Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (91)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui busymummy

Am pus poze cu camera lui BB pe comun .

27 si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Busymummy#


Buna,

as vrea sa vad si eu pozele, eventual sa postez din ale mele dar nu stiu exact cum trebuie procedat, nu stiu parola de la contul comun ( este cel de gmail?)

25 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov.dec2009 spune:

Merci Camy

Fetele noi sunt in lista si cand ne scriu din nou, asteptam detalii ca sa completam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus
RamonaC...semnatura e buna, poimaine fac 30 de saptamani...numai ca eu nu nasc la 40s din cauza ca am o cezariana din iulie anul trecut..si la fix 2 sapt din cauza complicatiilor am inca o taietura pe uter...si nu se risca medicul sa merg mai departe de 38s...asta inseamna 28 oct...
deci...AMR 58 zile


Camy ...mea culpa!
Neuronul meu asa tinea minte ca ati trecut deja la 30+. Stiam eu ca vei naste inaintea mea, sau ma rog cam in aceeasi perioada...
Asa ca.... te las...nu te mai prind!


Ramona,
31+ DOMINIC ANDREI
noi 3


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

'Neatza la amiaza si de la mine :)

Imi pare rau ca la inceput de capitol vin cu vestile astea...dar sper sa nu fie nimic grav.
Aseara am crezut ca "dau coltzu". Asa, din senin. Ne uitam cu sotul la toate albumele noastre cu poze, radeam, povesteam, si dintr-o data, am simtit intepaturi puternice in inima - ca niste cutite. Eram semi-culcata pe partea dreapta, pe umarul sotului. M-am ridicat in sezut, dar nu mai puteam trage deloc aer, asa de tare ma intepa. Am baut o cana cu apa, dar nimic. M-am dus in living exact sub aerul conditionat si stateam acolo sa pot respira, dar intepaturile erau din ce in ce mai dese si mai puternice. A sunat sotul la urgenta. Tanti de-acolo ne-a luat cu povesti: la a cata sarcina sunt, in a cata luna, daca nu am stat in curent, daca nu sunt racita, etc....si ne-a zis sa luam un medicament - "Validol" (nu stiu daca este in Rom. sub acelasi nume; sunt niste pastile albe, mentolate, care se tin sub limba - scrie pe ele ca sunt pt calmarea nervilor si buna functionare a sistemului circulator). Problema e ca eu chiar NU eram nervoasa si Nu am fost nervoasa ieri pe nimeni si pe nimic.
Saracul sot, atat era de speriat, ca imi era frica sa nu moara el inaintea mea! A pornit masina si in 2 minute a fost inapoi in casa cu pastilele. A zis dupa aia ca a mers ca un nebun prin oras, cu 120km/h, si claxona non-stop sa se traga toti din calea lui. A ajuns sus gafaind, si a trebuit sa mai coboare o data jos, ca nu mai tinea minte daca a inchis masina sau nu.


Am luat pastila, si m-am culcat. Am observat ceva si aseara si azi-noapte: ca numai cand stateam culcata pe partea dreapta nu simteam intepaturile acelea puternice. Daca ma intorceam pe spate sau pe partea stanga, nu mai puteam rasufla. M-am trezit azi=noapte sa merg la baie. Am crezut ca nu mai ajung inapoi in camera, asa de rau ma intepa inima (deci, si in pozitia de sezut sau in picioare, aceeasi treaba...).
Slava Domnului, acum nu mai simt nici o intepatura.

Ma tot intreb oare ce s-a intamplat? Oare era bebe prea sus, in partea dreapta de data asta? Ma mai durea putin ficatul inainte cand se muta bebele in sus. Dar atunci il simteam ca e acolo. Acum nu!
O singura data am mai avut asa intepaturi puternice la inima; m-am dus a doua zi la medicul de familie care avea si un aparat pt EKG (sau cum ii spune...) si mi-a iesit perfect totul...de imi era si rusine ca m-am dus.

Scuze ca m-am lungit atat de mult cu povestea. Sper sa nu fi avut niciuna din voi probleme din astea. Poate ati auzit totusi sau ati citit pe undeva ceva informatii care m-ar lumina si pe mine in sensul asta. Ca parca mi-e rusine sa ma duc iar la medicul de familie, si sa-mi spuna ca nu am nimic.

IN alta ordine de idei:

Camy , felicitari pentru carut! Sa va bucurati de el si de bebe plimbat in el

Adriana, mai ai cateva ore, si vei fi free . Super ca intri in concediu!

laurairina, daca nu te doare nimic, nu cred ca sunt contractii dureroase. Ai dureri in partea de jos a bazinului, unde sunt ovarele? Dureri asa, ca la ciclu? Atunci am inteles eu de la medic ca sunt contractiile dureroase si periculoase. In rest, si mie mi se intareste burta de mai multe ori pe zi, mai ales cand merg pe jos. Iau si eu din cand in cand NOSPA, insa la mine sunt sfinte alte tablete (nu stiu daca sunt in Rom. cu acelasi nume): Magnerich. Sunt pentru sustinerea sarcinii, calmarea uterului si a contractiilor. Trebuie sa le iau de 4ori/zi, indiferent daca am contractii sau nu.
Daca tot esti in concediu, incearca sa te odihnesti cat mai mult la orizontala. Eu mi-am format un stil propriu acasa: lucrez 15/20 de minute (la bucatarie, curatenie, etc...) 20 de minute vin in camera si ma odihnesc. Asta chiar daca am terminat de spalat doar o parte din vase, chiar daca am lasat toate ustensilele de curatat baia pe jos, chiar daca...
Depinde cum ma simt: daca dupa 20 de min. sunt ok, ma ridic si continui. Daca nu, se mai prelungeste pauza.

Ramonika, nici noi nu ne-am decis inca asupra carutului si patutului. In mare, ne-am stabilit niste parametri pentru carut, si cam stim ce vrem. Problema e acum doar sa gasim ce ne place si sa-l luam. Cel mai greu este insa cu patutul, pentru ca nu stim nici noi ce vrem Nu ne putem decide intre patutul portabil si cel de lemn, ca sa putem trece la pasul urmator -cautarea de modele si preturi.
In cel portabil mi se pare ca nu va avea stabilitatea necesara pentru cand se va ridica sa stea in picioruse; nu are de ce sa se tina, nu are gratiile acelea.
La cel de lemn mi-e teama sa nu se loveasca, apoi sa nu se sufoce sau mai stiu eu ce sa se intample de la aparatorile acelea laterale. Laura G parca spunea ca lor li s-a recomandat la curs: fara aparatorile acelea.
Astfel ca, suntem inca in ceata...

Foarte utila discutia despre camasile de noapte. Eu eram convinsa ca voi purta pijamale, dar am inteles ca sunt mai multe discomforturi cu ele, si e recomandata aceasta camasa. Deci, sa vedem daca am inteles eu bine: va trebui sa avem o camasa de noapte (nu neaparat cu nasturi) cu care mergem sa nastem, si care va fi inutilizabila dupa, right?
Apoi, va trebui sa avem cel putin inca o camasa de noapte pentru dupa nastere, cu nasturi/capse/ in fata si la sani daca se poate, sa fie practica pt alaptat? Avand in vedere ca eu transpir ca un cal de curse (chiar si in timpul iernii), cred ca va trebui sa imi iau cate o camasa pentru fiecare zi de spitalizare.
Asta e tot, sau mai era ceva?

Ioi, ce m-am lungit...cat o zi de post!







28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Smaranditza eu stiu ca mai poti simti asa la inima cand ai probleme cu calciul si magneziu..
Nu ai vb cu medicul tau????
Spun asta pentru ca am avut si eu astfel de probleme care treceau dupa o cura de ca+mg.
Poate iti facin niste analize...
Oricum, sanatate multa iti doresc...desi nu e sigur inima...eu am probleme cu inima si stiu d ela mai multi medici ca inima nu doare niciodata...ea fac probleme direct...adica un infarct, preinfart, stopuri respiratorii, tensiune...dar ca si durere..nu nu atentioneaza inima...


Sanatate multa oricum iti doresc!

RamonaC mai...sa ajungem la 38s toate..ca e bine..un copil nascut intre 38 - 42s este considerat la termen..
La orice saptamana sa se nasca, numai sanatos sa fie...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex


29+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui busymummy

Am pus poze cu camera lui BB pe comun .


http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Busymummy#


ce frumooooosss !... am admirat pozele si mi-a placut la nebunie cum a iesit camera la bebe


Anca 29+ Daria

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

smaranditza - imi pare rau pt. ce ai patit. mie una nu mi s-a intamplat asa ceva, ca sa te pot sfatui ceva. insa m-as fi asteptat cand suni la salvare sa vina acasa sa te vada, nu sa-ti recomande niste pastile prin telefon, sau n-am inteles eu bine...
cu patutul si carutul... nu mai zic, ca e o mare bataie de cap pt. noi...
camasile de noapte...cred ca la nastere iti dau ei ceva de imbracat, dupa aia cred ca tre sa avem noi camasile noastre. insa nu cred ca e asa de strict, daca n-am camasa in spital, ci pijama, ce-o sa faca, o sa ma dea afara? am sa-mi iau daca o sa consider ca intr-adevar ma ajuta. om vedea.

busymummy - superba camera lui bebe.
aveti noroc care puteti face o camera speciala pt. bebe. noi avem 2 camere (nedecomandate ), insa tot nu putem face dormitorul special pt. bebe, ca n-am avea unde pune lucrurile noastre, asa ca... ramane camera la comun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Busymumy chiar vroiam sa te intreb si eu ce e cu semnele alea dupa sexul beblusului... Poate reuseste data viitoare nenea dr sa vada mai bine, asta daca il ajuta si bebe. Dar eu zic sa stai linistita ca doi nu is. Asta cu sexul se stie ca nu e 100% clar ceeea ce vede dr acolo, din cauza ca seamana f mult. Am vazut diverse filmulete pe net despre viata uterina si ceea ce eu puteam sa jur ca e o putza de baietel, s-a dovedit a fi de fapt pasarica de fetita. Labiile nu erau inca crescute si am crezut ca e baiat...dar daca e 1 sau 2 vedea de la primul eco.


Ramona,
31+ DOMINIC ANDREI
noi 3


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
camasile de noapte...cred ca la nastere iti dau ei ceva de imbracat, dupa aia cred ca tre sa avem noi camasile noastre. insa nu cred ca e asa de strict, daca n-am camasa in spital, ci pijama, ce-o sa faca, o sa ma dea afara? am sa-mi iau daca o sa consider ca intr-adevar ma ajuta. om vedea.


Ramonika, in Buc.(cel putin unde nasc eu) daca nu ai camasa de noapte de acasa, nu te lasa cu pijamale, iti dau din spital niste carpe care se leaga cu siret. Se impun camasile ptr. a vedea pasaroiul repede si ptr. igena mai usoara cel putin in caz de nastere naturala, asa mi s-a spus. Se solicita camasile de noapte cu nasturi multi sau cele special de alaptat, ca atunci cand dai la bebe papa sa nu stai cu poalele in cap, sa poti scoate sanul usor





29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika


camasile de noapte...cred ca la nastere iti dau ei ceva de imbracat, dupa aia cred ca tre sa avem noi camasile noastre. insa nu cred ca e asa de strict, daca n-am camasa in spital, ci pijama, ce-o sa faca, o sa ma dea afara? am sa-mi iau daca o sa consider ca intr-adevar ma ajuta. om vedea.



Ramonik depinde cum vrei sa nasti...din cate am inteles la nastere naturala e indicat sa ai camasa de noapte pt ca te trezesti cu doctorul la consult si cica e greu sa iti dai pantalonii jos de nu stiu cate ori pe zi mai ales dupa ce ai nascut, cu camasa numai o ridici si se uita la tine si o tragi inapoi...e mai usor si la baie dar daca tu te simti mai bine in pijamaluta nu cred ca o sa aiba cineva ceva de comentat





Anca 29+ Daria

POZE

Mergi la inceput