**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(105)**
Raspunsuri - Pagina 10
doxinu spune:

LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR

Sanatate capsuneilor bolnaviori si felicitari mamicilor de capsunei mari ce au inceput gradinita
bettyR spune:
poohy, ma bucur ca i-a placut lui Manu la gradinita. Urmaresc cu emotie postarile voastre despre gradi, parca as da-o si eu pe Andreea la program scurt ca asa mult ii plac acum copiii. Tot vrea "copii multi".
Arcadia, e ziua mea de nastere. Ce multe saptamani ai de sarcina, imediat o sa ai si tu inca un bebe.
Fetelor, multumesc pentru urari!
An@ spune:
Bona sera,
ptiii, a si venit toamna...acus, acus ne pregatim de Craciun
.
Mi-e groaza de perioada asta rece, cu imbracatul gros juma de ora ca sa stam afara 10 minute si in rest sa gasim activitati in casa sa nu se plictiseasca si sa nu devasteze casa
.
Am gasit situl asta www.activitaticopii.ro/lucru_manual.html si am gasit o gramada de idei grozave. Week-endul asta ne-am aprovizionat cu tot felul de rechizite si am facut cateva activitati. A avut succes culesul de frunze, betisoare si floricele din parc si apoi lipite pe hartie in forma de copac (gasiti asta pe site-ul de mai sus), am pictat, am decupat-lipit diverse si am facut impreuna niste fursecuri cu nuca SUPER 
(am vrut sa le fac poza dar s-au "topit" imediat din farfurie 
). Ana m-a ajutat la decupat aluatul cu diverse forme cu tema Pooh si a fost ffff incantata, asa ca vom repeta experienta curand.
Daca mai stiti si voi site-uri, surse, idei de activitati, puneti aici sa ne inspiram toate. Maine mai pun eu niste link-uri ca le am salvate in pc la birou. Imi plac si mie activitatile astea, chiar ma relaxeaza si ma "bat" cu ANa pe pensule si culori si lipici
.
I-am facut si eu Anei analizele "de 2 ani"...ca tot am amanat ca im iera mila sa o intep si aveam oroare ce luat proba de urina. Sunt incantata ca, desi "manechin", nu are lipsa Ca sau Fe, chiar sta bine cu ele (intr-un fel ma asteptam pt ca la ea problema e ca nu mananca cantitati mari, in rest mananca f diversificat, adica nu sare nicio masa si mananca din toate grupele: fructe, legume crude, lactate, carne/ou, paste/orez,...dar nu mult
). urocultura e bun, mai asteptam copro si exudatul.
Daca intereseaza pe cineva, se pot face analize la Synevo (acolo ne-a recomandat pediatra sa mergem si mi-a convenit ca are centre de recoltare in multe locuri, asa ca am gasit usor unul aproape de casa) gratis cu trimitere de la medic, dar cu programare intr-o anumita perioada fctie de plafon. Noi am prins gratuit.
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Betty, la multi ani!!!! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de fetele tale frumoase (si de sot)!!
kay spune:
fetelor, heeeelp !!!
mai stiti cand ziceam de S ca nu plangea decat cand era ceva grav? e, s-a dus treaba asta... nu stiu daca e ceva temporar sau o sa o mai tina ceva, dar azi aproape ca m-a speriat. eu obisnuita cu un copil cuminte, care nu plangea, care se implica in activitati, ii placea sa faca orice, nu se plangea de nimic... nu avea nici zile proaste, nimic. era un zambet toata... eh, azi.. am zis ca ma duc in lume... de dimineata nu a vrut sa bea laptele in cana ci in bibe... si de vreo sapt a renuntat la bibe... ok. i-am dat in bibe, ca ii era super foame. plus ca plagea, adica bazaia, ca nu era cu lacrimi. booon, ne jucam, ne iubim, ne uitam la tati. si pt ca adorsem cu ea cu o seara inainte ramasese casa cu fundu in sus si m-am apucat sa adun. e, si cum n-am bagat-o in seama si faceam alte treburi a inceput sa se mataie, sa maraie, nu-i convenea nimic, nu-i placea nimic. daca vroia ceva, ii dadeam si chair si cu X in mana plangea... deci nu inteleg si nu stiu ce sa ii fac. am terminat repede si parea sa ii fie somn. buun. 12, pana la 1.30 cand trebuia sa plecam la logo era ok. a mers in pat singura, s-a asezat in pozitia de somn numai ca nu a adormit... adica... se fataia, radea, se juca.. dar nu adormea... mai trebuia sa si manance... si timpul trecea. pana la urma am zis sa renuntam la somn si sa manance sa plecam. a mancat si parca iar ii era somn. iar o luam de la cap, ma pacaleste si fuge. renunt si plecam. ajungem si acolo mai ca nu s-a tavalit pe jos... deci era ceva groaznic, parca o taia, parca o puneam la jug, nu la joc... s-a dus si ora asta si cum seara aveam program de mers la film cu tati si lasat S cu mama, am mers la mama si acolo iar se mataia, nimic nu-i convenea... da nici nu dormise. s-a jucat cu frati-miu si a ras cu atata pofta.. deci nu era suparata sau indispusa, pt ca s-a jucat... a venit si Alex la mama si s-a jucat si cu el. am iesit in curte, a alergat, s-a jucat... deci ok. pe urma acasa... cum vroia ceva si nu i-am dat iar mataiala... a spalat-o alex ca sa imi mai trag sufletul si i-am facut laptele. a baut si cica sa adoarma... eram plina de elan ca stiam ca e obo... dar nimic, de 2 ori ne-am intors la joaca... s-a calarit cu taica-su, s-au jucat, pana la urma i-am pus ice age2... banuiam ca vrea sa faca un kk... si intr-adevar, a facut un bob de strugure de kk
si pe urma am mers toti 3 in pat si a adormit in 3 minute... si inca nu stiu daca s-a miscat din pozitia aia, ca mi-e frica sa intru la ea
. in interfon nu se aude nimic...
si ma gandesc ca poate sa fie asa :
- a crescut si e la varsta ![]()
- frustrarea venita din imposibilitatea comunicarii (are cuvinte de baza, dar probabil vrea sa emita mai multe si nu poate)
- a fost doar o zi mai nasoala
- ii ies niste masele
Oricum trece printr-o perioada de schimbari, e in upgrade... s-a schimbat ora de somn, nu mai e la 12 ci spre 2-3-4... ora de masa s-a schimbat si aia, o zi doarme 2 ore, o zi nu doarme deloc, o zi doarme 20 minute... plus ca venim dupa vacanta in care a alergat libera ore intregi si acum brusc am restrans-o la apartament. ca a plouat zilele astea si nu ne-a ars de mers in ploaie... sa vedem ce aduce si ziua de maine, ca daca e ca asta de azi ma apuca si pe mine bazaitu... noroc cu alex ca a fost atat de calm si impaciuitor, ca altfel ma vedeati alergand pe campii...
va
si somn usor, tot zic ca ma duc si eu in pat si nu mai ajung...
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
arcadia spune:
Kay, am cetit zilele trecute un subiect aci pe forum despre manifestari tipacioase intre 2-4 ani.. e posibil sa fie frustrarea cu greutatea comunicarii (bine, la fel cum e posibil sa fie si celelalte 3 enumerate de tine, sau chiar 2-3 combinate..) zic eu sa mai astepti un pic sa vezi ce se mai intampla. cum mai e sonia cu auzul?
si daca tot te-am prins, te rog sa imi trimiti prin posta pantalonasii pe care i-am castigat la bazar, iti trimit detalii pe pm.. asta daca nu se mai face intalneala capsunelelor... chiar, fetelor, cum a ramas cu intalneala noastra? hai sa propunem date ![]()
An@, suuuper activitatile tale cu Ana..ah, de-as avea si eu timp sa ma joc cu Calin..dar o sa vina si vremuri mai bune..ca luna trecuta si pana acum am lucrat 10-12 ore pe zi 
Betty, atunci la multi ani pentru ziua de nastere!
cum ai petrecut? ![]()
Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
29+ 

kay spune:
vaaai, arcadia, am sa iti dau ceva? iarta-maaa, n-am stiut
. zi-mi ce sa ma apuc sa scormonesc, ca cine stie pe unde sunt dupa atata si atata timp... offf, ce rau imi pare
...
da, am sa astept sa vad ce se mai intampla cu ea. sper sa fie doar o perioada...
cu auzul e ok, doar ca e e incapatanata si nu face decat ce vrea, cand vrea si cum vrea... intelege muuuult mai mult decat poate sa zica... azi a zis "o"
pt prima data. in rest are niste litere pe care le stie si el combina in cuvinte, spre bucuria mea. e tare frustrant, atat pt ea, cat si pt noi sa nu putem comunica asa cum am vrea... adica ea mititica zice acolo muuuulte treburi, da putine le inteleg... stie si cum face pisica, vaca, puiul, broasca, cainele... incet incet se leaga treburile, numai ca S, ca si maica-sa
, n-are rabdare... in schimb a inteles imediat cand l-am rugat pe frati-miu sa aduca un geamantan din balcon ca sa pun pantofii.(mutam niste treburi) si cum a lasat geamantanul jos (deschis) S s-a dus direct in hol si a luat pantofii si i-a pus in geamantan. deci a inteles... mai ales ca nu am facut nici un gest din care putea sa isi dea seama ce vroiam...
astept PM. 
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
arcadia spune:
pai nici n-aveai de unde sa stii ca nu ti-am zis pana acum
am citit la umanitare ca ai multa treaba si n-am vrut sa te deranjez
dar oricum nu era graba
hai ca iti trimit pm ![]()
ma bucur ca Sonia aude ok, asta inseamna ca incet-incet va incepe sa si vorbeasca. abia astept 
ia uitati ce am gasit eu pe un blog, o postare super haioasa, am ras cu lacrimi 
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=136822
Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
29+ 

An@ spune:
La multi ani, Anelor!!!!!
La multi ani, Ana de Madi!
La multi ani, Ana mea scumpa si lipicioasa!!!
Sf. Ana sa aiba grija de voi si sa va ocroteasca!
An@ spune:
Revin cu tema activitati:
- pt cei fara de talent la desen (asa ca mine
), un link unde ne invata cum sa desenam
http://www.peelbooks.com/123_draw_series/index.html
- alt site cu activitati http://www.dltk-holidays.com/
Mai asteptam si alte idei.
Kay, pai tu cat iti imaginai ca o sa mai ai copil cuminte, fara tantrumuri specifice varstei
?
Motive pot fi multe:
- oboseala (daca le trece ora de somn, adorm mai greu si fac circ)
- maselele
- miorlaiala aiurea...daca citesti in "Totul se intampla inainte de 6 ani", vei vedea ca varsta de 2 ani este "prima adolescenta"
, adica se manifesta ca adolescentii: daca ii dai ceva, de ce ii dai, ca nu mai vrea, daca nu-i dai, urla ca nu-i dai. Oricum o dai nu e bine.
Si noi trecem prin asta si fac fata cand sunt mai odihnita si pot fi mai ferma in ton. Atunci vad ca e "rasfat", pt ca daca ii spun ferm sa inceteze cu miorlaiala ca nu inteleg ce vrea, sau nu se poate ce vrea pt ca...merge si tace. Apoi ii distrag atentia spre altceva. Daca sunt si eu obosita, mai greu...ca ii dau orice cere numai sa taca si parca ii alimentez si mai rau "crizele", ca mereu vrea altceva si cum spui si tu, urla cu ele in mana.
Arcadia, m-a amuzat sub. de pe blog. Si eu, ca multe, m-am regasit. Brr, 10-12 ore? cum rezisti?