Burtici de mai-iunie 2010
Raspunsuri - Pagina 11
M&M spune:
Buna dimineata,
Scuzati absenta, dar nu am avut net in ultimele 2 zile..
Acid folic, se ia de preferinta cu 3 luni inainte de a fi conceput copiulul plus in tipmul trimestru cand se formaza sistemul nervos al fatului ( previne defecte ale tubului neural)...
Ameteala: in timpul sarcinii din cauza dilatarii vaselor care trebuie sa asigure un flux mai mare sangvin local ( la bebe ), tensiunea are o usoara tendinta de a scadea , ca urmare apare hipotensiunea ce da ameteala...
Lauriciu, bine ai venit!!! Sarcina usoara si bebe sanatos...Nu ai purtat sort din acela de protectie cand ai facut radiografia??
Roxanik, bine ai venit!!!Sarcina usoara si bebe sanatos!!Ce ma bcucur ca ne inmultim...
Ioana, Mihaita abia a implinit un anisor!! Nu stiu cat va intelege el peste 8 luni, dar pana acum nu a fost gelos pe alti bebei care au fost la noi in vizita, cu care m-am jucat si i-am mai luat in brate. EU am alta angoasa...Daca nu il voi iubi la fel de mult pe bb2 ca pe primul sau daca nu o sa ii mai acord atata atentie lui mihaita din cauza de bb2...Dar presupun ca sunt doar ganduri care vor trece pe timp ce trece sarcina..
Trimit mesajul de frica sa nu pice iar netu..citesc di urma si revin
Cristina,
4+ si mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
M&M spune:
Paula,te asteptam cu vestea cea mare II!...
Libelula, eu nu mi-am facut nicio analiza ..adica ca si sarcina trecuta, testul barza si eco in primele 5 sapt..betahcg nu
Sugubina, eu abia pe 23 sept am reusit s aimi fac programare la eco si pe 24 la dr meu ginecolog..
Analizele o sa le fac sambata ( stiu de la sarcina trecuta cm ce trebuie)
Lista analize:
1. hemograma + grup sangvin( determinare)
2.VDRL
3.sumar urina ( eventual si urocultura)
4. cultura col
5.secretie vaginala
6. papanocolau
7.AgHBs
8.Anticorpi anti HVC
9.Anticopi anti listeria
10. anticopri anti toxoplasma
11.anticopri anti CMV( citomegalovirus)
12. anticorpi antichlamidya
Sunt de parere ca adjuvante hormonale sa nu fie luate decat si NUMAI la recomdarea medicului ginecolog. De obicei se dau cand exista iminenta de avort . Mai bine intrebati medicul ginecolog.
Fug sa ii pregatesc mancarica domnisorului..
si o zi faina tuturor!
Cristina,
4+ si mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
Victo spune:
hehe..Cristina, vad ca ai exact aceleasi pb ca si mine in leg cu bb1/bb2 :)
Paula si Stefan (30 oct. 2007)
Jocurban spune:
Salutare tuturor viitoarelor mamici,
Ma alatur si eu grupului vostru, cu speranta ca Dumnezeu va avea grija de noi toate si vom avea parte de copii sanatosi si frumosi.
Sa ma prezint: ma numesc Carla, am aproape 30 de ani si nu sunt noua pe forumul DC, insa am preferat sa o iau de la capat cu un nume nou, din cauza unor mai vechi divergente pe alte topicuri... pe care n-as vrea sa le aduc aici, in acest loc atat de frumos.
Datele mele "tehnice" sunt: UM: 02.08.2009, doua teste de sarcina pozitive efectuate dupa 31 de zile de la UM, data probabila a nasterii: 09.05.2010.
Sunt la prima sarcina, am mari emotii si o multime de ganduri infricosatoare cu privire la sanatatea copilului... :( Eu sunt mai anxioasa de felul meu, cred insa ca acum va fi nevoie sa ma inscriu si pe forumul cu consiliere psihologica, altfel nu stiu cum o sa ies cu nervii din toata afacerea asta! :)
Maine dupamiaza am programare la eco, teoretic am 6 saptamani de la ultimul CM, deci ar trebui ca ecografia sa imi dea informatii relevante... apoi ma voi apuca si de analize, in cursul saptamanii viitoare.
Sper sa iasa totul bine maine, am niste emotii ingrozitoare!
Revin cu detalii dupa consumarea momentului.
Felicitari tuturor viitoarelor mamici si sper din suflet sa avem, toate, parte de sarcini cat mai usoare!
roxanik09 spune:
Buna, burtici !
Ia spuneti, care dintre voi stie daca in aceasta perioada avem voie alea-alea
? eu am uitat sa intreb dr, desi ma dusesem cu o lista intreaga de intrebari, tocmai asta am uitat.. ![]()
Si mi-e frica sa... ma intelegeti... iar acasa am un animal in calduri ![]()
A, si inca ceva .. ( nu am apucat sa citesc din urma, scuze daca ati scris despre asta ) voi ati mers la eco sa vedeti samburasul si sa-i ascultati inimioara ?
Pupici !
6+
Victo spune:
roxanica, dc dr nu ti-A INTERZIS, inseamna ca e voie alea/alea
.acuma, sa nu dea cu tine de pereti :):)
Paula si Stefan (30 oct. 2007)
roxanik09 spune:
Victo , 

.. super tare ! mi-a placut expresia, zau !
la mine e mai mult o chestie psihica, adica mi se pare ciudat acum... asa ca e posibil sa mai las animalul in cusca o perioada
.
6+
sugubina spune:
daa ce bine, si eu stiu ca daca nu se interzice anume sigur avem voie.
Roxana eu am mers la eco da nu se auzea inima ca era prea mic. In octombrie la inceput sigur vom auzi inima ca vom avea 10 weeks!
5+ cu Pufi Mic
Jocurban spune:
roxanika, nu numai ca e indicat (cu exceptia unor situatii speciale, cand medicul pune restrictii), dar citisem zilele trecute un articol pe DC in care se mentiona ca sperma contine o substanta care e foarte-foarte sanatoasa pentru placenta si pentru dezvoltarea bebelui... ;)
M&M spune:
Carla, bine ai venit!!! Saricina usoara si bebe sanatos!!
Roxanik, vad ca deja ti-au rasp fetele..La eco inca nu am fost, abia peste 2 sapt am programare..
Paula, si eu care credeam ca sunt singura cu astfel de ganduri![]()
Cristina,
4+ si mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema