daca stie cineva....!!!
Am o fetita de4 luni iar la 2 luni jumate am fost la un control la neuro pt ca era agitata si ni s-a spus ca are fontanela cam mica.I-am facut ecograf unde a iesit ca este dezvoltata perfect normal dar ni s-a dat tratament cu piracetam si B complex.La controlul de 4 luni dr.de familie a spus ca are piciorusele putin strambe si i-a dat fiole de calciu.Aseara am descoperit ca fata mea are iesit un dintisor.Vigantol nu mai luam de la ecograf pt a nu grabi inchiderea fontanelei.Dar oare calciul nu grabeste inchiderea fontanelei?Am un baietel de 4 ani la care i-au iesit dintii de la 8 luni si fontanela s-a inchis dupa un an.Oare nu este prea repede sa-i iasa dintisorii?
Nu am facut analize sa vedem cum sta cu calciul.Stie cineva daca exista tratament pentru a impiedica inchiderea fontanelei?
Sanatate!!!
Raspunsuri
ancadragoman spune:
Poate ar trebui sa ceri a doua parere,oricum am mai auzit de copilasi carora le-au dat dintii la 4 luni.
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
Are mama o ratusca...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=2" target="_blank">an1 si an2
beshter spune:
Fi-miu a dintait la patru luni si o saptamana.
Dar ce inseamna 'era cam agitata?'
You cannot both dance and not pay the piper.
crisa79 spune:
am facut prostia sa mergem la mare cand avea 2 luni,primele 2 zile a fost ok apoi a inceput sa fie agitata,nu dormea afara si a trebuit sa stam mai mult in camera.Pe drum inapoi a facut o criza,s-a inecat in plans s-a invinetit la gura si nu mai respira,am reusit s-o calmez spaland-o cu apa rece pe fata.Asistenta de pe salvare a spus ca era de la oboseala,in rest era ok.I-am dat 1 ml de romergan si asa a adormit.I-am povestit dr.si ne-a trimis la neuro iar de atunci s-a intamplat ce am scris mai sus.Oricum ced ca voi merge la Cluj pentru siguranta.
beshter spune:
Am inteles. Eu m-as mai duce la un control sa ma lamuresc ce e cu fontanela aia si daca nu cumva e nevoie totusi de Vigantol.
Nici eu nu ma asteptam sa-i iasa dinti lui Gabriel la patru luni; nu stiu in ce masura eruptia dentara e stimulata de calciu - Gabriel nu lua calciu atunci.
Sanatate maxima si sa-ti traiasca fetita!
You cannot both dance and not pay the piper.
marius spune:
Eu zic ca va agitati degeaba. Aveti o experienta deloc agreabila (cea cu marea la 2 luni-invatatura de minte) in rest nu este anormal sa ii iasa dintii jos (1+1) la varsta mentionata, Nu are legatura cu inchiderea fontanelei, Nu are legatura cu Vigantolul si Ca, se vor inchide oricum treptat Nu poti sa le inchizi mai incet sau mai repede procesul este strict natural.
Sanatate!
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Bebe Beca spune:
Mie mi se pare aiurea ca a prescris calciu, fara a face analize din care sa reiasa ca ii lipseste copilului calciu. Si cum si-a dat seama ca are copilul picioare strambe? Eu stiam ca de lucrul asta iti poti da seama dupa ce incepe sa mearga, oasele lui schimbandu-se in tot procesul asta.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Bebe Beca spune:
in plus, Crisa, de ce credeti ca a fost o prostie sa mergeti la mare cu fata la 2 luni... Nu se poate sa fi fost o coincidenta?
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
lalilu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisa79 am facut prostia sa mergem la mare cand avea 2 luni,primele 2 zile a fost ok apoi a inceput sa fie agitata,nu dormea afara si a trebuit sa stam mai mult in camera.Pe drum inapoi a facut o criza,s-a inecat in plans s-a invinetit la gura si nu mai respira,am reusit s-o calmez spaland-o cu apa rece pe fata.Asistenta de pe salvare a spus ca era de la oboseala,in rest era ok.I-am dat 1 ml de romergan si asa a adormit.I-am povestit dr.si ne-a trimis la neuro iar de atunci s-a intamplat ce am scris mai sus.Oricum ced ca voi merge la Cluj pentru siguranta. |
Si eu cred ca va agitati degeaba. Cred ca acea criza de plans cu invinetit a fost un spasm al hohotului de plans si nu stiu daca e cazul de piracetam. Spasmul hohotului de plans, este, intr-adevar, impresionant , dar nu neaparat si grav. Oricum, evitati sa faca crize de plans si calmati-o cu apa rece pe fata si aer, la fereastra, sau in dreptul aerului conditionat. Pt ca probabil va mai face. Clar eu as cere si o alta parere medicala.
Ayla21 spune:
Da, daca era agitata, plangea fara motiv anume si are fontanela mai mica, exista posibilitatea sa faca www.romedic.ro/hipertensiunea-intracraniana-la-copil-hic" target="_blank">HIC(hipertensiunea intracraniana). Si da, exista tratament. Dar calciu fara motiv anume, sa da doar daca se fac analize. Si noi luam calciu si vitamine pe motiv de bebe prematur, dar in Ro se dau vitamine la copiii mici si fara analize, asa e "moda".
Fetita mea este nascuta cu 63 de zile inainte de DPN si a avut primul dintisor la 5 luni jumate (varsta reala, nu corelata) si acum la 7 luni are deja 4 dinti. Nu cred ca dintisorii apar de la prea mult calciu. In privinta aceasta nu trebuie sa iti faci prea multe griji, decat ca trebuie sa ai de acum grija si de igiena dintisorilor care vor aparea (se spune ca dupa primul, vine si al doilea).
Am o prietena, colega de odisee care are astfel de probleme cu puiul ei, o voi ruga sa citeasca subiectul tau.
Nu as stii ce sa iti spun despre piciorusele strambe, pt asta ar fi bine pe viitor sa consulti un ortoped pediatric, pt ca orice problema depistat din timp este mai usor de tratat.
Crize de plans la mare afacut si fi-mea la 6 luni jumate, pt ca cei mici reactioneaza diferit la schimabrile de mediu, la oboseala, caldura, agitatie. A stat mai mult la piscina si in camera.
De ce i-ai dat romegam? Ti-au spus cei de la urgenta?
Da, este recomandat sa ceri si alte pareri.
Multa sanatate!
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
joanna27 spune:
Buna,
Bebe meu a fost diagnosticat la 2 saptamani cu craniostenoza, inchiderea prematura a fontanelelor si suspect de sindrom HIC.
Si noi luam piritinol, vit b6 si Glicerol.
Dar eu am fost la 4 medici care mi-au pus acest diagnostic.Din fericire bb are 5 luni si e ok, fontanela e normala, sindromul Hic s-a compensat si el e relativ bine.
Glicerl ajuta din cate stiu eu printre altele si la incetinirea inchiderii fontanelei.
Eu Vigantol ii dau 1 pic pe zi, iar Ca deloc desi are oarecare lipsa,pe care incerc sa o compensez prin alimentatia mea el fiind alaptat.
Romergan nu ni s-a prescris si medicii de aici nu prea sunt de acord cu el.
Te-as sfatui sa mai ceri o parere si pana atunci nu ii adminstra Ca poti sa ii dai o pic de Vigantol, parerea mea.
Daca esti din zona si poti veni la Tg mures iti fac legatura cu dr nostru.
Da pm daca te mai pot ajuta.
Multa sanatate.
Ps dintii iesiti nu au nici o legatura.
super obosita de berbecut plangacios DARIUS ANDREI (27.03.2009)
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/Darius#