**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(105)**

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Kid, iti multumesc Raluca o va chema,da.
Radu mamii e bine,e ditamai baietelul.Chiar zilele trecute ma uitam cu el in albumele lui de poze si nu-mi venea sa cred cat s-a transformat de cand s-a nascut si pana acum,parca e alt copil.E cumintel,de fel,de vreo luna asa l-au apucat si pe el crizele, specifice varstei,din cate am citit,dar ne invatam cu ele usor-usor.Nu merge la gradi,nici n-ar avea unde la varsta asta;poate doar la cresa,dar nu ma incanta fiindca oricum sunt eu acasa,asa ca nu vad rostul.Mai vedem la anul.E inca cu pampers,desi stie "lectia" si a si facut si la olita si cu reductor,dar probabil nu e inca bine pregatit.Nu insist.Bibe bea seara si dimineata si aici mi-e frica sa intervin,fiindca cred ca n-ar mai vrea lapte deloc apoi;l-am mai incercat cu cana de dimi,cand a dorit,desigur, si bea f putin.Acum i-am luat Nesquik,tot in ideea de a trece la cana,dar nu se omoara.Sunt sigura ca va renunta el la ele cand va fi pregatit,asa cum a facut si cu alte lucruri.Inca mai face fizioterapie la picioruse,dar stiu ca se va rezolva si asta pana la urma.Si-a dat drumul destul de bine la vorbit,desi stalceste inca multe cuvinte,dar mie mi-e foarte drag de el asa cu limbajul lui si mai ales ca lumea se minuneaza ce bine comunicam cu el,fiindca daca nu-l stii trebuie sa fii un pic atent sa-l intelegi.
E foarte rasfatat si atasat de noi,fiindca numai cu noi a crescut;cred ca voi avea ceva de furca cu el cand va veni galuscuta,desi,in fond,el e un copil tare bun si ,acum cel putin, se arata foarte dragastos fata de "bibi auta"(bb Raluca)cum ii spune el.Chiar sunt ff curioasa de reactia lui si sper sa ma descurc si sa gestionez bine situatia,caci ajutoare n-am,doar sotul cand va putea si el.
E pasionat de puzzle...am inceput cu cele de lemn,iar acum facem din cele normale;ar face si noaptea,spre disperarea mea;am facut intr-o dimi de la 5 la 7,ca n-avea copilu' somnSi mai e pasionat de pisica,nu mananca nimic fara sa-i dea si ei,dar o si fugareste destul de mult cu matura sau farasul,dar tot din dragoste,desigur
Eu sunt cu contractii de ceva vreme, ca si la Ducu si tensiune ff mica,8 cu 4,asta cand nu da erori aparatul,adica nu mi-o poate masura si asta imi provoaca dureri de cap si stari de ameteala si slabiciune;dar daca imi beau cafeaua zilnic,de regula sunt ok.
Hai,ca m-am lungit cat o zi de postPup fetele si capsunicile.

De ce-o lipsi Elteka atat?

Laura26 Raluca si Radu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetele credeam ca voi aveam de recuperat...........
ella si a inteles ceva?

mica cum este cu gradinita?Cum se descurca printesa?

In legatura cu olita io pot spune doar cum am facut io:Nu l-am intrebat de olita pana la 2 ani si nu ca mi se pare varsta potrivita insa pana atunci nu constientiza ca faca pipi.Facea si apoi zicea ca a facut.CAnd am inteles ca stie ce face am facut asa:
la inceput l-am lasat fara chilotei pe el ca am zis ca daca ii dau chilotei o sa creada ca este in pampers.Am zis ca daca o sa vada jetul o sa inteleaga mult mai repede despre ce este vorba.Prima faza a fost sa faca pe jos,apoi dupa un timp(2-3 zile) doar se scapa si fugea la toaleta,iar in 2 saptamani de la inceperea "procesului" STEFAN deja cerea la toaleta de cate ori facea pipi.Desigur ca erau momente cand daca se juca uita sa mai spuna sau daca se juca cu apa la fel.........Caca a facut doar la toaleta de cand am inceput sa renuntam la pampers,ca imi era mult mai usor sa-l duc repede la reductor cand vedeam ca se screme,apoi cerea el singur.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13 iunie 2007

EDITam uita sa pun poze de la mare

POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Maya a cam racit, nu stiu daca la gradi, daca a luat ceva de la mine ca m-a usturat gatul vineri sau din parc vineri seara. Sambata noaptea a facut febra, la fel si ieri dimineata. Aseara a avut 38.1 si azi noapte nu a mai facut. Azi e ok insa nu am dus-o la gradi.
E nevoie sa ii fac exudat, ceva? Daca era streprococ banuiesc ca nu ceda la nurofen, panadol ce i-am dat eu.....liv, didi si cele care mai aveti copiii la gradi voi cum ati facut????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Salutare, ne mai tineti minte?Se pare ca e perioada revenirilor...iar am lipsit mult, am mai citit, dar stau rau de tot cu timpul.

Lauradi, felicitari pt bb Raluca, sa ai nastere usoara si bebelusa cuminte!Nu ne arati cateva poze cu Ducu?L-ai tuns sau inca mai are bucle?

Didi, merci de strigare, nu am murit, nici copiii nu i-am mutat inca impreuna.O voi face maxim intr-o luna, incerc sa o fac pe mandra sa renunte la trezitul noaptea, incepusem sa am 'succesuri', dar azi noapte s-a tricat treaba, s-a trezit de 5 ori, sunt varza cu somnul.Ma gandesc ca dc o sa ii mut si il trezeste si pe Andrei o sa am de furca cu amandoi, de asta mai aman procesul.

Mica, in primul rand felicitari pt mersul la gradi, e bine ca Maya s-a acomodat repede.Voiam sa iti scriu de sapt trecuta, cand l-am inscris pe Andrei la gradi am patit acelasi lucru cu exudatul, dar nu am facut nici un tratament, asa ne-a zis pediatra.A racit ce-i drept dupa o saptamana, destul de rau, si in prima luna a mers la gradi vreo 7-8 zile, in rest bolnav acasa.Nu stiu daca a avut sau nu legatura cu streptocucul ala, am luat-o ca parte din procesul de imunizare.Apoi a facut pauza pana in iunie, cand a avut din nou o luna de 'glorie'.Sanatate multa, sa treaca repede raceala, o sa fie bine.
Si tin sa spun ca am vazut-o sapt trecuta pe Maya la CMU, venise cu tati, pp ca pt analize.Mai de dimineata il vazusem si pe Bogdanel de Liviana, tot cu tati si tot la analize.

Liviana, si Andrei are o perioada in care face in mod voit pe el si zice'am facut pe mine fiindca asa tlebuie'.L-am lasat in pace, il intreb mai des, acu vad ca a luat-o iar pe calea cea buna.Sper sa il tina.Cum e cu Matei acasa?

Madi, imi spui si mie unde ti-ai scos pana la urma alunitele?Stiu ca tu cautai o clinica si ma intereseaza si pe mine.Am una mare care trebuie scoasa, e intr-o zona sensibila, se freaca de haine si m-am hotarat sa ma duc, dar nu stiu unde.

An@, noi luam propolis pt imunitate, 15 pic de tinctura+o lingurita de miere.Nu stiam ca tre sa fac pauza dupa 15 zile, io ii dau de 2 luni, asta e a treia.O sa merg pana la sf lunii, apoi pauza asa cum spuneai tu.Ce-i drept de atunci nu am avut absolut nimic, da nu stiu dc e efectul propolisului sau pur si simplu a avut el o perioada buna.

Elteka, unde esti?Nu a mai scris de dinainte de aniversarea lui Elias, dc tin io bine minte.Nu ne mai povestesti nimic de micutul calator?

Noi...ca noi.Andrei e ok, merge la gradi, are crize uneori, e linistit alteori, ba o iubeste pe sor-sa, ba o trozneste...dupa dispozitie.E intr-o perioada mancacioasa, s-a ingrasat, tot pe tac-su il iubeste, deci e bine.Mandra in schimb scoate sufletul din mine, e urlacioasa nevoie mare, tipa cat e ziua de lunga, nu pot sa plec nici macar 1 min de langa ea.Am mai lasat-o sa si planga, da nu prea ma mai tin nervii, ca are un plaman de sperie toti vecinii...Merge de-a busilea, alearga prion toata casa, linge tot, are 2 dintisoari aia iesiti, inca se scoala noaptea; si ea e tot in faza mancacioasa, am fost plecat 10 zile in concediu si a dat-o mama pe brazda.Macar nu ma mai lupt cu mancarea, au ramas doar urletele.Accept orice idee de a o face sa stea si singura macar putin.

Betty, mereu ma gandesc la tine, nu stiu cum te descurci cu amandoua acasa, poate Alex e mai cuminte.Cu suptul nu prea e ok asa, zic io, agatata de tine mereu, incearca sa-i faci program, macar 2 ore intre mese, e bine si pt tine si pt stomacelul ei.Dar io nu sunt experta in alaptat, sigur o sa gasiti voi o cale de mijloc.

Inca urla, va las...o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Madi, acum am citit intrebarea ta..nu stiu ce sa iti zic referitor la Ana ta. Tu o stii cel mai bine, de obicei subiecte de genul Alaptare, diversificare, gradinitza, boli, olitza is fierbitzi si ies scantzei

Pot sa iti scriu scamatic, de ce am intarziat scoaterea scutecului la copii mei.

* in primul, ca nu vorbesc prea bine, nu ma inteleg cu ei, adika nu am acel Feed-back care sa ma convinga pe mine, ca ne intelegem
** sunt in plina criza de 2+ ani, abia le fac fatza lor, e ca si cum as umple paharul.
*** statistic, un copil isi controleaza sfinterele la 3 ani. la 3 ani ei nu mai sunt bebelusi. Evident cu minusuri si plusuri.

Si, acum 2 caracteristici personale: la nastere, am avut din a 3 zi o incontinenta urinara. Medicul din spital mi-a spus relax, ca muschii o sa isi revina, fara vreo interventzie. era oribil pt mine, si daca imi mai spunea cineva ceva, il pocneam. Puteam sa fac integrale, puteam sa conduc o masina, sa recit o poezie, dar nu imi puteam controla muschii, pt ca nu e o actiune cognitiva.

Apoi incerc pe cat posibil sa aman actiunea, asta pt ca io stiu ca ma abtin cu greu, sa nu le fac o mustrare.
acum nu imi vine tot in minte, sunt multe de scris. Am un nepotel mai mik decat nr 1 al meu cu 13 zile. la 6 luni era deja cu olita. la 3 ani jumate inca il trezeau noaptea, sa faca pipi. Pt mine a fost un soc sa aflu asta. In genu: boala lunga, moarte sigura.
Asa cum am citit ca nu e bine sa bea lichide...
Controlul sfinterelor nu are legatura cu asta.
Aveam o colega de camin ff desteapta, care ne spunea ca a facut pipi necontrolat pana i-a venit ciclu.

Acum, io stiu ca in ro multa lumea e oripilata cand vede un copil de 2+ cu pampers. Chiar mama mea incerca sa ma certe. Incerc pe cat posibil sa nu il fortez, sa las natura sa isi spuna cuvantul. Si cred ca pana la 2,10 luni, nici nu o sa incerc sa i-l scot. Mai greu la David al meu, pt ca il vede pe frate-su si vrea Dom'le si el. Dar stiu ca in momentul in care se va plictisi, precum de o jucarie, va reveni, pt ca nu e destul de matur.
La Robert l-am scos la 2,7 ani, pt ca in 6 sapt aparea David. Uneori spre dimineatza facea in pat. Nu l-am certat niciodata, am trecut pur si simplu cu vederea, ca si cum ar fi varsat ceva din greseala.
Dar il mai certam in park cand pur si simplu nu avea timp sa mearga la toaleta pt ca statea pana in ultimul moment si pana spunea, pana ajungea, facea pe el..

hai ca scriu de un secol..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Lauradi si Teodoral, bine ati revenit pe forum la topicul nostru; Ne bucuram de vesti bune si speram sa tineti aproape!
Lauradi, sarcina usoara si un bebe sanatos!
Mica, noi am fi procedat asa: duceam copilul la CMU, faceam analizele indicate de dr, aplicam tratam recomandat de dr si nu-l mai duceam la cresa/gradi cat timp era febril sau se simtea rau. Cum se facea bine, il duceam inapoi
in colectivitate.
Hehe Lavini, ce mica e lumea, nu? Nu stiam ca l-ai vazut pe B la CMU. Vad ca B si-a mai revenit cu olita, cred ca si datorita faptului ca M ii este exemplu in acest sens. Mare a fost bucuria revederii cu Matei si cu parintii mei. Acest lucru a fost amplificat si de cateva vizite, de intalnirea baietilor cu bunicii din Buc si alte rude de la tara venite pt o nunta la care am participat si noi. Matei s-a mai inaltat, a devenit mai serios la modul ca intelege sau deduce f usor anumite lucrurio, e ascultator, insa cand e vorba de jucarii si impartirea lor, incepe show-ul si se lasa cu bataie. In ansamblu sunt tare mandra de evolutia lui M pe parcursul celor 2 luni de vacanta la Braila, parca nu-mi vine sa cred ca-i al meu. Am vazut poze si filmulete facute la Braila, o sa fac o selectie si le pun pe web sa vedeti ce flacau am. Tu mai alaptezi?
Ma bucur sa aud ca Andrei e bine overall.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Lavini, ma descurc si am noroc ca dorm asa bine amandoua de nu imi vine sa cred si daca is odihnita, e ok. Adorm amandoua in jur de 10 seara si asta mica se scoala la 4-5 pentru supt, dar destul de rapid si putin, cred ca e insetata si trage vreo 10 minute si apoi adoarme si se trezesc amandoua la 8. Dorm cu amandoua in camera ca altfel Andreea umbla dupa mine noaptea prin casa, asa macar dormim toti linistiti.

Asta mica e cumintica, mi-a plans intr-o vreme destul de mult, acum e mai ok. Mie mi se pare ca nu se satura ca suge pana la ultima picatura, spre seara nu mai am lapte si stau cu ea agatata cu orele, tot am sarit-o pe Andreea de la baie din cauza asta. Am reusit in ultimele zile sa ii dau o sticluta de lapte praf, dar cu mare greu si se potoleste. Suge, plange si arunca sanul, iar plange si intr-un final bea. Mi mila de ea, asa se uita la mine si la sticluta ca si cand m-ar intreba ce ii fac. Nu stiu ce sa fac sa am mai mult lapte, mananc si mai ptuin in ultima vreme. E mare, creste frumos, are deja 6kg la 2 luni jumate si lunga bine.

Si Andreea mi mai cuminte in ultima vreme, dar tot e greu, mereu trebvuie sa fac ceva, acum am un munte de haine necalcate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Bine ati revenit mamicilor!

Ma puteti ajuta si pe mine ca nu gasesc subiectul - cum se administreaza tinctura de propolis? trebuie sa ii dau si eu lui manu...

De la Lavini am inteles 15 picaturi + 1 lingurita de miere, dar cat trebuie facuta pauza pe luna?
Citeam undeva 20 de zile tinctura, apoi pauza pana la sfarsitul lunii...
Mie pediatra imi zicea ca trebuie diluata in apa + in functie de ce scrie pe prospect... Dar as prefera miere daca ziceti voi

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Poohy, pe prospect scrie 5 pic/3 ori pe zi.Io ii dau o singura doza, toate 15, ca la gradi fiind e mai greu sa ii dau de 3 ori.Ii pun o linguritya de miere si juma de cescuta cu apa.Si il pun sa bea 'siropelul'.Deci diluat il dau si eu, are oricum un gust f puternic, dar Andrei il bea fara probleme.Eu am zis ca nu am facut pauza, nici pe prospect nu scrie cat timp se da, dar AN@ zicea de 15 zile dat, apoi 15 pauza.O sa fac si eu asa de luna viitoare.

Liviana, am alaptat pana a facut mandra 6 luni, apoi am pus punct.Long story si dureros sufleteste pt mine.Dar a fost minunata toata perioada asta.

Betty, esti norocoasa ca fetele sunt cuminti amandoua.Pana acu vreo 2 luni si Teodora se trezea o data pe noapte, sugea 7-8 min si se culca.Apoi incepea sa se sscoale din ce in ce mai des, doar de dragul de a suge si nu de foame, pt ca doar molfaia la san, nu sugea efectiv.Acu cred ca se scoala de la dinti, abia au erupt primii doi, amandoi o data...sper sa treaca mai repede, ca io sunt rupta cu somnul.Si nici ziua nu pot sa dorm, ca ea doarme de 4 ori pe zi, cate juma de ceas, am incercat in fel si chip, dar tot nu doarme mai mult.

Mai devreme am fost la piata si ma intalnesc cu vecina de palier.Si zice 'De dimineata ai suparat-o pe mami, te-am auzit de la scara cum tipai'.Iar eu stau la 6.....Mi-e si groaza de ce or zice vecinii..si-or inchipui ca o maltratez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Lavini, merci . inca o intrebare - ce fel de tinctura de propolis (marca) ai luat?
Eu am gasit numai cu alcool, si pe nici un prospect (aveau 3 feluri) nu scria modul de administrare. Pe asta pe care am luat-o - de la institutul apicol - scrie ca in functie de indicatia medicului. Dar daca medicul mi-a zis in functie de prospect, eu ca sa fac?
Mai caut si pe la alte plafaruri, numai sa stiu ce...

Teodora trebuie sa se ia de mana cu Mihnea :D La urlaceala de se aude din curte :D Numai ca el e mai linistit decat zici ca e Teodora ta. Insa cand il apuca (rasfat, dinti, foame, vreau in brate, vreau la tzitzi) :D Valeleu, sa te tii :))
Chestia cu alaptatul stiu ca e foarte dureroasa - 2 experiente de genul asta am avut. Insa eu zic - extraordinar ca ai alaptat pana la 6 luni! Asta trebuie sa vezi.

In functie de rezultatul analizelor maine se duce Manu la gradi Eu am tot felul de ganduri... Si remuscari... Ce, nu pot sa imi dau demisia si sa am grija de copii? Ce conteaza ca ma duc direct la balaceanca :D Dar totusi gandind la rece e cel mai bine pentru Manu. Pai ce face ea la iarna cand nu o sa fie copii? Ca fara ei nu poate. Azi la doctor urmarea un baietel. Il mangaia pe burtica (bine ca nu a fost taica'su de fata :D). In parc tot asa, buluc peste copii. Numai d'asta vrea in parc. In casa se plictiseste si nu am cum sa ma jos de dimineata pana seara numai cu ea. Plus ca trebuie sa socializeze, nu? Sa se invete asa, prietenoasa, deschisa.
Eu m-am dus la 2 ani si 10 luni si mi s-a parut tarziu. Ma plictiseam groaznic in casa. Fratii mei unul la 2 ani si 6 luni, unul la 3 ani si 1 luna.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput