Burtici de mai-iunie 2010

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns murica spune:

Mie mi-a dat medicul elevit si utrogestan din a patra saptamana plus Acid folic, dar cum elevitul nu l-am gasit, iau Centrum materna. Pentru ca aveam senzatia de mare moleseala si o somnolenta crescuta, am trecut la utrogestan intravaginal, dupa cum e chiar recomandat in sarcina si chiar si medicul care mi l-a prescris mi-a recomandat ca, in caz de greturi, sa il folosesc asa. Utrogestanul e important, mi-a spus tot el, pentru a preveni avorturile spontane, iar de importanta acidului foloc in primele saptamani, nici nu mai vorbesc. Asa ca mamicutelor „ramase in urma”, mergeti neaparat la medic sau incepeti sa luati acid folic si vitamine.
Spor in toate

Murica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Murica, eu acid folic iau din 14 iulie, de cand mi-a dat nenea dr "verde" la facut bebei si am luat o perioada Calciu+Magneziu (pastile)ca in cazul in care raman sa stau bine la cap asta.
Utrogestan poate imi da si mie sa iau ca la prima sarcina am avut iminenta de avort si am luat pana pe la 4 luni Duphaston...iar de la 5 luni jumatate am stat acasa in concediu de risc maternal...
Diferenta dintre Centrum materna (eu asta l-am luat cu Razvan) si Elevit este ca, se spune, cel de-al doilea este mult mai bine tolerat de gravidutele care au greturi.

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">3 NOUTATI

"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Voi v-ati facut analiza de progesteron?
Eu am avut asa:

- ziua 30 de la UM, beta HCG 2370
- ziua 32, HCG 5800 si progesteron 16,7

Doctorita mea a spus ca pana nu stim ce dozaj am la progesteron, nu imi da utrogestan sau alt "stimulent". La voi cum a procedat?

Multumesc!
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Murica si mie mi-a dat sa iau Utrogestan intravaginal-tot asa a justificat ca da somnolenta si posibile ameteli. Iau de 3 zile si sunt ok. Somn imi e dar imi era si inainte de asta

Libelula mie nu mi-a dat nici BetaHcg de facut consecutiv si nici progesteron. Doar a prescris analizele + utrogestan pt ca am si chist pe ovarul drept. Ca analize mi-a dat toxoplasmoza, cmv, ureaplasma, mycoplasma si anticorpi antifosfolipidici si anticardiolipidici. Maine mai am de facut antifosfolipidici..m-am saturat de umblat! Si saptamana trecuta numa zombi am fost umbland sa ma intepe astia! In rest cand am fost la medicul de familie mi-a dat foaia cu cele lungi - probabil standard de gravide..

Voua ce analize v-a dat? Ati fost si la ginecolog si la medicul de familie?

Va pupez.

5+ cu Pufi Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

Salut gagici!

Si eu ma simt mai bine, aveam emotii sa nu am iar ametelei, ca tb sa o iau din loc la munca. Eu pentru sutinere iau Arefam, analizele hormonale le am pe toate ok, dar avand in vedere varsta(31) si faptul ca am ramas greu (2,6 ani), dr. a considerat ca e bine sa sustinem.

Fetelor voi v-ati facut analizele uzuale de sarcina? Am inteles ca nu prea sunt fonduri si ma gandeam sa mi le platesc eu pe toate. A si as vrea daca are cineva o lista cu analizele care trebuie facute, please sa o posteze aici.

Ma bucur ca sunt tot mai multe burtici aici

In sfarsit s-a produs minunea! 6+

dorinut@

Mergi la inceput

dorinut@ eu le-am facut, acum astept rezultatele cumintica. Si mie mi-a zis dr de familie ca sa ma interesez eu pe unde au fonduri. Si asa m-am apucat sa sun pe la clinici. Am gasit la clinica Hipocrat (bd. Chisinau)unde mi le-a facut pe toate gratis. Atentie sa comunicati la receptie ca aveti cod de gravida trecut pe formular (si sa il si verifice!) altfel e posibil ca HIV gravide, RH si grupul sanguin sa le platiti!

Analizele recomandate de medicul de familie au fost:
- hemoleucograma completa
- determinare grup sanguin ABO
- uree serica
- acid uric seric
- creatinina serica
- calciu seric total
- glicemie
- TGO
- Examen complet urina
- urocultura
- HIV (gravide)
- TGP
- determinare grup sangvin Rj
- calciu ionic seric
- VDRL

Dragutelor nu le platiti din buzunar! Ca si asa cele speciale de sarcina recomandate de ginecolog ustura..Eu cre ca am depasit 3 milioane lejer.. Si a spus ca mi-a dat pachet minim de analize. Apucati-va si cautati clinici pe net, apoi sunati sa intrebati daca mai au fonduri si v-ati si dus!

5+ cu Pufi Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Fetelor, voi ma speriati cu progesteronul.....eu nu am fost la ginecolog pana acum, dar o colega ginecolog mi-a zis sa nu iau daca nu sangerez, daca sunt ok.Progesteron in exces, daca bebe e fetitza da pilozitate. Acum nu stiu ce sa mai cred. Sa iau sau sa nu iau?

Maine eu fac analize hormonale, o sa fac si progesteronul sa vad cum e. Apropo eu am hipotiroidie.

Analize uzuale eu am facut:
-hemoleucograma
-ionograma
-biochimie
-coagulograma
-fier si magneziu
-sumar urina si urocultura

Mai poti face:
-masurare TA
-EKG

Roxy 5+

http://www.r.studio-x.ro/
http://www.studio-x.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Roxanik09, bine ai venit si sarcina usoara pana la capat.
Chiar m-am uitat la odiseea de mart-aprilie si ma intrebam daca o sa vii si la noi

Tocmai ce ma laudam ca eu sunt bine....am un nod in gat care apare dupa ce mananc si nu mai dispare....si acum e. Ce fac cu el?

Roxy 5+

http://www.r.studio-x.ro/
http://www.studio-x.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanik09 spune:

rosanne, multumesc de primire !

din pacate, eu nu sunt o forumista prea activa, din lipsa de timp.. si, sincerca sa fiu, de-abea azi am vazut ca s-a creat o noua odisee

referitor la elevit : dr. mi l-a recomandat de cand mi-a dfat unda verde la bebe.... iar utrogestanul l-am luat eu, dupa ureche, cand in 4 saptamani fiind, aveam dureri de burta destul de violente, ca niste contractii ( zic eu ), iar dr mea era in concediu si nici nu raspundea la telefon. cand m-am dus la ea, i-am spus ca am luat utrogestan si mi-a zis sa continui pana la 8 sapt. acum nu cred ca mai e neaparata nevoie, insa mi-e frica sa-l intrerup.

sincera sa fiu, eu cred ca nu am greturi si datorita elevitului. din cate am auzit, dar nu din cine stie ce sursa, ametelile si starile de rau ale organismului apar si pe fondul unor deficiente de vit si minerale. luand vitaminele pt perioada sarcinii, aceste carente dispar.

in fine, nu stiu cat de adevarat este, insa mie imi fac bine. am multa energie (prea multa - ceva insomnii si hiperactivitate) dar o sa am eu timp sa dorm mai incolo ... glumeam, de unde somn cand va trebui hranit bebe din 3 in 3 ore ?

am stat treaza pana la ora asta ca sa - nu o sa ghiciti niciodata - sa fac sarmale !!! mi-era o pofta nebuna
acum ma duc sa pap.

noapte buna! ( pt fericitele care au si somn )

6+

Mergi la inceput

Buna dimineata dragele mele!

Raportez cu succes terminarea analizelor! Azi a fost ultima.
Astept de saptamana viitoare vor aparea rezultatele.

roxanik09 si mie mi se intampla sa nu pot adormi ..si apoi sufar ca un caine de dimineata cand ma scoala telefonu' ..Ah ce mi-ar place sa dorm mult de dimi.

Sa vina si consortu din delegatie si gata mergem in concediu minim o saptamana ca nu se mai poate asa!

zi mai insorita sa avem!

5+ cu Pufi Mic

Mergi la inceput