**Zmeurici de iulie-august 2009 (1)**
Raspunsuri - Pagina 12
hera01 spune:
Elenada, eu merg pe mana doctoritei si ia mi-a spus ca inca NU este cazul sa bijuteresc la ia , sincer ma ia cu frisoane numai cand ma gandesc.Cum zic si alte fete, nu te lua dupa ce zice lumea , intreaba doctorii la urmatoarea vizita /vaccin .
Mai intreba cineva (neuronu de fosta gravida nu-mi da pace)de pete rosii pe pleoape , si Roan le are si dispar si apar din nou mai ales cand plange sau este obosit parca sunt mai pronuntate, eu nu mi-am facut griji sincer dar daca ma ajuta neuronu spt viitoare cand avem a doua tura de vaccinuri o sa intreb doctorita.
Noi suntem bine, Roan ne-a facut surpiza sa se trezeasca vreo 2 nopti pe la ora 3 noaptea, si cum noi ne obisnuisem sa doarma de la 23 pana pe la 6 dimineata sa lesin nu alta, dar din fericire si-a preluat programul , azi s-a trezit la ora 7.30 , deh recupereaza si el ............si noi![]()
La noi inca nu s-a lasat cu ras in hohote, doar niste zambete si niste zgomote de care se sperie singur cand le face, haios rau.
alinutza78 spune:
hup..si noi prezent
am fost tare ocupati zilele astea...am avut tot felul de programari la doctor...control la ortopedie (preventiv), la medicul de familie si la pediatru. Iar pregatirea pentru a iesi din casa...s-a lasat cu surle si trambite de parca insuram strumful
..important este ca am constatat ca ii place mersul cu masina, iar in momentul in care ii era dor de plans, radioul dat la maxim il linistea instantaneu![]()
Raportam o evolutie foarte buna la mai putin de o luna
: 1,100 kg si 7 cm. In schimb, ma alatur lui mqqm si motanei...si strumful meu este suspect de reflux...numai ca la noi refluxul asta chiar e suparator pentru ca vomita destul de des si este o potentiala cauza a agitatiei si nervozitatii lui. Saptamana viitoare suntem programati la ecografie abdominala si o sa aflam sigur.
In rest..ne luptam in continuare cu agitatia lui Eric..nici nu mai pot sa le spun colici, pentru ca nu au un program anume si se manifesta diferit. In disperare de cauza am descoperit la 2 noaptea ca se poate linisti cu zgomotul apei de la vana (sau cu aerisirea care imita de minune sunetul foenului). Am mai aplicat si metoda dr Karp...perseverez in disperare..si are cat de cat rezultat daca sunt si eu linistita. Dar daca sunt extenuata si pe punctul de a dezerta si de a fugi in lume singura, Eric este intr-o verva de incordari si maraieli
. Mai nou a inceput sa doarma din ce in ce mai putin ziua si e mai linistit noaptea. Insa un program de dormit mai mult de 2 ore, 2 ore si jumatate pare pentru noi un vis nerealizabil. De altfel si pediatra astazi nu a facut decat sa ne compatimeasca (citez: "asta e norocul dvs
") si sa ne incurajeze ca la "un moment dat" (care o fi ala
) isi va face si el un program mai uman. Ideea este ca lipsa programului nocturn pleaca de la faptul ca el mananca des...si duce la un cerc vicios. Este lacom si tinde sa se supralimenteze...plus reflux...ceea ce genereaza voma..stomacul nu este plin si automat el cere mancare la o ora, o ora si jumatate, maxim 2 ore. Poate daca se rezolva cu refluxul o sa avem si noi sansa unui somn mai lung de 2 ore
.
In alta ordine de idei (da' nu stiu care-i aia
), incepand cu aceasta saptamana am demarat procesul de recuperare postnatala: de trei ori pe saptamana timp de 2 ore si jumatate
: sport (bicicleta, banda, stepper si pilates), masaj si reflexoterapie, endermologie, impachetari corporale. Sunt extrem de fericita cand ajung la sala, chiar daca dupa prima sedinta eram sfarsita
.
aaa...si data asta de 4 ale lunii imi aduce aminte ca avem cel putin doi sarbatoriti dragi mie
Alina 

pentru Stefan Daniel care a implinit astazi o luna
. Multa sanatate si fericire...pupici strumfului

mqqm 

pentru Oliver Nicholas care a facut astazi 2 lunite...pupe mama pe pepitzel
...sa fie sanatos si sa va bucure la fel de mult ca pana acum
revin...sa ma updatez![]()
Alinutza
de strumf
Eric Alexandru (05.08.2009)
alinutza78 spune:
ely cta chiar ma intrebam unde ai disparut
...bine ai revenit printre noi si felicitari pentru David Andrei...sa fie sanatos, fericit si iubit
. Mie mi s-a spus doar sa nu fac efort fizic foarte mare...acum nu stiu cat de mare si cat timp...eu deja m-am apucat de sport pentru ca nu-mi mai suport costumul de imprumut![]()
pogosmersi mult pentru pontul cu comprese de la Bioclin pentru sani...ai scris mai demult de produsul asta si acum tare bine mi-a prins
doina multa sanatate printului
...si sa uitati cat mai repede de incercarile prin care ati trecut
Motana btw de pompa...citeam peste tot ca gurita copilului este cea mai buna pompa si niciodata o pompa nu va trage cat poate sa traga copilul. La mine insa situatia este in cealalta extrema: desi mi-am mentinut constant programul de muls la 4 ore, productia de lapte a crescut...raportez ca in mai putin de o saptamana am reusit sa pun la congelator 2,5 l de lapte, iar aseara la 11 am reusit sa scot si 280 ml de lapte. Nu mai spun ca ar trebui sa ma mulg mai des, dar imi este frica sa o fac sa nu ajung fabrica in toata legea. Mie mi se umplu sanii de lapte cam dupa doua ore...exact cand cere si bebe de mancare...si deja la 4 ore imi culeg sanii de pe jos
...o Pamela Anderson mioritica

De pompa electrica pot sa spun doar ca principalul avantaj este economia de timp. Acum o saptamana s-a stricat ceva si pana mi-au inlocuit-o cei de la farmacie, am prins doua mulsuri cu pompa manuala. Am scos cam aceeasi cantitate dar in timp dublu. Ma tentezi si pe mine cu leaganul. Eric s-a invatat leganat...si deja ma dor mainile si spatele de la tinut in brate si leganat...asa ca va trebui urgent sa gasesc o solutie de reorganizare a situatiei
. Apropo voi primiti reprosuri de la cunoscuti ca de ce ati invatat bebelusii in brate si leganati? Poate am eu copilul mai agitat...dar chiar si bebelusii mai linistiti au momentele lor de anxietate si agitatie...ce se face in momentele alea? Te uiti la ei si ii lasi sa planga in patut??
Eu cand vad strumful cu lacrimi pana la gat imi vine sa plang si eu
.
Apropo de baby drink..si mie mi-a zis pediatrul sa-l scot din program, tot din motive de dependenta de dulce. Insa eu il diluez mult...plus ca Eric nu da semne ca i-ar placea in mod deosebit![]()
mqqm erai suparata ca a fost Oliver intr-o zi marait...
eu ce sa mai zic ca musiu Eric face asta de cateva saptamani bune
. Apropo daca te ajuta...eu am scos in Bucuresti poze 13/15 cu 1,5 lei.
cred ca citesti mesajul dupa ce te intorci din vacanta, dar nu strica niste urari suplimentare de bine...de petrecut o vacanta placuta si relaxanta
...si inca o data felicitari pentru un pepitzel care doarme noaptea...pupe mama pe el 
Giova felicitari pentru cele doua lunite ale lui Edi si pentru evolutia spectaculoasa
Patricia multa sanatate Rebeccai
...moamma...cand te aud ce program are Andrei...
tare norocoasa esti...
Pompa electrica tot cu mana o tin...dar daca stau pe scaun pot sa o sprijin in picior si pot sa-mi folosesc mana si la altceva...spre final insa trebuie sa ma mulg manual. Are o singura ventuza. aaa...apropo de burta...nu ai inteles corect...am zis ca mi-e dor de viata mea de dinainte...dar de dinainte de sarcina, nu de dinainte de nastere. Imi sunt prea proaspete amintirile din ultima luna ca sa pot spune ca mi-e dor de burta. ![]()
blanca sa vii cu vesti bune de la revizie...si bafta cu tentatul sotului
clara felicitari pentru evolutia lui Bryce...si multumim pentru informatii
ema eu am primit acum 10 zile rezultatul pe mail, dupa ce am vorbit la telefon cu ei. Suna la Medlife si cere la neonatologie. Si tu ai probleme cu programul de noapte?? Daca gasesti vreo rezolvare anunta-ma si pe mine
am vazut pozici cu zmeurici de Dienutza, Blanca, Buburuza...care mai de care mai scumpe si mai zambitoare ...si ranjile
..

phii...dar s-a scris zilele astea la greu...dificil de recuperat...dar oricum mi-a ramas in cap ca mai toate zmeuricile dorm noaptea (ce ma doare si pe mine
). Mai sunt zmeurici care se trezesc noaptea din 2 in 2 ore?????
Alinutza
de strumf
Eric Alexandru (05.08.2009)
eumada spune:
Alinutzo mandra mea e cu 2 ore..zi noapte....deci nu esti singura ci dimpotriva..adica mananca,se gugushteste..asa zic eu.....si pana adoarme trece o ora....ghici cine se trezeste dupa o ora cu reprosuri.......si cu foamea-n glanda...Eva.......dar e soarele meu si nu am de ales...
Deci ....You are not alone/I am here whith you...![]()
![]()

Madalina
de minunica Eva-Maria
.
Giova spune:
Moniland, Pooh noi avem celule viabile pt. 39,2 kg. Si eu speram la mai mult, dar asta e. am si platit prima rata.
Eumada spor la curatenie. va relaxati si voi fara Eva.
Alinutza bine a luat Eric in greutate. sa o tina tot asa, si tu la fel cu productia de lapte.
merg sa mananc cu sotul la soacra si pe urma la un suc pe o terasa.
pana la urmatorul alaptat ne facem de cap.
, pe maine.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
PatriciaArdeleanu spune:
salutare la ceas de seara!
unu doarme deja, imbaiat si hranit, unu e in baie si eu ma dau putin pe net.
am fost si la plimbarea in parc, sint extenuata.
Alinuta, mama-mia dar cit lapte ai,sa nu fie de deochi!! eu am ramas la productia mea de maxim 160 ml, dar deocamdata nu imi trebuie mai mult. noaptea si dimineata am cel mai mult, m-am ccronometrat, in 5 min am facut 100 ml. ma incurajeaza mult sa vad ca pompa nu ti-a afectat cantitatea. nici mie, ba parca de ieri as putea mulge mai des. oricum, la congelator nu am mai bagat de cind papa si el 100 ml.
si de burta, vroiam sa iti amintesc de preioada sarcinii cind abia astepati sa nasti, si eu iti spuneam sa te bucuri de linistea de dinaintea furtunii
felicitari pentru greutatea luata si cm!!
vad ca si al meu, cintarit aseara, de la data iesirii din spital -15 aug-3240 kg, avea 3880. si la lungime se vede, dar nu l-am masurat.
mqqm, vacanta superba! si umbra sub pelerina de alaptat![]()
imi plac la nebunie sfaturile tale![]()
Andreea, daca laptele curge siroaie de ce nu folosesti o pompa?? eu daca nu aveam pompa buna, repetam greseala de la rebecca (cind am avut 3 pompe proaste), si plingeam, ii dadeam lapte praf si faceam balta in jurul meu cu laptele ca nu reuseam sa o fac sa suga.
la noi problema cu mameloanele, nu cu consistenta laptelui.
pooh, idem si eu cu nucile. dar am oja rosie sa nu se vada
de aseara am o traista si abia astept sa ma bag la tv cu cutitul in mina
si strumfii adormiti.
azi l-am pus si eu prima data pe burtica, dupa ce a papat dimineata si a dormit pe burta mea vreo ora cot la cot cu mine. a dormit ff linistit si bine si si-a intors singur capul la un mom dat.
o seara linistita va doresc, cel putin pe juamte cit ale mele![]()
blanca000 spune:
Un moment de respiro..am spalat bebita, papat si vad ca a adormit..sper sa otina cat mai mult.
Asa..am fost ladoctor azi la "revizie"..sunt super cica "parca nici nu ai nascut" col perfect, cusatura nu se mai vede, ce sa mai sunt ca noua (dar eu stiuuuuuuu
) sa vedem acum cand ma apuc de treaba
.Mi-a luat Pap si astept rezultatul.
Apoi am fost la preot si mi-a citit pentru cele 40 zile de la nastere, deci si din punctul asta de vedere e totul in regula.
Alinutza, iar te invidiez, sa ai timp nene pentru sala si tote cele...mmmmmm...eu maine ma duc la coafor dupa 1000 de ani si il las pe sot singur cu bebita si cu biberonul..e cam departe coaforul si stau cma cu frica dar trebuie s ao fac si pe asta.
Pana acum am last bebita singura cu bunicile de 4 ori cu bunicile si de fiecare data a dormit lemn, sa vedem maine cu tati
.
Andreea, mama are cel mai bun lapte nu insista cu laptele praf daca ai tu ce trebuie
Patricia, Pooh ce pofta mi-ati facut cu nucile..nu e problem ca au iod? pt laptic si bebic? habar nu am..
Giova sa-tifiede bine sucul la terasa...trimite-mi si mie 
Mqqm sa-ti mearga vacanta la suflet..relaxare placuta.
Fug la nanel..sa profit cat mai mult..sa ma intind in pat ca peste zi am senzatia ca ma cocosesc de atata alaptat, tinut in brate, jucat cu bebe.
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
Moniland spune:
pooh, platesc si pt a Irinei dar 1200 in loc de 3000. Se zice ca intre frati e compatibilitatea de 25%, poate la gemeni mai mult si atunci impreuna ajung la 65 kg, adica oricand in viata.
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
steadya spune:
seara buna si de la noi, inca in formula 2in1,
dragelor aveti idee de cand intra in vigoare legea care este acum in faza de proiect a guv. cu deschiderea pentru fiecare nou nascut a unui cont de educatie de 500EUR accesibil dupa 14 ani (in care parintii pot depune anual max.500EUR si directiona cei 2% neimpozabili?) nu gasesc nicaieri info privind aplicarea acestei legi - bbilor nascuti anul acesta, incepand cu ce data, etc
Adya
41
AMR 2 zile pana la inducere