Ce parfumuri va plac? (17)
Raspunsuri - Pagina 3
raluca30 spune:
sali-mi-am facut un dus si incep testul de comparatie,dar deja din primele note ca Flower e superior fata de Le parfum satin(la care simt cam mult alcool la inceput),in notele de mijloc Flower e plin de flori intens,celalalt e migdalat-vanilat si mai aproape de piele sa-i zic asa,calduros cremos...acum sa vedem pana maine dimineata cum e cu baza..nu ai unde sa-l testezi personal?nu de alta, dar oferta pe strwberry nu e rea, si nu stiu cat mai tine ca e de ceva vreme.
sali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danamiha Sali, iti place Bright Crystal? |
Da, cand il foloseste altcineva.
Pt mine( acum) este prea subtil si comun ....in trecut poate mi l-as fi luat , in viitor sigur nu.
teo30967 spune:
citat din mesajul lui rose_selavie Teo, nici eu nu pot zice ca urasc un parfum, dar ce zici de Estee Lauder Cinnabar? L-ai incercat? Scrie ceva in cartea ta despre el? Eu l-am testat pe piele si am suferit un soc olfactiv :))) L-am incercat sperand ca aduce putin cu Opium...nici vorba. |
rose am ajuns acasa si m-am apucat sa ti scriu despre cinnabar. eu am mirosit de la estee mai multe parfumuri si toate le-am gasit florale si extrem de feminine de ex. beyound paradis si un pure white dar ala mai nou 2007(?) trebuei sa ma uit exact .
" in anul 1978, dna lauder riposta impotriva parfumului OPIUM (1977)- pe care-l considera o copie a faimosului ei YOUTH -DEW (1952)- lansand acest cinnabar. nascut dupa cum se spune din fascinatia resimtita de dna. lauder pentru extremul orient, cinnabar pare sa fie mai ales o replica pastorala . numele parfumului e imprumutat de la cel al pamantului utilizat pentru fabricarea lacului de china: cinabru. sigla care orneaza ambalajul este cea a intelepciunii si a longevitatii.
cinnabar are o nota de mijloc inmiresmata cu trasndari si iasomie si condimentata cu scortisoara si cuisoara . fondul lui e invaluit in toate misterele orientului, in smirna, tamiie, santal, rasina aromata , paciuli, ambra si vanilie, cinnabar ne spune dna lauder, exalta misterul si farmecul pe care fiecare femeie le poarta in ea.
universul lui este asemanator cu cel al lui YOUTH DEW -, deci sugestiile legate de utilizarea lui sunt aceleasi . dintre cele trei parfumuri cinnabar pare sa fie cel mai rasinos, cu o nota fructata indulcita cu miere foarte interesanta ".
asta e despre cinnabar, ar trebui sa scriu despre toate si despre opium si despre yoth dew care se zice ca a fost "muza "
sa mi spui si mie cum l-ai simtit pe cinnabar de te-a socat. eu nu l-as incerca pentru ca are tamiie smirna si rasina .dar mai stii ?
teo30967 spune:
citat din mesajul lui sali teo, cand ai pretul final pt Black Orchid, poti sa mi-l zici si mie? Sunt curioasa cat costa "amazon-ul" ! |
mi-a scris si mi-a zis ca revine la noapte cu pretul ...oricum eu am comandat 50 ml sa stii
citat din mesajul lui sali ...si mi-am reamintit ce fain miroase Femme de la Hugo Boss( pe acesta l-am oferit) ...subtil...dulcel dar nu sufocant, ci aerisit asa....frate bun cu Bright Crystal , mie asa mi se pare .[/purple] |
mie imi place essence de femme, le stiu pe amandoua pe bright il am dar ...l-am primit cadou miroase destul de "zi" dar nu tine deloc pe mine asa ca prefer essence de femme . asta da .
raluca30 spune:
sali-pt ca nu am ce face desi aici ploua si e rece am plecat cu cainele afara tocmai pt a testa parfumul in conditii capricioase pot spune ca Flower miroase strong si joaca niste note superbe(bine e si favoritul meu de cand a aparut),dar Le parfum Satin nu prea... isi mentine constata dulcica vanilata-migdalata, cremos- satinata pe piele dar nu excede prin nimic spectacular pt nasul meu...l-as purta la birou(cursuri),acasa,cumparaturi,vizite simple.e un parfum placut ,dar totusi nu special,pretul a meritat,stiu ca notele de baza rezista multe ore,dar nimic mai mult de zis.
teo30967 spune:
citat din mesajul lui danamiha .... nu mi-a placut nici unul. Din ce am testat eu de la Hermes, mi-a placut un singur parfum, www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Elixir-des-Merveilles-3168.html" target="_blank">Elixir des Merveilles, l-am testat de doua ori pe piele, am simtit atat de bine mirosul de vanilie si caramel. |
danamiha iti place elixir des merveilles ? ma uimesti iti schimbi gusturile ca eu nu l vedeam de tine...
am avut o vreme cand imi doream f mult ceva de la HERMES . ce mai casa mare de succes trebuie sa am un parfum de la ei si ...nu s-a lipit nimic de la ei nic 24 despre care in ghid zice ca e opera unui expert, nici gradinile alea nu mi-au placut bine dupa ce le-am mirosit am descoperit ca sunt unisex iar eu sunt anti ...dar elixir des merveilles mi-a placut si mie si fiica-mi ea a zis ca e "aristocrat !"
am un tester de la kelly caleche in martie l-am primit si atunci nu am putut sa l suport un dulce greu, ciudat ...aiurea de tot . si ma dau cu testerul acum vreo 2 saptamani pe caldurile alea, soc si mai multe nu . se potrivea atat de bine, desi nu erau notele mele preferate, totusi a ramas asa de moale de linistit si cu note de proaspat ... ca acum ma gandesc deja ...la noapte nu dar miine dimineata ma dau iar cu el sa vad daca ma hotarasc !
rose_selavie spune:
Teo iti multumesc muuult pt descrierea lui Cinnabar!
Iti place asadar Pure White Linen 2007? Sticla albastru pal? Si mie!! Chiar il am pe incheietura, azi l-am testat a mia oara...sunt f incantata de el, pacat ca e de vara, se dezvolta superb pe piele si persista deja de la ora 12 .
Eram intrigata de Cinnabar pt ca l-am incercat o singura data direct pe piele si mi-a fost f. limpede ca nu "nu ne placem" reciproc. Tot ce mi-a dat Cinnabar a fost un miros puternic de cuisoare, scortisoara, tamaie si acid benzoic. Nu am gasit deloc in el note asemanatoare cu Opium-ul cu care oficial seamana si care de fapt imi place in anumite momente.
Dupa mine Opium e un parfum clasic, cremos, fin, nu f dulce, si cred ca poate fi si contemporan daca e purtat de femei moderne si nu gen power woman anii '80.
Daca ai timp si rabdare spune-ne si despre Opium ce scrie,pls!!
Eu nu ma sperii de Opium, stiu ca e tare si lumea-n jur cade secerata de la miros si ca tre sa pui putin de tot...data viitoare la reduceri ma bag sa iau 50 ml asa pt sezonul rece.
teo30967 spune:
citat din mesajul lui rose_selavie Daca ai timp si rabdare spune-ne si despre Opium ce scrie,pls!! Eu nu ma sperii de Opium, stiu ca e tare si lumea-n jur cade secerata de la miros si ca tre sa pui putin de tot...data viitoare la reduceri ma bag sa iau 50 ml asa pt sezonul rece. |
"opium creat dejean louis sieuzac si scoala roure, anunta reinnoirea familieie orientale, la douazeci si cinci de ani dupa YOTH DEW si la cincizeci de ani dupa SHALIMAR, cele doua referinte ale sale . YSL voia sa evoce spiritul misterios si exotic al chinei imperiale, creind un parfum imaginar al imaparatesei chinei. nemele lui sinonim cu drogul si cu dependenta a avut efectul unei bombe. parfumul devenea un drog" : pentru cele care se daruiesc spiritului YSL " - proclama reclama lui .
OPIUM ramane foarte apropiat de YOuTH DEW, imbogatit insa cu o nota de vrf proaspata si sclipitoare de coaja de mandarina si cu o nota de mijloc foarte intensa de garoafa confiata si totodata condimentata; si tot in miezul lui regasim miresme de trandari si de iasomie sambac. fondul lui oriental se face remarcat mai ales datorita smirnei, careia i se alatura vanilia, aromele de paciuli si de rasini (cistus labdanum, opopanax, rasina aromata)de lemn pretios (cedru, santal) si notelor viguroase (castoreum, mosc) OPIUM este mai floral decat YOUTH DEW. se prezinta ca o varianta mai blanda a acestuia, ca o alternativa diurna a lui, utilizata insa, in acest caz, in doze mici. pentru ca OPIUM trebuie pastrat pentru seara, cand straluceste in toata plenitudinea lui. conform imagini uneia dintre reclamele sale, iubeste o oarecare atitudine lasciva, intr-un decor de curtezana din cel de-al doilea imperiu, cu tapiserii grele, din catifea de matase, in tonuri portocalii, purpurii ori stacojii. si , desigur se asorteaza cu desuurile sic negre, din satin si dantela . OPIUM pare sa fie potrivit mai mult pentru femeile de peste treizeci de ani"
asa il descrie in ghid . cand mi-ai spus ca te-a socat un parfum e la estee credeam ca l-ai mirosit pe SPELBOUND (1991)despre care tipa zice ca miroase ca o mancare indiana cu mult curry deci CINNABAR e mic copil pe langa asta ! imi imaginez ce socheaza spelbound
UNUL autumnal de la estee pe care o sa ma duc sa l incerc ca tot vine toamna este KNOWING (1988) sper sa nu aiba aerul acela de prea clasic al anilor 80...
rose_selavie spune:
Teo, inca odata mersi si pt Opium! Deci Lauder a creat 2 parfumuri (Cinnabar si Youth Dew) cu ambitia de a riposta impotriva parfumului OPIUM...si cu toate astea parerea mea e ca Opium e superior.
Youth Dew miroase a scortisoara, orhidee si rom...
Mai de mult am incercat pe hartiuta Knowing si Spellbound, nu tin minte ceva special legat de nici unul, dar am sa le mai testez saptamana asta.