Ciorba de burta

Ciorba de burta | Autor: danamatei

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, ma ajutati si pe mine cu o reteta de ciorba de burta ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=info&id=702

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

aoleu numai cu retete bune veniti,da-ti si voi cite o portie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamatei spune:

Ciorba de burta

1,5Kg burta de vita prefiarta, 2 oase vita, 1 morcov, 1 postarnac, 1 telina, 1 ceapa,1 padacina patrunjel, 2 capatani usturoi, 500g smantana, 2 galbenusuri, boabe de piper, 2-3 foi dafin, sare.

Se spala burta bine cu apa si se lasa de seara pana dimineata in apa cu otet la frigider.
Se pun la fiert in 4-5 l apa oasele de vita, 20 boabe piper si 3 foi dafin ,se aduna spuma si dupa 3 ore de fiert se adauga legumele taiate in bucati mari ore si se mai fierbe 1-2 ore, apoi se adauga burta curatata de grasime intreaga si se mai lasa sa fiarba toate 1 ora. Se scot oasele se taie carnea fideluta, se taie si burta la fel. Se strecoara zeama, se pune burta cu carnea inapoi in oala, se paseaza morcovul fiert si usturoiul si se adauga in zeama cu 3-4 linguri ulei si se mai lasa 30 min la fiert. Se potriveste de sare si se opreste aragazul. Se lasa 15 min sa se mai raceasca putin . Se amesteca intr-un castron 300g smantana cu 2 galbenusuri si se adauga in ciorba cate putin amestecand incontinuu. Se serveste cu otet, smantana si ardei iute.

Pofta buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Conteaza foarte mult calitatea burtii.
Daca vreti sa faceti ciorba, cea mai buna burta se gaseste la Metro, proaspata, prefiarta si taiata fasii, la punga vidata. Este foarte frageda si alba!
Am cumparat din enshpe mii de locuri, nu se merita de niciunde. Asta de la Metro e bestiala!

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi
Cat mai e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Iata aici si ciorba mea de burta
http://www.bucataras.ro/retete/596/ciorba_de_burta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

eu cumpar burta proaspata, spalata si curatata, de la carrefour. o fierb cu sare, boabe de piper si foaie de dafin (in oala sub presiune!!), apoi o tai fideluta (cat ma ocup de asta, in oala de ciorba adaug zarzavatul), o adaug in oala sa mai dea cateva clocote impreuna cu zarzavatul, pregatesc dresingul (ou, smantana, otet, sare, piper, usturoi...dupa gust, dar eu nu ma zgarcesc decat la sare)il pun in oala, inchid focul, pun capacul...pofta buna!! e important sa pui niste ardei iute la masa (merge si o "tarie" ca doar ciorba de burta e preferata acelora care termina dimineata petrecerea inceputa in ajun...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamatei spune:

Eu stiam ca nu se acreste. Otet isi pune fiecare, dupa gust.

Mergi la inceput