Dilema: scoala cu/fara pretentii

Dilema: scoala cu/fara pretentii | Autor: grati.ela

Link direct la acest mesaj

Avand in vedere faptul ca media generala a anilor din cls 5-8 conteaza in continuare in proportie de 50% din media de admitere in liceu, merita o scoala de cartier cu pretentii mai reduse unde un copil cu potential se va remarca si va primi note fb mai usor sau o scoala de top, unde exista competitie, unde pretentiile parintilor si cadrelor didactice sunt ridicate, dar notele fb se obtin cu mult mai multa truda?
Nu pun mare pret pe testarea internationala, nationala...avand in vedere gradul ridicat de frauda din scoli.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Scoala de top fara nici o discutie. Chit ca mai incaseaza si un sapte sau poate chiar un patru

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu sunt pentru scoala de top, clasa de top.
Un copil pe langa note, mai trebuie sa se formeze ca si caracter. Prefer sa stie ca nu el este cel mai destept din lume si sa trudeasca pentru calificative.
Mai ales in sistemul de invatamant in care ne educam copiii, o scoala de top il va face sa inteleaga ce este munca.
Eu cresc un copil cu valori morale, cu posibilitatea de a se integra si in alta societate, nu unul cu FB pe linie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Daca va uitati pe rezultatele de la admiterea in liceu ,cel putin la Bucuresti,veti vedea ca situatia se prezinta invers:in scolile asa-zis normale copiii obtin mai greu note mari,medii apropiate de 10,dar media de la teste este apropiata de aceasta medie de la gimnaziu in timp ce la scolile de top toata lumea are media in intervalul 9.8-10 ,dar media de la teste ii coboara spre normalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Daca va uitati pe rezultatele de la admiterea in liceu ,cel putin la Bucuresti,veti vedea ca situatia se prezinta invers:in scolile asa-zis normale copiii obtin mai greu note mari,medii apropiate de 10,dar media de la teste este apropiata de aceasta medie de la gimnaziu in timp ce la scolile de top toata lumea are media in intervalul 9.8-10 ,dar media de la teste ii coboara spre normalitate.

Corect.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sincer observatia cu mediile e justa. DAR...din pacate avem si un DAR depinde de ce definitie dam unei scoli de top. Eu personal am urmatoarele criterii:
rata de success mare la olimpiadele nationale sau la concursuri de tip Cangurul;
structura personalului didactic, titulari versus suplinitori;
gradul de dezvoltare al activitatilor extracuriculare (de gen echipa de baschet, cor, etc);
rata de access la liceu si mediile de la teste;
parerea altor parinti si parerea personala facuta la fata locului, mai exact daca vad in curtea scolii fete de clasa a 7 a cu fusta pana la ...stiti voi... si cu fardul de 2 degete de gros pe obraz...ceva nu mi se pare ok acolo...
nu in ultimul rand dotarea scolii respective si felul in care dascalii folosesc aceasta dotare

Scoala de top nu inseamna musai scoala cu "firma"...uite de exemplu mie imi place 197 care este in cartier dar cu rezultate foarte bune.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

sunt de acord cu rata de succes la olimpiade numai ca, din pacate, la acest gen de concursuri se depaseste cu mult programa scolara, elevul tb sa lucreze ff mult iar profesorii de la celelalte materii nu vor avea ingaduinta chiar si in fata unor rezultate remarcabile. Daca in final copilul meu ajunge la liceul forestier din cauza mediilor...

Mergi la inceput