Diete pentru sanatate

Diete pentru sanatate | Autor: dyana

Link direct la acest mesaj

DIETA TIP B (pentru cei cu grupa de sange de tip B)

Mai jos am repostat si dieta de tip A, pentru cei cu grupa de sange de tip A. Am fost rugata la mesaje private de catre oamenii interesati sa le pun impreuna.

PRODUSE DIN CARNE DE PASARE : Produse de carne rosie slaba – 120-180g (barbate), 60-150g (femei si copii), 2-3 ori/sapt.; carbe de pasare : 120-180 gr.(barbati), 60-150 gr. (femei si copii), 0-3 ori/sapt. DEOSEBIT DE BENEFICE: MIEL, OAIE, IEPURE, VANAT.
Neutre : carne de vita, carne toccata de vita, bivol, ficat, fazan, curcan, carne de vital.
De evitat: costita, carne de pui, gaini, rata, sunca, inima, potarniche, carne de porc, prepelita..

ALIMENTE MARINE: toate alimentele marine recomandate, 120-180gr., 3-5 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: COD, PLATICA, GROUPER, EGREFIN, HAKE, HALIBUT, MACROU, MAHIMAHI, MONKFISH, BIBAN OCEANIC, STIUCA TANARA, STIUCA, PORGY, SARDINE, PASTRAV MARIN, SCRUMBIE, CALCAN, STURION, ICRE DE STURION (CAVIAR).
Neutre : abalone, ton, bluefish, crap, drac de mare, hering proaspat si murat, pastrav curcubeu, red snapper, sailfish, scallop, rechin, biban argintiu, smelt, snapper, calmar, peste spada, tilefish, weakfish, biban alb, peste cu carne alba, biban galben, somon.
De evitat: ansoa, barracuda, crab, beluga, biban cu branhii albastre, clean, scoici, crab, rac cu platosa, tipar, broaste, homar, lox (somon afumat), midii, caracatita, stridii, creveti, melci, biban dungat, broasca testoasa, yellowtail.

PRODUSE LACTATE SI OUA: oua, 3-4 ori/sapt., branzeturi 60 g, 3-5 ori/sapt., iaurt 1-2 dl, 2-4 ori/sapt., lapte 1-2 dl, 4-5 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: BRANZA COTTAGE, FARMER, FETA, DE CAPRA, RICOTTA, LAPTE DE CAPRA, KEFIR, MOZZARELLA, LAPTE ECREMAT SAU 2%, IAURT (CU FRUCTE, SIMPLU, CONGELAT)..
Neutre: branza: de Brie, Chedar, Colby, cu smantana, Edam, Emmenthal, Gouda, Gruyerre, Jarlsberg, Munster, Neuftchatel, Provolone, sherbet; unt, lapte batut, camembert, cazeina, Monterey Jack, parmesan, lapte de soia, zer, lapte integral, Schweitzer..
De evitat: branza americana, blue cheese, inghetata, string cheese.

ULEIURI SI GRASIMI: uleiuri, 4-6 linguri/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: ULEI DE MASLINE.
Neutre: ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in.
De evitat: ulei de porumb, de canola, din seminte de bumbac, de arahide, de sofran, de susan, de dloarea soarelui.

NUCI SI SEMINTE: 6-8 nuci de 2-5 ori/sapt., unt de nuca, 2-3 lingurite/sapt.
Neutre: unt de migdale, migdale, nuci braziliene, castane, nuci ameicane si litchi, nuci macadamia si pecan, nuci in general.
De evitat: nuci de mahon si de pin, alone, boabe de fistic, arahide, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, de dovleac si mac, unt de susan.

FASOLE SI LEGUME: toate tipurile de fasole si legume recomandate – 1 ceasca sub forma uscata, 2-3 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: FASOLE MARE, LIMA, NAVY.
Neutre: fasole: cu boabe late, cannelloni, aramie, fava, verde, jicama, nordica, rosie, saltareata, cataratoare, tamarind, alba, soy; mazare verde si pastai.
De evitat: fasole: aduke, azuki, neagra, garbanzo, pinto, linte: domestica, verde, rosie, mazare neagra.




CEREALE: toate cerealele, 1 ceasca sub forma uscata, 2-4 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: MEI, TARATE DE OVAZ, FAINA DE OVAZ, OREZ EXPANDAT, TARATE DE OREZ, SECARA ALBA.
Neutre : crema de orez, faina de cartofi, granola, grape nuts.
De evitat: amaranth, orz, hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de porumb, crema de grau, kamut, kasha, secara, cereale combinate, grau decorticate, tarate de grau, germeni de grau.


PAINE SI BRIOSE: paini, biscuiti –1 felie/zi, briose 1/zi.
DEOSEBIT DE BENEFICE: PAINE DIN OREZ BRUN, PAINE ESSENE, MEI, PAINE EZECHEL, FIN CRISP, PRAJITURI DE OREZ, PAINE WASA.
Neutre: paine fara gluten, paine hiperproteica fara grau, lipie ideala, briose din tarate de
ovaz, paine de secara alba, paine din faina de soia.
De evitat: covrigi de grau, briose de porumb, grau arnaut, paine policerealiera, paine de secara 100%, fulgi de secara, secara Vita, briose din tarate de grau, paine de grau integral.

CEREALE SI PASTE FAINOASE: grane – 1 ceasca sub forma uscata, 3-4 ori/sapt.; paste fainoase – 1 ceasca sub forma uscata, 3-4 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: FAINA DE OVAZ, FAINA DE OREZ.
Neutre: faina de graham, de secara alba, faina alba, paste fainoase semolina, paste fainoase cu spanac, Quinoa, basamati de orez, de orez brun, orez alb.
De evitat: kasha de hrisca, faina de grau arnaut, faina de cus-cus, faina de orz, paste fainoase cu anghinare, taitei soba, faina cu gluten, faina de grau, faina de secara, faina de grau bulgur, orez salbatic.

LEGUME: crude, 1 ceasca preparate, 3-5 ori/zi , gatite; 1 ceasca preparate 3-5 ori zilnic.
DEOSEBIT DE BENEFICE: SFECLA, FRUNZE DE SFECLA, VARZA CHINEZEASCA, VARZA ROSIE SI ALBA, MORCOVI, CONOPIDA, BROCOLLI, VERDETURI COLLARD, VINETE, NAPI, FASOLE LIMA, CIUPERCI SHIITAKE, MUSTAR, PATRUNJEL, PASTARNAC, ARDEI VERZI, JAPALENO, ROSII, GALBENI; CARTOFI DULCI, VARZA DE BRUXELLES, INGAME, TOATE TIPURILE.
Neutre: arugula, sparanghel, muguri de bambus, Bok choy, telina, asmatui, cicoare, castravete, ridiche Daikon, papadie, marar, andive, escarole, chimen dulce, usturoi, ghimbir, hrean, zucchini, guile, praz, laptuci; iceberg, romaine, mesclun; ciuperci: abalone, domestice, enoki, Portobello, tree oyster; okra, ceapa: verde, rosie, spaniola, galbena; cartofi rosii si albi, radicchio, rappini, rutabaga, arpagic, alge, shallots, mazare de iarna, spanac, muguri de alfalfa, dovlecel de toate tipurile, sfecla mangold, nap, castanet de apa, nasturel, (macris de balta).
De evitat: anghinare domestica si de Ierusalim, avocado, porumb alb si galben, dovleac, rosii, masline: negre, verzi, grecesti, spaniole; ridichi, muguri de mung, muguri de ridichi, tempeh, tofu.


FRUCTE: toate fructele recomandate, 1 fruct sau 90-150 gr., 3-4 ori/zi.
DEOSEBIT DE BENEFICE: BANANE, FRUCTE DE MERISOR, ANANAS, PAPAYA, STRUGURI NEGRI, VERZI, ROSII, CONCORD, PRUNE NEGRE, VERZI, ROSII.
Neutre: mere, caise, mure, afine, boysenberries, cirese, coacaze negre si rosii, curmale, boabe de soc, smochine uscate si proaspete, agrise, grapefruit, mandarine, guava, kiwi, kumquat, stafide, lamai, loganberries, mango, pepene: canang, cantalup, casaba de Craciun, Crenshaw, dulce, spaniel, lubenita; piersici de toamna cu coaja neteda, portocale, pere, piersici, patlagina, prune uscate, zmeura, capsuni.
De evitat: nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, prickly pear, rubarba, carambola.


SUCURI SI LICHIDE: toate sucurile recomandate 2,5 dl, 2-3 ori/zi; apa 2,5 dl, 4-7 ori.
DEOSEBIT DE BENEFICE: VARZA, FRUCTE DE MERISOR, STRUGURI PAPAYA, ANANAS.
Neutre: mar, cidru de mere, prune uscate, caise, morcov, cirese negre, castravete, telina, grapefruit, portocala, apa cu lamiae, suc de legume recomandate.
De evitat: rosie.

MIRODENII:
DEOSEBIT DE BENEFICE: ARDEI ROSU, CURRY, GHIMBIR, HREAN, PATRUNJEL.
Neutre: agar, anason, arrowroot, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, sirop de orez brun, capere, chimen, nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, marar, dulse, usturoi, miere, varec, sirop de artar, majorean, menthe aguatica, miso, melasa, mustar (uscat), oregano, boia de ardei, piper boabe, fulgi de piper rosu, menthae piperita, cuisoare, sirop de orez, rozmarin, sofran, salvie, cimbru, sos de soia, menthe crispa, zahar brun si alb , tamarind, tarhon, timian, vanilie, cidru din otet de mere, otet balsamic, otet din vin rosu, otet alb, perisor.
De evitat: cuisoare englezesti, esenya de migdale, malt de orz, scortisoara, amidon si sirop de porumb, gelatina simpla, piper negru macinat, piper alb, tapioca.





CONDIMENTE:
Neutre: unt de mere, gem, jeleu, maioneza, mustar, muraturi cu marar, muraturi cosher, muraturi dulci, condimente picante, condimente pentru salata (cu continut scazut in grasimi, din ingrediente premise), sos Worcestershire.
De evitat: ketchup.

CEAIURI DE PLANTE:
DEOSEBIT DE BENEFICE: GHIMBIR , GINSENG , RADACINA DE LEMN DULCE (NU FOLOSITI FARA ACORDUL MEDICULUI), PATRUNJEL, MENTHA PIPERITA, FRUNZE DE ZMEURA, MACESE, SALVIE.
Neutre: alfalfa, brusture, iarba-matei, ardei rosu, musetel, studenita, papadie, dong quai, echinaceea, soc, ceai verde, paducel, voronic, menthe crispa, dud, iarba Sf. Ioan, sarsaparilla, ulm alunecos, frunze de capsuni, thimian, valeriana, verbena, mesteacan alb, acoarta de stejar alb, coada soricelului, stevie galbena.
De evitat: aloe, podbal, matasea porumbului, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, trifoi rosu, rubarba, siminichie, traista ciobanului, gura-lupului,goldenseal.

DIVERSE BAUTURI:
DEOSEBIT DE BENEFICE: CEAI VERDE.
Neutre: bere, cafea decofeinizata, cafea obisnuita, ceai negru decofeinizat, ceai negru obisnuit, vin rosu, vin alb.
De evitat: bauturi distillate, apa carbogazoasa, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon.

SUPLIMENT ALIMENTAR BENEFIC: MAGNEZIUL (toate verdeturile, cerealele si legumele recomandate).
PLANTE-SUBSTANTE RECOMANDATE: enzime digestive (bromelaina), plante adaptogenice (ginko biloba), lecitina.

Exercitii: aerobic 45-60 min., 3 ori/sapt., tenis 45-60 min., 3 ori/sapt., arte martiale 30-60 min. 3 ori/sapt., gimnastica suedeza 30-45 min., 3 ori/sapt., plimbare 30-60 min., 3 ori/sapt., ciclism 45-60 min. 3 ori/sapt., inot 30 min-45 min., 3 ori/sapt., mars 30-60 min., 3 ori/sapt, jogging 30-45, 3 ori/sapt., gimnastica de intretinere a greutatii corporale, 30-45 min., 3 ori/sapt., golf 60 min., 2 ori/sapt., hatha yoga 45 min., 2 ori/sapt., tai chi 45 min., 2 ori/sapt.

ALIMENTATIA RATIONALA:
· Evitati sa consumati sare, faina alba, zahar, rosii fierte – introduce acid in corp.
· Consumati pe cat posibil hrana vie (fructe si legume proaspete, negatite). Fructele , vegetalele precum si sucurile lor trebuie consummate numai pe stomacul gol.
· Evitati carnurile, in special cele afumate, sarate sau tocate.
· Consumati unt, uleiuri si branzeturi cat mai putin rafinate.
· Feriti-va de cafea si de ceaiul chinezesc.
· Combinati correct mancarurile: cartofii, orezul, pastel e fainoase, mazarea si alte alimente de acest tip se pot combina cu vegetale – dovlecei, varza, morcov, conopida, telina, vinete, usturoi, salate de cruditati, dar nu cu paine si in nici un caz cu carne.
· Nu se bea apa in timpul mesei pentru ca dilueaza sucurile gastrice. Alcoolul nu este recomandat.
· Folositi numai paine neagra sau integrala.
· Cand sunteti stresat sau nervos nu mancati.


NUMAI PENTRU CEI INTERESATI!
Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Pentru cine e aceasta dieta?

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Pentru cei care au grupa de sange de tip B.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Iti multumesc mult Dyana , ma bucur ca ai reusit sa o scri asa de repede.
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Cu multa placere.
Nu am scris-o repede... Mi-a fost cam lene.
Dar ce nu fac eu pentru prietenele mele.
Daca mai aflu sfaturi despre sanatate, vi le voi impartasi si voua.
Nu-mi mai multumiti atata, treceti la fapte, sa vedem , puteti?
Ca eu pot sa o tin cam 80 %.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Multumesc, Dyana! Si eu sunt tot cu B si sper sa reusesc sa ma tin de dieta. Va anunt cum ma descurc!



Catrinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Mersi mult pentru dieta,dyana.
Vreau sa-ti spun ca eu,exact pe dos mananc,referitor la dieta pentru grupa B3.
Acum bine ca stiu,am sa incerc sa mananc din cele expuse in dieta,SPER SA SI REUSESC.
Inca odata mersi mult!

Sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Cred ca m-am trezit tarziu?
Dieta pentru grupa 0, exista? Ca suntem in saptamana 27 si am luat deja 15 kg. Bine, ne trebuie pentru cand va iesi bb din burtica...
Poate ma ajutati si pe mine...
Carmena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Imi pare rau, am mai spus, dupa ce am iesit de la D-na Varlan din consultatie am luat doua formulare: dieta pentru grupa de sange de tip A si dieta pt.... de tip B. Ce am eu si sotul meu.
Altele eu nu am.
Poate e spus gresit dieta, pentru ca nu e un regim de slabire ci se dau informatii legate de ce e benefic si ce nu pentru organismul tau, sa mananci.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Dyana poate era mai bine sa intitulezi subiectul "Ceva si mai interesant" deoarece subiectul cu "dieta" pentru grupa de sange A a ramas unde ai postat-o initial.
Asta asa sa mai pun si eu paie pe foc

Poate ar fi indicat sa le pui pe amandoua la un loc, asa macar ar gasi lumea (cei cu A2 si B3) retetele la un loc, mai ales ca cea de la A2 nu prea e bine ales titlul , parerea mea, adica cei care nu stiu, poate nu deschid subiectul chiar daca e "Ceva interesant".

Numai bine, sper sa reusesc macar 50% din sfaturi sa urmezi si pe parcurs sa fac progrese,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Cine crede si in vindecarea naturala, pe baza de ceaiuri si vitamine, poate va fi interesat de ce va voi spune.
Eu am grupa de sange A2.
Si am fost la D-na Varlan, bioenergie. M-a diagnosticat si ca sa fiu sincera 90% din ce mi-a spus stiam deja, era adevarat.
Cine are sange grupa de tip A, va voi da un formular in care se specifica ce e benefic si ce nu sa mananci, pebtru sanatate.


DIETA DE TIP A

PRODUSE DIN CARNE DE PASARE : Produse de carne rosie slaba – 0 ori/sapt. Carne de pasare: 120-180 gr.(barbate), 60-150 gr. (femei si copii), 0-3 ori/sapt. Neutre : pui de gaina, gaini, curcan. De evitat: costita, vita, carne toccata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, mile, ficat, oaie, potarniche, fazan, carne de porc, iepure, carne de vital, vanat, prepelita.

ALIMENTE MARINE: toate alimentele marine recomandate 1-4 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: CRAP, COD, MACROU, STIUCA, PASTRAV MARIN SI CURCUBEU, SOMON, SARDINA, BIBAN GALBEN, MELC, BIBAN ARGINTIU, PESTE CU CARNE ALBA.
Neutre : ton, biban oceanic, stiuca, biban de mare, rechin, sturion, peste spada, biban alb.
De evitat: ansoa, barracuda, crab, biban cu branhii albastre, hering proaspat, caviar, molusca, scoica, scrumbie, rac cu platosa, tipar, platica, broasca, platica cenusie, hering murat, homar, lox (somon afumat), midi, caracatita, scoici, creveti, calcan, calmar, biban dungat, broasca testoasa.

PRODUSE LACTATE SI OUA: 1 ou, 1-3 ori/sapt., branzeturi 60 g, 2-4 ori/sapt., iaurt 1-2 dl, 1-3 ori/sapt., lapte 1-2 dl, 0-4 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: BRANZA DE SOIA, LAPTE DE SOIA.
Neutre: branza de capra, lapte de capra, kefir, mozzarella cu continut scazut in grasimi, iaurt (cu fructe, congelat).
De evitat: branza, unt, lapte batut, inghetata, parmesan, branza cu smantana, lapte ecremat sau 2%, Schweitzer, zer, lapte integrat.

ULEIURI SI GRASIMI: 2-6 linguri/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: ULEI DE SEMINTE DE IN, ULEI DE MASLINE.
Neutre: ulei din ficat de cod.
De evitat: ulei de porumb, ulei de arahide, de sofran, de susan.

NUCI SI SEMINTE: cca o mana, de 2-5 ori/sapt., unt de nuca, 1-4 lingurite/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: ARAHIDE, UNT DE ARAHIDE, SEMINTE DE DOVLEAC.
Neutre: unt de migdale, migdale, castanet, alone, nuci pin, seminte de mac, de susan, nuci, unt de floarea-soarelui, seminte de floarea soarelui.
De evitat: fistic.

FASOLE SI LEGUME: toate tipurile de fasole si legume recomandate – 1 ceasca sub forma uscata, 3-6 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: FASOLE, SOIA ROSIE, LINTE (DOMESTICA, VERDE, ROSIE), MAZARE NEAGRA.
Neutre: mazare verde, pastai de iarna.
De evitat: fasole aramie, mare, rosie.




CEREALE: cereale integrale – 1 ceasca sub forma uscata, 5-9 ori; paste fainoase – 1 ceasca sub forma uscata, 4-6 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: AMARANT SI HRISCA.
Neutre : orz, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de orez, mei expandat, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secara alba.
De evitat: crema de grau, faina de cartofi, germeni de grau, cereale combinate, grau decorticate, tarate de grau.


PAINE SI BRIOSE: paini, biscuiti –1 felie, 3-5 ori pe zi; briose, 1-2/zi.
DEOSEBIT DE BENEFICE: PRAJITURI DE OREZ, PAINE DIN FAINA DE SOIA, PAINE DIN GRAU GERMINAT.
Neutre: paine din orez brun, briose de porumb, paine fara gluten, lipie ideala, mei, briose din tarate de ovaz, paine de secara 100%, fulgi crocanti de secara, paine de secara alba. De evitat: grau arnaut, briose englezesti, paine hiperproteica, matzos de grau, paine policerealiera, tarate de grau, paine de grau integral.

CEREALE SI PASTE FAINOASE: grane – 1 ceasca sub forma uscata, 2-4 ori/sapt.; paste fainoase – 1 ceasca sub forma uscata, 2-4 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: HRISCA, FAINA DE OVAZ, FAINA DE OREZ, FAINA DE SECARA, PASTE FAINOASE DE ANGHINARE.
Neutre: faina de cus-cus, de orz, de grau bulgur, de grau arnaut, cu gluten, graham, de secara alba, de grau germinat, taitei de secara alba, orez brun, alb, salbatic.
De evitat: faina alba, de grau integral, paste fainoase grisate, paste fainoase cu spanac.

LEGUME: crude, 1 ceasca gatite, 2-5 ori zilnic, gatite; 1 ceasca gatite 3-6 ori zilnic; produse de soia 180-240 gr., 4-6 ori/sapt.
DEOSEBIT DE BENEFICE: ANGHINARE, FRUNZE DE SFECLA, BROCCOLI, MORCOVI, CICOARE,PAPADIE, HREAN, NAP, LAPTUCI, GULIE, PRAZ, CEPE ROSII, CEPE GALBENE, USTUROI, PATRUNJEL, DOVLEAC, RIDICHI, SPANAC, MUGURI DE ALFALFA, TOFU.
Neutre: sparanghel, avocado, chimion, conopida, telina, asmatui, coriandru, porumb alb, porumb galben, castravete, andive, chimion dulce, ciuperci, shiitake, alge, mustar, masline verzi, ceapa verde, arpagic, varza de Bruxelles, dovlecel toate tipurile, castanet de apa, nasturel (macris de balta).
De evitat: varza chinezeasca, rosie, alba, vinete, fasole lima, ciuperci de casa, masline negre, grecesti, spaniole, ardei verzi, rosii, galbeni, cartofi dulci, rosii, albi.

FRUCTE: toate fructele recomandate, 1 fruct sau 90-150 gr., 3-4 ori/zi.
DEOSEBIT DE BENEFICE: CAISE, MURE, AFINE, CIRESE, MERISOR, GRAPEFRUIT, SMOCHINE USCATE SI PROASPETE, LAMAI, ANANAS, PRUNE (NEGRE, VERZI, USCATE, ROSII).
Neutre: mere, stafide, stafide negre, rosii, curmale, boabe de soc, agrise, struguri, kiwi, capsuni, fructe de tei, pepene, lubenita, piersici, pere, curmale japoneze, rodii, zmeura.
De evitat: banana, nuci de cocos, mango, pepene cantalup, pepene dulce, portocale, papaya, rubarba, mandarine.

SUCURI SI LICHIDE: toate sucurile recomandate 2-5 dl, 2-5 ori/zi; lamiae si apa 2-5 dl, 1/zi, dimineata; apa 2,5 dl, 1-3/zi.
DEOSEBIT DE BENEFICE: CAISE, MORCOV, TELINA, CIRESE NEGRE, GRAPEFRUIT, ANANAS, PRUNE USCATE, APA( CU LAMAIE).
Neutre: mar, cidru de mere, varza, castravete, merisor, struguri, suc de legume (recomandate).
De evitat: portocala, papaya , rosie.

MIRODENII:
DEOSEBIT DE BENEFICE: MALT DE ORZ, USTUROI, SOS DE SOIA, TAMARI.
Neutre: agar, cuisoare englezesti, esenta de migdale, anason, busuioc, frunze de dafin, nucsoara, roscova, asmatui, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, amidon de porumb, sirop de porumb, chimion, curry, marar, miere, hrean, varec, sirop de artar, majorean, menthe aguatica, mustar (uscat), nucsoara, boia, patrunjel, menthae piperita, sirop de orez, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, menthe crispa, zahar brun si alb , tamarind, cimbru, sofran de India, vanilie.
De evitat: gelatina simpla, piper negru macinat, piper boabe, boia ardei, piper alb, otet din cidru de mere, otet balsamic, otet din vin rosu, otet alb, perisor.

CONDIMENTE:
Neutre: gem, jeleu, condimente de salata (toate din alimente premise), mustar.
De evitat: ketchup, maioneza, muraturi.

CEAIURI DE PLANTE:
DEOSEBIT DE BENEFICE: ALFALFA, ALOE, BRUSTURE, MUSETEL, ECHINACEEA, SCHINDUF, GHIMBIR, GINSENG, CEAI VERDE, PADUCEL, CIULIN LAPTOS, MACESE, IARBA SF. IOAN, ULM ALUNECOS, VALERIANA. Neutre: studenita, podbal, papadie, dong quai, soc, gentiana, hamei, voronic, radacina de lemn dulce, tei, dude, lumanarica, menthe crispa, frunze de zmeura, salvie, sarsaparilla, siminichie, traista ciobanului, goldenseal, menthe piperita, cimbru, patrunjel, verbena, mesteacan alb, frunze de capsuni, gura lupului, coaja de stejar alb, coada soricelului.
De evitat: iarba matei, ardei rosu, matasea porumbului, trifoi rosu, rubarba, stevie galbena.

DIVERSE BAUTURI:
DEOSEBIT DE BENEFICE: CAFEA DECOFEINIZATA, CAFEA OBISNUITA, CEAI VERDE, VIN ROSU.
Neutre: vin alb.
De evitat: bere, bauturi distillate, apa carbogazoasa, cola, sifon dietetic, sifon, ceai negru.

VITAMINE NECESARE: B (cereale integrale- niacina), sos de soia B12, miso B12, tempeh B12, peste, oua; C- fructe cu boabe, grapefruit, ananas, cirese, lamiae, broccoli; E- ulei de legume, cereale integrale, arahide, legume cu frunze verzi; Calciu – iaurt, lapte de soia, oua, lapte de capra, somon conservat nedezosat, sardine nedezosate, broccoli, spanac; Fier, Iod – cereale integrale, fasole, smochine; Zinc – cu grija, ca si fierul – oua, legume, selenium, crom, cu grija. PLANTE SUBSTANTE RECOMANDATE: paducel, echinaceea, huangki, valeriana, quercentina, ciulinul de lapte, bromelaina, suplimente pro-biotice.
De evitat: vitamina A. Dar se pot consuma alimente care o contin: oua, dovlecel galben, morcov, spanac, broccoli.

Exercitii: tai chi 30-45 min., 3-5 ori/sapt., hatha yoga 30 min., 3-5 ori/sapt., arte martiale 60 min., 2-3 ori/sapt., golf 60 min., 2-3 ori/sapt., mars 20-40 min., 2-3 ori/sapt, inot 30 min., 3-4 ori/sapt, dans 30-45 min., 2-3 ori pe sapt., aerobic 30-45 min., 2-3 ori/sapt., exercitii de intindere 15 min., 3-5 ori/sapt.

ALIMENTATIA RATIONALA:·

Evitati sa consumati sare, faina alba, zahar, rosii fierte – introduce acid in corp.
· Consumati pe cat posibil hrana vie (fructe si legume proaspete, negatite). Fructele , vegetalele precum si sucurile lor trebuie consummate numai pe stomacul gol.
· Evitati carnurile, in special cele afumate, sarate sau tocate.
· Consumati unt, uleiuri si branzeturi cat mai putin rafinate.
· Feriti-va de cafea si de ceaiul chinezesc.
· Combinati correct mancarurile: cartofii, orezul, pastel e fainoase, mazarea si alte alimente de acest tip se pot combina cu vegetale – dovlecei, varza, morcov, conopida, telina, vinete, usturoi, salate de cruditati, dar nu cu paine si in nici un caz cu carne.
· Nu se bea apa in timpul mesei pentru ca dilueaza sucurile gastrice. Alcoolul nu este recomandat.
· Folositi numai paine neagra sau integrala.
· Cand sunteti stresat sau nervos nu mancati."


Mergi la inceput