Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (23)
Raspunsuri - Pagina 13
ratusca_mica spune:
Catalutza, am si eu o lista cu documente ce trebuie depuse, cica ar fi nevoie de 4 dosare diferite. deja ma apuca nervii cand ma gandesc de cata alergatura e nevoie, cu burta taiata si copil nou-nascut de gat...
Iata ce spunea cineva de pe forumul de Concedii postnatale:
1.dosarul pt trusou nou-nascut
-cerere tip
-copie xerox dupa cert de nastere a copilului si original
-copie si original al buletinelor ambilor parinti
2.dosarul pt obtinerea alocatiei pt noul nascut
-cerere tip
-certif nastere copie si original pt copilul nascut acum,cat si pt cel nascut anterior daca este cazul
-negatie de la primarie unde a avut loc inregistrarea noului-nascut(pt cei nascuti in alta localitate)
-dupa caz : sentinta de divort,cerificat de casatorie,copie dupa cert de nastere al mamei in cazul in care nu este casatorita,livret de familie copie xerox sau declaratie pe propia raspundere privind rangul copilului
3.dosarul pt obtinerea alocatiei de stat
-certif de nastere al copilului-original si xerox
-buletin de identitate al unuia dintre parinti
dupa caz:sentinta de divort,certificat de casatorie,hotararea de incredintare a copilului,decizie(dispozitie) de instituire a curatelei sau tutelei
4.dosarul de indemnizatie de crestere a copilului pana in 2 ani
-Cerere(copie xerox) privind aprobarea de catre angajator a concediului pt cresterea copilului
-cerere tip privind acordarea indemnizatiei
-adeverinta tip ce urmeaza sa fie completata de catre angajator
-actul de identitate al solicitantului precum si al celuluilalt sot/ie(copii xerox)
-livretul de familie sau copii xerox dupa cert de nastere ale copiilor si certif de casat al sotilor
-alte acte doveditoare privind componenta familiei,filiatia copiilor si situatia lor juridica(adptie,tutela,plasament etc)
-adeverinta din care sa rezulte ca a fost platit concediul de maternitate
-copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca
-ultimul certificat medical
Ratusca
17+
roco1617 spune:
Buna la toata lumea ,
Pina sa ma apuc de scris am citit tot ce sa scris .........sunteti foarte harnicute
.
Noi am fost la ecografie si va anunt ca vom avea un baiatel .
Nu prea a vrut sa se intoarca sa ne vedem asa mia bine si ne-a spus doctorul ca e un copil nastrusnic .
Insa totul e bine ne-am dezvoltat in grafic .....asa a declarat nenea doctorul .
Dansam toata ziua in burtica la mami si suntem foarte activi .
Felicitari tuturor pentru carucioare
acum am s-al adaug si pe-al meu .
In rest eu ca de obicei ocupata cu serviciul ( tare mai vreau concediu) sunt epuizata de oboseala as dormi non stop .
Sanatate la toata lumea si sa auzim numai de bine .
In simbata asta ma pregatesc sa-i fac pomana mamaei se implinesc 19 ani .
Si trebuie sa pregatesc ceva pt 15 persoane una vegetarina .
Ma gindeam poate voi imi dati citeva idei .
Saptamina trecuta am reusit sa fac si eu o portie de zacusca de vinete .
Va pup ,
Roxana
21s +
( Nicolas)
aylin_tarcan spune:
mariucasara, bravo!
dandanda, bine ai venit!
fetelor, daca nu va da firma salariul mediu pe unitate il luati de la firma sotului. cererea se face dupa nasterea copilului. iar despre compensarea concediului de maternitate, se poate lua si in prenatal si in postnatal. bineinteles ca e favorabil sa fie luat in prenatal pentru ca va contribui la cresterea veniturilor pe ultimele 12 luni. la fel cum va favorizeaza sa luati cat mai multe zile de prenatal (cine poate scapa de la serviciu).
catalutza, iti trimit PM!
trimit si mail pe mailul comun cu legile! si as propune sa trimiteti si voi acolo, ca sa le gasim usor, sa nu cautam in toate capitolele odiseei cand va fi cazul.
ramonaradu, a fost un scandal cu biberoanele de la avent ca ar contine o substanta toxica (BPA Bisfenol A). eu m-am reprofilat pe chicco de sticla.
roco, felicitari pentru baietel!
pupici for now
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si
22+ cu 
aylin_tarcan spune:
fetelor, nu stiu ce sa ma fac! nici timp sa ma plang nu am! imi dau seama ce impersonale sunt postarile mele, dar zau ca daca as avea timp v-as mai povesti si eu una alta...sper ca totusi la un moment dat sa am si eu timp sa respir. ma mir ca inca reusesc sa intru zilnic pe forum cateva minute 
ca pupacesc
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si
22+ cu 
al3csa spune:
Am primit de la o prietena un link. Nu stiu daca se va rezolva ceva dar hai totusi sa incercam 
http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/petitie_pentru_acordarea_la_timp_a_indemnizatiei_pentru_cresterea_copilului_pana_la_2_ani_copiii_nu_pot_sta_3_luni_fara_mancare_si_scutece_-p47134046.html?msg_ok=1
Va

18+
ratusca_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui al3csa Am primit de la o prietena un link. Nu stiu daca se va rezolva ceva dar hai totusi sa incercam ![]() http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/petitie_pentru_acordarea_la_timp_a_indemnizatiei_pentru_cresterea_copilului_pana_la_2_ani_copiii_nu_pot_sta_3_luni_fara_mancare_si_scutece_-p47134046.html?msg_ok=1 Va ![]() 18+ |
Al3csa, eu am semnat. Sper sa ajute la ceva, am vazut ca numai 130 de semnaturi s-au strans pana acum. A, si e o tipa acolo cu un comentariu... mai bine nu cititi ca va enervati!

Ratusca
17+
claudetz spune:
Am semnat si eu. Mai bine nu citeam comentariul!
Nu ma laud ca stau ff bine financiar dar nici ff rau (pt ca am mai multe joburi) asta fara sa iau in calcul veniturile sotului....dar numai pt cat contribui la toate fondurile (sanatate, pensii, somaj, etc) imi cer drepturile.
15+
claudetz spune:
Am uitat sa mentionez ca in viata mea nu am beneficiat de nici macar o zi de concediu medical, retete compensate, etc...
M-am enervat!
15+
claudetz spune:
Intrebare scurta: Cofeina ii face rau...rau lui bb? Nu sunt consumatoare de sucuri, de orice fel, in general (mi se par prea dulci si concentrate) ....dar acum de cateva zile tot imi vine pofta de pepsi.
15+
al3csa spune:
Da si eu am citit 
Daca nu zicea ratusca_mica poate nu bagam de seama .. Asta este exista multi oameni
..
Si sper inca o data sa ajute la ceva desi ... ma cam indoiesc 
18+