....referitor la fetita fara program...urat foarte urat(mie mi s-au scos ochii pentru mult mai putin)...never mind....
De la inceput s-a mers pe sac sac tu esti rea ca are copchilul tau cu 2 kile mai mult ca media.Mai oameni buni,una e cat trage la cantar alta e ce fel de conformatie are.....osatura,greutatea oaselor,procentul de muschi....nu se fac asa aprecierile si oricine stie ce greu e sa faci ceva corect si ce usor e sa pui etichete.
Eva are 2 ani si 9 luni,102 cm inaltime 15.5 kg.Nu mananca paine,nu mananca cartofi,orez nimic fainos,poate doar cioco ...mananca foarte eco,carnea din comert vanata si plina de hormoni nu o suporta,vomita daca oul e altfel decat cel de tara,luat de ea personal din cuibar(pun cateva oua intr-un cos din balcon si-i zic ca a ouat gaina si a fugit inapoi la tara.),branza ii face mami a mea din lapte natural.....si totusi e destula..analizele-s perfecte...miscare facem cate 5 ore pe zi,din care 2 cu bicicleta..da,da,pedaleaza singura 2 ore pe zi cu bicicleta nrmala.Si totusi e mai mare cu mult decat cei de 4 ani...zici ca e dubla fata de ei...si e normala,sanatoasa si desteapta..nu mai condamnati,nu stie nimeni ce e in realitate...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Fleurdelise spune:
Eumada, te inteleg...
Vorbesc acum din perspectiva copilului ce am fost. Pana prin gimnaziu am fost un copil solid, mai inalta si mai voinica decat aproape toti colegii de clasa. Din cate imi amintesc insa, in casa noastra, atat la parinti cat si la bunici (am fost crescuta de bunici pana la 5-6 ani), se manca sanatos. Dimineata, la bunica, vara mancam cu pofta salata de rosii, iarna lapte cu cacao cu o lingurita de zahar si o tartina cu gem de casa sau un ou fiert. Mezeluri foarte putine, ciorbe multe si multe legume. Si acum sunt innebunita dupa legume, numai asta as manca. Carne cu masura (erau si vremuri grele, cu ratiile de alimente samd), paste nu prea, cereale deloc, multe fructe si lactate, dulciuri mai mult la ocazii. Mai facea bunica, in cate un weekend, placinte.
Privind acum in urma, e clar ca nu faceam excese alimentare. Poate nu imi controlau portiile, totusi... Sport nu prea faceam in afara de "iesitul pe afara" cu copiii de la bloc.
In gimnaziu m-am normalizat la greutate si asa am ramas pana spre 30 de ani cand am inceput sa am din nou probleme ponderale. Am inceput regimuri, mers la sala etc, cand am fost fotomodel, cand am pus la loc mai mult decat am dat. Intotdeauna am fost constienta ca am o predispozitie spre ingrasare. In familia tatalui meu toti sunt slabi-tzar, chiar extrem de slabi, in cea a mamei aproape toti - grasi, in special dupa 30-40 ani. Ghiciti ce pattern genetic am preluat eu.
Parintii nu au vina, ci responsabilitate, in sensul ca sunt datori sa umble la meniul si la stilul de viata al copilului cand ceva nu e in regula. Se pot face ajustari, nu se pot face minuni, adica, un copil cu predispozitie genetica spre ingrasare, o va avea toata viata. Ce putem noi sa facem e sa ii formam de mic obiceiuri alimentare sanatoase si sa il informam cat mai bine.
32 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Aqai spune:
Conformatie, predispozitii, cantitatea si calitatea mancarii, obiceiurile alimentare (ma refer aici la program), activitatea fizica
Si cu exceptia primelor 2 toate pot fi controlate de parinti.
La noi acasa e fierbere mare ca noi ne-am ingrasat, ceea ce ne-a facut sa ne gandim ce se intampla pe termen lung cu copiii... ei nu dau semne fiindca au asa un simt teribil al cantitatii si se misca foarte mult.
insa in cateva luni eu am pus vreo 6 kg si am 60 si sotul meu ta-nam dupa ce ca de 20 de ani are aceeasi greutate si manca orice oricand si cat ii cadea bine (si nu trecea de 70 kg da?, spre marea mea obida ca nu puteam tin pasul cu el ) a pus si el aproape 8 kg.
pai de ce? ca ne-am adaptat prea bine :D. la gogosi de la zehr's, cheese cake, pies si alte minunatii pline de zahar, aditivi, potentatori si altele
iara in imaginatia noastra noi gateam sanatos acasa si nu ne-a trecut prin cap ca nu mai cumparam carne de la macelaria lui nea georgel care are ferma lui de animale crescute cat de cat eco, ca smantana si laptele nu le mai luam de la prodlacta, ca in pui sunt hormoni si alte cate cele. Azi citeam pe smantana ingredientele - cred pt prima data in viata mea si nu mi-a venit sa cred cate erau pe acolo. Iara eu stiam ca smantana are smantana... si eventual ceva culturi
so flip the page si marea aventura sa vedem de unde se cumpara carne/ legume/lactate adevarate, nu trash
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
giulia81 spune:
aqai, referitor la ceea ce spui tu, iti dau mare dreptate: toate alimentele contin tot felul de chestii, daca stai sa citesti etichetele iti vine rau: smantana nu e smantana, branza nu e branza nici macar painea noastra cea de toate zilele contine alte chestii pe langa faina, apa, drojdie si sare
cum naiba sa mai mananci sanatos?
Caught between the devil and the deep blue sea...
anca_vlad spune:
de ar fi parintii singurii responsabili, cu siguranta copiii ar manca sanatos!
In primul rand s-a schimbat fff mult stilul de viata si alimentar, calitatea alimentelor(ma refer strict la cele din comert) pentru ca nu toata lumea are posibilitatea sa aduca de la tara (bunici, parinti).
Cam tot ce exista in comert este aditivat, nu conteaza ce este carme legume, fructe, paine.
Ma gandesc la vremea cand eram noi copii, aveam maidanul toata ziua in picioare, de mancat mancam poate mai mult decat mananca copiii din ziua de azi, dar mult mai sanatos!
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_vlad de ar fi parintii singurii responsabili, cu siguranta copiii ar manca sanatos! In primul rand s-a schimbat fff mult stilul de viata si alimentar, calitatea alimentelor(ma refer strict la cele din comert) pentru ca nu toata lumea are posibilitatea sa aduca de la tara (bunici, parinti). Cam tot ce exista in comert este aditivat, nu conteaza ce este carme legume, fructe, paine. Ma gandesc la vremea cand eram noi copii, aveam maidanul toata ziua in picioare, de mancat mancam poate mai mult decat mananca copiii din ziua de azi, dar mult mai sanatos! Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) |
total de acord!
Caught between the devil and the deep blue sea...
ela_04 spune:
eu nu cred ca este exclusiv vina parintilor sau a alimentelor din comert.
este adevarat ca pamantul numai este cum era o data si nici apa si nici furajele dar parca uneori indiferent cat te-ai chinui tot grasan e bb indiferent ce faci.
noi pana acum am luat pui, gaini, cocosi, curcan, vitel, tot ce s-a nimerit numai de la tara. branza la fel. si cu toate astea...tot bine facut e bb.
cred ca depinde mult si de conformatia copilului.
Ieri a venit mama pe la mine si imi povestea de un copil din bloc de la ea care e mai mare decat baiatul meu spunand "daca il vezi ce slabut e... are picioarele cat mana lui asta micu`"
nu am intrebat ce a vrut sa spuna ca deja mi se urcase sangele la cap si nu aveam chef de teoria chibritului.
I-am facut toate analizele, copilul e ok...nu are probleme cu tiroida, colesterolul este 80, glicemie normala.
Singurul produs gras din comert pe care el mananca e somonul. O data pe sapt.
Inca reusesc sa ii tin mesele sub control. Adica ce ii dau aia mananca... dar ce ma fac cand o fi mai mare?
Cum o sa reusesc sa-l educ in asa fel incat sa manance sanatos si sa aibe grija de greutatea lui? Cand sunt atatea tentati peste tot?
anca_vlad spune:
no, vad ca nu e bine nici cum!
ai mei au fost slabuti cand erau mititei, fetita are un an si 9 luni si 10 kile cel mult, baietelul cand era mic tot asa slabut, acum are 9 ani si 30 kf si 135cm, cresc si lucrurile se schimba!
anca_vlad spune:
cunosc cazuri de copii care atunci cand erau bb-ii erau dolofani bine, dar au crescut si lucrurile s-au schimbat!
O vecina are un baietel care acum are 7 ani cand era bb de un an ziceai ca are cel putin 2 ani, eu pana la el nu vazusem asa bb mare, acum e subtirel si nu foarte lungut!
Ce vreau sa zic este ca lucrurile se schimba in timp si nu e musai ca un bb care acum e dolofan pe viitor sa isi pastreze proportiile, mai ales in cazul in care mostenirea genetica nu il recomanda!