Licurici de ianuarie-februarie 2009 (49)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Dark, felicitari pentru ridicatul in picioare! Sunt niste scumpi cand fac o noua achizitie si o repeta intr-una, parca vor sa-ti arate "Uite, mami, ce mare am crescut!"

Bravo Vladut de Bebelusi pentru statul in fundulet! I-a prins bine concediul, si-a incarcat bateriile si acum sa te tii, urmeaza hopa sus

Sanatate multa licuricilor bolnaviori, asteptam numai vesti bune despre ei

Fetelor, mai e cineva al carui copilas nu vrea cu niciun chip diversificarea? Noi iar ne-am chinuit azi fara rezultate, mai nou a invatat sa scuipe ce ii bag ingurita, si nu vreau sa-l fortez ca sa nu se incapataneze si mai rau. Dar ce sa fac???

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

http://www.kodakgallery.com/ViewSlideshow.action?&collidparam=16134445512.145149357112.1251720427141

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

rabdare! eu la inceput am asezat-o pe Ana langa mine si mancam deodata cu ea,a durat o zi-doua chinul!

ce slaba activitate pe aici azi fetelor: BUZZ...BUZZ

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Offf, Lisa, noi ne chinuim de o luna in toate felurile, cu cantat si alte mascareli, l-am lasat si sa se balaceasca in mancare, i-a facut taica-su si avioane, au venit si bunicii sa-l incurajeze... Ce ma ingrijoreaza e ca la inceput manca doua-trei lingurite, acum refuza in totalitate Si, zau, ca nu l-am fortat niciodata

http://www.kodakgallery.com/ViewSlideshow.action?&collidparam=16134445512.145149357112.1251720427141

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxigen spune:

Buna seara.
Dragele mele,cred ca stiti ca in jurul varstei de 7-8 luni, apar modificari in comportamentul copilului. El poate avea o puternica reactie de anxietate daca ramane singur si atunci cand se apropie de el persoane necunoscute. Incepe sa planga cand nu te vede sau te are in preajma sau cand vede persoane straine.Aceasta reactie a fost numita „angoasa de la 8 luni”. Acum el diferentiaza membrii familiei si intelege ca mama exista si atunci cand nu o vede insa se simte frustrat daca tu nu esti langa el si te asteapta.Plange, se tranteste, loveste,etc.ca protest la disparitia mamei din campul vizual.Aceasta anxietate de separare este un episod trecator insa ma gandeam sa discutam putin pe acest subiect.

Voi ati sesizat asta la copilasii vostri?
Cum se manifesta si care credeti ca sunt modalitatile prin care reusim sa trecem cu succes si cat mai repede peste aceasta perioada?
Ce putem face cand copilul plange de se inverzeste pana te duci sa faci un pipi ?
Majoritatea suntem singure in mare parte a zilei si trebuie sa ne descurcam singure.
Recunosc ca mie mi-e destul de greu deoarece nu o pot lasa sa planga nici macar un minut.Degeaba vorbesc cu ea ca sa-mi auda vocea, i-am umplut patutul de jucarii,degeaba i-am lasat in camera televizorul aprins ca sa auda voci,degeaba o pun in carut in casa si o duc peste tot ca sa ma vada.Acum nu mai vrea sa stea in carut ci sa mearga ea prin toata casa sa exploreze.E greu si asa ca nu pot face nimic deoarece se duce numai unde nu trebuie, trage de tot si e periculos.Mai nou isi desprinde o manuta si se tine doar cu una si se lasa pe picioare parca ar dansa.Neavand inca stabilitate cade repede.
Tot patutul e locul cel mai sigur cand ai ceva de facut.

Sper sa participati la discutia propusa si pe viitor sa mai abordam si alte subiecte.

Mergi la inceput

Anna, in primul rand trebuie sa nu-ti pierzi tu rabdarea. Stai calma si incearca sa afli ce anume-i displace.Poate nu-i place combinatia de fructe sau legume facuta (de ex. fetei mele nu-i placea telina si eu i-am pus la inceput la supa si putina telina), poate nu-i place locul in care e servita masa ( fata mea nu manca in scoica, mananca in scaunelul special dar pe final se plictiseste dar mananca in carut, afara in parc, cel mai bine ).
Indicati sa nu-i faceti avioane sau alte jucarele ca se invata asa si numai asa va manca.El trebuie sa diferentieze cele 2 activitati, masa si joaca.
Chiar daca va mai trece o perioada, vei vedea ca totul va fi bine.Unii copilasi se adapteaza mai greu unor situatii noi.
Asta e parerea mea.
Mult succe si rabdare multa.

Mergi la inceput

Uitasem sa te intreb cat lapte bea si daca e alimentat la san.Poate bea des si cantitati mari de lapte si nu-i mai este foame de aceea refuza mancarica.
El e un scumpel mai ales in poaza asta http://www.kodakgallery.com/ViewSlideshow.action?&collidparam=16134445512.145149357112.1251720427141

Arata f bine asa ca daca papa mai putin nu-i o problema.Fiecare copil are ritmul sau.
Doamne cat am scris.Se vede ca nu am somn.

Mergi la inceput

Papa numai laptic de la san si mananca foarte des, dar cred ca o face si din cauza atasametului fata de mine, cum dispar din campul lui vizual sau nu il iau in brate imediat ce cere sau trebuie sa doarma {orice ce nu-i convine) vrea imediat sa manance, asa simte el ca sunt langa el. Am incercat sa-i dau sa manance piure si cand ii este foame si atunci refuza cu plansete. De mancat ii dau in scaunul special pe care il tin numai in bucatarie, am incercat si in balansoar sau pat, dar nu merge. O sa incerc si in parc, poate merge asa!
Si nu stiu cum o sa fie plansetele de atasament de la 8 luni, dar pe mine de pe acum ma vrea permanent langa el. Dar sper ca e doar o perioada, si incerc sa ii las in continuare timp de petrecut doar el cu tati sau doar el cu bunicii, sper ca asta e o metoda sa nu devina dependent de mine.

Hai ca ma bag la somn ca ai mei sforaoe de mult
Noapte buna si licurici linistiti care sa aiba vise frumoase!

Mergi la inceput

Asta e cauza.Asa cum am intuit.Papa prea mult laptic si e satul.E normal sa nu mai vrea mancare solida.Incearca sa-i schimbi putin programul alimentar.
Pupici si o noapte linistita tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

crisspy, Daria mananca produse cu gluten. Nu am observat nicio reactie alergica.

Oxigen, asa este Daria acum. Sa nu ma piarda din ochi, Doamne fereste. Ce sa fac, mai si urla, ca nu pot sa o iau cu mine si la WC si nici in brate nu o pot cara mereu. Sta in patut / pe patul mare, inconjurata de perne. Ea plange din orice, acum, mai ales daca nu ma vede / cade pe burta / cade pe spate.

Mie mi-e rau acum... Si sunt si obosita, Dari se mai trezeste noaptea plangand, vine la mine in pat, ca o iau eu, n-am ce face, in pat la mine se foieste de merge ca ceasul...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Pupam!

Gata, s-a deschis sezonul la dintishori, azi dimineatza a descoperit tati primii dintishori ai Elizei! pana acum nimic special, nici febra nici plans, nici lipsa poftei de mancare, nimic. Apropos, ieri a mancat prima oara peste (pastrav), cica file, am ales oase 1/2 ora!

In alta ordine de idei: am fost azi sa comandam trusoul de botez pt Eliza, sunt incantata, arata muuult mai bine in realitate decat in poze! pe 9-10 sept e gata, abia asteptam!

Ingrid, da-mi si mie retzeta mea de pui fermier, plizzzzz! nu mai stiu unde Dzeu poa' sa fie!

Vacantza placuta celor care inca sunt in concediu & bun (re)venit fetelor din vacantza! Fericitelor! noi poate pe la anu' sa plecam pe undeva, deocamdata invatam (Eliza) & reinvatam (tati) sa mergem, e mult de munca!

O reactie in premiera la Eliza: azi s-a apropia o fetitza de caruciorul ei si a vrut sa ia zornaitoarea sa se uite la ea, la care Eliza mea a tras jucaria spre ea si, zice tati, s-a uitat si cam urat la fetita! eu nu am vazut faza in intregine, ci numai cand a tras inspre ea jucaria. Gizas! te pomenesti k o fi genul "ce-i al tau e si al meu, ce-i al meu e numai al meu"! eu, una, nu cunosc fenomenul, eu imparteam tot ce aveam, doar sa nu-mi fi fost luat cu forta, k atunci ma suparam rau!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput